1/10/13

Παρελθόν από την Νέα Δημοκρατία, αποτελεί, εδώ και λίγη ο δικηγόρος Παύλος Σαράκης, που ανέλαβε την υπεράσπιση του Ηλία Κασιδιάρη. Τα parapolitika από το απόγευμα σας είχαν ενημερώσει για το ποιος είναι ο δικηγόρος, που από πολιτευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, είχε ενσωματωθεί στη ΝΔ, στις δεύτερες εκλογές του Ιουνίου, κάνοντας δημόσια δήλωση υπέρ του πρωθυπουργού. Η απόφαση του ωστόσο να αναλάβει την υπεράσπιση του Ηλία Κασιδιάρη, τον έφερε πριν λίγο εκτός Νέας Δημοκρατίας.
pavlos sarakis dikigoros kasidiari


Στην Ελλάδα για την επίσημη προβολή της ταινίας που πρωταγωνιστεί "La Vie d'Adele" - που κέρδισε το Χρυσό Φοίνικα στο Φεστιβάλ των Καννών- βρέθηκε η Adèle Exarchopoulos. Η 19χρονη ηθοποιός έκανε την επίσημη εμφάνισή της στο Γαλλικό Ινστιτούτο για την προβολή της ταινίας που συμμετέχει και συγκέντρωσε πάνω της όλα τα φλας.
Με ένα βιογραφικό που θα ζήλευε οποιαδήποτε ηθοποιός στον κόσμο κι ας είναι μόλις 19 ετών, η Adèle είδε φέτος το αστέρι της να λάμπει πρωταγωνιστώντας στην ταινία του αλγερινής καταγωγής Γάλλου Αμπντελατίφ Κεσίς που κέρδισε το βραβείο καλύτερης ταινίας του επίσημου τμήματος του φεστιβάλ, που απονέμει η κριτική επιτροπή της Διεθνούς ομοσπονδίας Κριτικών (FIPRESCI).

undefined

Στην Ελλάδα για την επίσημη προβολή της ταινίας που πρωταγωνιστεί "La Vie d'Adele" - που κέρδισε το Χρυσό Φοίνικα στο Φεστιβάλ των Καννών- βρέθηκε η Adèle Exarchopoulos. Η 19χρονη ηθοποιός έκανε την επίσημη εμφάνισή της στο Γαλλικό Ινστιτούτο για την προβολή της ταινίας που συμμετέχει και συγκέντρωσε πάνω της όλα τα φλας.
Με ένα βιογραφικό που θα ζήλευε οποιαδήποτε ηθοποιός στον κόσμο κι ας είναι μόλις 19 ετών, η Adèle είδε φέτος το αστέρι της να λάμπει πρωταγωνιστώντας στην ταινία του αλγερινής καταγωγής Γάλλου Αμπντελατίφ Κεσίς που κέρδισε το βραβείο καλύτερης ταινίας του επίσημου τμήματος του φεστιβάλ, που απονέμει η κριτική επιτροπή της Διεθνούς ομοσπονδίας Κριτικών (FIPRESCI).

undefined

Τρεις μήνες πέρασαν από τον ξαφνικό θάνατο του Τζέιμς Γκαντολφίνι, όμως η... τηλεοπτική του ζωή συνεχίζεται.
Οι υπεύθυνοι του HBO αποφάσισαν να ζωντανέψουν τον τελευταίο ρόλο του Γκαντολφίνι και βρήκαν τον αντικαταστάτη του στο πρόσωπο ενός «τεράστιου» ηθοποιού. «Τα παπούτσια του νεκρού», σύμφωνα με τη γνωστή αμερικανική έκφραση, θα φορέσει ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο που θα πάρει τη θέση του Γκαντολφίνι στη μίνι σειρά «Criminal Justice», η οποία είχε μείνει μετέωρη μετά τον θάνατό του.
Τα νέα που κυκλοφορούν σε αμερικανικές ιστοσελίδες αναφέρουν πως ο Ντε Νίρο έχει ήδη συμφωνήσει με το HBO, κανάλι που ανέδειξε τον Γκαντολφίνι με το «Σοπράνος» και πως τα γυρίσματα αναμένεται να ξεκινήσουν τον ερχόμενο Μάρτιο. Το «» ήταν ένα από τα πρότζεκτ που ο 51χρονος ηθοποιός άφησε στη μέση. Σε αυτό υποδυόταν τον Τζακ Στόουν, έναν τυχοδιώκτη δικηγόρο που για να βρει την επόμενη υπόθεσή του άκουγε το αστυνομικό δελτίο και παραμόνευε στα έκτακτα περιστατικά και στις κλήσεις του 166.
Μία υπόθεση ενός νεαρού, που κατηγορείται ότι σκότωσε ένα κορίτσι στο Upper West Side του Μανχάταν, τον ωθεί να μπει πιο βαθιά στην αναζήτηση του πραγματικού δολοφόνου.
Ο βραβευμένος με δύο Οσκαρ Ντε Νίρο είναι η καλύτερη επιλογή για την «ανάσταση» του Τζακ Στόουν, καθώς ο Γκαντολφίνι είχε κερδίσει μετά τον ρόλο του Τόνι Σοπράνο την αγάπη και την εκτίμηση του κοινού.
Ο ηθοποιός που πέθανε από καρδιακή προβολή στη Ρώμη καθ' οδόν για το Φεστιβάλ της Ταορμίνα θα αναφέρεται τιμητικά στους τίτλους ως executive producer. Το «Criminal Justice» είναι ουσιαστικά η αμερικανική διασκευή της ομώνυμης σειράς του BBC, την οποία υπέγραψε ο Πίτερ Μόφατ για το βρετανικό κανάλι το 2008.

undefined

Τέλος στα δημοσιεύματα και τις φήμες που ήθελαν το αγαπημένο ζευγάρι να βρίσκεται ένα βήμα πριν από το χωρισμό βάζει με δήλωσή της, η ίδια η Μαρία Κορινθίου. Οι δύο ηθοποιοί που έχουν αποκτήσει μαζί και ένα κοριτσάκι, την πεντάχρονη σήμερα Ισμήνη, αποφάσισαν να κινηθούν νομικά εναντίον όσων διέδωσαν ανακρίβειες για το γάμο τους.
Όπως διαβάζουμε στο δημοσίευμα της Real News από τον Ανδρέα Δερμιτζάκη, ο Γιάννης και η Μαρία αισθάνθηκαν την ανάγκη να προχωρήσουν το θέμα και να πάρουν τη νομική οδό, μιας και πιστεύουν πως δεν μπορεί κανείς να διαταράσσει την οικογενειακή τους γαλήνη. Είναι πολύ άσχημο να γυρνά το παιδί σου από το σχολείο και να σε ρωτάει αν χώρισες, γιατί του το είπε κάποιο παιδί αναφέρει στην εφημερίδα στενός φίλος της οικογένειας.
Αλλά και η ίδια η Μαρία δήλωσε:" Δεν χωρίζω με τον Γιάννη. Είμαστε μια χαρά", όταν κλήθηκε από την εφημερίδα να κάνει μια δήλωση για τα δημοσιεύματα.

Στην τελευταία της κατοικία οδηγήθηκε σήμερα η σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης. Η μεγάλη φωνή του ελληνικού λαϊκού τραγουδιού άφησε την τελευταία της πνοή την Παρασκευή, σε ηλικία 73 ετών.
Η σορός της τραγουδίστριας τέθηκε από το πρωί σε λαϊκό προσκύνημα και λήθος κόσμου βρέθηκε στο παρεκκλήσι του Α’ Νεκροταφείου για να της πει το τελευταίο αντίο.
Στη συνέχεια, μεταφέρθηκε στο νεκροταφείο του Κόκκινου Μύλου, όπου έγινε η εξόδιος ακολουθία και η ταφή της σε οικογενειακό τάφο.Από τους πρώτους που βρέθηκαν εκεί ήταν ο Γιώργος Νταλάρας με την σύζυγό του Άννα, η Καίτη Γκρέυ, ο Μάκης Χριστοδουλόπουλος και πολλοί ακόμη Έλληνες καλλιτέχνες που γνώριζαν και θαύμαζαν την μεγάλη λαϊκή φωνή.
Ποια ήταν η Πόλυ Πάνου...
Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 28 Οκτωβρίου 1940. Μεγάλωσε όμως στην Πάτρα. Ο «νονός» του καλλιτεχνικού της ονόματος ήταν ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης, ο άνθρωπος που την ανακάλυψε στην Πάτρα και έμελλε να της αλλάξει τη ζωή.
Η ιστορία της ξεκινά όταν μαθήτρια ακόμα του δημοτικού, κάνει σκασιαρχείο από το σχολείο και πηγαίνει στα Ψηλαλώνια της Πάτρας, για να ακούσει τα καινούργια τραγούδια της εποχής. Στην ηλικία των 10 ετών εντυπωσιάζει με τις φωνητικές ικανότητες, όταν στο μαγαζί όπου εμφανιζόταν ο Σταύρος Τζουανάκος, ανέβηκε στο πάλκο και τραγουδά το “Συλβάνα, Συλβάνα μου τρελή πεθαίνω για ένα σου φιλί”.
Αργότερα, κρυφά από τους γονείς της, συμμετέχει σ΄ ένα διαγωνισμό ταλέντων της πόλης, στον οποίο τραγουδά το τραγούδι “Μητέρα” του Φώτη Πολυμέρη και διακρίνεται ανάμεσα σε 260 παιδιά, παίρνοντας το πρώτο βραβείο . Οι εφημερίδες τότε, γράφουν για τη “μικρή Πατρινοπούλα, το παιδί θαύμα που πήρε το πρώτο βραβείο”.
Έναν χρόνο μετά από το διαγωνισμό, βρίσκεται στην Πάτρα για εμφανίσεις ο νεαρός τότε και ταλαντούχος Γρηγόρης Μπιθικώτσης. Η τραγουδίστρια του συγκροτήματός του, τους είχε εγκαταλείψει και ο Γρηγόρης έψαχνε εναγωνίως τραγουδίστρια να την αντικαταστήσει. Τότε τυχαία σε ένα κουρείο της γειτονιάς της, έμαθε για τη μικρή Πολυτίμη με το “χρυσό λαρύγγι” όπως την αποκαλούσε και ο ίδιος.
Ο τότε παραγωγός της Columbia, έχοντας μεσολαβήσει ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης για την ακρόαση και εντυπωσιασμένος από τη σπάνια φωνή της, του είπε: “Γρηγόρη μου, μού ‘φερες μια Βέμπο του λαϊκού τραγουδιού!”.
Το πρώτο τραγούδι που ηχογράφησε, το έγραψε ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης και είχε τίτλο “Πήρα τη στράτα την κακιά” (1952). Ακολούθησε το “Να πας να πεις της μάνας μου” (1956) του Γιώργου Ζαμπέτα.
Η σημαντική αυτή ερμηνεύτρια τραγούδησε πολλά από τα καινούργια τραγούδια όλων των κορυφαίων λαϊκών συνθετών της δεκαετίας του ΄50. Ήταν η εποχή άλλωστε ανάδειξης μίας νέας γενιάς.
Η Πόλυ Πάνου θα αναδειχτεί παράλληλα με τον Στέλιο Καζαντζίδη, τον Πάνο Γαβαλά, την Καίτη Γκρέυ και τη Γιώτα Λύδια. Ο Βασίλης Τσιτσάνης, ο Απόστολος Καλδάρας, ο Γιώργος Μητσάκης, ο Θόδωρος Δερβενιώτης και ο Μπάμπης Μπακάλης θα της γράψουν τα καινούργια τραγούδια με τα οποία θα αναδειχτεί στη δισκογραφία και στο πάλκο. Πολλά απ΄ αυτά θ΄ αντέξουν να τραγουδιούνται μέχρι και σήμερα.

Για τις κατηγορίες που βαρύνουν τον συλληφθέντα βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη μίλησε , o δικηγόρος του Π.Σαράκης, απαντώντας στα καυτά ερωτήματα της παρουσιάστριας Μάρας Ζαχαρέα και του κεντρικού σχολιαστή του δελτίου Νίκου Χατζηνικολάου.
«Τα όπλα που βρέθηκαν στην οικία του πελάτη μου είναι όλα νόμιμα. Αυτά δεν αποτελούν για το ποινικό δίκαιο, τεκμήρια ενοχής. Δεν υπάρχει καμία συνομιλία που να τον ενοχοποιεί για το ελάχιστο, αντίθετα υπάρχει ένα βαρύ κατηγορητήριο που δεν διασταυρώνεται από την πραγματικότητα» υποστήριξε ο κ.Σαράκης.
Σχολιάζοντας το πόρισμα του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Χ.Βουρλιώτη, ο κ.Σαράκης το χαρακτήρισε «πολύ φτωχό» και πρόσθεσε «αυτό αποδεικνύει το έλλειμμα των εισαγγελικών αρχών να τεκμηριώσουν μια βαρύτατη κατηγορία».
Ο κ.Σαράκης έκανε λόγο για αντισυνταγματικότητα των διαδικασιών, ενώ εμφανίστηκε κατηγορηματικός πως δεν υπάρχει το ελάχιστο επιβαρυντικό στοιχείο για τον Ηλία Κασιδιάρη
Ερωτώμενος για το εάν ο κ.Κασιδιάρης εκπαίδευε μέλη και στελέχη της Χρυσής Αυγής στις πολεμικές τέχνες, ο κ. Σαράκης είπε … «καλά θα κάνουν οι αρχές πρώτα να βρουν τις αποθήκες των όπλων και μετά να εξαπολύουν τέτοιο δριμύ κατηγορητήριο»
Ο κ.Σαράκης μίλησε για «πολιτική δίωξη» όσον αφορά τον πελάτη του, κάνοντας παράλληλα έκκληση στις διωκτικές αρχές αν θέλουν τον στείλουν στην φυλακή, τουλάχιστον να δώσουν στην δημοσιότητα στοιχεία επιβαρυντικά για αυτόν, διαφορετικά όπως είπε θα είναι υπόλογοι στη συνείδηση όλης της κοινωνίας.
«Θα δικαιωθεί ο Ηλίας Κασιδιάρης αλλά μετά τις εθνικές και τις δημοτικές εκλογές» τόνισε ο κ.Σαράκης, εκτιμώντας πως αύριο ο πελάτης του θα προφυλακιστεί., παρά το ότι δεν υπάρχει τίποτα εις βάρος του, όπως τόνισε.
Τέλος ο δικηγόρος του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, τόνισε πως ο κ.Κασιδιάρης θα διεκδικήσει την αποκατάσταση της νομιμότητας.
undefined

Παρόλο που ο θεσμός των καλλιστείων δεν εξάπτει πλέον το ενδιαφέρον του κοινού τουλάχιστον του εγχώριου, ο φετινός διαγωνισμός της Miss Κόσμος απέκτησε νόημα με τη ανάδειξη της 23χρονης Megan Young, που γεννήθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά κατοικεί στις Φιλιππίνες από τα 10 της χρόνια.
Η εντυπωσιακή ομορφιά της ξεχώρισε αμέσως, με την εύθραυστη παρουσία της, το χυμώδες αψεγάδιαστο κορμί της και το πολλά υποσχόμενο βλέμμα, όπως ακριβώς εκείνο του Ιχθύ, που είναι έτοιμος να υποσχεθεί τα πάντα μέχρι να πετύχει το στόχο του.
Πόσο μάλλον στην περίπτωσή της με τη Σελήνη στον Κριό και 5 πλανήτες στον Αιγόκερω, να συνωμοτούν για την κατάκτηση της κορυφής, σε ό, τι κάνει στη ζωή της.
Βάλτε και το υδάτινο τρίγωνο Ήλιου – Δία που την προετοίμασε για το πρώτο βήμα, κατέκτησε εύκολα τον τίτλο, με την υπόσχεση πως θα είναι η καλύτερη Μις Κόσμος στην ιστορία!
Βαρύγδουπη δήλωση για μια Ιχθύ, αλλά αν διαθέτει Αφροδίτη σύνοδο Άρη και Κρόνο στον Αιγόκερω, μπορεί να την ξεστομίζει απλά σαν να δηλώνει πως βγάζει μια βόλτα το σκυλάκι της.
Φιλόδοξη και επίμονη λοιπόν η ομορφότερη του κόσμου νεανίδα, κατέχει όλο το πακέτο που θα την πάει πολύ παραπέρα. Ήδη έχει εργαστεί ως ηθοποιός και τηλεπαρουσιάστρια και είναι πολύ δημοφιλής και αγαπητή στη χώρα της.
Θα χρειαστεί βέβαια να ξεπεράσει τη δυσκολία της δυσαρμονικής όψης της παρορμητικής Σελήνης της με τον Ποσειδώνα κυβερνήτη του ζωδίου της, που θολώνει συχνά τα νερά των επιδιώξεων, αλλά και τη δυσαρμονική όψη του Υδροχοΐσιου Ερμή της με τον Πλούτωνα, που την κάνει φιλύποπτη και αιχμηρή στο λόγο.
Όμως παρόλη την άγνωστη ώρα γέννησης, η νέα Miss Κόσμοςς όπως όλα δείχνουν, δεν θα αποτελέσει άλλη μια ξεχασμένη φιγούρα στα περιοδικά και στις εφημερίδες.
Αντίθετα, θα μαθαίνουμε συχνά νέα της, εφόσον και η ίδια προτίθεται να κρατάει τα αυτιά και τα μάτια μας ανοιχτά. Καλή της συνέχεια.



Από τον Νοέμβριο επαναφέρουν το «χαράτσι» του ΕΟΠΥΥ, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αθήνας.
Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του ΦΣΑ Κώστας Λουράντος, πρόκειται για ένα μέτρο που, εκτός όλων των άλλων επιπτώσεων που έχει, καθιστά τους φαρμακοποιούς και εισπράκτορες των «χαρατσιών» του Οργανισμού.
«Όπως αντιλαμβάνεστε, εκτός από δανειστές του ΕΟΠΥΥ, αφού η πληρωμή των χρεών του δεν φαίνεται ούτε με κιάλια, χρηματοδότες των μισθών των υπαλλήλων του - ελεγκτών των συνταγών μας, γίναμε και εισπράκτορες των χαρατσιών του» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Λουράντος.
«Δεν φθάνει που ο ΕΟΠΥΥ αποτελεί ό,τι αναξιοπιστότερο στη χώρα μας, δεν φθάνει που ο τζίρος των φαρμακείων σε συνδυασμό με την ουσιαστική μείωση του ποσοστού μας κέρδους έχει μειωθεί, δεν φθάνει που τα χρέη του κινδυνεύουν να μείνουν ανάμνηση… πικρή, καλούμεθα να εισπράξουμε και τα… χαράτσια του. Ούτε ΔΕΗ να ήταν τα φαρμακεία μας!» καταλήγει η ανακοίνωση του ΦΣΑ.

ΞžΒ¦ΞŸΒŒΞŸΒΞžΞŒΞžΒ± ΞžΒµΞŸβ‚¬ΞžΞ‰ΞžΞŠΞžΞΞžΞ‰ΞžΒ½ΞŸβ€°ΞžΒ½Ξžβ€•ΞžΒ±ΞŸβ€š

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget