6/9/13

Σε επαναλαμβανόμενες απεργίες από τις 16 Σεπτεμβρίου, λίγες ημέρες αφού χτυπήσει το πρώτο κουδούνι της νέας σχολικής χρονιάς, προσανατολίζονται οι εκπαιδευτικοί.Σύμφωνα με την εφημερίδα «Καθημερινή», σημαντικό ρόλο για την τελική απόφαση θα διαδραματίσει το ποσοστό συμμετοχής των καθηγητών στις συνελεύσεις, ώστε να εκτιμηθεί πόσοι εκπαιδευτικοί θα συμμετάσχουν τελικά στην απεργία.Το θέμα της συμμετοχής στις συνελεύσεις διχάζει τις παρατάξεις. Μιλώντας στην εφημερίδα, ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ Θέμης Κοτσιφάκης ανέφερε ότι έως το βράδυ της Πέμπτης είχαν ολοκληρωθεί οι συνελεύσεις 35 εκ των 88 ΕΛΜΕ της χώρας.Από τα αποτελέσματα προέκυψε ότι η πλειονότητα τάσσεται υπέρ της κοινής πρότασης των παρατάξεων του ΣΥΡΙΖΑ και της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς για πενθήμερη απεργία από τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου.Αντίθετα, οι υπόλοιπες παρατάξεις πρότειναν έναρξη των κινητοποιήσεων με 48ωρη απεργία.Στο πλαίσιο των προτάσεων όλων των παρατάξεων βασική παράμετρος είναι ότι μετά την ολοκλήρωση κάθε απεργίας (πενθήμερης ή 48ωρης ανάλογα με την πρόταση) ο κλάδος θα αξιολογεί εκ νέου τα δεδομένα.Η τελική απόφαση θα ληφθεί την προσεχή Δευτέρα από τη γενική συνέλευση των προέδρων των συνολικά 88 τοπικών συλλόγων ενώσεων καθηγητών της χώρας.
Συνολικά 49 ΕΛΜΕ έχουν ψηφίσει υπέρ των πενθήμερων απεργιών:

- Α΄ Δυτ. Αττικής
- Α΄ ΕΛΜΕ Αχαΐας
- Α΄ ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου
- Α΄ ΕΛΜΕ Έβρου
- Α΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης
- Α΄ ΕΛΜΕ Κυκλάδων με 72 ψήφους (24 ΠΑΜΕ)
- Β΄ ΕΛΜΕ Αθήνας με 66 ψήφους (14 ΠΑΜΕ, 4 ΔΑΚΕ, 3 24ωρη)
- Β΄ Δυτ. Αττικής
- Β΄ ΕΛΜΕ Αθήνας με 66 (12 ΠΑΜΕ, 7 απεργία στον αγιασμό, 4 ΔΑΚΕ)
- Β΄ ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας
- Β΄ ΕΛΜΕ Έβρου με 65 ψήφους (26 48ωρη)
- Β΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης
- Γ΄ Δυτ. Αττικής
- Γ΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης με 142 ψήφους (24 ΠΑΜΕ, 4 λευκά)
- Δ΄ Αν. Αττικής
- Δ΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης
- Ζ΄ ΕΛΜΕ Αθήνας με 126 ψήφους (20 ΠΑΜΕ, 2 ΔΑΚΕ, 22 Όχι απεργία)
- Ε΄ Αν. Αττικής
- Ε΄ ΕΛΜΕ Αθήνας
- Ε΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης
- ΕΛΜΕ Αν. Λιοσίων - Ζεφυρίου - Φυλής με 144 ψήφους (10 ΠΑΜΕ, 1 ΔΑΚΕ, 2 ΛΕΥΚΑ)
- ΕΛΜΕ Αργολίδας με 80 ψήφους (8 ΔΑΚΕ, 10 ΠΑΜΕ)
- ΕΛΜΕ Βοιωτίας με 55 ψήφους (45 48ωρη)
- ΕΛΜΕ Δράμας με 93 ψήφους (27 ΠΑΜΕ, 6 ΔΑΚΕ, 8 ΛΕΥΚΑ)
- ΕΛΜΕ Ελευσίνας
- ΕΛΜΕ Εορδαίας 85 απεργία διαρκείας 3 ΔΑΚΕ 2 ΠΑΜΕ
- ΕΛΜΕ Εύβοιας
- ΕΛΜΕ Ηλείας
- ΕΛΜΕ Ημαθίας με 125 (30 48ωρη)
- ΕΛΜΕ Θεσπρωτίας με 66 ψήφους (30 48ωρη)
- ΕΛΜΕ Ικαρίας Φούρνων
- ΕΛΜΕ Ιωαννίνων με 115 ψήφους (15 ΠΑΜΕ, 5 λευκά)
- ΕΛΜΕ Καρδίτσας με 180 ψήφους (22 ΠΑΜΕ, 16 ΔΑΚΕ)
- ΕΛΜΕ Κέρκυρας
- ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς Ιθάκης
- ΕΛΜΕ Κιλκίς με 98 ψήφους (20 48ωρη)
- ΕΛΜΕ Λάρισας με 360 ψήφους (16 48ωρη, 5 λευκά)
- ΕΛΜΕ Λέσου με 86 ψήφους (10 ΠΑΜΕ, 10 λευκά)
- ΕΛΜΕ Λευκάδας με 82 ψήφους (1 λευκό)
- ΕΛΜΕ Νέας Σμύρνης, Καλλιθέας, Μοσχάτου
- ΕΛΜΕ Νότιας Αθήνας
- ΕΛΜΕ Πειραιά
- ΕΛΜΕ Πέλλας
- ΕΛΜΕ Ρεθύμνου με 109 ψήφους (10 48ωρη, 4 λευκά)
- ΕΛΜΕ Σάμου
- ΕΛΜΕ Σιβιτανιδείου με 33 ψήφους (12 δύο 48ωρες, 12 όχι απεργία)
- ΕΛΜΕ ΤΡΙΚΑΛΩΝ με 61 (ΠΑΜΕ 28, ΔΑΚΕ 7, ΠΑΣΚΕ 3)
- ΕΛΜΕ Χαλκιδικής με 107 ψήφους (20 48ωρη, 12 άλλες μορφές αγώνα)
- ΕΛΜΕ Χανίων.

Η ΕΛΜΕ Ξάνθης ψήφισε να γίνει 24ωρη απεργία την ημέρα του αγιασμού, ενώ υπέρ της 48ωρης απεργίας ψήφισαν η Α' ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας και η Β' ΕΛΜΕ Αχαΐας.


zougla-gr

Φέτα τυλιγμένη σε φύλλο κρούστας με μέλι και σουσάμι.
Υλικά :
1 φύλλο κρούστας
1 κομμάτι τυρί φέτα
2 κ.σ. μέλι
2 κ.σ. σουσάμι
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση :
1. Πλένετε το τυρί και το βάζετε σε απορροφητικό χαρτί για να μην έχει καθόλου υγρά και τα βγάλει.
2. Διπλώνετε το φύλλο στην μέση και τοποθετείτε την φέτα στο κέντρο.
3. Διπλώνετε ως εξής :



4. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και τηγανίζετε και από τις 2 πλευρές μέχρι να ροδίσει το φύλλο.
5. Σερβίρετε ζεστό με μέλι και πασπαλίζετε με σουσάμι

cook-cool.blogspot-gr

Σε λίγες μέρες αναμένεται να γίνει η βάφτιση του πριγκιπικού μωρού σε μία τελετή στο Buckingham.Το μυστήριο θα τελεστεί τότε γιατί περιμένουν να επιστρέψει η βασίλισσα Ελισάβετ από τις διακοπές της στο κάστρο Balmoral της Σκωτίας.Το μωρό τhw Kate Middleton και του πρίγκιπα William θα πάρει το όνομα, όπως είναι γνωστό, George Alexander Louis και θα βαφτιστεί σε στενό οικογενειακό κύκλο στην αίθουσα μουσικής του παλατιού και στην κολυμπήθρα «The Lily Font», εκεί δηλαδή όπου γίνονται οι βαφτίσεις!Το μυστήριο θα τελέσει ο αρχιεπίσκοπος του Canterbury και οι νονοί θα είναι έξι ανάμεσά τους είναι ο πρίγκιπας Harry και η Pippa Middleton.Τέλος ο μικρός πρίγκιπας θα φοράει μια απομίμηση των βασιλικών βαφτιστικών ρούχων που φοράνε όλα τα βασιλικά μωρά της Βρετανίας εδώ και 172 χρόνια!


gossip-gr

Μέχρι να χάσετε με δίαιτα τα περιττά κιλά σας ακολουθήστε στο μεταξύ τις παρακάτω συμβουλές για να φαίνεστε πιο λεπτές.
1. Διορθώστε τη στάση σας

Για να δείχνει η σιλουέτα σας πιο λεπτή και κομψή, δεν έχετε παρά να διορθώσετε τη στάση του σώματός σας. Πώς; Ρουφήξτε την κοιλιά και ισιώστε το στήθος! Μάθετε να στέκεστε ίσια σαν να θέλετε να ισορροπήσετε ένα βιβλίο στο κεφάλι. Με αυτόν τον τρόπο θα τραβιέται η σπονδυλική σας στήλη, με αποτέλεσμα να εξαλείφονται οι αντιαισθητικές καμπυλότητες.

Μάλιστα, για να μην ανασηκώνετε υπερβολικά το πιγούνι, φανταστείτε ότι ένα αόρατο νήμα που ξεκινάει από το πίσω μέρος του κεφαλιού σας τραβάει προς τα πάνω.

2. Βρείτε το μακιγιάζ που σας αδυνατίζει

Βγάζοντας όχι υπερβολικά τα φρύδια σας, θα φαίνεται λεπτότερο το πρόσωπό σας. Μια καλή πρόταση είναι να τους δώσετε μια ελαφρά ανοδική κίνηση.

Ανάλογα με το χρώμα της επιδερμίδας σας, αναμορφώστε τα μάγουλά σας με ένα φον ντε τεν μπεζ σκούρο ή ανοιχτό καφέ. Το πιο έντονο χρώμα πρέπει να βρίσκεται στο κέντρο.

Για να εντείνετε το ανάγλυφο, μπορείτε επίσης να τονίσετε το πάνω μέρος των μήλων με έναν τόνο πιο ανοιχτό.

Για να κρύψετε το διπλοσάγωνο, αρκεί να πουδράρετε το οβάλ του προσώπου με λίγη πούδρα σε καστανό σκούρο χρώμα.

3. Κάτω τα μαλλάκια σας...

Μην τραβάτε τα μαλλιά σας προς τα πίσω, γιατί έτσι τονίζεται η στρογγυλάδα του προσώπου σας. Αφήστε τα ελεύθερα.

Για να λεπτύνει ένα κάπως παχουλό πρόσωπο, πρέπει να τηρούνται δύο κανόνες: Τα μαλλιά πρέπει να το περιβάλλουν με μια ημίκοντη κουπ, π.χ. ντεγκραντέ, ώστε να ακολουθούνται οι γραμμές με απαλότητα. Χρειάζεται, επίσης, λίγος όγκος, για να ψηλώνει η σιλουέτα.

Για να διατηρήσετε τη φυσική φρεσκάδα του προσώπου σας, αποφύγετε τα πολύ τεχνητά χρώματα που απαιτούν έντονο μακιγιάζ. Διατηρείτε πάντα φυσική βάση.

4. Προσέχετε το ντύσιμό σας

Προτιμάτε τα ταγιέρ –με φούστα ή παντελόνι– και τα φορέματα, για να μην «κόβεται» η σιλουέτα.

Στο ίδιο πνεύμα, διαλέγετε καλσόν στο ίδιο χρώμα με τα παπούτσια σας. Αποφεύγετε τα καλσόν με τα σκοτσέζικα σχέδια και τα μεγάλα λουλούδια που παχαίνουν και τις πιο αδύνατες.

5. Όχι στην πολυχρωμία

Το μαύρο και γενικά τα σκούρα χρώματα λεπταίνουν... Όμως, «μια σκούρα μάζα δίνει μια αίσθηση βαρύτητας, μερικές φορές μεγαλύτερη από ένα καλοκομμένο ανοιχτόχρωμο σύνολο», ισχυρίζονται οι ειδικοί. Συχνά, λοιπόν, συμβουλεύουν τις παχουλές γυναίκας να φορούν μια χρωματική νότα κοντά στο πρόσωπο, όπως ένα φουλάρι ή ένα φωτεινό σάλι.

Από πλευράς υφασμάτων, προτιμάτε τα ελαφριά, απαλά, που πέφτουν –συνθετικά ή μη–, αντί για υφάσματα αυστηρά, δύσκαμπτα, που δεν ακολουθούν την κίνηση του σώματος.

Όσες είστε φανατικές του μαύρου κάντε συνδυασμούς από τα υφάσματα και μόνο, για να δημιουργείτε αντιθέσεις: γυαλιστερά, ματ, σατινέ, βελούδα, με πούλιες κ.λπ.


belife-gr

Ο Σαγίτ πηγαίνει στο εξοχικό και έρχεται πρόσωπο με πρόσωπο με τη Μουαζέζ.Πριν προλάβει να ξεκαθαρίσει την κατάσταση τον συλλαμβάνει η αστυνομία που έχει πάρει την πληροφορία πως ο Σαγίτ κρύβεται στην εξοχική κατοικία της οικογένειας.

ΝΤΙΝ ΝΤΑΝ ΜΥΚΟΝΟΣ Dean Dan Caten MYKONOS.Με ένα ξέφρενο πάρτι αποχαιρέτισαν τη Μύκονο και το καλοκαίρι οι Dean και Dan Caten. Οι δύο δίδυμοι σχεδιαστές κάλεσαν λοιπόν τους φίλους τους στο πάρτι που διοργάνωσαν στο νησί των ανέμων, όπου, όπως ήταν αναμενόμενο, ο χορός και τα σφηνάκια είχαν την τιμητική τους.Φορώντας ίδια κόκκινα μαγιό τα δύο αδέρφια χόρεψαν στην άμμο έχοντας για παρέα τους μοντέλα και αιθέριες υπάρξεις.Οι Dean και Dan έχουν γεννηθεί στο Τορόντο και είναι οι ιδρυτές της φίρμας DSQUARED2 ....
















ΞžΒ¦ΞŸΒŒΞŸΒΞžΞŒΞžΒ± ΞžΒµΞŸβ‚¬ΞžΞ‰ΞžΞŠΞžΞΞžΞ‰ΞžΒ½ΞŸβ€°ΞžΒ½Ξžβ€•ΞžΒ±ΞŸβ€š

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget