28/5/13

Μια από τις μεγαλύτερες προσωπικότητες στο χώρο της μασονίας, ο Άλμπερτ Πάικ το 1871, προβλέποντας (αν και μάλλον πρόκειται για παλιούς σχεδιασμούς αιώνων) με ακρίβεια τους δύο πρώτους παγκοσμίους πολέμους, είχε γράψει πως «ο Γ' Παγκόσμιος Πόλεμος θα ξεκινήσει στη Μέση Ανατολή ανάμεσα στους μουσουλμάνους και τους Εβραίους και θα φέρει τον βιβλικό Αρμαγεδώνα.»

Εκατόν σαράντα (περίπου) χρόνια μετά, τα γραφόμενα του μασόνου ηγέτη αποδεικνύονται σχεδόν "προφητικά"(!), αφού η ραγδαία κλιμάκωση της έντασης που υπάρχει μεταξύ Ανατολής και Δύσης φαίνεται να οδηγεί σε μία ολική σύγκρουση, η οποία θα σημάνει το τέλος των παραδοσιακών θρησκειών και την τελική εγκαθίδρυση της Νέας Τάξης Πραγμάτων.
Σύμφωνα με τις θεωρίες συνωμοσίας(η αλήθειας;), υπάρχει μία επιστολή στη βιβλιοθήκη του Βρετανικού Μουσείου του Λονδίνου, η οποία κάνει λόγο για τρεις παγκόσμιους πολέμους, το τέλος των οποίων θα εγκαθιδρύσει τη Νέα Παγκόσμια Τάξη. Την επιστολή είχε γράψει ο Άλμπερτ Πάϊκ, ηγέτης της αμερικανικής Μασονίας, στον Τζουζέπε Ματσίνι, επικεφαλής της ευρωπαϊκής Μασονίας, στις 15 Αυγούστου του 1871. Ο Πάικ, πέρα από τέκτοντας ήταν ιλλουμινάτι, αλλά και δημιουργός μίας σέκτας που πίστευε στον Εωσφόρο, με το όνομα «Τάγμα του Παλλάδιου».

Σχετικά με την αυθεντικότητα της επιστολής, έχει ξεσπάσει μεγάλη διαμάχη μεταξύ συγγραφέων και ιστορικών, η οποία έχει μεταφερθεί και στο αμερικανικό διαδίκτυο, σε πολλά site και forum. Το περιεχόμενο όμως της επιστολής ανέφερε χαρακτηριστικά «Ο Α' παγκόσμιος πόλεμος πρέπει να έρθει προκειμένου να επιτρέψει στους ιλλουμινάτους να ανατρέψουν τους Τσάρους στην Ρωσία και να καταστήσουν την χώρα ένα φρούριο του αθεϊστικού κομμουνισμού.

Ο Β' Παγκόσμιος θα επιτρέψει στους Σιωνιστές να οικοδομήσουν το κράτος του Ισραήλ στην Παλαιστίνη και, ταυτόχρονα, θα ισχυροποιήσει τους κομμουνιστές τόσο, ώστε να καταλάβουν την Ευρώπη (τελικά κατέλαβαν την μισή). Ο Γ' Παγκόσμιος θα γίνει στη Μέση Ανατολή ανάμεσα στους μουσουλμάνους και στους εβραίους και θα φέρει τον βιβλικό Αρμαγεδώνα.» Ο Πάικ θεωρεί τις συνέπειες του Γ' παγκοσμίου Πολέμου καταλυτικές, ενώ οι άνθρωποι που θα γλυτώσουν από την αιματοχυσία που θα προκαλέσουν οι χριστιανοί, οι μουσουλμάνοι και οι αθεϊστές, θα αντιδράσουν απέναντι σε αυτές τις θρησκείες και ιδεολογίες.

Θα είναι έτοιμοι τότε να δεχτούν την παγκόσμια εκδήλωση της θρησκείας του Εωσφόρου. Θα εγκαθιδρυθεί η Νέα Παγκόσμια Τάξη και θα επικρατήσει η θρησκεία του Εωσφόρου και της λογικής. Μία σειρά από συγγραφείς, όπως η Κονστάνς Κάμπεϋ, ο Τεξ Μαρς, ο Ταλ Μπρουκ, ο Γουίλιαμ Στιλ, ο Ράνταλ Μπαέρ, ο Γουίλιαμ Γκάι Καρ,, αλλά και ο Ντέιβιντ Άικ, υποστηρίζουν πως οι Ελίτ, ήδη από την εποχή της Γαλλικής Επανάστασης και παλαιότερα, επεξεργάζονται ένα σχέδιο κυριαρχίας στον πλανήτη, δημιουργώντας την δική τους παγκόσμια κυβέρνηση, με τον κωδικό όρο Νέα Παγκόσμια Τάξη.

Ωστόσο, τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο περίπλοκα, καθώς μία άλλη μερίδα -κυρίως αποκρυφιστών- συγγραφέων θεωρεί ότι ως τελικό αποτέλεσμα της επερχόμενης παγκόσμιας σύγκρουσης δεν θα είναι η ζοφερή επικράτηση των Ελίτ, αλλά η καθιέρωση μίας Νέας Εποχής που θα σηματοδοτεί την πνευματική ανάπτυξη και την ευημερία όλης της ανθρωπότητας, το περίφημο New Age. Πρόκειται για ένα ακμάζον κίνημα, που όμως οι επικριτές του -κυρίως χριστιανοί φονταμενταλιστές- θεωρούν με τη σειρά τους ως «θρησκεία του Εωσφόρου»,αυτήν ακριβώς που ο Πάικ είχε πει πως θα κυριαρχήσει μετά τη λήξη ενός Γ' Παγκοσμίου Πολέμου.

Όπως και να έχει όμως, όλοι συμφωνούν πως μία μεγάλη παγκόσμια κρίση θα φέρει την ανθρωπότητα στα όρια της απόγνωσης -ένας Γ' Παγκόσμιος Πόλεμος, ο οποίος ενδέχεται να καταλήξει σε έναν πυρηνικό Αρμαγεδώνα. Κάτι ακόμα πολύ σημαντικό είναι ότι, αυτή τη στιγμή, στις ΗΠΑ ακμάζει και μία χριστιανική σέκτα παίζοντας σημαντικότατο ρόλο. Στην Αμερική του σήμερα, ένα μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού -περίπου 40 με 50 εκατομμύρια- δηλώνουν αναγεννημένοι (newborn) χριστιανοί. Αυτοί οι φονταμενταλιστές, ανάμεσα στους οποίους συγκαταλέγεται και ο πρώην αμερικανός πρόεδρος Τζωρτζ Μπους, παρουσιάζονται να έχουν μία εμμονή με την Αποκάλυψη. Ούτε λίγο ούτε πολύ, πιστεύουν ότι ο Γ' Παγκόσμιος Πόλεμος πρέπει να έρθει, ώστε οι ίδιοι να μπορέσουν, πριν συμβούν οι μεγάλες δοκιμασίες, να αναληφθούν στα σύννεφα(!) όπου θα τους παραλάβουν άγγελοι(!). Είναι δε χαρακτηριστικό ότι οι νεοεποχίτες ψηφίζουν δημοκρατικούς (θεωρούν «δικό» τους άνθρωπο τον Αλ Γκορ), ενώ οι newborns, ρεμπουμπλικάνους.

Και πράγματι, ένα μεγάλο μέρος αυτών των ανθρώπων πιστεύει στη θεωρία της «Αρπαγής των Πιστών». Μία τέτοια αντίληψη, σε συνδυασμό με τα θερμά κηρύγματα των τηλε-ευαγγελιστών που τους κατευθύνουν, τους οδηγεί στην υποστήριξη του Ισραήλ στον αγώνα εναντίον των Αράβων, αφού θεωρούν ότι το Ισραήλ πρέπει να εκδιώξει τους Παλαιστινίους για να εκπληρωθούν οι προφητείες. Είναι φανερό ότι η εμφάνιση των τηλε-ευαγγελιστών και η δημιουργία αυτής της μεγάλης ψύχωσης σε ένα σημαντικό κομμάτι του αμερικανικού λαού, δεν είναι διόλου τυχαία.

Με αυτόν τον τρόπο, έχει εξασφαλιστεί η τυφλή συγκατάθεση ενός μεγάλου μέρους των αμερικανών πολιτών για κάθε ενέργεια εναντίον των Αράβων, για κάθε ενέργεια που μπορεί να φέρει πιο κοντά τον Γ' Παγκόσμιο Πόλεμο!

Το θέμα του Παγκόσμιου Μονάρχη, ο οποίος θα είναι κατά πολλούς ο Αντίχριστος, απασχολεί πολλά χρόνια τους ερευνητές για το πως θα τον επιβάλλουν. Ιστορικά η επιβολή ολοκληρωτικών καθεστώτων πραγματοποιείται σε εποχές Απόλυτου Χάους.

Δυστυχώς ο Πλανήτης για πρώτη φορά ζει και Περίοδο Απόλυτου Χάους, αλλά και είναι όλα τα μέρη του απολύτως συνδεδεμένα το ένα με το άλλο, πράγμα ποου σημαίνει ότι δεν θα μείνει καμμιά χώρα όρθια για να αντισταθεί στην επέλαση της Νέας Τάξης Πραγμάτων. Αυτό στο παρελθόν δεν υπήρχε, μια καταστροφή στην Ισπανία, δεν επηρρέαζε τη Νέα Ζηλανδία, τώρα όμως λόγω της "φανταστικής" μη αντιστιχούσας στην πραγματικότητα οικονομίας, όλοι μπορούν να εξαϋλωθούν μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα.

Για να αντιδράσουμε σε αυτό πρέπει να αποκτήσουμε κοινωνική συνείδηση, και να νοιαστούμε ο εις για τον άλλο (κάτι που η τηλεόραση παγκόσμια φρόντισε να χαθεί,κάνοντας τους ανθρώπους να χάνουν τη ζωή τους βλέποντας απίστευτες γελοιότητες), και όλοι μας να αποκτήσουμε πραγματικές δεξιότητες (καλλιέργεια τροφής, πραγματική μόρφωση, χειρωνακτικές δεξιότητες) χρήσιμες για την επιβίωση, και όχι δεξιότητες γραφείου (κατεξοχήν φανταστική οικονομία, αν κοπεί το ρεύμα δεν θα χρησιμεύουμε ΤΙΠΟΤΑ).

Μόνο έτσι η Νέα Τάξη δεν θα μπορεί να μας εκβιάζει, όπως κάνει γιατί γνωρίζει ότι είμαστε όλοι ΜΟΝΟΙ (κλεισμένοι στα χρυσά κλουβιά μας) και ΑΧΡΗΣΤΟΙ να κάνουμε οτιδήποτε παραγωγικό, γιατί φρόντισαν να μας κάνουν έτσι...

rahil makri.Στις επικρίσεις που δέχτηκε για το ντύσιμό της, απάντησε η Ραχήλ Μακρή με συνέντευξη που παραχώρησε στο Γιώργο Τράγκα, στην εκπομπή «Ελεύθερος Σκοπευτής».Η βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων είχε απασχολήσει τα ΜΜΕ, με την εμφάνισή της στη Βουλή την προηγούμενη Τετάρτη, οπότε και ο αντιπρόεδρος Γ. Καλαντζής, είχε προχωρήσει σε συστάσεις με αφορμή την ενδυματολογική της επιλογή.Όπως ήταν φυσικό, γύρω από το θέμα αυτό περιστράφηκε η κουβέντα με το δημοσιογράφο, μιας και η βουλευτής φορούσε την ίδια μπλούζα. Η κ. Μακρή σχολίασε ότι η ίδια δεν βρίσκει προκλητική την επιλογή της μπλούζας με τον παπαγάλο.«Από εκείνη την ημέρα ψάχνω τον κ. Καλαντζή να μου πει εάν το dress code απαγορεύει τα πουλιά στη Βουλή ή αν αυτός ο παπαγάλος θεωρείται φονικό όπλο», σημείωσε η βουλευτής, ενώ δεν παρέλειψε να σημειώσει ότι ανάλογα ρούχα φοράνε και άλλοι συνάδελφοί της.ραχηλ μακρη παπαγαλος
Ερωτώμενη γιατί ήταν το δικό της ντύσιμο που σχολιάστηκε, η βουλευτής Κοζάνης απάντησε ότι ήταν «για επικοινωνιακούς λόγους».
«Για να αποπροσανατολίζουν τον κόσμο, γιατί ενοχλώ πολύ μέσα στη Βουλή με αυτά που λέω. Τους ενόχλησαν πολύ αυτά που είπα και για τον κ. Παπανδρέου και τον κ. Σαμάρα για το ταξίδι του το υποτιθέμενο για επενδύσεις στην Κίνα», σχολίασε.
Δείτε το βίντεο








αφγανος ναζιστικο τατουαζΟ ΑΦΓΑΝΟΣ ΤΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ κατά την εξέταση του από τις Αρχές φάνηκε πως ο Αφγανός είχε χαραγμένα στο σώμα του τρία τατουάζ. Στο αριστερό χέρι, ψηλά στο μπράτσο έχει τον αγκυλωτό σταυρό ανάμεσα από τα γράμματα N και R. Στο στήθος –στη δεξιά πλευρά- έχει χαραγμένο ένα κερί, ενώ στην πλάτη έχει ένα κέλτικο σταυρό, σύμβολο που παραπέμπει σε αυτό που χρησιμοποιούν νεοναζιστικές οργανώσεις, αλλά και η Χρυσή Αυγή.
Ο ίδιος πάντως αρνήθηκε να απαντήσει στις ερωτήσεις των αστυνομικών πότε έκανε τα τατουάζ και τι συμβολίζουν, ενώ δεν απάντησε ούτε στο ερώτημα αν έχει εκτίσει ποινή σε φυλακή και τα απέκτησε εκεί. Μάλιστα ο ίδιος δήλωσε μουσουλμάνος γεγονός που προκαλεί νέα ερωτήματα για το τατουάζ με τον κέλτικο σταυρό που έχει στην πλάτη.


H Ιωάννα Ζεμπερλίγκου, η κοπέλα του Τόμας Πρωτόπαπα είναι συντετριμμένη από τον χαμό του αγαπημένου της, ο οποίος σχεδόν δυο μήνες πάλευε στην Εντατική να κρατηθεί στην ζωή.Η Ιωάννα δεν μπορεί να πιστέψει πώς ο σύντροφός της «έφυγε».
Η νεαρή κοπέλα που είχε εξαφανιστεί από όλους και όλα και προσπαθούσε κάθε λεπτό να είναι δίπλα στον Τόμας και την οικογένεια του πόσταρε στο facebook μία φωτογραφία με τον σύντροφό της και άλλαξε το προφίλ της!

ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΜΑΣ ΠΡΩΤΟΠΑΠΑ ΕΔΩ


Η Σάσα Σταμάτη ανέφερε το ρεπορτάζ της εφημερίδας και η Φαίη δεν άντεξε και της είπε: «Συγγνώμη και τι μας νοιάζει εμάς για τη βίλα του Χατζηγιάννη. Ξέρεις εσύ ή κάποιος άλλος που υπογράφει το ρεπορτάζ για ποιο λόγο σταμάτησαν οι εργασίες;».
Η Σάσα Σταμάτη της απάντησε: «Έχει κάνει ρεπορτάζ η Γιούλη Σταρίδα. Έτσι το έχει γράψει, από το κεφάλι της;».
«Δεν με αφορά αν έφτιαχναν κάτι και σταμάτησε για τους όποιους λόγους, που δεν μπορείς να ξέρεις ποιοι είναι. Δεν μπορείς να ξέρεις τι αποφάσεις παίρνει μια οικογένεια και για ποιους λόγους. Δεν μπορείς να είσαι σίγουρος σε ένα τέτοιο θέμα που αφορά στα οικονομικά, όσο ρεπορτάζ και να κάνεις. Εκτός αν έχεις μία δήλωση που σου απαντάει ο άλλος και σου λέει κάποια πράγματα. Αν δεν έχει μια δήλωση των ίδιων των ανθρώπων για μένα δεν είναι ρεπορτάζ» τόνισε η Φαίη ΣΚορδά, που διαφώνησε ακόμα και με τον σύζυγό της Γιώργο Λιάγκα!

Και η Σάσα «τα πήρε» και της είπε: «Δηλαδή τις λες ρε Φαίη ότι ξυπνήσαμε το πρωί και είπαμε τι να γράψουμε, να βάλουμε αυτό το θέμα από το κεφάλι μας; Είναι δυνατόν; Δεν είναι ωραίο αυτό που λες τώρα. Δεν μπορούμε να γειώνουμε τους συναδέλφους».
«Δηλαδή δεν μπορώ να έχω άποψη; Δεν μπορώ να εκφέρω την άποψή μου στην εκπομπή» δήλωσε η παρουσιάστρια του «Πρωινό mou»!


Με ένα ... μεταφρασμένο νομοσχέδιο που αντέγραψε από το εξωτερικό το ΠΑΣΟΚ επιμένει στην ψήφιση ενός νόμου-εκτρώματος, ο οποίος πριν καν κατατεθεί έχει δημιουργήσει μείζονα προβλήματα όπως το νέο κρούσαμ αναθεώρησης της ελληνικής ιστορίας από την Μ.Ρεπούση, η επέμβαση στα εσωτερικά της χώρας απο την Άγκυρα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών που χαρακτηρίζει ρατσιστική την ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων κλπ.
Στο ΠΑΣΟΚ ποντάρουν στην υπερψήφισή του από τον ΣΥΡΙΖΑ και την ΔΗΜΑΡ, σε μία πρόβα του προτεινόμενου "κόμματος της ελληνικής Εληάς" από τον Παρασκευά Αυγερινό, αλλά είναι βέβαιο ότι από την στιγμή που θα καταψηφιστεί από τη ΝΔ, το ΚΚΕ και τον Λαϊκό Σύνδεσμο, δεν πρόκεται να περάσει. Ερώτημα αποτελούν μέχρι σήμερα οι Ανεξάρτητοι Έλληνες οι οποίοι αρνούνται να λάβουν θέση (και...) σε αυτό το κορυφαίο ζήτημα.

Βέβαια το να καταθέτει μεταφρασμένα νομοθετήματα στην ελληνική Βουλή το ΠΑΣΟΚ δεν αποτελεί πρωτοτυπία: Το Μνημόνιο, πρόσφατα, ήταν η ... κορυφαία μετάφραση που ψήφισε η ελληνική Βουλή και ακολούθησαν δεκάδες νομοθετήματα τα οποία τους τα έδιναν, οι της κυβέρνησης του ΠΑΣΚ τα μετέφραζαν και εν συνεχεία τα ψήφιζαν στην Βουλή.
Πριν λίγο, λοιπόν, γραμματέας της κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, Γ. Μανιάτης έστειλε επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής Β. Μεϊμαράκη με θέμα "Καταπολέμηση Εκδηλώσεων Ρατσισμού και Ξενοφοβίας".
Όπως αναφέρει: "Σε συνέχεια των πρόσφατων πολιτικών εξελίξεων, καθώς και της χθεσινής συνάντησης των πολιτικών αρχηγών των κομμάτων που στηρίζουν την κυβερνητική πλειοψηφία, ζητούμε, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στον Κανονισμό της Βουλής, να προωθηθεί άμεσα για συζήτηση και ψήφιση στην αρμόδια Επιτροπή και την Ολομέλεια της Βουλής, η Πρόταση Νόμου του ΠΑ.ΣΟ.Κ. "Καταπολέμηση Εκδηλώσεων Ρατσισμού και Ξενοφοβίας", την οποία έχουμε καταθέσει ως Κοινοβουλευτική Ομάδα από 21 Μαρτίου 2013.

Η υιοθέτηση στο εθνικό Δίκαιο προβλέψεων σημαντικού αξιακού, ιδεολογικού και ιστορικού περιεχομένου για την αποτροπή και αυστηρή τιμωρία πράξεων εγκληματικότητας, βιαιοπραγίας, ρατσισμού και ξενοφοβίας, με δεδομένη μάλιστα την ανάγκη εναρμόνισης με την Απόφαση – Πλαίσιο 2008/913/ΔΕΥ του Συμβουλίου της Ε.Ε., θα αποτελέσουν ισχυρό θεμέλιο ενίσχυσης της κοινωνικής συνοχής και της ασφάλειας των πολιτών, καθώς και της αποτελεσματικής θωράκισης του δημοκρατικού πολιτεύματος".

Εν ολίγοις παραδέχονται ότι η σύλληψη του "μεγαλοφυούς" αυτού σχεδίου έχει έρθει από τις Βρυξέλες, μόνο που οι γραφειοκράτες της Ε.Ε δεν έχουν ψηφιστεί από τον ελληνικό λαό, για να αποφασίζουν τι νόμους θα έχουμε στη χώρα μας. Όσο για την κοινωνική συνοχή, πουθα μας φέρει το "καταπληκτικό" αυτό νομοσχέδιο, αρκεί να δούμε την κατάντια της Σουηδίας που και αυτή είχε ανάλογες "αντιρατσιστικές" ιδέες.

Ελπίζουμε να έστειλαν και μια κόπια του νομοσχεδίου στην 15χρονη Μυρτώ, στον Ευαγγελισμό, ή στην 20χρονη κοπέλα στο νοσοκομείο της Κέρκυρας που πέταξε ο Αφγανός στον γκρεμό ή στην χήρα σύζυγο εκείνου του φουκαρά του Καντάρη που τον δολοφόνησαν για να του αρπάξουν την κάμερα, λίγο πριν γεννηθεί το παιδί του. Και στους τάφους των 50 Ελλήνων που έχουν δολοφονηθεί από αλλοδαπούς τον τελευταίο χρόνο, μόνο...
Tμήμα ειδήσεων defencenet-gr

Προτεινόμενα θέματα στη Χημεία - Βιοχημεία Θετικής Κατεύθυνσης Λατινικά Θεωρητικής Κατεύθυνσης
Συνεχίζονται οι Πανελλαδικές Εξετάσεις 2013 και αύριο Τετάρτη 29 Μαϊου. Οι υποψήφιοι θα εξεταστούν την Τετάρτη σε Λατινικά, Χημεία, Ηλεκτρολογία και Ανάπτυξη Εφαρμογών, ενώ οι Εξετάσεις τελειώνουν την Παρασκευή 31 Μαΐου με τις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας.

Συμβουλές για τα θέματα

1. Χημεία - Βιοχημεία Θετικής Κατεύθυνσης

Το µάθηµα Χηµεία - Βιοχηµεία εξετάζεται ως ενιαίο µάθηµα. ∆ίνονται τέσσερα θέµατα βαθµολογικά ισοδύναµα (δύο για τη Χηµεία και δύο για τη Βιοχηµεία).Τα δύο θέµατα κάθε αντικειµένου περιλαµβάνουν ανεξάρτητες µεταξύ τους ερωτήσεις ποικίλων µορφών πουκαλύπτουν όσο το δυνατόν ευρύτερη έκταση της εξεταστέας ύλης. Συγκεκριµένα:

(α) Το πρώτο θέµα για τη Χηµεία και το πρώτο θέµα για τη Βιοχηµεία περιλαµβάνουν ερωτήσεις οι οποίες στοχεύουν κυρίως στον έλεγχο απόκτησης γνώσεων καιτης κατανόησης εννοιών, διαδικασιών ή φαινοµένων.

(β) Το δεύτερο θέµα για τη Χηµεία αποτελείται από µια άσκηση ή ένα πρόβληµα και στοχεύει στον έλεγχο της ικανότητας του µαθητή να χρησιµοποιεί σε συνδυασµό γνώσεις ή δεξιότητες που απέκτησε για την επίλυσή τους.

(γ) Το δεύτερο θέµα για τη Βιοχηµεία περιλαµβάνει ερωτήσεις, οι οποίες στοχεύουν στον έλεγχοτης κριτικής ικανότητας του µαθητή και της δυνατότητάς τουνα χρησιµοποιεί γνώσεις και δεξιότητες που απέκτησε για την επεξεργασία και αξιολόγηση δεδοµένων ή την επίλυση άσκησης ή προβλήµατος

2. Λατινικά Θεωρητικής Κατεύθυνσης

Στους µαθητές δίνεται διδαγµένο κείµενο 10-15 στίχων και ζητείται από αυτούς:

(α) να το µεταφράσουν στη νέα ελληνική γλώσσα (β) να απαντήσουν σε τέσσερις παρατηρήσεις: δύο (2) γραµµατικές και δύο (2) συντακτικές.

Η βαθµολογία στην Γ' τάξη κατανέµεται ως εξής:

Μετάφραση κειµένου 40 µονάδες.

Κάθε γραµµατική ή συντακτική παρατήρηση 15 µονάδες.

Προσοχή στη µετάφραση! Ο νεοελληνικός λόγος πάσχει, πολλές φορές, µε λάθη έκφρασης, λεξιλογίου και σύνταξης. Ο µαθητής που έχει διαβάσει πρόχειρα προσπαθεί να αποδώσει το λατινικό κείµενο σε νεοελληνικό λόγο, ο οποίος παρουσιάζει κενά.

Προσοχή στη γραµµατική! Λάθη καταλήξεων στα ρήµατα, αδυναµία να αναγνωρισθεί το θέµα και οι αρχικοί τους χρόνοι και στις δύο φωνές. ∆εν αναγνωρίζονται οι συζυγίες, η φωνή και οι εγκλίσεις των ρηµάτων. Τα επίθετα δεν διακρίνονται µε ευκολία, υπάρχει αδυναµία σχηµατισµού παραθετικών των επιθέτων. Οι αντωνυµίες συγχέονται µε τα ονόµατα και κλίνονται λάθος. αδυναµία αφοµοίωσης της ύλης, προσπάθεια αποµνηµόνευσης στείρας και χωρίς κριτική αξιολόγηση των δεδοµένων της ύλης, η οποία σηµειωτέον δεν είναι µεγάλη, αφού διδάσκεται σε δύο τάξεις αντί της µίας του παλαιού συστήµατος.

Προτεινόμενα θέματα στη Χημεία και Λατινικά Κατεύθυνσης

1. Θέματα στη Χημεία - Βιοχημεία Θετικής Κατεύθυνσης
Προτεινόμενα θέματα στη Χημεία - Βιοχημεία Θετικής Κατεύθυνσης
Επιπλεόν προτεινόμενα θέματα στη Χημεία - Βιοχημεία Θετικής Κατεύθυνσης
2. Θέματα στα Λατινικά Θεωρητικής Κατεύθυνσης
Προτεινόμενα θέματα στα Λατινικά Θεωρητικής Κατεύθυνσης

Ο 17χρονος; Αφγανός που αποπειράθηκε να κλέψει την τσάντα της 20χρονης φοιτήτριας και τελικά την έριξε στο κενό φέρεται να φέρει τατουάζ με τον αγκυλωτό σταυρό…
Σύμφωνα με δημοσίευμα των νέων, το συγκεκριμένο τατουάζ δεν είναι το μόνο στο σώμα του καθώς φέρει, επίσης, τατουάζ δύο γράμματα (N και R), πλάι στον αγκυλωτό σταυρό, στο αριστερό του μπράτσο. Επίσης, στην πλάτη του έχει ένα σχήμα παρόμοιο με τον κέλτικο σταυρό, σύμβολο νεοναζιστικών οργανώσεων, ενώ στο θώρακα έχει τατουάζ που μοιάζει με αναμμένο κερί.
Ο 17χρονος, όπως αναφέρεται στο σχετικό δημοσίευμα, μπροστά στους αστυνομικούς, παρέμεινε «σφίγγα». Στην αρχή δεν αποκάλυπτε τους λόγους που τον οδήγησαν να σπρώξει την κοπέλα στο κενό και τις ακριβείς συνθήκες, κάτω από τις οποίες έπεσε η 20χρονη από την Άρτα.

Σε δεύτερο χρόνο, δεν έδωσε καμία απάντηση στους αστυνομικούς για τους λόγους που χρησιμοποίησε τέτοιου είδους σύμβολα, αν και ο ίδιος, όπως δηλώνει, είναι μουσουλμάνος.
Κατόπιν, ο δράστης επέδειξε χαρτιά που τον παρουσίαζαν να έχει υποβάλει αίτημα για χορήγηση πολιτικού ασύλου, τα οποία εξετάζονται προκειμένου να διαπιστωθεί αν είναι γνήσια ή πλαστά.
Ιδιαίτερο βάρος πάντως δίνουν οι αστυνομικοί στην έρευνα για να διαπιστώσουν αν τα στοιχεία ταυτότητας που παρουσιάζει είναι αληθινά. Επιφυλάξεις εκφράζουν και για την ηλικία του - αν δηλαδή είναι 17 χρόνων, όπως ο ίδιος δηλώνει, καθώς φαίνεται μεγαλύτερος.
Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο Αφγανός αφού αφαίρεσε βίαια την τσάντα της 20χρονης, την έσπρωξε από παραλιακό τοιχίο σε γκρεμό ύψους οκτώ μέτρων, στην περιοχή Μουράγια στο παλιό λιμάνι της Κέρκυρας.
Η κοπέλα τραυματίστηκε σοβαρά και μεταφέρθηκε άμεσα στο νοσοκομείο του νησιού. Σύμφωνα με τους γιατρούς έχει διαφύγει τον κίνδυνο.

Οι απολύσεις θα αρχίσουν με υπαλλήλους από την κατάργηση 17 φορέων όπου υπηρετούν 416 υπάλληλοι. Οι μισοί (216 για την ακρίβεια) θα οδηγηθούν άμεσα στην απόλυση μέσω της κατάργησης των θέσεων τους. Η τελική λίστα αναμένεται να πάρει σάρκα και οστά μέσα στα επόμενα 24ώρα καθώς έχουν ξεπεραστεί και οι ενστάσεις ορισμένων υπουργών.

Ακολουθούν οι 46 δημόσιες βιβλιοθήκες της χώρας. Θα υπάρξει συγχώνευση, και έτσι τουλάχιστον σε επίπεδο διοικητικού προσωπικού θα υπάρξει πλεονάζον προσωπικό και έτσι θα έρθουν και σε αυτόν τον τομέα απολύσεις. Αυτή τη στιγμή στις βιβλιοθήκες αυτές υπηρετούν περίπου 200 υπάλληλοι.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι φορείς και οι οργανισμοί που θα καταργηθούν μέσω του νομοσχεδίου που θα κατατεθεί στη Βουλή είναι:

Ηλεκτρομηχανική Κύμης

Εθνικό Κέντρο Βιβλίου

Κέντρο Μελετών Ασφαλείας

Οργανισμός Κτηματολογίου και Χαρτογραφήσεων Ελλάδος

Οργανισμός Ρυθμιστικού Σχεδίου Προστασίας Περιβάλλοντος Αθήνας

Οργανισμός Ρυθμιστικού Σχεδίου Προστασίας Περιβάλλοντος Θεσσαλονίκης

Κεντρική Αγορά Πατρών

Εθνικό κέντρο πρόληψης Σακχαρώδη Διαβήτη

Μητροπολιτικός Φορέας Ανάπλασης Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Αττικής

Κέντρο Έρευνας Τεχνολογίας Εθνικής Άμυνας

Οργανισμός Κωπαϊδας

Διεθνής Ακαδημία Ελευθερίας

Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών «Θ. Κολοκοτρώνης»

Μουσείο Επιστήμης και Τεχνολογίας

Κεφάλαιο Επιχειρηματικών Συμμετοχών Υψηλής Τεχνολογίας

Οργανισμός Ρυθμιστικού Σχεδίου και Προστασίας Περιβάλλοντος Ιωαννίνων

Πολιτιστικό Κέντρο Ελληνικής Αστυνομίας

Αξίζει να σημειωθεί πως οι 9 τελευταίοι οργανισμοί εμφανίζονται να μην απασχολούν ούτε έναν υπάλληλο! Πρόκειται για φορείς, δηλαδή, που ουσιαστικά δεν έχουν αντικείμενο και θα γλιτώσουμε με την κατάργηση χρήματα από τον Προϋπολογισμό αλλά και τις αμοιβές των μελών τους!

Μεταξύ αυτών που θα συγχωνευτούν είναι οι βιβλιοθήκες:

Αίγινας

Αρεόπολης

Βυτίνας

Δελφων

Λευκάδας

Μηλαίων

Μολάων

Μουζαχίου

Πεταλιδίου

Ζακύνθου

Ζαγοράς

Ανδρίτσαινας

Σάμου

Σιάτιστας

Βέροιας

Χίου

Γρεβενών

Καλαμάτας

Δράμας

Έδεσσας

Καρπενησίου

Κέρκυρας

Κιλκις

Κόνιτσας

Λαμίας

Ληξουρίου

Λιβαδειάς

Ναυπάκτου

Μυτιλήνης

Το 1993 κυκλοφορεί το ντεμπούτο album του Γιώργου Μαζωνάκη «Μεσάνυχτα και κάτι». Στα 20 χρόνια που μεσολάβησαν μέχρι το τρέχον 2013 ο τραγουδιστής που τότε τραγουδούσε στην Πάτρα μέσα από τη δισκογραφία του και το ακαταμάχητο κι εντελώς προσωπικό του στυλ κατέκτησε πρωταγωνιστική θέση.Σε αυτή την εικοσαετία πορεύτηκε με μια προσωπικότητα αντισυμβατική, χωρίς εκπτώσεις,vμε αντιφάσεις που κάποτε υπήρξαν και ζωηρές, με διαστήματα σιωπής και κάποτε βασανιστικής προσωπικής αναζήτησης.Στα 20 χρόνια που πέρασαν, ο νεαρός που ξεκίνησε να τραγουδάει από τα 16 του μεγάλωσε. Συχνά δηλώνει πως του αρέσει η τωρινή του ηλικία, πως δεν αναπολεί συχνά, πως κατέκτησε ισχυρή γνώση μέσα από τις περιπέτειές του και δεν ανταλλάσσει την τωρινή του ωριμότητα.Πριν από λίγους μήνες κυκλοφόρησε το τελευταίο του album με τίτλο «Λείπει πάλι ο Θεός», ίσως η πιο ώριμη ως τώρα δισκογραφική του δουλειά, αρκετά εσωστρεφής που παρόλα αυτά γνωρίζει μια άνευ προηγουμένου επιτυχία.Αυτά που συνέβησαν μέσα σε 20 χρόνια δισκογραφημένης πορείας, χωρίς καμιά διάθεση φτιαχτής επετειακής συγκίνησης αλλά με ένα δυνατό συναίσθημα που μπορεί να δημιουργήσει μια μεγάλη γιορτή οδηγούν στο Κατράκειο της Νίκαιας το Σάββατο 8 Ιουνίου.

ΣΟΥΛΕΙΜΑΝ Επεισοδιο 169 (video). Ο Σουλεϊμάν έχει ζητήσει από τον Κάδη να του βρει ένα νόμιμο "παράθυρο" για να μπορέσει να σκοτώσει τον Ιμπραήμ. Παλιότερα ο Σουλεϊμάν με φιρμάνη του είχε δεσμευτεί να προστατεύει τον Ιμπραήμ περισσότερο και από τον ίδιο του τον εαυτό. Ο Σουλεϊμάν θυμάται την σχέση που είχε μαζί του από όταν ήταν μικρά παιδιά και είναι σε μεγάλο δίλημμα.Ο Κάδης μετά από μεγάλη έρευνα λέει στο Σουλτάνος πως ο προφήτης αναφέρει ότι αυτός που δίνει την εντολή της δολοφονίας, αν κοιμάται την ώρα του φόνου δεν τον βαραίνει η αμαρτία. Έτσι ο Σουλεϊμάν καλεί σε δείπνο τον Ιμπραήμ και τη Χουρρέμ, η οποία θυμώνει γιατί πιστεύει ότι η σχέση των δύο αντρών έχει αποκατασταθεί.Μάλιστα ο Σουλεϊμάν καλεί τον Ιμπραήμ το βράδυ να κοιμηθεί στο παλάτι, στο παλιό του δωμάτιο.Μέσα στη νύχτα τέσσερις άντρες μπαίνουν στο δωμάτιο και πνίγουν τον Ιμπραήμ. Η Χουρρέμ μένει άναυδη όταν το μαθαίνει. Ο Σουλτάνος είναι καταρρακωμένος.Η Χατιτζέ βλέπει το φέρετρο του άντρα της στον κήπο του σπιτιού τους. Σπαραγμός... Το όνομα του Ιμπραήμ σκίζει το αέρα...Ο Σουλεϊμάν δίνει διαταγή να γίνει η σύνοδος με όλους τους Πασάδες.
ΣΟΥΛΕΙΜΑΝ Ο ΜΕΓΑΛΟΠΡΕΠΗΣ ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ ΥΠΟΤΙΤΛΟΥΣ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΕΔΩ

Τρώγοντας καθημερινά σαλάτες, εμπλουτίζουμε τον οργανισμό μας με βιταμίνες, μέταλλα, ιχνοστοιχεία, ενώ παράλληλα περιέχουν ελάχιστες θερμίδες. Ανάλογα με τις γευστικές σας προτιμήσεις, επιλέξτε κάποιες από τις παρακάτω και «φτιάξτε» ένα γερό οργανισμό!

Παντζάρια

Τα παντζάρια συμβάλλουν στην καλή νοηματική υγεία, καθώς διεγείρουν τον εγκέφαλο, απομακρύνοντας τις τοξίνες που συσσωρεύονται σε αυτόν. Επίσης, προλαμβάνουν την πρόωρη γήρανση, εμφανίζουν αντικαρκινικές ιδιότητες και επαναφέρουν σημαντικά τα μεταλλικά στοιχεία του οργανισμού. Έχουν διουρητική δράση και προλαμβάνουν τη δυσκοιλιότητα.

Φαίνεται να παρουσιάζουν σημαντικές ιδιότητες σε παθήσεις της χοληδόχου κύστης, του συκωτιού, του στομάχου και των νεφρών. Ακόμα, καταπολεμούν τη γρίπη, τη βρογχίτιδα και την αναιμία, διότι διαθέτουν αιμοποιητικές ιδιότητες.

Επιπλέον, είναι πλούσια σε βιταμίνη Α , C, φολλικό οξύ, κάλιο, νάτριο, φώσφορο, μαγνήσιο, ασβέστιο, σίδηρο, ψευδάργυρο, μαγγάνιο, χαλκό, σελήνιο, φυτικές ίνες, αντιοξειδωτικά και τη λεγόμενη βιταΐνη, η οποία μειώνει τα επίπεδα της ομοκυστεΐνης, υπεύθυνης για την εμφάνιση εμφράγματος.

Τέλος, προτείνονται ιδιαίτερα σε αθλητές, καθώς αυξάνουν την αντοχή και τη δύναμη.

Μπρόκολο

Τα μπρόκολα έχουν ισχυρές αντιοξειδωτικές και αντικαρκινικές ιδιότητες, μειώνουν τη χοληστερόλη, όπως επίσης βελτιώνουν την αρτηριακή πίεση. Ενδυναμώνουν το ανοσοποιητικό σύστημα, διατηρούν σταθερά τα επίπεδα του σακχάρου, συμβάλλουν στην αντιμετώπιση της οστεοπόρωσης και προλαμβάνουν τον καταρράκτη.

Επιπρόσθετα, βοηθούν στην καλή λειτουργία των νεφρών και δρουν βοηθητικά στη θεραπεία της αρθρίτιδας. Αποτελούν πολύ καλό διουρητικό και καθαρτικό και έχουν ηρεμιστική δράση.

Είναι καλή πηγή των βιταμινών Α , Β, C, όπως και ασβεστίου, σιδήρου, μαγνησίου, φωσφόρου, καλίου, ψευδαργύρου και φυτικών ινών.

Κουνουπίδι

Η κατανάλωση κουνουπιδιών φαίνεται να δρα ευεργετικά στην απομάκρυνση των περιττών υγρών από τον οργανισμό και στην υπέρταση. Επιπλέον, έχουν καθαρτικές και αντικαρκινικές ιδιότητες και φαίνεται να συμβάλλουν στη θεραπεία της αρθρίτιδας, του άσθματος και της δυσκοιλιότητας.

Μάλιστα, μια έρευνα έδειξε πως τρώγοντας πάνω από μια φορά την εβδομάδα κουνουπίδι και μπρόκολο, μειώνεται ο κίνδυνος εμφάνισης προηγμένου σταδίου καρκίνου του προστάτη κατά 40-50%. Ακόμα, ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα, προλαμβάνουν τη γήρανση του δέρματος και βοηθούν στην επούλωση πληγών.

Είναι πλούσια σε νερό, βιταμίνες Α, Β, C, φώσφορο, ασβέστιο, φολλικό οξύ, μαγγάνιο, κάλιο, σελήνιο και φυτικές ίνες. Δυστυχώς θα πρέπει να αποφεύγεται από εκείνα τα άτομα που πάσχουν από ουρική αρθρίτιδα.

Κολοκυθάκια

Τα κολοκυθάκια προτιμούνται βραστά από την πλειοψηφία, αν και μπορούν να καταναλωθούν και ωμά. Τα κολοκυθάκια, λοιπόν, απομακρύνουν τις βλέννες από το πεπτικό σύστημα, διευκολύνουν την πέψη και εμφανίζουν αντιοξειδωτικές και διουρητικές ιδιότητες. Ακόμα, βοηθούν στην όξυνση της όρασης και στην προστασία του δέρματος από την ηλιακή ακτινοβολία.

Προλαμβάνουν από παθήσεις του ανοσοποιητικού και του κυκλοφορικού συστήματος, των νεφρών και του συκωτιού. Περιέχουν πολύ νερό, βιταμίνη Α και C, κάλιο, νάτριο, λουτεΐνη, φολλικό οξύ, χαλκό, μαγγάνιο, σίδηρο, ψευδάργυρο και φυτικές ίνες.

Χόρτα (αντίδια, λαχανίδα, βλίτα, τσουκνίδα κ.ά)

Όποια χόρτα και αν επιλέξετε, να είστε σίγουροι ότι αποτελούν σημαντική πηγή θρεπτικών συστατικών. Ενισχύουν το ανοσοποιητικό, πεπτικό και νευρικό σύστημα και ενδείκνυνται σε περιπτώσεις οστεοπόρωσης. Μειώνουν τον κίνδυνο αθηρωματικής βλάβης και βοηθούν στη θεραπεία της ακμής και των χρόνιων δερματίτιδων.

Έχουν διουρητικές και αποτοξινωτικές ιδιότητες και φαίνεται να συμβάλλουν στην πρόληψη ορισμένων μορφών καρκίνου, όπως του πνεύμονα, μαστού, τραχήλου, δέρματος και στομάχου. Περιέχουν βιταμίνη Α, Β, C, Ε, ασβέστιο, σίδηρο, κάλιο, νάτριο, φώσφορο, μαγνήσιο, αντιοξειδωτικά και ω3 λιπαρά οξέα.

Το χειμώνα, λοιπόν, καταναλώνετε συχνά βραστές σαλάτες και δεν θα το μετανιώσετε. Θα πρέπει, όμως, να δώσετε προσοχή στο μαγείρεμά τους, καθώς οι υψηλές θερμοκρασίες και το βράσιμο μεγάλης διάρκειας καταστρέφει το μεγαλύτερο μέρος των θρεπτικών τους στοιχείων. Καλή σας όρεξη!
ΠΩΣ ΝΑ ΧΑΣΕΤΕ ΓΡΗΓΟΡΑ ΤΑ ΠΕΡΙΤΤΑ ΚΙΛΑ; ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

ΞžΒ¦ΞŸΒŒΞŸΒΞžΞŒΞžΒ± ΞžΒµΞŸβ‚¬ΞžΞ‰ΞžΞŠΞžΞΞžΞ‰ΞžΒ½ΞŸβ€°ΞžΒ½Ξžβ€•ΞžΒ±ΞŸβ€š

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget