17/7/15

Τι σημαίνουν οι υποχρεωτικές πληρωμές με χρεωστικές πιστωτικές κάρτεςΤι σημαίνουν οι υποχρεωτικές πληρωμές με χρεωστικές/πιστωτικές κάρτες!!!Η μη απόδοση του ΦΠΑ στην χώρα μας φτάνει σε ποσοστά της τάξης του 33%, την στιγμή που ο μέσος όρος της Ε.Ε. είναι στο 16%, με χώρες όπως η Φιλανδία ή το Λουξεμβούργο να μην περνάνε το 6%. Αυτό αφαιρεί από τον προϋπολογισμό έσοδα από 6 έως 8 δις ευρώ το χρόνο.Δυστυχώς, με το σχετικό μέτρο για την πάταξη
της φοροδιαφυγής, στο προς ψήφιση σχέδιο νόμου, περισσότερο εξυπηρετούνται οι τράπεζες και οι μεγάλες επιχειρήσεις, παρά προστατεύεται ο πολίτης, διευκολύνεται η πάταξη της φοροδιαφυγής, και διασφαλίζεται η απόδοση του φόρου. Παράλληλα, με την αναγκαστική πληρωμή με χρεωστικές ή πιστωτικές κάρτες για ποσά μεγαλύτερα των 70€ δημιουργείται μια σειρά από προβλήματα.

Το εν λόγω μέτρο στερεί το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα στην ελεύθερη συμμετοχή στην οικονομία (Άρθρο 5, Παρ 1) αποκλειστικά από τους κατοίκους των νησιών [2], επιβάλλοντας τους τον τρόπο, αλλά και το μέσο συναλλαγής. Υπάρχουν συμπολίτες μας που για διαφορετικούς λόγους αδυνατούν να χρησιμοποιήσουν κάρτες και η αναγκαστική επιβολή θα τους επιβαρύνει χωρίς λόγο.
Το κόστος μεταφοράς χρήματος μετατοπίζεται από τις τράπεζες στους επιχειρηματίες. Η μεταφορά τραπεζογραμματίων και νομισμάτων κοστίζει στις τράπεζες ακριβές χρηματαποστολές, η υποχρεωτική πιστωτική κοστίζει από περίπου 40€/μήνα σε κάθε επιχειρηματία.

Χωρίς σοβαρή νομική και θεσμική κάλυψη, δεν διασφαλίζεται ότι η διαχείριση του τεράστιου όγκου δεδομένων που θα συλλέγουν οι τράπεζες για τις συναλλαγές μας, θα είναι αναγκαστικά ορθή ή νόμιμη.
Αυτό δεν προκύπτει από κάποια ανασφάλεια που μπορεί να έχουμε, αλλά από την προηγούμενη αυθαίρετη συμπεριφορά των τραπεζών και των μεγάλων επιχειρήσεων απέναντι στη νομοθεσία και τους πολίτες. Εισάγοντας παράνομες χρεώσεις στις τράπεζες, τις λεγόμενες «κάρτες πελάτη» τα τελευταία χρόνια στα super market, ή ακόμα και με την ξεκάθαρη πώληση προσωπικών δεδομένων σε τρίτους.
Όλα συνηγορούν ότι έτσι έρχεται το τέλος της ιδιωτικότητας στις συναλλαγές, καθώς οι τράπεζες θα μπορούν πλέον να γνωρίζουν από ποιο κατάστημα και τι προϊόν αγοράζει ο καθένας, κάτι που διευκολύνεται μετά από συνεργασία με αλυσίδες καταστημάτων. Φυσικά, στο μέλλον η πληροφορία αυτή αναμένεται να πάρει τεράστια αξία αν το τραπεζικό σύστημα επιβιώσει ως έχει, με τεράστιες συνέπειες για την προσωπική ζωή των πολιτών και την πορεία του ανθρώπινου πολιτισμού.

Το κόστος λειτουργίας των τερματικών για κάρτες που ως τώρα επιβαρύνει τον επιτηδευματία με ένα ποσό της τάξης των 18€ ανά μήνα, είναι σε συνδυασμό με το πάγιο τηλεφωνικής γραμμής, ένα ποσό διόλου ευκαταφρόνητο πλέον, ειδικά για μια μικρή ή μεσαία επιχείριση.

Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να χειριστούμε αυτή την υπόθεση πρόχειρα και να βρεθούμε μπροστά σε καταστάσεις που είναι δυνατόν να αποφευχθούν με έναν προσεκτικό σχεδιασμό.
Oι καταναλωτικές συνήθειες έχουν τεράστια αξία για τράπεζες και πολυεθνικές επιχειρήσεις, αυτό είναι γεγονός που δεν μπορεί να αμφισβητηθεί. Με το μέτρο αυτό, παρέχονται στις τράπεζες τεράστια προνόμια, ενώ το πραγματικό πρόβλημα που είναι η παρακράτηση του ΦΠΑ από τις επιχειρήσεις και η φοροδιαφυγή θα παραμείνει χωρίς λύση.

Εκτιμούμε, λοιπόν, ότι η καλύτερη λύση θα ήταν, όχι η εφαρμογή του μέτρου αυτού, αλλά αντίθετα: Η θωράκιση των θεσμών τραπεζικού ελέγχου. Έτσι η υποχρέωση των τραπεζών να μην διατηρούν στα δεδομένα τους επιπλέον πληροφορίες
που δεν χρειάζονται για την πληρωμή και το ιστορικό των συναλλαγών ως πληροφορία, θα μπορέσει να γίνει επιτέλους πράξη, ενώ θα διαγραφούν όσα δεδομένα έχουν ως τώρα καταγραφεί παραβιάζοντας τον νόμο.

Κάτι που θα θέλαμε να θέσουμε επίσης υπό συζήτηση είναι οι «διάφανες» φορολογικές δηλώσεις (όπως γίνεται επιτυχημένα εδώ και πολύ καιρό στη Σουηδία). Το τι δηλώνει κάποιος ότι κάνει πρέπει να είναι διάφανο σε ένα κράτος. Όχι να είναι υπό επίβλεψη από μια τράπεζα όλη η ζωή ενός πολίτη εξαρχής, με την ανησυχία «μήπως» και κάνει κάτι παράνομο.
Είναι υλοποιήσιμο άμεσα, με μικρό κόστος συντήρησης και τεράστιες προοπτικές καλής λειτουργίας


​ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17-7-2015 xenes seires
Σουλεϊμάν ο μεγαλοπρεπής
7.30 μ.μ. ETV Δραματική σειρά εποχής
Ο Σουλτάνος Σουλεϊμάν ζητά από τη Χουρέμ να του μεταφράσει το ημερολόγιο του Λεό. Τώρα η Χουρέμ έχει στριμωχτεί για τα καλά. Το νέο σχετικά με την απόπειρα αυτοκτονίας της Χατιτζέ Σουλτάν φτάνει στο παλάτι. Η δυναστεία πηγαίνει αμέσως στο παλάτι της Χατιτζέ. Η Νιγκιάρ νιώθει τύψεις που την άφησε μόνη της.
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17.07

Ζίνα
12.50 μ.μ. STAR Περιπετειώδης σειρά φαντασίας
Η Ζίνα και η Γαβριέλα φτάνουν πάνω στην ώρα για να βοηθήσουν έναn Ελληνα μισθοφόρο τον Φλάναγκο να σώσει το χωριό του και την οικογένειά του από τους Ρωμαίους στρατιώτες που αναζητούν φαγητό. Η Ζίνα καταστρώνει ένα σχέδιο, χρησιμοποιώντας τον Φλάναγκο και το χωριό του για να ματαιώσει τα σχέδια του Καίσαρα…

Ηρακλής
1.50 μ.μ. STAR Περιπετειώδης σειρά

Ενα χωριό τρομοκρατείται καθημερινά από γιγάντιους Κύκλωπές. Οταν ο Ηρακλής επισκέπτεται τυχαία το χωριό, οι κάτοικοι του ζητούν να επέμβει και να τους βοηθήσει να ξεφορτωθούν τους Κύκλωπες.

Two and a half men
6:50 μ.μ. STAR Κωμική σειρά
Η Κάντι μετακομίζει μαζί με τον Αλαν στο σπίτι του Τσάρλι και η ένταση αυξάνεται επικίνδυνα ανάμεσα στους συγκατοίκους. Ο Αλαν θέλει να κάνει την Κάντι γραμματέα στο γραφείο του και ο Τσάρλι αμφισβητεί τις ικανότητες και την ευφυΐα της... Ο Τσάρλι βγαίνει πια με τη μητέρα της Κάντι, τη Μάντι. Ο Αλαν έχει
πέσει σε κατάθλιψη επειδή η Κάντι τον παράτησε και τώρα μένει με την Τζούντιθ η οποία κάνει ό,τι μπορεί για να τον διαβάλλει.

Person of interest
9:10 μ.μ. STAR Αστυνομική σειρά
Η «δίκη» συνεχίζεται, με τον Κόλιερ να παίζει το ρόλο του κατηγόρου, του δικαστή και του εκτελεστή. Ο γερουσιαστής «σπάει» ψυχολογικά και αποκαλύπτει ότι λογοδοτεί στην «Control». O Κόλιερ ετοιμάζεται να τον εκτελέσει αλλά την τελευταία στιγμή παρεμβαίνει ο Φιντς και ομολογεί ότι η «Μηχανή» είναι δικό του δημιούργημα. Ο Γκριρ αποκαλύπτει στον Κόλιερ ότι στην πραγματικότητα ήταν αυτός, που δημιούργησε τη «Vigilance» προκειμένου να δώσει έναν «εχθρό» στον «Samaritan». Στο σημείο φθάνουν οι άνθρωποι του Γκριρ, που σκοτώνουν τον Κόλιερ.

Οutlander
11.20 μ.μ. ΜEGA Δραματική σειρά
Ο Τζέιμι συναντά έναν παλιό του φίλο, τον Χόροκ, ο οποίος του λέει ότι μπορεί να τον βοηθήσει ν' απαλλαγεί από τις κατηγορίες του φόνου. Καθώς όμως του αποκαλύπτει πως ο πραγματικός ένοχος είναι ο Μπλακ Τζάκ Ράνταλ, οι ελπίδες του εξαφανίζονται. Ενώ, σώζει την Κλαιρ από μία ακόμη επίθεση του Ράνταλ, ο Τζέιμι καταλήγει να την τιμωρεί...

Drop dead diva
12.40 μ.μ. ΜEGA Κωμική σειρά
Η Τζέιν αποφασίζει να αναλάβει την τελευταία υπόθεση του Γκρέισον. Η Πένι Χομπς, μετά τον θάνατο του αδερφού της σε αυτοκινητικό δυστύχημα που προκλήθηκε από μεθυσμένο οδηγό, μηνύεται καθώς έχει χακάρει εταιρικά αρχεία προκειμένου να στιγματίσει τον ένοχο.


​ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17.07.2015  Ellinikes seires
Ο Τάκης σκοτώνει κατά λάθος την κατοικίδια χελωνίτσα του Ντιέγκο και αποφασίζει να του πει ψέματα για το πώς συνέβη, την ώρα που η Φαίη ζηλεύει μια πρώην του Φίλιππου, τη Μάγδα, που τους
επισκέπτεται στο σπίτι. Ο λόγος που τους επισκέπτεται, όπως και το αν η Φαίη την ζηλεύει δικαίως ή αδίκως, είναι κάτι που θα εκπλήξει ακόμη και τον Φίλιππο.

Μοντέρνα οικογένεια
4:20 μ.μ. MEGA Κωμική σειρά
Ο Τάκης σκοτώνει κατά λάθος την κατοικίδια χελωνίτσα του Ντιέγκο και αποφασίζει να του πει ψέματα για το πώς συνέβη, την ώρα που η Φαίη ζηλεύει μια πρώην του Φίλιππου, τη Μάγδα, που τους επισκέπτεται στο σπίτι. Ο λόγος που τους επισκέπτεται, όπως και το αν η Φαίη την ζηλεύει δικαίως ή αδίκως, είναι κάτι που θα εκπλήξει ακόμη και τον Φίλιππο.

Μου το κρατάς μανιάτικο
11.30 π.μ. ALPHA Κωμική σειρά η αλικη Καμουλάκου επιστρέφει
Στο πατρικό της στη Μάνη, από την Αθήνα όπου σπουδάζει. Στη διαδρομή έρχεται σε σύγκρουση
μ' ένα νεαρό μηχανόβιο. Αργότερα, θα ανακαλύψει ότι είναι ο Γιάννης Εξαρχέας. Η βεντέτα καλά κρατεί μεταξύ των δύο οικογενειών, παρόλο που όλοι έχουν σχεδόν ξεχάσει από πού ξεκίνησε. Ομως, τα πράγματα μπερδεύονται ακόμη περισσότερο, όταν ο Γιάννης δείχνει να ενδιαφέρεται για την όμορφη Αλίκη…

Ευτυχισμένοι μαζί
10.10 μ.μ. ΜEGA Κωμική σειρά
Ο Αρσένης διοργανώνει στην ταβέρνα μια χαρτοπαικτική βραδιά για να μαζέψει τα λεφτά που του χρειάζονται. Τη νύφη πληρώνει ο Μάκης. Ο Διονύσης, ο Σπύρος και ο Μάκης φεύγουν για την καθιερωμένη τους εκδρομή ψαρέματος, τη στιγμή που στο σπίτι φτάνει ο Αντώνης ο πρώην άντρας της Ελένης. Ο Σπύρος συμβουλεύει τον Διονύση να μη φύγει, για να μην αφήσει το πεδίο ελεύθερο στον πρώην. Εκείνος, θέλοντας να δείξει πολιτισμένος, φεύγει μαζί τους.

ΞžΒ¦ΞŸΒŒΞŸΒΞžΞŒΞžΒ± ΞžΒµΞŸβ‚¬ΞžΞ‰ΞžΞŠΞžΞΞžΞ‰ΞžΒ½ΞŸβ€°ΞžΒ½Ξžβ€•ΞžΒ±ΞŸβ€š

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget