24/7/14


​Τα παλιά ρολόγια της ΔΕΗ… φεύγουν και και έρχονται οι «έξυπνοι» μετρητές που θα ενημερώνουν τους καταναλωτές μέσα από το κινητό τους, ή τον φορητό τους υπολογιστή για το ρεύμα που καταναλώνουν. Η αντικατάσταση των παλιών ρολογιών της ΔΕΗ θα αρχίσει μέσα στο 2015 καλώς εχόντων των πραγμάτων.
Οι καταναλωτές θα ενημερώνονται με μηνύματα στο κινητό τους για το ρεύμα που έχουν ξοδέψει, για τις προγραμματισμένες διακοπές, βλάβες καθώς και τυχόν παραβιάσεις μετρητή, ενώ μέσω του Διαδικτύου θα έχει πρόσβαση σε ιστορικά στοιχεία της κατανάλωσής του για διάστημα 24 μηνών πριν. Πρόσβαση στα παραπάνω στοιχεία θα έχει και μέσω μικρής οθόνης που θα εγκατασταθεί στο εσωτερικό του σπιτιού του και θα είναι συνδεδεμένη με τον μετρητή.
Οι νέοι μετρητές θα τοποθετηθούν πιλοτικά σε περίπου 200.000 κατοικίες και καταστήματα. Σε πρώτη φάση οι οθόνες θα εγκατασταθούν σε 30.000 κατοικίες, όπως αναφέρουν «Τα Νέα».
Οι πρώτοι «έξυπνοι» μετρητές θα τοποθετηθούν ως εξής: 60.000 μετρητές στο Νομό Ξάνθης, 80.000 στο Νομό Λέσβου, 20.000 στο Νομό Λευκάδας, 7.000 στην Αττική και 3.000 στην Κεντρική Μακεδονία. Προαιρετικά θα εγκατασταθούν, επίσης, 17.000 στη Σαντορίνη, 3.000 στην Κύθνο και 10.000 στη Μήλο.
Το έργο συνολικού προϋπολογισμού 86,5 εκατ. ευρώ θα αποτελέσει τον «πιλότο» πάνω στο οποίο θα στηριχτεί η μελέτη για την πλήρη αντικατάσταση στη συνέχεια των 7 εκατ. μετρητών χαμηλής τάσης της ΔΕΗ, κόστους άνω των 1 δισ. ευρώ. Την προκήρυξη του πιλοτικού προγράμματος για την εγκατάσταση 170.000 «έξυπνων» μετρητών σε κατοικίες και μικρά εμπορικά καταστήματα δημοσίευσε ο Διαχειριστής του Ελληνικού Συστήματος Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ).

​Gynaikes se apognosi.Αποκαλύψεις υπόσχεται το σημερινό επεισόδιο των «Γυναικών σε απόγνωση».
Η Νερμίν δείχνει στις φιλενάδες της την κάμερα, που βρήκε κατά τύχη, και ένα καινούριο μυστικό σχετικό με τον θάνατο της Χαντάν, αποκαλύπτεται...
GREEK SUBS umutsuz EV KADINLARI ellinikoi ypotitloi gynaikes se apognosi epeisodia ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΣΕ ΑΠΟΓΝΩΣΗ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 1 VIDEO ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΣΕ ΑΠΟΓΝΩΣΗ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ VIDEO


​ΠΑΠΑΡΙΖΟΥ: «Υπήρξα τυχερή, γιατί είχα πολύ καλούς ανθρώπους στη ζωή μου. Όσα αρνητικά μου έχουν συμβεί κι έλαβαν δημοσιότητα τα έχω προσπεράσει, τα άφησα πίσω μου, τα έχω συγχωρήσει. Αλλά, δυστυχώς, δεν συγχωρώ τον εαυτό μου, μονίμως με μαλώνω που έφτασα σε άσχημες καταστάσεις. Εγώ επέτρεψα να φτάσουν τα πράγματα κάπου, ευθύνομαι για τα πάθη και τα λάθη μου και είναι άσχημο να κατηγορείς μόνο τους άλλους», λέει η Έλενα Παπαρίζου στο περιοδικό People και καταλήγει: «Νιώθω, ωστόσο, ότι τη μέρα που θα σταματήσω να είμαι αυθόρμητη, θα είναι η μέρα που θα έχω χάσει τον εαυτό μου. Εγώ ζω μέσα από τον αυθορμητισμό μου και είναι υπέροχο να ξυπνάς με καθαρή τη συνείδησή σου. Συχνά μου λένε πως απομυθοποιώ την καλλιτεχνική μου εικόνα με τη συμπεριφορά μου, με το ότι είμαι απλή και "χύμα" καμιά φορά. Θεωρώ, λοιπόν, ότι αυτό δεν με έβλαψε ποτέ. Ήμουν εύπλαστη σαν πλαστελίνη, αλλά μετά τα 30 κάτι αλλάζει μέσα στη γυναίκα. Τώρα που μεγάλωσα, νιώθω ότι αυτοσαρκάζομαι, επιτρέπω να με πειράζουν. Ζητάω συγνώμη όταν έχω άδικο. Και θα σ' το ξαναπώ. Μόνο από τον εαυτό μου δεν έχω καταφέρει ακόμη να ζητήσω συγνώμη. Ακόμη και για την περίοδο που πέρασα την κατάθλιψη δεν μου έχω ζητήσει ακόμη συγνώμη. Αντίθετα, μπορεί να σκέφτομαι ότι καλώς έπαθα ό,τι έπαθα, αφού δεν πρόσεχα. Επέτρεψα να μου συμβούν πράγματα και η κατάθλιψη δεν οφειλόταν μόνο στην απώλεια του πατέρα μου. Απλά, όταν τον έχασα, άρχισα να αναθεωρώ καταστάσεις και νομίζω ότι ζω πιο απλά σε σχέση με τα "θέλω" και τα "πρέπει" μου. Ίσως να καταπιεζόμουν. Σήμερα, όταν νιώσω καταπίεση, σηκώνομαι και φεύγω. Με εκνευρίζουν τα ψέματα, οι ψεύτικες συμπεριφορές».


​Οι αμοιβές των Τούρκων πρωταγωνιστών ξεπερνούν κάθε φαντασία, με τους πιο... χαμηλόμισθους να λαμβάνουν το λιγότερο 20.000 ευρώ το επεισόδιο και άλλους ακόμη και 73.000 ευρώ!

Συγκεκριμένα, οι αμοιβές τους διαμορφώνονται ως εξής:

Χαλίτ Εργκέντς: Για κάθε επεισόδιο του τελευταίου κύκλου της σειράς «Σουλεϊμάν ο Μεγαλοπρεπής» αμείφθηκε με 73.000 ευρώ.

Τουμπά Μπουγιουκουστούν: Η δημοφιλής πρωταγωνίστρια της σειράς «Διαμάντια και Ερωτας» λαμβάνει 53.000 ευρώ για κάθε επεισόδιο για το ρόλο της «Ελίφ Ντενιζέρ».

Μπερέν Σαάτ: Η γνωστή σε όλους μας από τη σειρά Φατμαγκιούλ είδε το κασέ της να υποχωρεί στο δεύτερο κύκλο της «Εκδίκησης», από τις 62.000 ανά επεισόδιο σε 50.000 ανά επεισόδιο εξαιτίας και της πτώσης της τηλεθέασης. Ωστόσο για τον ρόλο της Σουλτάνας Κιοσέμ ζητά 60.000.

Κιβάτς Τατλιτούγ: Μετά την επιτυχία της σειράς «Kouzey - Guney» ο γνωστός σε εμάς «Μπεχλούλ» από «Τα Σύνορα της Αγάπης» ζήτησε και πήρε από το κανάλι 54.000 ευρώ το επεισόδιο για το «Κουρτ και Σερά».

Κενάν Ιμιρζαλίογλου: Στον δεύτερο κύκλο του Karadayi αμείφθηκε με 35.000 ευρώ ανά επεισόδιο, ενώ στον επόμενο κύκλο οι αμοιβή του ανά επεισόδιο θα φθάσει στις 42.000 ευρώ.

Μπεργκιουζάρ Κορέλ: Ως Φεριντέ στο Karadayi ζήτησε 42.000 ευρώ ανά επεισόδιο για το νέο κύκλο της σειράς.

Ενγκίν Ακιουρέκ: Ο Κερίμ από τη «Φατμανγκιούλ» ή ο Ομέρ του «Διαμάντια και Ερωτας» λαμβάνει ανά επεισόδιο 20.000 ευρώ.

Νεμπαχάτ Τσεχρέ: Αμείβεται με 23.000 ευρώ για κάθε επεισόδιο του «Διαμάντια και Eρωτας» όπου υποδύεται την Ζερίν Ντενιζέρ (είναι η ηθοποιός που ενσάρκωνε την Βαλιντέ Σουλτάνα στον «Σουλεϊμάν»).


​Ο Ντέρεκ και η Έιπριλ εργάζονται 24 ώρες το 24ωρο για να βρούνε ένα τρόπο ώστε να μην κλείσουν τα επείγοντα, ενώ η Δρ. Καχίλ τοποθετεί νέες κάμερες στο νοσοκομείο ώστε να μπορεί να παρακολουθεί τις καθημερινές λειτουργιές του νοσοκομείου, στο πλαίσιο περικοπής καθημερινών εξόδων.
Η Κριστίνα προσπαθεί να κάνει πράξη τις επιθυμίες μιας οικογένειας της οποίας ο γιος αργοπεθαίνει. Εν τω μεταξύ, η Αριζόνα συμπονά έναν έφηβο, ο οποίος αντιμετωπίζει παρόμοια προβλήματα με τα δικά της.
Grey's Anatomy: Τι θα δούμε σήμερα 24 Ιουλίου

1

​GR SUBS SULEIMAN.Οι δρόμοι της Χουρρέμ και του Σουμπούλ χωρίζουν πια και ο τελευταίος φεύγει από το παλάτι. Στο μεταξύ η Χουρρέμ έχει να αντιμετωπίσει και την αδιαφορία του Σουλεϊμάν.
Ο Σουλτάνος πηγαίνει στη Μάνισα για να δει τον εγγονό του, αλλά αντ' αυτού θα έρθει αντιμέτωπος με ένα χυδαίο θέαμα που θα τον ντροπιάσει.
Ο Σελίμ θα κάνει ό, τι μπορεί για να τον συγχωρέσει ο πατέρας του


​GR SUBS KARADAYI EPEISODIA MAHIR FEDIDE Ο Μαχίρ, μετά τις πληροφορίες που παίρνει καταφέρνει και συναντά με τον άνθρωπο του Τουργκούτ, τον Σουάτ, αλλά δεν τον συλλαμβάνει.
Ο τσακωμός της Φεριντέ με τον Μαχίρ και τους γονείς της, την φέρνει αντιμέτωπη με το δίλημμα: Ποιον να διαλέξει; Την οικογένειά της ή τον Μαχίρ;

Diamantia kai erwtas kara para ask Διαμάντια και έρωτας: Τι θα δούμε σήμερα


Ενώ ο Ομέρ και η Ελίφ συνεχίζουν να ψάχνουν τον Σίτκι, ο Μερτ δέχεται ένα τηλεφώνημα από τη Νιλουφέρ που θα τον αναστατώσει πολύ.
Ο Μετίν προσπαθεί να κάνει τη Νιλουφέρ να νιώσει ασφαλής και της κάνει ένα δώρο...

Εντυπωσιακά στοιχεία αποκαλύπτουν μέρα με τη μέρα οι γενετικές έρευνες στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) και σε άλλα ευρωπαϊκά ιδρύματα, συμπληρώνοντας το παζλ για την καταγωγή των Ελλήνων. Τα πιο σύγχρονα επιστημονικά στοιχεία για τη γενετική σύσταση των σημερινών κατοίκων της Ελλάδας παραθέτει στο βιβλίο του «Η γενετική ιστορία της Ελλάδας – Το DNA των Ελλήνων» ο ομότιμος καθηγητής Γενετικής και Γενετικής του Ανθρώπου, Κωνσταντίνος Τριανταφυλλίδης, ο οποίος έχει αφιερώσει πολλά χρόνια στη συγκεκριμένη έρευνα.

Από τα πιο ενδιαφέροντα στοιχεία που παρουσιάζει είναι ότι οι Έλληνες όχι μόνο δεν επηρεάστηκαν γενετικά από άλλους λαούς, αλλά αντίθετα μετέδωσαν το DNA τους και στην υπόλοιπη Ευρώπη! Μάλιστα, το ελληνικό γενετικό υλικό «μοιάζει» πολύ με αυτό των Ιταλών (σ.σ. una fazza una razza), λιγότερο με των Γάλλων και με ένα ποσοστό των Ισπανών, όχι όμως και με των Τούρκων (σ.σ. προφανώς των αυθεντικών που ζουν στα βάθη της Ανατολίας με καταγωγή από την κινεζική επικράτεια και όχι αυτούς που ζουν στα παράλια και τον Πόντο και είναι ελληνογενείς), όπως θα περίμενε κανείς λόγω της τουρκικής κατοχής.

Εντυπωσιακό είναι ότι το DNA των σύγχρονων Ελλήνων δείχνει καταγωγή από τη Νεολιθική εποχή και άμεση συνέχεια με αυτό των αρχαίων Ελλήνων, χωρίς να έχει υποστεί ιδιαίτερες προσμείξεις και, επιπλέον, το ενδεχόμενο οι αρχαίοι Ελληνες να είχαν φτάσει στην… Αμερική αιώνες προτού ο Κολόμβος φιλήσει το χώμα των «Δυτικών Ινδιών» εξετάζεται σήμερα ως πολύ πιθανό από τους επιστήμονες.

Στο βιβλίο του, εκτός από την παράθεση δεδομένων, ο καταξιωμένος επιστήμονας συγκρίνει τα χαρακτηριστικά των Ελλήνων με αντίστοιχα στοιχεία λαών της Βαλκανικής, της Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής. «Η DNA υπογραφή των Ελλήνων αντικατοπτρίζει, ακόμη και σήμερα, την εξάπλωση των αρχαίων Ελλήνων και αποδεικνύει τη συνέχεια των Ελλήνων στο χώρο και στο χρόνο», επισημαίνει στον «Αγγελιοφόρο της Κυριακής» ο κ. Τριανταφυλλίδης.

Οι εκπλήξεις της γενετικής

Οι νέες έρευνες, που βασίζονται στη μελέτη του DNA και όχι στις αναλύσεις αίματος όπως παλιότερα, οδηγούν σε πιο έγκυρα συμπεράσματα και αναμένεται να δώσουν νέες πληροφορίες για το γενετικό υλικό των Ελλήνων, εκτιμά ο κ. Τριανταφυλλίδης. «Το γεγονός ότι απέχουμε γενετικά από τους Σλάβους το είχαμε διαπιστώσει και παλιότερα, μελετώντας τις ομάδες αίματος. Πλέον έχουμε στοιχεία από 300.000 γονίδια και γενετικούς δείκτες για να αποδείξουμε ότι δεν ισχύουν, για παράδειγμα, ισχυρισμοί όπως ότι οι Ελληνες έχουν αφρικανική καταγωγή, όπως είχαν υποστηρίξει εσφαλμένα, τελικά, οι Σκοπιανοί», υπογραμμίζει ο καθηγητής.

Προσθέτει ότι με ενδιαφέρον αναμένονται και τα αποτελέσματα μελλοντικών μελετών. «Οι Σουηδοί επιστήμονες μελέτησαν οστά σε τάφους στη νότια Σουηδία και διαπίστωσαν ότι κάτοικοι των Μυκηνών είχαν φτάσει εκεί χιλιάδες χρόνια πριν, μεταφέροντας όχι μόνο πολιτιστικά αγαθά, αλλά και πλοία, καθώς και το γενετικό υλικό τους. Αυτό ξεφεύγει από όλα όσα ξέραμε ώς τώρα», αναφέρει ο κ. Τριανταφυλλίδης.

Νέους δρόμους, σύμφωνα με τον ίδιο, για τη διάγνωση και θεραπεία πολλών ασθενειών, ανοίγουν η αποκρυπτογράφηση του γενετικού κώδικα και η πρόσφατη ανακάλυψη ομάδας ερευνητών της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου Ουάσιγκτον του Σιάτλ, με επικεφαλής τον καθηγητή Γενετικής Γιάννη Σταματογιαννόπουλο. «Η τελευταία ανακάλυψη αφορά ένα δεύτερο γενετικό κώδικα μέσα στο DNA, που περιέχει πρόσθετες πληροφορίες που αλλάζουν τον τρόπο με τον οποίο οι επιστήμονες διαβάζουν τον κανονικό κώδικα του DNA και εξηγούν τις μεταλλάξεις του από άποψη υγείας. Σήμερα, η πρόκληση είναι να βρούμε τις εφαρμογές στην Ιατρική, ώστε να γίνεται μοριακή διάγνωση για χιλιάδες ασθένειες. Πρέπει όμως να οριστούν με νόμο οι προδιαγραφές, όπως ισχύει διεθνώς», καταλήγει ο κ. Τριανταφυλλίδης.
Στο βιβλίο του, παντρεύει τη Γενετική με την Ιστορία, την Αρχαιολογία, τη Γλωσσολογία, την Ανθρωπολογία, την Παλαιοντολογία και τη Μυθολογία, δίνοντας επιστημονικές απαντήσεις σε ερωτήματα για την ταυτότητα και την καταγωγή των σημερινών κατοίκων της Ελλάδας.

Το ελληνικό DNA μέσω Αξιού και Δούναβη

Ένα από τα βασικά συμπεράσματα των πολυετών μελετών του γενετικού υλικού των Ελλήνων είναι ότι οι Έλληνες μετέφεραν τον πολιτισμό τους και το DNA τους στη Δυτική Ευρώπη, μέσω της κοιλάδας του Αξιού και κατόπιν του Δούναβη. Η μετακίνηση των εποίκων ξεκίνησε δηλαδή από τις περιοχές της Θεσσαλονίκης, της κεντρικής Μακεδονίας και της Θεσσαλίας.
«Συγκρίνοντας το DNA των κατοίκων της Ελλάδας και ειδικότερα της Πελοποννήσου, με το DNA των κατοίκων της νότιας Ιταλίας, διαπιστώνεται ότι σε μεγάλο ποσοστό είναι ίδιο. Η γενετική συμβολή των Ελλήνων στη γενετική σύσταση των σημερινών κατοίκων της Σικελίας και της Νότιας Ιταλίας ανέρχεται στο 37,3% και 10%, αντίστοιχα. Είναι γνωστό ότι οι περιοχές της Μεγάλης Ελλάδας, στη νότια Ιταλία, αποτελούνται κυρίως από ελληνικούς πληθυσμούς, αλλά το πιο εντυπωσιακό είναι ότι το γενετικό αποτύπωμα εξακολουθεί να αποκαλύπτεται σήμερα, μετά από 2.500 χρόνια!», παρατηρεί ο κ. Τριανταφυλλίδης.

Οπως περιγράφει, οι επιστήμονες δίνουν μεγάλη σημασία στο γεγονός ότι μετά από δεκάδες έρευνες δεν ανακαλύφθηκε μογγολική προέλευση στο DNA των Ελλήνων. Εξηγεί ότι, παρά την τουρκική κατοχή στην Ελλάδα, δεν αποδεικνύεται, όπως αναμενόταν, κάποια σχέση στο DNA των δύο λαών. Το ελληνικό DNA δεν έχει επηρεαστεί ούτε στο ελάχιστο, ενώ το ίδιο δεν ισχύει, για παράδειγμα, για τους σημερινούς Ισπανούς, οι οποίοι σε σημαντικό ποσοστό έχουν αραβική γενετική προέλευση.

Εκτός από τους Τούρκους, και οι Βούλγαροι, Σλάβοι της ΠΓΔΜ και Αλβανοί διαφέρουν στη γενετική τους σύσταση από τους Έλληνες. Επιπλέον, τα γενετικά δεδομένα απορρίπτουν ως εσφαλμένη τη θεωρία του Φαλμεράυερ περί της καταγωγής των Ελλήνων, οι οποίοι αποδεικνύεται ότι ομαδοποιούνται γενετικά με ευρωπαϊκούς λαούς.

MAXIMOS MOUMOURIS KLEMMENA ONEIRA.Το «δυνατό» όνομα που ζητά η παραγωγή ακούει στο όνομα του... Μάξιμου Μουμούρη. Η πετυχημένη σειρά «Κλεμμένα όνειρα» του Mega συνεχίζεται και του χρόνου και αρκετά νέα πρόσωπα θα δούμε στην καθημερινή σειρά!Σύμφωνα μάλιστα με δημοσίευμα της σειράς, τριάντα νέοι ηθοποιοί θα περάσουν αυτή την εβδομάδα από δεύτερο δοκιμαστικό, ωστόσο η παραγωγή αναζητά ένα «δυνατό» όνομα και η σκηνοθέτρια Ρέινα Εσκενάζυ έχει έρθει σε επαφή με τον Μάξιμο Μουμούρη.
Ο ηθοποιός θα αναλάβει όπως λέγεται ένα ρόλο-έκπληξη!

Από τις 760 δημοτικές επιχειρήσεις που απασχολούν συνολικά περίπου 12.800 εργαζόμενους έχουν απογραφεί περίποι οι μισές, με προσωπικό σχεδόν 5.500 άτομα. Αυτό σημαίνει ότι δεν έχουν δηλωθεί περισσότεροι από 7.500 εργαζόμενοι, για τους οποίους η Τρόικα επιμένει ότι πρέπει να απολυθούν.
Υπενθυμίζεται ότι τουλάχιστον 411 δημοτικές επιχειρήσεις έχουν αγνοήσει πέντε επιστολές του υπουργού Εσωτερικών Γ. Μιχελάκη προς τους δημάρχους, με τις οποίες τους ζητήθηκε άμεση καταγραφή οικονομικών στοιχείων των ΝΠΙΔ που συντηρούν, καθώς και τις προειδοποιήσεις του αναπληρωτή υπ. Εσωτερικών Λεωνίδα Γρηγοράκου ότι όσες δημοτικές επιχειρήσεις δεν απογραφούν θα κλείσουν.
Η κυβέρνηση βρίσκεται σε αδιέξοδο διαπιστώνοντας ότι και λόγω προεκλογικού άγχους πολλοί δήμαρχοι δεν πρόκειται να συμμορφωθούν και θα εξακολουθήσουν να κρύβουν τα στοιχεία που αφορούν δημοτικές επιχειρήσεις. Οι επικεφαλής του κλιμακίου της Τρόικας από την πλευρά τους ασκούν πίεση προκειμένου να γίνει δημοσιονομικό ξεκαθάρισμα στο χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης. Και η εκκρεμότητα παραμένει.

ΞžΒ¦ΞŸΒŒΞŸΒΞžΞŒΞžΒ± ΞžΒµΞŸβ‚¬ΞžΞ‰ΞžΞŠΞžΞΞžΞ‰ΞžΒ½ΞŸβ€°ΞžΒ½Ξžβ€•ΞžΒ±ΞŸβ€š

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget