y

Απολύσεις 7.500 υπαλλήλων ΟΤΑ που δεν έχουν απογραφεί

Από τις 760 δημοτικές επιχειρήσεις που απασχολούν συνολικά περίπου 12.800 εργαζόμενους έχουν απογραφεί περίποι οι μισές, με προσωπικό σχεδόν 5.500 άτομα. Αυτό σημαίνει ότι δεν έχουν δηλωθεί περισσότεροι από 7.500 εργαζόμενοι, για τους οποίους η Τρόικα επιμένει ότι πρέπει να απολυθούν.
Υπενθυμίζεται ότι τουλάχιστον 411 δημοτικές επιχειρήσεις έχουν αγνοήσει πέντε επιστολές του υπουργού Εσωτερικών Γ. Μιχελάκη προς τους δημάρχους, με τις οποίες τους ζητήθηκε άμεση καταγραφή οικονομικών στοιχείων των ΝΠΙΔ που συντηρούν, καθώς και τις προειδοποιήσεις του αναπληρωτή υπ. Εσωτερικών Λεωνίδα Γρηγοράκου ότι όσες δημοτικές επιχειρήσεις δεν απογραφούν θα κλείσουν.
Η κυβέρνηση βρίσκεται σε αδιέξοδο διαπιστώνοντας ότι και λόγω προεκλογικού άγχους πολλοί δήμαρχοι δεν πρόκειται να συμμορφωθούν και θα εξακολουθήσουν να κρύβουν τα στοιχεία που αφορούν δημοτικές επιχειρήσεις. Οι επικεφαλής του κλιμακίου της Τρόικας από την πλευρά τους ασκούν πίεση προκειμένου να γίνει δημοσιονομικό ξεκαθάρισμα στο χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης. Και η εκκρεμότητα παραμένει.

Δημοσίευση σχολίου

ΝΑ ΓΡΑΦΕΤΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ...

ΞžΒ¦ΞŸΒŒΞŸΒΞžΞŒΞžΒ± ΞžΒµΞŸβ‚¬ΞžΞ‰ΞžΞŠΞžΞΞžΞ‰ΞžΒ½ΞŸβ€°ΞžΒ½Ξžβ€•ΞžΒ±ΞŸβ€š

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget