9/6/14


​Tο δρόμο για τη μετατροπή των αυτοκινήτων από βενζινοκίνητα σε «αεριοκίνητα» ανοίγει η υπουργική απόφαση που δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ για την κίνηση των ΙΧ με φυσικό αέριο, το οποίο, αυτή τη στιγμή είναι το φθηνότερο καύσιμο που διατίθεται στην αγορά.Εως σήμερα, η δυνατότητα κυκλοφορίας αυτοκινήτων με φυσικό αέριο επιτρεπόταν μόνο για τα αυτοκίνητα που έφεραν τέτοιο σύστημα καύσης και κίνησης από την κατασκευή τους, ωστόσο τώρα παίρνουν πράσινο φως για τη μετατροπή τους όλα τα οχήματα που κυκλοφορούν.

Οπως σημειώνει ο ιστότοπος naftemporiki.gr, ο οποίος δημοσιεύει και το σχετικό ΦΕΚ, στην υπουργική απόφαση καθορίζονται όλες οι  τεχνικές προδιαγραφές του ειδικού εξοπλισμού με τον οποίο θα καθίσταται δυνατή η χρήση πεπιεσμένου φυσικού αερίου (CNG), ως καύσιμο κίνησης των αυτοκινήτων αλλά και οι όροι και προϋποθέσεις ελέγχου.

Όπως αναφέρεται στην απόφαση, οι δεξαμενές με το νέο καύσιμο θα πρέπει να ελέγχονται ανά 48 μήνες μετά την πρώτη εγκατάσταση ενώ το όχημα θα πρέπει υποχρεωτικά να περνά από έλεγχο σε περίπτωση που υπάρξει εμπλοκή σε ατύχημα. Η διάρκεια «ζωής» της δεξαμενής του καυσίμου ορίζεται στα 20 χρόνια. Επίσης, όπως αναφέρεται, το αυτοκίνητο που θα αλλάξει καύσιμο, θα περνάει υποχρεωτικά από έλεγχο:«Μετά την εγκατάσταση σε όχημα συστήματος κίνησης με φυσικό αέριο, δηλαδή των συσκευών και των εξαρτημάτων που του προσδίδουν την ικανότητα να χρησιμοποιεί για την κίνησή του και φυσικό αέριο, η διασκευή εγκρίνεται από Δημόσιο ή ιδιωτικό ΚΤΕΟ».

Τα δύο «αγκάθια»

Μέχρι στιγμής το μεγαλύτερο «αγκάθι» για τη μετατροπή ενός αυτοκινήτου από βενζινοκίνητο ή πετρελαιοκίνητο σε αεριοκίνητο είναι η υψηλή τιμή μετατροπής του αυτοκινήτου ώστε να μπορεί να κινηθεί με φυσικό αέριο. Ωστόσο, με την υπουργική απόφαση ανοίγει ο δρόμος για τον πολλαπλασιασμό των συνεργείων που θα κάνουν τη μετατροπή και έτσι, με την αύξηση της προσφοράς, αναμένεται και η πτώση της τιμής μετατροπής.

Το δεύτερο «αγκάθι» είναι ο μικρός αριθμός πρατηρίων. Είναι χαρακτηριστικό, ότι τώρα υπάρχουν μόνο τέσσερα πρατήρια, σε Ανθούσα,  Νέα Φιλιαδέλφεια,  Κηφισιά και  Πυλαία Θεσσαλονίκης. Ωστόσο και αυτό το θέμα θα αντιμετωπιστεί καθώς η ΔΕΠΑ έχει προγραμματίσει επέκταση του δικτύου πρατηρίων υγροποιημένου φυσικού αερίου και συγκεκριμένα στον εθνικό οδικό άξονα από Αθήνα μέχρι Θεσσαλονίκη μέχρι το τέλος του 2014.


Πόσο κοστίζει η μετατροπή

Μόλις 4 εταιρείες στην Ελλάδα δραστηριοποιούνται ήδη στις μετατροπές ΙΧ αλλά και ελαφρών φορτηγών με φυσικό αέριο με τις τιμές για τα συστήματα αεριοκίνησης στα ΙΧ να ξεκινούν από τα 1.500 ευρώ ενώ στα ελαφρά φορτηγά από τα 1.700 ευρώ.

Ωστόσο από τη στιγμή που θα γίνουν μαζικές παραγγελίες συστημάτων αεριοκίνησης σαφώς το κόστος θα μειωθεί πάρα πολύ προς όφελος των καταναλωτών αλλά και των τοποθετητών εξαιτίας της αύξησης της ζήτησης.

Οσον αφορά στη μετατροπή των συστημάτων υγραεριοκίνησης αυτή τη στιγμή κυμαίνονται σε υψηλό κόστος καθώς αλλάζει η φιάλη καυσίμου, οι σωληνώσεις και ο πνεύμονας με κόστος που υπολογίζεται σε τουλάχιστον 1.000 ευρώ.


​Ο Γιώργος Καραμίχος έφυγε από την Ελλάδα έχοντας ήδη «κλείσει» δουλειά και όχι ως κομπάρσος σε κάποια χολιγουντιανή ταινία που ίσως του ανοίξει τις πόρτες για έναν καλύτερο ρόλο αλλά ως καθηγητής! Ναι καλά διαβάσατε! Ο ηθοποιός διδάσκει στη μεγαλύτερη και πιο γνωστή Δραματική σχολή στο Λος Άντζελες, αυτή της Στέλλα Άντλερ.Ο ίδιος βρέθηκε στην Ελλάδα για να συμμετάσχει στα γυρίσματα της νέας ταινίας του Νίκου Ζερβού «Λύσσα κακιά» και να δει την κόρη του και θα φύγει αμέσως μετά προκειμένου να είναι εντάξει στις υποχρεώσεις του ως καθηγητής. «Διδάσκω ελληνικό θέατρο και ουσιαστικά την τεχνική που έχω αναπτύξει εδώ και πολλά χρόνια. Είναι η πρώτη φορά που κάποιος διδάσκει ελληνικό θέατρο σε σχολή στο Λος Άντζελες» αποκάλυψε ο ίδιος στο περιοδικό City Code και συνέχισε: «Ξεκίνησα να έχω τους 5 βασικούς μαθητές του διμήνου, στο δεύτερο δίμηνο είχα 10 μαθητές, πλέον το τμήμα έχει 15 μαθητές (Ο αριθμός αυτός σύμφωνα με τις προδιαγραφές της σχολής, δεν μπορεί να ξεπεραστεί) και μία λίστα αναμονής 40 υποψηφίων μαθητών. Υπάρχει ζήτηση και δίψα για να μάθουν για το ελληνικό θέατρο.»


​Δέκα + 1 επιδόματα όχι μόνο για ανέργους αλλά και για εργαζόμενους χορηγεί ο ΟΑΕΔ. Ενισχύσεις από ΟΑΕΔ για επίσχεση εργασίας, διαθεσιμότητα, αφερεγγυότητα του εργοδότη, σε νέους 20-29 ετών, σε μητέρες και άλλους δικαιούχους.Oι περισσότεροι γνωρίζουν μόνο το επίδομα ανεργίας ενώ υπάρχουν πολλά άγνωστα ειδικά επιδόματα που χορηγούνται είτε μετά τη λήξη της τακτικής επιδότησης λόγω ανεργίας, είτε σε μισθωτούς που είναι σε καθεστώς διαθεσιμότητας, ή σε επίσχεση εργασίας, είτε λόγω αφερεγγυότητας εργοδότη, είτε ακόμη σε νέους 20-29 ετών, σε νέες μητέρες καθώς και σε άλλες κατηγορίες.

1. Επίδομα ανεργίας (360 ευρώ+10% προσαύξηση για κάθε προστατευόμενο μέλος οικογένειας)
javascript:void(0);


Οι αιτήσεις που υποβάλλονται κατά το πρώτο 7ημερο μετά την απόλυση, επιδοτούνται από την 7η ημέρα, ενώ όσες υποβάλλονται σε μεταγενέστερο διάστημα επιδοτούνται από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης. Συμφέρει επομένως να γίνει η αίτηση άμεσα για να μη χαθούν ημέρες επιδότησης



Προυποθέσεις



Αν ο άνεργος επιδοτείται για πρώτη φορά:



- πρέπει να έχει πραγματοποιήσει 80 ημέρες εργασίας σε κάθε έτος κατά τα δύο προηγούμενα χρόνια, δηλαδή 160 ημέρες πριν από την επιδότησή του. Το τελευταίο όμως 14μηνο πρέπει να έχει συμπληρώσει 125 ημέρες εργασίας, χωρίς να υπολογίζονται οι τελευταίοι δύο μήνες. Αρα εργαζόμενος που έχει καταγγελία σύμβασης τον Μάρτιο του 2014 για να πάρει επίδομα ανεργίας από τον ΟΑΕΔ θα πρέπει να έχει είτε 160 ημέρες ασφάλισης το 2013 και το 2012, είτε 125 ημέρες ασφάλισης στο 14μηνο από Δεκέμβριο 2013 έως Φεβρουάριο 2014, χωρίς στο διάστημα αυτό να υπολογίζονται οι δυο τελευταίοι μήνες (Ιανουάριος-Φεβρουάριος 2014).



- Επίδομα ανεργίας δικαιούται και ο ασφαλισμένος που έχει πραγματοποιήσει στα δύο προηγούμενα, πριν από την απόλυσή του χρόνια, 200 ημέρες εργασίας (χωρίς να υπολογίζονται οι ημέρες εργασίας των δύο τελευταίων μηνών), από τις οποίες 80 ημέρες, το λιγότερο το χρόνο.



Αν επιδοτείται για δεύτερη και πλέον φορά:



- Ο ασφαλισμένος πρέπει να έχει πραγματοποιήσει 125 ημέρες εργασίας στο τελευταίο 14μηνο, πριν από την απόλυσή του, χωρίς να υπολογίζονται (στις 125) οι ημέρες εργασίας των δύο τελευταίων μηνών.



Για τους ασφαλισμένους που έχουν απασχοληθεί σε τουριστικά και άλλα εποχιακά επαγγέλματα, για δύο συνεχείς χρονικές περιόδους (σαιζόν) αρκούν 100 ημέρες εργασίας το τελευταίο 12μηνο.



Από 01.01.2014 ισχύει και η εξής προϋπόθεση:



Η διάρκεια χορήγησης του επιδόματος ανεργίας δεν θα πρέπει να υπερβαίνει διάστημα επιδότησης πέραν των 400 ημερών εντός της προηγούμενης τετραετίας. Επομένως αν ο άνεργος έχει επιδοτηθεί στο διάστημα 2010-2013 για χρονικό διάστημα 350 ημερών, τότε σε περίπτωση που αιτηθεί επίδομα το 2014 θα λάβει επιδότηση μόνο για 50 ημέρες. Αντίστοιχα αν αιτηθεί επίδομα για το 2015, τότε η τετραετία για την οποία θα εξεταστεί αν έχει υπερβεί τις 400 ημέρες επιδότησης θα είναι από το 2011 ως το 2014. Μετράει δηλαδή η αμέσως προηγούμενη τετραετία του έτους που υποβάλλει την αίτηση.



Β. Εποχικοί (τουριστικά επαγγέλματα, κ.α)



Εξαίρεση από το κριτήριο των 400 ημερών έχουν οι εποχικά εργαζόμενοι με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας (όπως π.χ. σε ξενοδοχεία και άλλες εποχικές εργασίες).



Για την κατηγορία αυτή των εργαζομένων ισχύουν τα εξής:



Οι απασχολούμενοι με σχέση εξαρτημένης εργασίας αποκλειστικά σε εποχικές επιχειρήσεις, που η εργασιακή τους σχέση λύθηκε από την 31.8.2013 και μετά, διακρίνονται όσον αφορά στην διάρκεια επιδότησης λόγω ανεργίας σε δύο κατηγορίες:



α) στους ασφαλισμένους που έχουν πραγματοποιήσει (στο 12μηνο ή 14μηνο) από 100 έως 149 ημέρες εργασίας - ασφάλισης και οι οποίοι υποχρεωτικά εντάσσονται σε επιδότηση 80 ημερών, ανεξάρτητα από το αν έχουν επιδοτηθεί συνολικά για 400 μέρες τα τέσσερα προηγούμενα χρόνια



β) στους ασφαλισμένους που έχουν πραγματοποιήσει από 150 έως 200 ημέρες εργασίας και οι οποίοι έχουν τη δυνατότητα επιλογής, μεταξύ της επιδότησης τακτικής ανεργίας διάρκειας 80 ημερών ή να επιδοτηθούν για τότες μέρες όσες απομένουν μέχρι να συμπληρώσουν τις 400 ημέρες επιδότησης τα τέσσερα προηγούμενα χρόνια.



Αντίθετα, οι ασφαλισμένοι που έχουν πραγματοποιήσει από 201 και πλέον ημέρες εργασίας - ασφάλισης επιδοτούνται μόνο με βάση το κριτήριο συμπλήρωσης των 400 ημερών επιδότησης κατά την τελευταία 4ετία.



2. Επίδομα επίσχεσης Εργασίας ή λόγω διακοπής εργασιών της Επιχείρησης:



Δικαιούχοι είναι οι ασφαλισμένοι που δεν συγκεντρώνουν προϋποθέσεις τακτικής επιδότησης σε περίπτωση διακοπής των εργασιών της επιχείρησης και αδυναμίας για οποιοδήποτε λόγο καταγγελίας της σύμβασης εργασίας από τον εργοδότη, ή σε περίπτωση άσκησης από τον μισθωτό του δικαιώματος της επίσχεσης εργασίας (άρθρο 325 Α.Κ.)



Θα πρέπει να παραμένουν άνεργοι επί τρεις μήνες και να έχουν πραγματοποιήσει  60 ημέρες εργασίας στο έτος που προηγείται του τριμήνου της ανεργίας



Το επίδομα ανέρχεται σε 293 ευρώ το μήνα. Ο ασφαλισμένος μπορεί να λάβει το ειδικό βοήθημα μέχρι και τρεις φορές μέσα στο έτος. Το εισόδημα του προηγούμενου έτους δεν θα πρέπει να ξεπερνά (για το 2013) τα 9.977,99€ και αυξάνεται κατά 293,47 € κάθε έτος. Φέτος το όριο είναι 10.271,46€. Επίσης ο μισθωτός που είναι σε επίσχεση εργασίας μπορεί να λάβει τακτικό επίδομα ανεργίας, (360 ευρώ) εφόσον συντρέχουν και οι λοιπές νόμιμες προϋποθέσεις. Στην περίπτωση πτώχευσης της επιχείρησης θα πρέπει να προσκομίζεται η Καταγγελία Σύμβασης Εργασίας (απόλυση).



3. Ειδικό Βοήθημα μετά τη λήξη της Επιδότησης Λόγω Ανεργίας



Το δικαιούνται όσοι παραμένουν άνεργοι επί ένα μήνα μετά την λήξη της τακτικής επιδότησης ανεργίας και δεν υπάγονται στις κατηγορίες του άρθρου 22 του Ν. 1836/89 (οικοδόμοι , λατόμοι, ασβεστοποιοί, μουσικοί, τραγουδιστές κλπ). Το ποσό είναι 190 ευρώ. Το ειδικό βοήθημα καταβάλλεται με απόφαση του Δ/ντη της αρμόδιας Υπηρεσίας παροχών του ΟΑΕΔ ύστερα από αίτηση του ενδιαφερόμενου, η οποία υποβάλλεται στην Υπηρεσία Παροχών του τόπου κατοικίας του, μέσα σε δύο μήνες από την λήξη του συγκεκριμένου χρονικού διαστήματος.



Για την καταβολή του ειδικού βοηθήματος απαιτείται επιπλέον το ετήσιο καθαρό οικογενειακό εισόδημα του ασφαλισμένου δεν θα πρέπει να ξεπερνά (για το 2013) τα 9.977,99€ και αυξάνεται κατά 293,47 € κάθε έτος. Φέτος το όριο είναι 10.271,46€.



4. Επίδομα Σε Νέους Από 20-29 Ετών



Καταβάλλεται στους νέους και νέες ηλικίας από 20 - 29 ετών, εφ' όσον παραμείνουν γραμμένοι στα μητρώα ανέργων για ένα χρόνο και ανέρχεται σε 73,37 ευρώ τον μήνα για πέντε μήνες (367 ευρώ σύνολο).



5. Παροχή λόγω Αφερεγγυότητας του Εργοδότη



Σκοπός του «λογαριασμού προστασίας εργαζομένων από την αφερεγγυότητα του εργοδότη» είναι η πληρωμή ανεξόφλητων, λόγω αφερεγγυότητας του εργοδότη, αποδοχών μέχρι τριών (3) μηνών που προέρχονται από σύμβαση ή σχέση εξαρτημένης εργασίας και εμπίπτει στο χρονικό διάστημα έξι (6) μηνών που προηγείται της υποβολής της αίτησης ή της δήλωσης για κήρυξη της πτώχευσης.



Ο Ο.Α.Ε.Δ. υποκαθιστά τον εργοδότη στα αντίστοιχα δικαιώματα των εργαζομένων, ενώ για τις αποδοχές αυτές καταβάλλει τις ανάλογες εισφορές κοινωνικής ασφάλισης. Οι τυχόν ανεξόφλητες αποδοχές που καταβάλλονται στους δικαιούχους πρέπει να εμπίπτουν μέσα στο χρονικό διάστημα των τελευταίων έξι μηνών.



6. Επίδομα Διαθεσιμότητας



Όταν ο εργοδότης θέτει τους μισθωτούς σε διαθεσιμότητα ο ΟΑΕΔ καταβάλλει το 10% του μέσου όρου των τακτικών αποδοχών των δύο τελευταίων μηνών υπό καθεστώς πλήρους απασχόλησης. Οι παροχές αυτές δεν καταβάλλονται για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο από τρεις μήνες κάθε έτος.



Το δικαίωμα του μισθωτού να επιδοτηθεί λόγω διαθεσιμότητας, μπορεί να ασκηθεί μέσα σε 60 ημέρες από την ημερομηνία που τέθηκε σε διαθεσιμότητα (έναρξης αυτής),



7. Επίδομα Στράτευσης (καταργείται από 1ης Ιουλίου 2014)



Καταβάλλεται σε όσους υπηρέτησαν παρατεταμένη θητεία, ή κλήθηκαν για μετεκπαίδευση στις ένοπλες δυνάμεις.



8. Ειδικό Βοήθημα Μετά Από Τρίμηνη Παραμονή Στα Μητρώα του ΟΑΕΔ



Ο ασφαλισμένος μπορεί να λάβει το ειδικό βοήθημα μέχρι και τρεις φορές μέσα στο έτος. Το ύψος του βοηθήματος είναι 220 ευρώ/μήνα. Ισχύει εισοδηματικό κριτήριο (9.977,99€ το 2013 και 10.271,46€ για το 2014)



Το δικαιούνται οι ασφαλισμένοι, που δεν συγκεντρώνουν προϋποθέσεις τακτικής επιδότησης, παραμένουν άνεργοι επί τρεις μήνες, έχουν πραγματοποιήσει στην ασφάλιση ανεργίας εξήντα (60) τουλάχιστον ημέρες εργασίας στο έτος που προηγείται της έναρξης του τριμήνου και δεν υπάγονται στις κατηγορίες του άρθρου 22 του Ν. 1836/89 (οικοδόμοι, λατόμοι, ασβεστοποιοί, μουσικοί, τραγουδιστές κ.λ.π)



9. Eπιδότηση Νεοεισερχομένων στην αγορά εργασίας (ΕΣΠΑ)



Ο ΟΑΕΔ καταβάλει ειδικό επίδομα σε άνεργους νέους μέχρι και 29 ετών (να έχουν συμπληρώσει δηλαδή έως και το 29ο έτος της ηλικίας τους) οι οποίοι έχουν συμπληρώσει το 20ο έτος της ηλικίας τους και έχουν αποφοιτήσει από Δημόσιο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα λαμβάνοντας τίτλο σπουδών οποιασδήποτε εκπαιδευτικής βαθμίδας. Προϋπόθεση είναι να εγγραφούν στα ειδικά μητρώα ανέργων το αργότερο μέσα σε τρεις (3) μήνες από την λήψη του πτυχίoυ και για τους άνδρες να έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις ή να έχουν νόμιμα απαλλαγεί.



Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να απευθυνθούν στο ΚΠΑ2 που βρίσκεται πλησιέστερα στον τόπο κατοικίας τους για περισσότερες πληροφορίες και προϋποθέσεις.



10. Ειδική Παροχή Προστασίας της Μητρότητας



Ασφαλισμένες στο ΙΚΑ που κάνουν χρήση της ειδικής άδειας μητρότητας 6 μηνών αφού πρώτα πάρουν τους 3,5 μήνες αδείας μετά τον τοκετό ή τη μετατρέψουν σε μειωμένο ωράριο εργασίας, δικαιούνται από τον ΟΑΕΔ το νομοθετημένο μισθό των 586 ευρώ μηνιαίως.



11. Συμπληρωματικές Παροχές Μητρότητας



Καταβάλλεται η διαφορά μεταξύ του μισθού της εργαζόμενης και της επιδότησης ασθένειας λόγω τεκετού που έλεβα από το ΙΚΑ. Η καταβολή του γίνεται σε γυναίκες που εργάζονται κατά την έναρξη της αδείας κυοφορίας, μετά τον τοκετό και εφόσον εισπράξουν το επίδομα από το Ι.Κ.Α. για την αποχή από την εργασία λόγω κυοφορίας και λοχείας.


​Διάβασε τι λέει η Μπέλλα Κυδωνάκη για το ζώδιό σου σήμερα.

Η ζωή είναι το σχολείο μου. Προσπαθώ να αριστεύσω, ακολουθώντας τον δρόμο της αρετής.

ΚΡΙΟΣ

Γενικά: Παραμένεις κάπως αδρανής και παρόλο που θέλεις να έχεις αρμονία και ισορροπία δεν προτίθεσαι να κάνεις πολλά πράγματα. Πιθανόν αν έχεις γεννηθεί το τρίτο δεκαήμερο θα βρεθείς σε μια κατάσταση αρκετά χαλαρή με όλους όσους έχεις γύρω σου.

Έρωτας: Ένας Ζυγός μπορεί να σου αρέσει και συγχρόνως να σε φοβίζει γιατί νιώθεις ότι δεν μπορούν να γίνουν και πολλά πράγματα μεταξύ σας, αν δεν πιέσεις εσύ με τον τρόπο σου.

Οικονομικά & Καριέρα: Χωρίς να το θέλεις μπορεί να συμβιβάζεσαι με κάποια άτομα τα οποία δεν είναι και πολύ κοντά σου αλλά νιώθεις ότι δεν έχεις άλλη επιλογή. Άστο για λίγο, αν δεν βιάζεσαι, γιατί κάτι άλλο θα σου παρουσιαστεί.

ΤΑΥΡΟΣ

Γενικά: Εάν έχεις γεννηθεί το δεύτερο δεκαήμερο μπορεί να έχεις την τάση να τα θέλεις όλα τέλεια και κυρίως να έχεις μεγάλες απαιτήσεις από τον εαυτό σου αλλά και από τους άλλους.

Έρωτας: Ενώ έχεις την Αφροδίτη στο ζώδιο σου κάτι σε κρατάει μακριά από την χαρά γιατί νιώθεις ότι δεν μπορείς να εμπιστευτείς εύκολα. Οτιδήποτε υπάρχει για ξεκαθάρισμα μην το κάνεις τώρα γιατί δεν έχεις την σωστή κρίση.

Οικονομικά & Καριέρα: Οδηγείσαι μέσα από την ρουτίνα γιατί δεν σου αρέσει να κάνεις κάτι καινούργιο και να ρισκάρεις γιατί φοβάσαι και δεν εμπιστεύεσαι. Παρ' όλα αυτά αν δεν αφεθείς να ταυτιστείς, δεν κινδυνεύεις να χαθείς ή να έχεις απώλειες.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Γενικά: Θα εμφανιστείς πολύ δυναμικά αλλά και συγχρόνως με μια ευελιξία που σε βοηθάει να πηγαίνεις παντού. Οπότε μπορεί να παίξεις για λίγο ρόλο πασπαρτού, χωρίς να σε ενοχλεί. Αντίθετα θα σου αρέσει γιατί δεν έχεις και πολλές ευθύνες.

Έρωτας: Η προσωπική σου ζωή έχει κάποιες αντιφάσεις. Ενώ γνωρίζεις κάποια άτομα που σου δείχνουν ενδιαφέρον, κάπως φρενάρει όλο αυτό γιατί παρουσιάζονται εμπόδια τα οποία είναι πάνω από τις δυνάμεις σου να υπερνικήσεις, κυρίως αν σχετίζεσαι με έναν Ταύρο.

Οικονομικά & Καριέρα: Όσο φιλοσοφείς την ζωή τόσο περισσότερο βρίσκεις κάποιες απαντήσεις και λύσεις απέναντι στα προβλήματα που σε καθυστερούν ή ακόμα και σε μπλοκάρουν να προχωρήσεις.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Γενικά: Η φιλοσοφία σου χρειάζεται ανανέωση. Αντί να θυμώνεις, καλύτερα να συγκρατείς τα νεύρα σου, να αντιληφθείς βαθιά τα καλά κομμάτια που υπάρχουν στην ζωή σου και να τα ευγνωμονείς.

Έρωτας: Θέλεις να δημιουργήσεις ένα ήρεμο λιμάνι για να περάσεις όμορφα με το πρόσωπο που είσαι μαζί γι' αυτό μην αφήνεις κάποια ζιζάνια στην σκέψη σου να μπλοκάρουν τα συναισθήματά σου.

Οικονομικά & Καριέρα: Χωρίς να το έχεις καταλάβει νιώθεις ανασφάλεια γιατί είσαι σε μια συνεργασία η οποία τελικά δεν είναι εύκολη και μάλλον βρίσκεται προς το τέλος της.

ΛΕΩΝ

Γενικά: Προσπαθείς να εξασφαλίσεις κάποιες συμφωνίες που μπορεί να έχουν γίνει μεταξύ συγγενών σου γιατί αυτό βοηθάει να υπάρχει αρμονική συνύπαρξη με όλους. Το ότι έχεις αναθεωρήσει κάποιες πεποιθήσεις θα σε βοηθήσουν να κοιτάξεις μπροστά σου.

Έρωτας: Όσο πιο απλά φέρεσαι τόσο θα εισπράττεις μια συμπεριφορά πολύ πιο άνετη και θετική. Για αυτό μερικές φορές καλύτερα να μην ζορίζεις τα θέματα ανάμεσα σε σένα και το σύντροφό σου για να κερδίσεις τελικά τον σεβασμό και την αγάπη που αναζητάς.

Οικονομικά & Καριέρα: Κάνεις κάποιες σκέψεις κρυφές κι ίσως να φοβάσαι τι θα γίνει μέσα στην δουλειά σου είτε από το σύστημα που δεν σου αρέσει, είτε από ένα συνεργάτη που νομίζεις ότι σου βάζει τρικλοποδιές.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Γενικά: Ο συμβιβασμός δείχνει ότι σου πηγαίνει βάσει του λογικού σου χαρακτήρα αλλά μέσα σου έχει ξεκινήσει κάτι διαφορετικό και ίσως να επαναστατείς με την παραμικρή πίεση. Το ζητούμενο είναι να λες την αλήθεια στον εαυτό σου.

Έρωτας: Υπάρχει μια μεγάλη ένταση μαζί με ενεργητικότητα από την πλευρά σου και επειδή δεν σου αρέσει να σε θεωρεί κανένας δεδομένο/η δεν κάνεις υποχωρήσεις σε τίποτε και για κανέναν.

Οικονομικά & Καριέρα: Έχεις κάποιες πληροφορίες από το εξωτερικό που σου φαίνονται καλές. Αυτές μπορεί να γίνουν ευκαιρίες, αν εσύ θέλεις να κινηθείς με περισσότερο τόλμη. Ένα νομικό θέμα που σε απασχολεί θα λήξει υπέρ σου.

ΖΥΓΟΣ

Γενικά: Από εκεί που είχες ευγένεια και διάθεση να είσαι μέσα σε παρέες και να παίξεις ρόλο πρωταρχικό, ξαφνικά μπορεί να μαζεύεσαι και να νιώθεις ότι κάπου χρειάζεται να κοιτάξεις τι σε συμφέρει και τι όχι. Ένας φίλος μπορεί να σε απογοητεύσει με την συμπεριφορά του.

Έρωτας: Έχεις κάποιες αμφιβολίες για το πρόσωπο που είσαι μαζί και ο λόγος είναι ότι δεν σου αρέσει οι άλλοι να σε εκμεταλλεύονται ή αυτό πιστεύεις. Οπότε θα προσπαθήσεις να αλλάξεις τα κακώς κείμενα και κυρίως ό, τι σας χωρίζει και έχει να κάνει με κοινά οικονομικά.

Οικονομικά & Καριέρα: Προσπαθείς να έχεις φερεγγυότητα στις πληρωμές σου και κυρίως αν έχεις κάνει κάποια συμβόλαια δεν θέλεις με τίποτε να υπερβείς το χρονικό διάστημα της ημερομηνίας λήξης.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Γενικά: Στην αρχή της ημέρας θα έχεις πολλά σκαμπανεβάσματα, οπότε ο στόχος σου θα αλλάξει γιατί δεν θα μπορείς να αποφασίσεις. Μετά όμως θα υπάρξει μια σταθερότητα και μεγαλύτερη σαφήνεια στα θέλω σου.

Έρωτας: Μπορεί να νιώθεις ότι ξαναγεννιέσαι από τις στάχτες σου και αυτό θα σου δώσει πίσω την χαμένη σου γοητεία. Η επαφή με Σκορπιό και κυρίως αν είναι ένα μεγαλύτερο άτομο θα σου δημιουργήσει μεν μια δυσκολία στο να εκφραστείς με ελευθερία αλλά θα σου αρέσει τρελά. Ο Καρκίνος πάντως είναι ένα πρόσωπο που σου ταιριάζει γάντι γιατί έχετε κοινούς στόχους για την οικογένεια.

Οικονομικά & Καριέρα: Μπορεί να συναντάς κάποια πρόσωπα που σου πουλάνε μεν κάποια παραμύθια αλλά εσένα να σε ανακουφίζουν. Θα χρειαστεί να προσαρμόσεις τα σχέδιά σου όμως για να έχουν περισσότερο ρεαλισμό.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Γενικά: Έχεις ένα μικρό άγχος γιατί μπορεί να νιώθεις θλίψη ή διάθεση για απομάκρυνση από όλους και όλα. Σίγουρα φιλοσοφείς και βλέπεις την ζωή με ένα πιο σοβαρό μάτι. Όλος αυτός ο προβληματισμός πάντα βοηθάει και σε κάνει βλέπεις μέσα σου πιο βαθιά.

Έρωτας: Η αναγνώριση των λαθών σου μπορεί να σου δημιουργήσει μια έντονη ενοχή αλλά τουλάχιστον θα νιώσεις ανακούφιση. Η μυστική σκέψη ενός Ταύρου σε προβληματίζει αλλά αισθάνεσαι ότι δεν μπορείς να κάνεις κάτι μαζί του γιατί υπάρχουν εμπόδια.

Οικονομικά & Καριέρα: Παρ' όλο που έχεις αμφιβολίες και ανησυχίες για κάτι που εδώ και καιρό προσπαθούσες, θα δεις ότι θα αμειφθείς ξαφνικά και χωρίς να το περίμενες.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Γενικά: Το να αναβάλεις ή να γυρίζεις πίσω στο παρελθόν είναι πιο εύκολο για σένα παρά να δοκιμάσεις να ζήσεις το εδώ και τώρα. Το μυστικό είναι να αλλάξεις σκέψεις και για σένα και για τα άμεσα σχέδιά σου.

Έρωτας: Η σχέση με Σκορπιό μπορεί να γίνει τώρα πιο έντονη γιατί θα υπάρχει μια ισχυρή έλξη που θα σε καθοδηγεί. Ο Κριός μπορεί να σου κρατήσει κάποια μυστικά και κυρίως για οικονομικά στοιχεία.

Οικονομικά & Καριέρα: Αναγκαστικά χρειάζεσαι ένα μάζεμα και γι' αυτό ένα άτομο από την οικογένεια σου ή ένας φίλος που ξέρει ακριβώς τι χρειάζεσαι θα σε βοηθήσει να βάλεις σωστά τις βάσεις. Όχι ότι δεν μπορείς και από μόνος/η σου, απλά μερικές φορές θέλεις και ένα σπρώξιμο.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Γενικά: Το ότι διαθέτεις γερά νεύρα και αντοχές, το γνωρίζεις καλύτερα από όλους. Χωρίς να κάνεις αναφορές στο παρελθόν τουλάχιστον για σήμερα θα ανταμειφθείς με τον καλύτερο τρόπο γιατί δεν θα κολλήσεις στα παλιά. Η ζωή προχωράει μπροστά και εσύ χρειάζεσαι εναλλαγές.

Έρωτας: Ο Σκορπιός μπορεί να κρατάει τα ηνία της καρδιάς σου και να μην σε αφήνει να ξεφύγεις καθόλου από την επιρροή του. Εσύ θα κάνεις προσπάθειες, ακόμα και με έναν Ταύρο, για να βρεις ισορροπίες αλλά το μυαλό σου μπορεί να είναι κολλημένο εκεί.

Οικονομικά & Καριέρα: Το ότι θα διεκδικήσεις χρήματα και μάλιστα με ένα πιο έντονο τρόπο μπορεί να σε φέρει απέναντι από τον εαυτό σου γιατί δεν σου αρέσει να το κάνεις. Προτιμάς να γίνουν όλα πιο εύκολα και πιο απλά. Μπορεί να πάρεις από κάπου χρήματα αλλά υπό μορφή δανείου.

ΙΧΘYΕΣ

Γενικά: Θέλεις να μπεις βαθιά στα γεγονότα και να μην έχεις μόνο την εξωτερική εικόνα γιατί είσαι ένα άτομο που τίποτε δεν κάνει επιφανειακά. Η ποιότητα πάνω στην τέχνη θα σε κάνει να αναζητήσεις ακριβά υλικά. Ένα ταξίδι επίσης που ίσως σε έχει καλέσει ένας φίλος σου Ταύρος σίγουρα θα σου κάνει καλό.

Έρωτας: Έχεις μαζέψει καλές συναισθηματικές εμπειρίες και για αυτό μπορεί να κρατηθείς σε ένα πολύ θετικό επίπεδο. Με το πρόσωπο που σε ενδιαφέρει θα κάνεις κάποιες συζητήσεις πολύ προσωπικές και θα αποκαλύψετε τα εσώψυχά σας. Ένα μεγαλύτερο πρόσωπο θα σε αναζητήσει και πιθανόν να το ακολουθήσεις.

Οικονομικά & Καριέρα: Έχεις προετοιμάσει το έδαφος για να κάνεις τις κατάλληλες κινήσεις για να κερδίσεις χρήματα. Η απολυτότητα μερικές φορές σε βοηθάει να οριοθετήσεις κάποιες συνεργασίες γιατί με αυτόν τον τρόπο θα κερδίσεις χρήματα.


​kato partali teleutaio epeisodio Κατω Παρταλι τελευταιο.Τη Δευτέρα 16 Ιουνίου θα παιχτεί το τελευταίο φετινό επεισόδιο, στο οποίο θα απαντηθούν πολλά ερωτήματα και αρκετοί γρίφοι που υπάρχουν για την σειρά.Στο φινάλε του πρώτου κύκλου δεν θα φύγει μόνο η Μοσχούλα από το Παρτάλι. Θα το εγκαταλείψουν και ο Κωνσταντίνος με τη Βίβιαν. Ο πρώτος έχει κουραστεί από τα σαράντα κύματα που πέρασε στο χωριό και η δεύτερη θα φύγει απογοητευμένη χωρίς καν να δει τον Θανάση, που την κορόιδευε και της έπαιζε θέατρο τόσο καιρό.Από το χωριό θα φύγει και ο Μανόλης, αφού ξέρει ότι θα τον κυνηγήσει χωρίς έλεος ο πατέρας της αρραβωνιαστικιάς του, της Νεκταρίας. Θα αφήσει πίσω και την ίδια, για την οποία ένιωσε δυνατά συναισθήματα αλλά και τον Πολύδωρα με τον οποίο ήρθε πιο κοντά.


​Το «Your face sounds familiar» στο επόμενο live θα βγάλει τον νικητή ανάμεσα από τους τέσσερις παίκτες που πέρασαν στον τελικό.Ποιοι κατάφεραν και πήγαν στον τελικό και θα διαγωνιστούν για το ποιος θα είναι ο νικητής του σόου με το έπαθλο να πηγαίνει σε φιλανθρωπικό ίδρυμα; Την υψηλότερη βαθμολογία συγκέντρωσαν οι Γιάννης Σαββιδάκης με 231 πόντους, Παντελής Καναράκης με 216 πόντους, Κώστας Δόξας με 208 πόντους, Λευτέρης Ελευθερίου με 194 πόντους VIDEO .


​VALS 12 THEOUS EPEISODIA ANT1.Μάρκος ξεγλιστρά από την παγίδα του Νίκου και καταφέρνει μ' αυτόν τον τρόπο να βρίσκεται πολύ κοντά στη Βίκυ και να συνεχίζει την εκτέλεση των σχεδίων του. Η υπεξαίρεση του Χρήστου και η συγκάλυψη της Ευγενίας σχεδόν αποκαλύπτονται, καθώς ο Νίκος πληροφορείται τυχαία την επείγουσα ανάγκη τους για χρήματα.
Το ανδρικό μπλουζάκι που ανακαλύπτει ο Κωστής στο σπίτι, τον βάζει σε υποψίες για την ύπαρξη εραστή της Ναταλίας και μια άστοχη κουβέντα της Αντιγόνης τον κατευθύνει στα ίχνη του αδελφού του. Η Έλλη οδηγείται σε σύγκρουση με το Νικήτα εξαιτίας της εμμονής του για το κρυμμένο μυστικό της πρώην γυναίκας του.Την ίδια στιγμή ο Φίλιππος και η Μαρίνα ξεκινούν την προσπάθειά τους για ένα καινούργιο μωρό, αλλά η αναπάντεχη παρέμβαση του γιατρού τους οδηγεί σε μια αληθινά συγκλονιστική ανατροπή.


​Ο Σήφης επιχειρεί να πάρει τηλέφωνο τον πατέρα του, αλλά μόλις του απαντάει μία γυναίκα εξοργίζεται. Στο μεταξύ, έχει να αντιμετωπίσει και το σοβαρό πρόβλημα της Αγγελικής. Τα πλαστά χαρτονομίσματα που ανακαλύφθηκαν στο σπίτι τους, εξακολουθούν να προβληματίζουν το Ματθαίο.
Ο Αντώνης παραπονιέται στην Αναστασία για το γεγονός ότι ο Ματθαίος τον πρόσβαλε μπροστά σε όλους στ' αμπέλια. Ο Μηνάς και η Εύα, συναντιούνται για ακόμη μια φορά κι αποφασίζουν να ξεπεράσουν αυτό που αισθάνεται ο ένας για τον άλλον.
Παράλληλα, ο Μηνάς με τη Βασιλική προσπαθούν να αναθερμάνουν τον έρωτά τους υποδυόμενοι ρόλους, αλλά το αποτέλεσμα είναι κωμικοτραγικό. Ο Μάρκος αποκαλύπτει στο Σήφη ότι συναντήθηκε με τον πατέρα του, Παύλο Γιαννακάκη (ο οποίος βρίσκεται στο Ηράκλειο) και έκαναν μία συζήτηση.


​prodosia akarsu.Ο Μιτχάτ έχει πάρει πια την απόφαση του. Στήνεται έξω από το σπίτι του Αϊντίν, ο οποίος βρίσκεται μαζί με τους γονείς του και τον Οσμάν και όταν τον βλέπει στο παράθυρο, τον πυροβολεί στο κεφάλι. Το σοκ για τον Οσμάν και τους γονείς είναι μεγάλο καθώς από τη μια στιγμή στην άλλη βιώνουν μια μεγάλη τραγωδία.Ο Οσμάν μαζί με τους γονείς του Αϊντίν, προσπαθούν απεγνωσμένα να τον κρατήσουν στη ζωή και να τον μεταφέρουν στο νοσοκομείο αλλά ο Αϊντίν αφήνει στην αγκαλιά τους την τελευταία του πνοή. Ο Μιτχάτ, ο οποίος εκτέλεσε την εντολή που του δόθηκε, είναι κυριολεκτικά ένα ράκος. Βρίσκει καταφύγιο στο σπίτι του. Η Αϊτσά πρώτη φορά βλέπει τον αδελφό της τόσο ανήσυχο και απελπισμένο και δικαιολογημένα ανησυχεί.Δεν μπορεί να φανταστεί τι έχει προηγηθεί. Το νέο για τη δολοφονία του Αϊντίν κάνει το γύρο της γειτονιάς και όλοι οι φίλοι του με δάκρυα στα μάτια πηγαίνουν στο σπίτι του για να συλλυπηθούν τους γονείς του, οι οποίοι δεν μπορούν να πιστέψουν το κακό, που τους βρήκε.
Η ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 1 VIDEO (official page)
Η ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 120 VIDEO (official page)

​Ο 'Αρης λέει στη Μαρία ότι κάνει όνειρα για τους δυο τους και τη φιλά με πάθος. Ο Ορέστης σκοπεύει να απορρίψει μια σημαντική επαγγελματική πρόταση για χάρη της Χρύσας, η απόφασή του όμως, μάλλον προβληματίζει, παρά χαροποιεί την κοπέλα.Ο 'Ιωνας καταφεύγει σε ένα απόμερο ξενοδοχείο για να κρυφτεί από τον Μαυρίδη. Ο Σταύρος βρίσκει τη Νάντια και της λέει ότι την αγαπά και ότι θέλει να μοιραστεί τη ζωή του μαζί της και να δημιουργήσουν μία οικογένεια...

Δυστυχώς είναι δύσκολο να προβλέψουμε με ακρίβεια σε ποια ηλικία θα φτάσουμε.Υπάρχουν όμως μερικά τεστ που αξιολογούν πόσο καλά «κρατιόμαστε» κι έτσι μας δίνουν μια ιδέα για την πραγματική μας ηλικία.Κάνετε τα παρακάτω 4 τεστ για να διαπιστώσετε αν ο χρόνος έχει αφήσει τα ανεξίτηλα σημάδια του επάνω σας.

1. Τεστ ισορροπίας



Σταθείτε στο ένα πόδι και χρονομετρήστε πόσο μπορείτε να αντέξετε. Στη συνέχεια, μετρήστε πόσες φορές μπορείτε να κάτσετε και να σηκωθείτε από μια καρέκλα σε διάστημα ενός λεπτού. Μελέτη που δημοσιεύθηκε πρόσφατα στην επιθεώρηση British Medical Journal έδειξε ότι, μεταξύ μιας ομάδας ανδρών και γυναικών με μέση ηλικία τα 53 έτη, αυτές οι απλές κινήσεις μπορούσαν να αποτελέσουν ένδειξη για τον κίνδυνο θανάτου μέσα στα επόμενα 13 χρόνια. Για τους άνδρες, όσοι μπορούσαν να σταθούν στο ένα πόδι με τα μάτια κλειστά για περισσότερα από 10 δευτερόλεπτα και έκαναν περισσότερα από 37 καθίσματα σε ένα λεπτό αντιμετώπιζαν μικρότερο κίνδυνο πρόωρου θανάτου σε σύγκριση με όσους πέτυχαν χαμηλότερες επιδόσεις. Το ίδιο ίσχυε και για τις γυναίκες, με το ιδανικό όριο για το «τεστ της καρέκλας» να είναι τα 35 καθίσματα.



2. Το τεστ του πατώματος


Είναι λίγο πιο κουραστικό από το τεστ ισορροπίας. Χρησιμοποιώντας όσο το δυνατόν λιγότερη υποστήριξη από τα χέρια, προσπαθήστε να καθίσετε και να σηκωθείτε από το πάτωμα. Δε χρειάζεται η κίνηση να γίνει γρήγορα. Μελέτη που πραγματοποιήθηκε στη Βραζιλία και δημοσιεύεται στην επιθεώρηση The European Journal of Cardiovascular Prevention έδειξε ότι οι άνδρες και οι γυναίκες 50 έως 80 ετών που μπορούσαν να κάνουν την κίνηση αυτή χωρίς να χρησιμοποιήσουν τα χέρια τους ή χρησιμοποιώντας μόνο το ένα χέρι είχαν λιγότερες πιθανότητες να πεθάνουν έως το πέρας της μελέτης. Αντιθέτως, όσοι χρησιμοποίησαν και τα δύο χέρια ή τα γόνατα είχαν κατά 5 με 6 φορές περισσότερες πιθανότητες να χάσουν τη ζωή τους.



3. Δύναμη λαβής


Ακούγεται παράδοξο, όμως μια απλή χειραψία μπορεί να φανερώσει πολλά για την υγεία μας. Μια σταθερή και δυνατή χειραψία δεν αποτελεί μόνο ένδειξη αυτοπεποίθησης αλλά μπορεί να αποτελέσει παράλληλα δείκτη μακροζωίας. Αρκετές μελέτες έχουν αποδείξει την άμεση σχέση μεταξύ δυνατής λαβής και μακροζωίας. Μία από αυτές, η οποία δημοσιεύεται στην επιθεώρηση PLOS ONE, δείχνει ότι η δύναμη της λαβής φανερώνει την πραγματική ηλικία του οργανισμού μας.



4. Τεστ ταχύτητας


Η ταχύτητα του βαδίσματος αποτελεί σημαντικό δείκτη για τη γενικότερη κατάσταση της υγείας μας. Μελέτες δείχνουν ότι οι ενήλικες μεγαλύτερης ηλικίας που περπατούν πιο γρήγορα συνήθως ζουν και περισσότερα χρόνια. Σε μελέτη που πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο του Πίτσμπουργκ, πάνω από το 90% των «γρήγορων γυναικών» ηλικίας 75 ετών κατάφεραν να γιορτάσουν τα 85α τους γενέθλια. Το ίδιο ίσχυε και για το 85% των «γρήγορων ανδρών».

ΞžΒ¦ΞŸΒŒΞŸΒΞžΞŒΞžΒ± ΞžΒµΞŸβ‚¬ΞžΞ‰ΞžΞŠΞžΞΞžΞ‰ΞžΒ½ΞŸβ€°ΞžΒ½Ξžβ€•ΞžΒ±ΞŸβ€š

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget