10/11/13


Το Castello Di Spaltenna βρίσκεται στην εξοχή της Τοσκάνης, σε ένα αρχαίο μοναστήρι του 10ου αιώνα. Διαθέτει 2 πισίνες, η μία από τις οποίες...
είναι θερμαινόμενη, ένα εστιατόριο και ευρύχωρα δωμάτια με τηλεόραση Sky.

Τα δωμάτια του περιλαμβάνουν παραδοσιακή διακόσμηση από την Τοσκάνη και προσφέρει πανοραμική θέα στην κοιλάδα ή στην αυλή. Όλα παρέχουν δωρεάν Wi-Fi.

Στην εξωτερική πισίνα θα βρείτε έναν καταρράκτη και έναν ηλιόλουστο χώρο για ηλιοθεραπεία. Το χειμώνα υπάρχει μια εσωτερική πισίνα με θέα στην ύπαιθρο.

Το εστιατόριο Il Pievano βρίσκεται στην ιστορική αίθουσα του κάστρου και προσφέρει μια μεγάλη λίστα με κρασιά από την περιοχή και από το Chianti. Στην αυλή σερβίρεται δείπνο υπό το φως των κεριών.

Διατίθενται επίσης μια σάουνα, ένα χαμάμ, ένα γυμναστήριο, γήπεδο τένις και μια αίθουσα με μπιλιάρδο. Το προσωπικό μπορεί να σας δώσει πληροφορίες για πολλές διαδρομές πεζοπορίας και ορεινής ποδηλασίας της περιοχής.












Διαβάστε εδώ περισσότερα.


All time classic συνταγή ομορφιάς...
Υλικά που θα χρειαστείς:

1 κ.γ μέλι
2 κ.γ ελαιόλαδο
1 κρόκο αυγού

Εκτέλεση:
-Ανακάτεψε πολύ καλά το μέλι, το ελαιόλαδο και τον κρόκο, μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί.

-Έπειτα άπλωσε το μείγμα στις άκρες των μαλλιών.

-Τύλιξε τα μαλλιά σου με μια καυτή πετσέτα (για καλύτερο αποτέλεσμα) και άφησε το μείγμα να δράσει για περίπου μισή ώρα.

- Ξέβγαλε κανονικάμε το σαμπουάν σου.

Extra tips:
-H καυτή πετσέταχρησιμοποιείται για να εισχωρήσουν καλύτερα τα συστατικά των υλικών. Με τους ατμούς τα λέπια της τρίχας ανοίγουν και η δράση της μάσκας είναι 10 φορές καλύτερη.
-Όταν έρθει η ώρα να λουστείς, πρώτα σαπούνισε τα μαλλιά σου και έπειτα ρίξε νερό. Αν ρίξεις πρώτα νερό, η λιπαρότητα του ελαιόλαδου θα «κλειδώσει» στην τρίχα και τα μαλλιά σου θα δείχνουν πολύ πιο λιπαρά.

olympiakos paok 4-0 video ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΑΟΚ 4-0 video olympiakos paok
Eληξε το μεγάλο ντέρμπι της 11ης αγωνιστικής μεταξύ Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη... αποτελεσμα 4-0 χάρη στα γκολ των Μήτρογλου (36') και Σαβιόλα (60'), Φουστέρ (74') και Κάμπελ (81'). Συνεχίζει μόνος πρώτος στην κορυφή της βαθμολογίας και αύξησε στο +6 το προβάδισμα του...
-Από τα 15 τελευταία γκολ του Ολυμπιακού στο Καραϊσκάκη ο Μήτρογλου έχει πετύχει τα 9. Επίσης από τα 10 τελευταία, ο Κάμπελ έχει πετύχει δύο και έχει δώσει την ασίστ σε άλλα έξι.






ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΓΚΟΛ VIDEO

Eτσι έπαιξαν
Με... συνταγή Λεωφόρου κόντρα στον ΠΑΟΚ ο Μίτσελ, ο οποίος δεν είχε στη διάθεσή του σε ακόμα ένα ματς τον Βάις. Έτσι, Ρομπέρτο, δεξιά ο Σαλίνο, τα δύο στόπερ ο Μανωλάς με τον Σιόβα, αριστερά ο Χολέμπας, στον άξονα οι Μανιάτης και Σάμαρης, στα δύο άκρα ο Φουστέρ με τον Κάμπελ και ο Σαβιόλα λίγο πιό πίσω από τον Μήτρογλου.

Στον αντίποδα, ο Στέφενς παρουσίασε τον Χακόμπο κάτω από τα γκολπόστ, οι Κατσουράνης και Κατσικάς ήταν τα δυο στόπερ, δεξιά ο Σκόνδρας, αριστερά ο Λίνο. Λάζαρ και Τζιόλης τα δύο χαφ, Στοχ και Λούκας στις πτέρυγες και ο Σαλπιγγίδης σε ρόλο επιτελικού χαφ πίσω από τον Αθανασιάδη.

Οι φάσεις των γκολ:
1-0: Ο πιο κινητικός παίκτης του Ολυμπιακού στο αποψινό ματς, ο Κάμπελ με σέντρα από τα δεξιά βρήκε τον Μήτρογλου, ο οποίος είχε… ξεγλιστρήσει από την άμυνα του ΠΑΟΚ και με κοντινό πλασέ έκανε το 1-0 για την ομάδα του Πειραιά.

2-0: Μετά τη δεύτερη ασίστ του Κάμπελ στο σημερινό παιχνίδι και την 7η στο φετινό πρωτάθλημα, ο Σαβιόλα με σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή διπλασίασε τα τέρματα των Πειραιωτών.

3-0: Μετά από κόρνερ του Χολέμπας ο Φουστέρ με κεφαλιά στην «καρδιά» της άμυνας του ΠΑΟΚ νικάει τον Χακόμπο και έδωσε... αέρα τριών τερμάτων στους νταμπλούχους Ελλάδας.

4-0: Ο Κάμπελ «χορεύει» την άμυνα του ΠΑΟΚ και με τον Χακόμπο εξουδετερωμένο, αν και πεσμένος στο χορτάρι, με προβολή κάνει το 4-0 για τους Πειραιώτες.

Κίτρινες: 23' Λάζαρ (ΠΑΟΚ), 68' Αθανασιάδης (ΠΑΟΚ)

Κόκκινες:

Δοκάρια: 83' Φουστέρ (Ολυμπιακός)

Ολυμπιακός (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Σαλίνο, Χολέμπας, Μανωλάς, Σιόβας, Σάμαρης, Μανιάτης, Κάμπελ, Φουστέρ, Σαβιόλα (64' Τσόρι), Μήτρογλου

ΠΑΟΚ (Χουμπ Στέφενς): Χακόμπο, Σκόνδρας, Λίνο, Κατσικάς, Κατσουράνης, Λάζαρ (70' Νίνης), Τζιόλης, Στοχ (46' Oλίσε), Λούκας, Σαλπιγγίδης (63' Βούκιτς), Αθανασιάδης.

Η Βάσω Λασκαράκη και ο Γιάννης Τσιμιτσέλης έγιναν σήμερα γονείς! Το ζευγάρι «πλέει» σε πελάγη ευτυχίας καθώς όλα πήγαν καλά και η κόρη τους γεννήθηκε 4070 κιλά! Ο ηθοποιός έγραψε πριν λίγο στην προσωπική του σελίδα στο facebook: «Μόλις κράτησα στα χέρια μου τον πιο δύσκολο και όμορφο ρόλο της ζωής μου και αρκετά βαρύ 4070γραμ, καλημέρα».


Την πιο ευτυχισμένη στιγμή της ζωής της ζει η Μαρία Μπεκατώρου, όπως εξομολογείται η ίδια… «Δεν θέλω να τελειώσει όλο αυτό που ζω», λέει και παραδέχεται ότι βρίσκεται στο πικ της καριέρας της: «Είμαι σε μια πολύ δημιουργική, χαρούμενη και πετυχημένη φάση, αλλά δεν σημαίνει ότι θα είναι για πάντα». Ακόμα μιλά για τη συνεργασία της με τον Γρηγόρη Αρναούτογλου και τον Δημήτρη Σταρόβα και αποκαλύπτει τα ελαττώματα και τα προτερήματα τους: «Ο Γρηγόρης είναι ένας άνθρωπος με βαθιά και μεγάλη γνώση της τηλεόρασης, που με βοηθάει να γίνομαι καλύτερη, παρόλο που έχω πολλά χρόνια στον χώρο. Όταν ξεκινήσαμε «Τα Καρντάσιανς», έλεγε τόσες ιδέες που με έκανε να αγχώνομαι… Αυτό ήταν το μόνο αρνητικό που εντόπισα στον Γρηγόρη. Ο Δημήτρης… αχ είμαι τόσο χαρούμενη που συνεργάζομαι μαζί του! Είναι ευφυής, ένα τρομερό άτομο! Το ελάττωμά του είναι ότι τρώει πολύ!» Όσο για την αποκάλυψη ότι έκανε μπότοξ είπε: «Είμαι της άποψης πως ότι κάνεις και φαίνεται πρέπει να το λες, αν ερωτηθείς φυσικά. Δεν το θεωρώ κακό, είναι ωραίο να προσπαθείς να κάνεις την εικόνα σου καλύτερη». Η σχέση της με τον σύζυγό της Αντώνη «Τον άντρα μου τον γνώρισα πολύ πριν γίνω γνωστή, που είναι πολύ βασικό. Ήμασταν πολύ συνειδητοποιημένοι ότι θέλαμε πολύ ο ένας τον άλλον γι’ αυτό που ήμασταν και όχι γι’ αυτό που θα γινόμουν μετά. Αγαπιόμαστε βαθιά και αληθινά. Όταν υπάρχει βαθιά και αληθινή αγάπη, όλα τα’ άλλα έρχονται, και υποχωρήσεις κάνεις και υπομονή κάνεις…» Για την επιτυχία της «είναι ευτυχισμένος. Όλα τα ζούμε μαζί. Αν κάτι τον πειράζει, δεν θα το έκανα ποτέ». Ακόμα αποκάλυψε την ηλικία της ότι είναι 39 ετών και ότι επηρεάστηκε πολύ με την ιστορία της μικρής Μαρίας. «Σκέφτηκα να την πάρω! Είπα, ότι αν αυτό το κοριτσάκι είναι τόσο δυστυχισμένο, ας το πάρουμε εμείς, μαζί μας να χαρεί.» Έχει σκεφτεί να υιοθετήσει ένα παιδί αλλά «αυτή τη στιγμή δεν μου έχει γεννηθεί μέσα μου τόσο πολύ αυτή η ανάγκη. Αν κάποια στιγμή έβλεπα ότι δεν μπορώ να κάνω παιδί, θα το έκανα». «Δεν είναι ότι δεν θέλω ένα παιδί, απλώς δεν μου έχει γίνει εμμονή. Είμαστε καλά με τον άντρα μου. Ένα παιδί θα ολοκληρώσει την ευτυχία μας, αλλά αν δεν έρθει θα είμαστε γεμάτοι ο ένας από τον άλλον».

Γονίδιο Lin28a. Θεωρείται η "πηγή της νιότης" και έχει αναγνωριστεί από τους επιστήμονες οι οποίοι εδώ και καιρό προσπαθούσαν να βρουν τον λόγο που τα νεαρά ζώα αναρρώνουν πολύ πιο γρήγορα από τα ενήλικα.
Το γονίδιο Lin28a είναι εξαιρετικά ενεργό στα έμβρυα όμως η δράση του μειώνεται με την πάροδο του χρόνου.
Δοκιμές σε ποντίκια, έδειξαν ότι η επούλωση των πληγών και η ανάπτυξη της γούνας επιταχύνθηκε. Συνέβαλε, επίσης, στην επιδιόρθωση ιστών στο αυτί, αφού τραυματίστηκαν.Το Lin28a επιτυγχάνει όλα αυτά τα αποτελέσματα με την αύξηση της παραγωγής των διαφόρων μεταβολικών ενζύμων και την ενίσχυση των μεταβολικών διαδικασιών που είναι συνήθως πιο ενεργές σε έμβρυα.Οι επιστήμονες της Ιατρικής Σχολής του Harvard ελπίζουν ότι το ξύπνημα του γονιδίου σε σώμα ενηλίκου θα μπορούσε να επιταχύνει την επούλωση των πληγών μετά από εγχειρήσεις.
Ο ερευνητής George Daley είπε ότι μπορεί να είναι δυνατή και παραγωγή φαρμάκου που έχει το ίδιο αποτέλεσμα με το γονίδιο.
"Ακούγεται σαν επιστημονική φαντασία, αλλά το Lin28a μπορούσε να αποτελέσει μέρος ενός κοκτέιλ θεραπείας που παρέχει στους ενηλίκους την ταχύτατη επιδιόρθωση των ιστών που παρατηρείται σε νεαρά ζώα.Το γιατί ομως μερικά ζώα μπορούν να ανάπλασουν πλήρως τα όργανα όταν άλλα δεν μπορούν, αποτελεί ένα μακροχρόνιο μυστήριο της βιολογίας.."
Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Cell.

MISS VENEZUELA GABRIELA ISLER WINS MISS UNIVERSE 2013 Μις Υφήλιος Γκαμπριέλα Ίσλερ. «Μις Υφήλιος» στέφθηκε σήμερα στο Crocus City Hall της Μόσχας, η «Μις Βενεζουέλα» Γκαμπριέλα Ίσλερ καθώς ξεχώρισε από τις 85 διαγωνιζόμενες.Το στέμμα της «Μις Υφήλιος» παρέδωσε στην 25χρονη Ίσλερ από το Μαρακέι, η περυσινή κάτοχος του τίτλου, η Αμερικανίδα Ολίβια Κούλπο.Η Ίσλερ θα ταξιδεύει για τον επόμενο χρόνο σε όλο τον κόσμο εκπροσωπώντας τον Οργανισμό Μις Υφήλιος και μία φιλανθρωπική οργάνωση της επιλογής της.Η νικήτρια ρωτήθηκε από τους κριτές του διεθνούς διαγωνισμού ομορφιάς ποιος είναι ο μεγαλύτερος φόβος της και πως σχεδιάζει να τον ξεπεράσει.«Ο φόβος δεν είναι κάτι αρνητικό. Πρέπει να ξεπεράσουμε όλους τους φόβους μας και αυτό με τη σειρά του θα μας κάνει δυνατότερους. Μόλις ξεπεράσουμε τους φόβους μας, θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε κάθε πρόκληση», απάντησε.Πρώτη αναπληρωματική «Μις Υφήλιος» εξελέγη η «Μις Ισπανία» Πατρίθια Γιουρένα Ροντρίγκες και η «Μις Ισημερινός» Κονστάντζα Μπάεζ δεύτερη αναπληρωματική.Η «Μις Φιλιππίνες», η οποία θεωρείτο ότι θα βρίσκεται στις τρεις πρώτες θέσεις δεν κατάφερε τελικά να μπει στην πρώτη τριάδα.
ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΣΤΕΨΗ ΣΤΟ VIDEO






Συναγερμός στο Υπουργείο Περιβάλλοντος για την αντιμετώπιση της αιθαλομίχλης, φαινόμενο που εμφανίστηκε πέρυσι στα μεγάλα αστικά κέντρα

μετά από 40 χρόνια. Η αύξηση της τιμής... του πετρελαίου θέρμανσης οδήγησε τους πολίτες στα καυσόξυλα ενώ συχνά πολλοί έκαιγαν ότι έβρισκαν για να ζεσταθούν. Μάθετε τι ξύλα να καίτε και πως να συντηρήσετε σωστά το τζάκι σας. Για να μη γίνουν και φέτος τα μεγάλα αστικά κέντρα θάλαμος αερίων, το Υπουργείο Περιβάλλοντος σχεδιάζει να πάρει μέτρα προκειμένου να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο της αιθαλομίχλης καθώς πέρυσι τα επίπεδα του μονοξειδίου του άνθρακα και τα αιωρούμενα σωματίδια, σε ορισμένες περιοχές τριπλασιάστηκαν.Οι πληροφορίες λένε ότι θα βγαίνει απαγορευτικό για τζάκια και ξυλόσομπες ανά περιοχή και ανάλογα με τη συγκέντρωση επικίνδυνων σωματιδίων στην ατμόσφαιραΤο σχέδιο περιλαμβάνει ένα στάδιο προειδοποίησης, όταν οι συγκεντρώσεις που εντοπίζονται είναι από 100 ως 150 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο αέρα. Στο στάδιο αυτό θα υπάρχει προτροπή προς τους πολίτες να περιορίσουν τη χρήση. Στο δεύτερο στάδιο όμως και όταν οι συγκεντρώσεις μικροσωματιδίων ξεπερνούν τα 150 μικρογραμμάρια εξετάζεται η επιβολή απαγόρευσης. Το φαινόμενο της αιθαλομίχλης επιδεινώνεται όποτε υπάρχει άπνοια και οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη συσσώρευση των ρύπωνΕδώ βέβαια ξεκινούν και τα ερωτήματα. Ποιος και πως θα επιβάλλει το μέτρο; Θα υπάρχουν... περιπολίες από ειδικά συνεργία; Θα γίνονται "εισβολές" σε διαμερίσματα για να διαπιστωθεί εάν είναι το τζάκι ή η σόμπα αναμμένη καθώς σε μια πολυκατοικία είναι δύσκολο να διαπιστωθεί ποιος καίει και ποιος όχι; Πως να συντηρήσετε το τζάκι σας Ο καθαρισμός του τζακιού και της καμινάδας ειναι ενα καθήκον που δεν πρέπει να αμελούν όσοι χρησιμοποιούν το τζάκι τους και την ξυλόσομπα τους για να ζεσταθούν. Οπως εξηγεί στο Newsit o Γιώργος Κασκαλίδης "ο καθαρισμός γίνεται με μια ειδική ντιζα ενσωματομένη με συρματόβουρτσα που μπαίνει στην καμινάδα. Φυσικά πρώτα μονώνεται η εστία για για να μη γίνει όλο το σπίτι μαύρο. Η διαδικασία είναι πολύωρη καθώς όταν ολοκληρωθεί ο καθαρισμός της καμινάδας απο τους ρύπους πρέπει να κατακαθίσει η στάχτη". Εφόσον ο καθαρισμός γίνει σωστά επαναλαμβάνεται κάθε 6-7χρονια, ενώ το κόστος κυμαίνεται από 70 εως 90 ευρώΕπίσης για να περιορίσουμε την έκλυση των μικροσωματίδιων του καπνού κ της στάχτης μπορούμε να τοποθετήσουμε μια σίτα στην καμινάδα με ελάχιστο κόστος. Σε καμία περίπτωση δεν κάνει να καίμε ξύλα που ειναι συγκολλημένα με κόλλα. Επίσης ιδιαίτερα επικίνδυνη είναι η καύση αντικειμένων από φορμάικα, νοβοπάν και πρικέτες. "Αυτό που πρέπει να προσέχουμε ειναι τα ξύλα που προμηθευόμαστε να είναι ξερά και όχι βρεγμένα" λέει ο κύριος Κασκαλίδης. "Ολα τα ξερά καυσόξυλα είναι καλά, το καθένα με τις ιδιομορφίες του. Αλλο παίρνει εύκολα, άλλο βγάζει πολύ φλόγα και άλλο έχει μεγάλη διάρκεια. Ενα καλό ξύλο που το προτιμά πολύ η μέση ελληνική οικογένεια είναι η οξιά. Το ξύλο αυτό παίρνει εύκολα, είναι καθαρό και έχει μέτρια διάρκεια καύσης". newsit-gr

Πρόκειται για τον ευρωπαϊκό δορυφόρο GOCE ο οποίος τέθηκε σε τροχιά το 2009 για να χαρτογραφήσει το βαρυτικό πεδίο του πλανήτη μας. Αυτός ο δορυφόρος αναμένεται μέσα στις επόμενες ώρες να πέσει στη Γη, ωστόσο κανένας από τους αρμόδιους επιστήμονες που παρακολουθούν τη λειτουργία του, δεν είναι σεθέση να γνωρίζουν την ακριβή τοποθεσία.Όπως αναφέρουν "ΤΑ ΝΕΑ", ο δορυφόρος ζυγίζει περίπου ένα τόνο κι έχει μέγεθος όσο ένα μικρό αυτοκίνητο. Κατά την είσοδο του στην ατμόσφαιρα θα εκραγεί και θα διασπαστεί σε κομμάτια, πολλά από τα οποία θα πέσουν αυτούσια στο έδαφος ή σε κάποιον ωκεανό.Ο δορυφόρος είχε κατασκευαστεί από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος (ESA) και ήδη τις τελευταίες εβδομάδες η τροχιά που ακολουθεί τον έχει φέρει πολύ κοντά στη Γη. ¨οπως έχουν προβλέψει επιστήμονες του Οργανισμού, περίπου το 20% της μάζας του δορυφόρου κατά την είσοδο του στην ατμόσφαιρα δεν θα διαλυθεί από την θερμότητα αλλά θα πέσει σε ξηρά ή θάλασσα σε πολλά κομμάτια. Υποστηρίζουν μάλιστα ότι δεν χρειάζεται να ανησυχεί κανείς μην χτυπηθεί από κάποιο κομμάτι του δορυφόρου, αλλά παραδέχονται ότι η συγκεκριμένη πιθανότητα είναι υπαρκτή.Ο Ρουν Φλόμπερχάγκεν, επικεφαλής του προγράμματος παρακολούθησης του δορυφόρου, ανέφερε ότι «είναι δύσκολο να προσδιορίσουμε από ποιό σημείο της ατμόσφαιρας θα γίνει η επανείσοδος του δορυφόρου και πού θα προσκρούσει. Οι καλύτερες εκτιμήσεις που έχουν κάνει υπολογίζουν ότι η πτώση θα συμβεί την Κυριακή ή τη Δευτέρα».Σύμφωνα με "ΤΑ ΝΕΑ", ο δορυφόρος βρισκόταν στα 160 μίλια μακριά από τη Γη και στη συνέχεια άρχισε να περιφέρεται όλο και πιο κοντά στον πλανήτη μας, φθάνοντας τα 100 μίλια προχθές. Εκτελούσε μία πλήρη περιφορά της Γης κάθε 88 λεπτά. Ο δορυφόρος είχε σχεδιαστεί για να ολοκληρώσει την αποστολή του τον Αύγουστο του 2011, ωστόσο οι ειδικοί του ESA διαπίστωσαν εκείνη την περίοδο ότι ο δορυφόρος διέθετε επάρκεια «καυσίμων» και έτσι παρέτειναν την αποστολή μέχρι τώρα. Μάλιστα, τον κατηύθυναν πιο κοντά στη Γη ώστε να λάβει λεπτομερέστερες μετρήσεις.Αυτή ανεξέλεγκτη είσοδος διαφόρων δορυφόρων, από το διάστημα στη Γη, είχε προκαλέσει στο παρελθόν έντονες επικρίσεις καθώς υπήρχε πάντα ο κίνδυνος απώλειας ανθρώπινων ζωών. Το 2008, ο ΟΗΕ υιοθέτησε μέτρα προστασίας απέναντι σε τέτοιες πρακτικές, όμως ο συγκεκριμένος δορυφόρος είχε ήδη σχεδιαστεί για να τελειώσει τη ζωή του με αυτόν τον παράδοξο τρόπο.

Την Γιάννα Αγγελοπούλου προτείνει για υποψήφια δήμαρχο Αθηναίων ο Ευρυπίδης Στυλιανίδης προκειμένου
«να ξαναπροσφέρει τη λάμψη που είχε η πόλη το 2004». Μιλώντας στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» ο κ. Στυλιανίδης έκανε πρόταση να μη δώσει χρίσματα η ΝΔ στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές και τάχθηκε υπέρ της στήριξης της Γιάννας Αγγελοπούλου για τον.δήμο Αθηναίων. «Η πρωτεύουσα σήμερα έχει ανάγκη περισσότερο από ποτέ τη λειτουργικότητα, την ασφάλεια, την ανθρωπιά και τη διεθνή ακτινοβολία, που διέθετε κατά την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004. Αυτό μπορεί να της το ξαναπροσφέρει μόνο μια ισχυρή προσωπικότητα, που δοκιμάστηκε με επιτυχία και απέδειξε την αποτελεσματικότητά της, όπως η Γιάννα Αγγελοπούλου», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Στυλιανίδης. Στο μεταξύ, μιλώντας για την τρόικα δήλωσε ότι οι μεταρρυθμίσεις πρέπει να συνεχιστούν «χωρίς όμως να υπάρξουν νέοι φόροι και μέτρα που εξαθλιώνουν».

Με αυτή τη φράση ολοκλήρωσε την τοποθέτησή του από το βήμα της Βουλής, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στάθης Παναγούλης.

Ο κ. Παναγούλης, επανέλαβε για μια ακόμα φορά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, δεσμεύεται να αποκαταστήσει τις σύνταξες και τις αδικίες που έγιναν με την εφαρμογή του μνημονίου, ενώ τόνισε ότι «εφαρμόζουμε την αρχή του ισοδύναμου αποτελέσματος». Ο κ. Παναγούλης, δεν απέφυγε τις ευθείες βολές προς τον Πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι «Αν υπήρχε στον ποινικό κώδικα, άρθρο για την τιμωρία των ψευδών προεκλογικών υποσχέσεων, η ηγεσία σας θα έπρεπε να είχε διωχθεί σε βαθμό κακουργήματος». «Κ. Πρόεδρε, να διαβιβάσετε αυτή την ανθρωπιστική έκκληση μου προς την κυβέρνηση. Πρέπει να φτιάξετε τις φυλακές διότι μπορεί να σας χρειαστούν», είπε κλείνοντας την ομιλία του.

Ο Άγιος Νεκτάριος το 1908 παραιτήθηκε από διευθυντής της Ριζαρείου Σχολής για λόγους υγείας και γήρατος
και εγκαταστάθηκε στο μοναστήρι της Αγίας Τριάδος στην Αίγινα. Δύο γεγονότα που έλαβαν χώρα τότε είχαν σαν αποτέλεσμα να γίνει άμεσα λαοφιλής. Θεράπευσε έναν δαιμονισμένο νεαρό κάτι που μαθεύτηκε πολύ γρήγορα και οι χωρικοί τότε τον επισκέφτηκαν ζητώντας του να κάνει λειτουργία και δέηση στον Θεό να βρέξει, γιατί είχε 3 χρόνια να βρέξει στο νησί με αποτέλεσμα να έχει προκληθεί εκτεταμένη ανομβρία και οικονομική ζημία. Πράγματι λειτούργησε με σύσσωμη την παρουσία των νησιωτών, και την ίδια μέρα άρχισε να βρέχει. Αυτά, οι Αιγινίτες τα έλαβαν ως θεϊκά σημάδια με αποτέλεσμα να θεωρούν Άγιο τον Νεκτάριο, ακόμα και εν ζωή. Επι 13 χρόνια αφοσιώθηκε στην καθοδήγηση των μοναχών, στην ανοικοδόμηση της μονής, στη συγγραφή και στην πνευματική και οικονομική στήριξη των αδυνάτων κατοίκων του νησιού. Ο Άγιος συνέθεσε τον ύμνο "Αγνή Παρθένε Δέσποινα", ο οποίος θεωρείται απο τους πιο κατανυκτικούς της ορθοδοξίας. Η παράδοση θέλει την Παναγία να εμφανίζεται ενώπιον του Αγίου Νεκταρίου στο μοναστήρι της Αίγινας, και να του ζητάει να καταγράψει σε χαρτί τον ύμνο. Οι χτύποι που ακούγονται ακόμη και σήμερα Μετά την Κοίμησή του (8 Νοεμβρίου 1920) ετάφη εκεί, κάτω από την σκιά ενός πεύκου που είχε φυτέψει ο ίδιος και που υπάρχει μέχρι σήμερα. Καθημερινά, δεκάδες πιστοί προσέρχονται στον τάφο του και πολλοί υποστηρίζουν ότι έχουν ακούσει τον Θαυματουργό Άγιο, να μετακινεί ή να χτυπάει από μέσα με τη Ράβδο του, υποδηλώνοντας με τον τρόπο αυτόν τη ζωντανή Παρουσία του ανάμεσά μας, ενώ το ίδιο Θαύμα συμβαίνει και στη Μεγάλη Εκκλησία του Αγίου όπου φυλάσσεται το χέρι του. Δεν είναι λίγοι πάντως εκείνοι που μιλούν για αυθυποβολή των πιστών, αφού όσοι επισκέπτονται το Μοναστήρι γνωρίζουν την ιστορία με τους χτύπους και πηγαίνουν προετοιμασμένοι να τους ακούσουν και οι ίδιοι! Μία προσωπική μαρτυρία. Τα θαύματα του Αγίου είναι πολλά και δεν είναι λίγοι αυτοί που περνούν καθημερινά από το δωμάτιο που άφησε την τελευταία του πνοή στο Αρεταίειο για να προσευχηθούν και να ζητήσουν την βοήθειά του εκεί που καίει διαρκώς ένα καντήλι μπροστά στην εικόνα του. Γνωστό είναι επίσης το προσκύνημα στην εκκλησία του Αγίου Νεκταρίου στην Καμάριζα του Λαυρίου όπου οι πιστοί κάνουν λόγο για αμέτρητα θαύματα. agioritikovima-gr


Φωτιές άναψε το νέο θεατρικό που πρωταγωνιστεί ο Κώστας Φραγκολιάς, με τον κόσμο να μην το «αγκαλιάζει» όπως θα περίμεναν οι ηθοποιοί...

Το θεατρικό έργο βασίζεται στην ιστορία του δαχτυλιδιού που φέρεται να σχεδίασε ο Λεονάρντο Ντα Βίντσι και πέρασε από τα χέρια του Τσαικόφσκι, του Όσκαρ Ουάιλντ, του Ροδόλφο Βαλεντίνο, για να καταλήξει στις μέρες μας. Ο Κώστας Φραγκολιάς υποδύεται τον Ουάιλντ και σε κάποια στιγμή του έργου συνευρίσκεται επί σκηνής με τον «σύντροφό» του όπως δεν τον έχετε ξαναδεί. Αυτή η σκηνή αλλά και όλες όσες επακολούθησαν θεωρήθηκαν από κάποιυς θεατές άκρως προκλητικές, με ορισμένους να κάνουν λόγο για «ομοφυλοφιλικές επαφές σε σημείο που το ευρύ κοινό δεν γνωρίζει». Σύμφωνα με την Espresso οι εν λόγω θεατές εγκατέλειψαν την αίθουσα πριν καλά-καλά τελειώσει η παράσταση. Δείτε το βίντεο

ΞžΒ¦ΞŸΒŒΞŸΒΞžΞŒΞžΒ± ΞžΒµΞŸβ‚¬ΞžΞ‰ΞžΞŠΞžΞΞžΞ‰ΞžΒ½ΞŸβ€°ΞžΒ½Ξžβ€•ΞžΒ±ΞŸβ€š

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget