Μπρούσκο Επεισόδιο 550-551-552-553-554 Mprousko
Μπρούσκο Επεισόδιο 550 (164 γ κύκλος), Δευτέρα 16/5/16 Mprousko,
Ο Σήφης φλερτάρει πια «ανοιχτά» την Άλκηστη, δείχνοντας αδιαφορία για το γεγονός ότι αυτή είναι παντρεμένη με τον παλιό του συμμαθητή, τον Αλκιβιάδη. Κι ενώ η Βασιλική βρίσκεται στην Κύπρο, ο Ροκάκης συνεχίζει το άρρωστο «παιχνίδι» του μπαίνοντας στο σπίτι της. Αυτή τη φορά το θύμα του θα είναι η Κωνσταντίνα, όταν πηγαίνει στο σπίτι της Βασιλικής για να δει τι συμβαίνει. Ο Πάτροκλος συναντιέται τελικά με τον μυστηριώδη άντρα που βρίσκεται πίσω από τον Τζιράκη και του ζητάει να του δώσει κι άλλα χρήματα προκειμένου να αγοράσει αμπέλια, ενώ στο μεταξύ ο Διαμαντής πιστεύει πως η Χρυσάνθη είναι αυτή που χρηματοδοτεί τον Πάτροκλο. Ο Αχιλλέας, θα έρθει για μια ακόμα φορά σε σύγκρουση με τον Σήφη, υποτίθεται για το θέμα της συνεργασίας με τους Ιταλούς, ενώ πάντα πίσω από τις αντιδράσεις του κρύβεται η ζήλεια του για τη Μελίνα. Ο Μανωλιός αρχίζει να ερωτεύεται την κοπέλα από τα αμπέλια κι αυτό θα τον οδηγήσει σε νέες εξελίξεις στη ζωή του.

Μπρούσκο Επεισόδιο 551 (165 γ κύκλος), Τρίτη 17/5/16 Mprousko,
Ο Σήφης και τα παλικάρια του, με την απειλή όπλου, «φορτώνουν» τον Νικηφόρο σε πλοίο για τον Πειραιά, ενώ ο Μάρκος κι ο Παύλος εκφράζουν τους φόβους τους μήπως επιστρέψει ξανά στα Χανιά. Τα νέα για το ατύχημα της Κωνσταντίνας, ταξιδεύουν γρήγορα. Κι ενώ όλοι πιστεύουν όι την χτύπησε με τη μηχανή του ένας μεθυσμένος κι ασυνείδητος οδηγός, στην Κύπρο, ο Αχιλλέας με τον Χρήστο, υποπτεύονται ότι πίσω απ' αυτό κρύβεται ο Ροκάκης κι αρχίζουν ν' ανησυχούν πραγματικά για τη ζωή της Βασιλικής. Παράλληλα, η Αλίκη, προπονείται κρυφά στη σκοποβολή, με το όπλο που έχει κλέψει απ' τον Χρήστο, κάτι που θα την βάλει σύντομα σε μπελάδες. Από λάθος συνεννόηση κι ενώ η Δάφνη, επιχειρεί να προετοιμάσει την Κωνσταντίνα για το νέο ειδύλλιο του Μανωλιού με την Πίππα, μαθαίνει ότι ο Μάρκος κυκλοφορεί με νέα σύντροφο. Ένα ανώνυμο ερωτικό τηλεφώνημα που δέχεται η Βασιλική, τρομάζουν τη Μελίνα και τον Αχιλλέα και κάνουν τα πάντα προκειμένου να κρατήσουν τη φίλη τους στην Κύπρο. Ο Σήφης αντιλαμβάνεται ότι κάθε άλλο παρά αδιάφορος είναι στην Άλκηστη κι αποφασίζει να την διεκδικήσει δυναμικά.

Μπρούσκο Επεισόδιο 552 (166 γ κύκλος), Τετάρτη 18/5/16 Mprousko,
Η επιμονή του Σήφη στην ερωτική διεκδίκηση της Άλκηστης, τρομάζει την κοπέλα, η οποία όμως δείχνει να μην μπορεί να αντισταθεί στην έλξη που υπάρχει ανάμεσά τους. Ο Αχιλλέας και η Μελίνα εξακολουθούν να φιλοξενούν την τρομοκρατημένη Βασιλική, ενώ στο μεταξύ ο Ροκάκης «αλωνίζει» μέσα στο σπίτι της στα Χανιά. Η Δάφνη, η Κωνσταντίνα και η Γεσθημανή σε έναν περίπατο που κάνουν σε μια απομακρυσμένη περιοχή των Χανίων, βλέπουν έναν παράξενο άντρα πάνω σε ένα άλογο και εντυπωσιασμένες από την ομορφιά του, προσπαθούν να μάθουν ποιος είναι αυτός ο άντρας; Ειδικά η Δάφνη, παθαίνει εμμονή με τον «μυστηριώδη ιππέα»! Ο Μανωλιός αποφασίζει να παντρευτεί την καινούργια αγαπημένη του και δείχνει να σκέφτεται το ενδεχόμενο να την ακολουθήσει στη Σκωτία. Η Χρυσάνθη στην Κύπρο κάνει προσπάθειες να πλησιάσει τον Νεκτάριο, ενώ ο Πάτροκλος στα Χανιά κάνει για μια ακόμα φορά ενέργειες που τον οδηγούν προς την καταστροφή.

Μπρούσκο Επεισόδιο 553 (167 γ κύκλος), Πέμπτη 19/5/16 Mprousko,
Η Βασιλική αναγκάζεται να επιστρέψει εκτάκτως στα Χανιά για επαγγελματικούς λόγους κι η Μελίνα με τον Αχιλλέα, της κρύβουν τους φόβους τους για να μη την τρομάξουν. Ο Πάτροκλος εισβάλει σε κατάσταση αμόκ στο σπίτι του Νεκτάριου, ψάχνοντας την Χρυσάνθη και τρομάζοντας την Μαρίνα, ενώ την ίδια στιγμή ο Νεκτάριος χάνει τη γη κάτω απ' τα πόδια του, όταν στο εστιατόριο που τρώει με τη Δήμητρα, εμφανίζεται η Αλεξάνδρα συνοδευόμενη από έναν άντρα τον οποίο συστήνει ως μέλλοντα σύζυγό της. Αποφασισμένοι να μην αφήσουν κανένα πρόβλημα να επηρεάσει τον έρωτά τους, η Μελίνα με τον Αχιλλέα ζουν ξεχωριστές στιγμές και παράλληλα διοργανώνουν τις καλοκαιρινές τους διακοπές. Ο Νικηφόρος, αρπάζει δια της βίας την Λουκία και μία καταδίωξη από Παύλο, Μάρκο και Σήφη ξεκινάει, με κατάληξη την ανταλλαγή πυροβολισμών και τον πιθανό τραυματισμό του Νικηφόρου. Η Μελίνα εκπλήσσεται όταν της τηλεφωνεί η Άλκηστις και της ζητάει να συναντηθούν, ενώ παράλληλα ο Αλκιβιάδης εμφανίζεται απροειδοποίητα μπροστά στο Σήφη.

Μπρούσκο Επεισόδιο 554 (168 γ κύκλος), Παρασκευή 20/5/16 Mprousko,
Ο Αλκιβιάδης προσεγγίζει τον Σήφη, προκειμένου να τον «ψαρέψει» για το αν είναι διατεθειμένος να αποσύρει τις κατηγορίες του προς τον Διαμαντή, ενόψει της καινούργιας δίκης. Παράλληλα, η Άλκηστη προσπαθεί να κλείσει ένα ραντεβού με τη Μελίνα, για αδιευκρίνιστους λόγους, αλλά παρόλα αυτά γίνεται αφορμή για να στραφεί ο Αχιλλέας για μια ακόμα φορά κατά του Σήφη. Ο Πάτροκλος πηγαίνει Κύπρο για να φέρει πίσω τη Χρυσάνθη και να κάνει μια ακόμα προσπάθεια να τα βρει με τον Νεκτάριο, αλλά με την αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά του, το μόνο που καταφέρνει, είναι να τρομοκρατήσει τη Μαρίνα, η οποία πια δεν θέλει να τον ξαναδεί στα μάτια της. Ο Ροκάκης, σφίγγει τον κλοιό γύρω από τη Βασιλική, οποία είναι σίγουρη ότι ο Μηνάς είναι αυτός που μπαίνει σπίτι της. Η Κωνσταντίνα μαθαίνει από τη Δάφνη και τον Μηνά, για τον γάμο του Μανωλιού που θα γίνει την επόμενη μέρα και παθαίνει σοκ.