9/9/15

Χριστοδουλοπούλου λαθρομεταναστεςΣτις οικονομικές διαστάσεις του προσφυγικού στις τοπικές κοινωνίες των νησιών αναφέρθηκε... μεταξύ άλλων η πρώην αναπληρώτρια υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Τασία Χριστοδουλοπούλου. «Πλούτισαν τα νησιά από τους πρόσφυγες. Οι Σύροι που έχουν χρήματα μένουν σε ξενοδοχεία, ψωνίζουν από τα μαγαζιά, κάνουν τζίρο απίστευτο, έχουν φτάσει στο σημείο μέχρι και να τους ζητούν λεφτά για να τους φορτίσουν τα κινητά τους», τόνισε χαρακτηριστικά σε συνέντευξή της στο ThePressProject.


​ROUA MAT ΝΕΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ 205-206-207 - Ρουά ματ Επεισόδιο 205 Β' κύκλος Δευτέρα 14/9/2015

Όπως είχαμε δει στο τελευταίο επεισόδιο του πρώτου κύκλου της σειράς ο Ανδρέας είχε τραβήξει όπλο για να πυροβολήσει τον Φίλιππο. Την ώρα που τράβηξε την σκανδάλη του όπλου ο Ανδρέας πυροβόλησε κατά λάθος μια κοπέλα που περνούσε τυχαία από μπροστά την Ρεγγίνα, ενώ στόχευε τον Φίλιππο και την Μαρία. Ύστερα ο Ανδρέας φοβισμένος πήγε και κρύφτηκε, αλλά τελικά αποφάσισε να παραδοθεί μόνος του. Η κοπέλα που τραυματίστηκε την μεταφέρουν κατευθείαν στο νοσοκομείο όπου πέφτει σε κώμα. Το Μιχαήλ ειδοποιούν ότι μια κοπέλα έχει κάνει καταγγελία για σωματεμπορία και υπάρχει περίπτωση να μπει φυλακή. Ο Κώστας έφερε στον Δημήτρη μια κοπέλα για να προσλάβει για σεφ και επειδή ο Δημήτρης δεν μπορεί να βρει κάποια άλλη αναγκάζεται να την προσλάβει. Η Ιωάννα είναι συντετριμμένη ύστερα από το θάνατο της Βίκυς και έχει πάρα πολλές ενοχές γιατί δεν πίστευε όλα αυτά που της έλεγε η αδερφή της. Σε ένα όμορφο καινούργιο σπίτι μετακομίζει ο Σάββας και εκεί θα γνωρίσει τον καινούργιο του γείτονα τον Μίλτο, όπου θα αναπτύξουν μια καλή φιλία. Ο Ηρόδοτος παίρνει την απόφαση να πάει και να συζήσει με την καινούργια του κοπέλα την Μαρούσκα πα' όλο που η Αλεξία έχει αντιρρήσεις. Στην Ρουμπίνη πάει ο Μάξιμος και της λέει ότι θα χωρίσει την Ιωάννα, ενώ εκείνη του λέει όχι γιατί η ψυχολογία της Ιωάννας λόγο το θανάτου της αδελφής της είναι κρίσιμη. Από τον Ανδρέα που είναι στη φυλακή η Μαρία ζητάει διαζύγιο και παίρνει την απόφαση να πάνε με την Ρουμπίνη να ανοίξουν μια διαφημιστική εταιρεία. Στην φυλακή πάει ο Φίλιππος και επισκέπτεται τον Ανδρέα και τον εκβιάζει ότι αν δεν δώσει το διαζύγιο στη Μαρία, θα αποκαλύψει όλα όσα έχει ανακαλύψει ο ίδιος για τις παράνομες δραστηριότητες που έχει.

ROUA MAT ΝΕΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ - Ρουά ματ Επεισόδιο 206 Β' κύκλος Τρίτη 15/9/2015
Εκτός ορίων βγαίνει ο Μιχαήλ όταν θα μάθει ότι η κοπέλα η Ευδοκία που του έκανε μήνυση τον απειλεί ότι θα τον διασύρει σε όλη την Κύπρο. Ο Σάββας παρέα με τον γείτονα του τον Μίλτο θα έρθουν πολύ κοντά, αφού ο Σάββας προσφέρεται να φτιάξει το αμάξι του Μίλτου που του έχει χαλάσει. Ο Μίλτος για να τον ευχαριστήσει θα του πει, να πάνε έξω για φαγητό. Τελικά η Ρουμπίνη ύστερα από μια δύσκολη διαπραγμάτευση θα κλείσει τον χώρο για την καινούργια διαφημιστική που ετοιμάζουν με τη Μαρία. Η Ρεγγίνα συνέρχεται από το κώμα και ο Δημήτρης θα την δει για πρώτη φορά. H Ευδοκία θα κάνει μια απροσδόκητη επαφή με κάποιον πρωταγωνιστή μέσα από τη σειρά και θα αλλάξουν όλα τα δεδομένα...

ROUA MAT ΝΕΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ - Ρουά ματ Επεισόδιο 207 Β' κύκλος Τετάρτη 16/9/2015
Οι εξελίξεις μέσα στη σειρά θα είναι συνταρακτικές αφού η ιστορία θα μπερδευτεί δραματικά. Κάποιοι έχουν βάλει στόχο να καταστρέψουν το Μιχαήλ και αυτό θα μπορέσουν να το κατορθώσουν, αφού ο άνθρωπός τους η Ευδοκία θα πιάσει δουλειά στην Ιωάννα. Στη φυλακή πάει η Μαρία για να επισκεφτεί τον Ανδρέα και είναι αποφασισμένη να πάρει διαζύγιο. Ακόμα βλέπουμε ότι η διαφημιστική εταιρεία της Ρουμπίνης και της Μαρίας ξεκινάει να μπαίνει σε λειτουργία. Στο εστιατόριο του Δημήτρη η Ηρώ παίρνει την θέση της διευθύντριας και έτσι θα συνεχίζει την πλεκτάνη εναντίον του Δημήτρη. Η Ηρώ θα πάει να κάνει πρόταση στον Κώστα να πάρει τη θέση του Δημήτρη στην τηλεοπτική εκπομπή. Τον τελικό υπέροχο κάνουν η Παυλίνα με το Μιχαήλ και βλέπουν ότι περιμένουν δίδυμα. Ο Δημήτρης είναι πολύ γοητευμένος με τη Ρεγγίνα και πάει στο νοσοκομείο να την επισκεφτεί.

Ρουά ματ επομενα Επεισόδια 208-209-210

pos-tha-ine-zoi-mas-se-100-chroniaΠαρατηρώντας την εντυπωσιακή άνεση με την οποία μικρά παιδιά χειρίζονται τα νέα τεχνολογικά μέσα και την ταχύτητα με την οποία τα μέσα αυτά εξελίσσονται αντιλαμβανόμαστε… μόνο μέρος την συνολικής εικόνας του πώς θα είναι ο κόσμος σε 100 χρόνια από σήμερα. Ποιος μπορεί πραγματικά, όμως, να ξέρει; Κανένας πραγματικά, είναι η πιο λογική απάντηση.Όμως πολύ-πολύ κοντά σε τέτοιες προβλέψεις βρίσκονται έγκριτοι επιστήμονες (φυσικοί, βιολόγοι, κοινωνιολόγοι) που ασχολούνται με την εξέλιξη της κοινωνίας, της ανθρώπινης
ζωής και της γης γενικότερα, βασιζόμενοι αποκλειστικά σε επιστημονικά δεδομένα. Σύμφωνα με δικά τους δημοσιεύματα, σε επιστημονικά περιοδικά, δείτε πώς μπορεί να είναι ο κόσμος σε 100 χρόνια από σήμερα.

Ενσωματωμένοι υπολογιστές



Θεωρήστε δεδομένο, σύμφωνα με τους μελλοντολόγους Ian Pearson και Patrick Tucker, ότι μέχρι το 2050 στο ανθρώπινο σώμα θα υπάρχουν ενσωματωμένοι υπολογιστές, τουλάχιστον σε μεγάλο μέρος του πληθυσμού, και μέχρι το 2075 οι περισσότεροι κάτοικοι του αναπτυγμένου κόσμου θα έχουν κάποια μορφή «μηχανής» ενσωματωμένη στους εγκεφάλους τους προκειμένου να λειτουργούν ταχύτερα και να μοιράζονται σκέψεις σε μορφή… αρχείων.



Υπεράνθρωπες ιδιοφυΐες



Η εξέλιξη της γενετικής και της ρομποτικής μηχανικής θα δημιουργήσει ανθρώπους ιδιοφυΐες που θα ζουν αιώνια. Σας ακούγεται υπερβολικό; Είναι βέβαιο ότι θα υπάρχει η δυνατότητα να επηρεάζονται ηλεκτρικά νευρώνες του εγκεφάλου για να αυξάνεται η νοημοσύνη του ανθρώπου, ενώ με την βοήθεια της γενετικής το ανθρώπινο σώμα θα μπορεί να συντηρείται για πολλά-πολλά χρόνια. Έτσι, ο θάνατος θα αποτελεί πλέον… επιλογή.



Επικοινωνία μέσω διαβίβασης σκέψης



Η μετάδοση σκέψης, καθώς και άλλες μορφές «ενίσχυσης» του ανθρώπινου εγκεφάλου, θεωρείται δεδομένη από τους επιστήμονες. Λένε, μάλιστα, ότι θα γίνεται τόσο απλά όσο όταν αποθηκεύουμε αρχεία σε ένα memory stick και τα μεταφέρουμε σε έναν άλλον υπολογιστή. Ονομάζουν την διαδικασία αυτήν «συνθετική τηλεπάθεια» και μεταφράζουν την «επικοινωνία» ως ηλεκτρικά σήματα -όχι λέξεις.



Ένα παγκόσμιο νόμισμα



Σύμφωνα με τους μελλοντολόγους είναι πάρα πολύ πιθανό να δημιουργηθεί ένα ηλεκτρονικό νόμισμα το οποίο θα μπορεί να χρησιμοποιείται οπουδήποτε. Λένε, μάλιστα, ότι λίγα θα είναι τα τοπικά νομίσματα μέχρι τα μέσα του αιώνα, ενώ σταδιακά θα εξαλειφθούν και αυτά.



Πυρηνική τήξη και εναλλακτικές μορφές ενέργειας



Πυρηνική τήξη συμβαίνει όταν ελαφριοί «πυρήνες» (π.χ. ισότοπα υδρογόνου) ενώνονται σε βαρύτερους με ταυτόχρονη απελευθέρωση ενέργειας (τέτοιες αντιδράσεις συμβαίνουν συνέχεια στον Ήλιο, αλλά και σε θερμοπυρηνικούς αντιδραστήρες).

Προς το παρόν τέτοιοι θερμοπυρηνικοί αντιδραστήρες (όπως ένας στο Πρίνστον των Η.Π.Α.) βρίσκονται σε πειραματικό στάδιο, οπότε δε μπορούμε ακόμα να γνωρίζουμε πότε και με ποιον τρόπο θα προσφέρουν εκμεταλλεύσιμα ποσά ενέργειας. Αυτό που θεωρούν, όμως, οι επιστήμονες πιθανό είναι ότι θα αυξηθούν τρομερά οι δυνατότητες που θα μας δίνουν η ηλιακή ενέργεια και το αέριο από σχιστόλιθο.



Θα υπάρξουν τρεις μόνο γλώσσες στον κόσμο: Αγγλικά, Ισπανικά και Μανταρίνικα (Κινέζικα)



Η τάση είναι αυτή και σύμφωνα με τους επιστήμονες μελλοντολόγους οι υπόλοιπες γλώσσες δεν έχουν καμία ελπίδα να επιβιώσουν στον χρόνο. Δεν είναι τυχαίο, λένε, ότι πολλές γλώσσες μειονοτήτων έχουν ήδη εξαφανιστεί, ενώ το γεγονός ότι όλοι οι μορφωμένοι του πλανήτη μιλάνε τουλάχιστον μία από τις παραπάνω γλώσσες θα βοηθήσει προς αυτή την οδό.



Το ταξίδι στο διάστημα θα είναι παιχνιδάκι



Σε αυτό συμφωνούν οι περισσότεροι μελλοντολόγοι, οι οποίοι πιστεύουν ότι στο διάστημα θα δημιουργηθούν νέα τουριστικά θέρετρα, αν και δύσκολα θα μπορούν να βρεθούν σε αυτά οι λιγότεροι ευκατάστατοι.



Οι έρημοι θα γίνουν τροπικά δάση



Πολύ πιθανό, σύμφωνα με τους επιστήμονες, αφού ήδη πρωτοπόρες ομάδες αρχιτεκτόνων και μηχανικών, με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σχεδιάζουν την δημιουργία τεράστιων θερμοκηπίων σε ερήμους, όπως η Σαχάρα, προκειμένου, με την χρήση νέων τεχνολογιών, να παραχθεί τροφή, ενέργεια και νερό. Στα θερμοκήπια αυτά θα χρησιμοποιείται θαλασσινό νερό, το οποίο θα μετατρέπεται σε πόσιμο, και έτσι θα δημιουργηθούν καλλιέργειες.

Στις δοκιμαστικές εγκαταστάσεις του Sahara Forest Project, που λειτουργούν ήδη πιλοτικά στο Κατάρ αυτή τη στιγμή παράγονται μαρούλια, πιπεριές, αγγούρια και ντομάτες. Επιπλέον, στην ίδια περιοχή πρόκειται τα επόμενα χρόνια να δημιουργηθεί ένα τεράστιο πάρκο ηλιακών συλλεκτών που θα μπορούσε να τροφοδοτεί με ρεύμα ολόκληρη την Ευρώπη.



Πηγή τροφής οι ωκεανοί



Από τις πιο βέβαιες εξελίξεις του μέλλοντος είναι, σύμφωνα με τους επιστήμονες, καθώς αν ο παγκόσμιος πληθυσμός συνεχίσει να αυξάνεται με τους ίδιους ρυθμούς θα φτάσει τα δέκα δισεκατομμύρια. Αυτό που δεν θα φτάνει, όμως, θα είναι η τροφή.

Έτσι, στους ωκεανούς θα εκτρέφονται ψάρια, ενώ μέσω των φυκιών, που θα τροποποιούνται γενετικά για να απελευθερώνουν φρέσκο νερό, θα «ποτίζονται» οι πληθυσμοί που θα διψούν. Ήδη η γεωργία φυκιών εξετάζεται ως πηγή ανανεώσιμης ενέργειας.



Θα μπορούμε να ελέγξουμε τον καιρό



Τουλάχιστον θα επιχειρήσουμε να το κάνουμε, λένε οι επιστήμονες, οι οποίοι είναι βέβαιοι ότι θα αναπτυχθεί σχετική τεχνολογία που θα κατευθύνει ανεμοστρόβιλους, θα προκαλεί βροχή κ.ο.κ. Άλλωστε, εξαιτίας των έντονων κλιματικών αλλαγών τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερες έρευνες διεξάγονται προκειμένου να κατανοηθεί καλύτερα πώς «λειτουργεί» ο καιρός.

Επειδή, όμως, τα τεχνολογικά μέσα για να ελέγχεται ο καιρός θα είναι αρκετά ακριβά, το πιθανότερο είναι ότι θα επιστρατεύονται μόνο όταν θα χρειάζεται να αποφευχθεί κάποια σοβαρή φυσική καταστροφή.


souleimanΣε αυτό το επεισόδιο βλέπουμε ότι η Μαχιντεβράν έχει αρχίσει τις ετοιμασίες, ώστε να γίνει ο αρραβώνας της Αιμπιγκέ μαζί με τον Μουσταφά.. Ο Σαχίπ Γκιράι Χαν θα έρθει στην πόλη, ώστε να καταφέρει να βρίσκεται στον αρραβώνα. Μόνο που ο ηγεμόνας Μουσταφά θα έχει αποχωρήσει από το παλάτι. Την απουσία του Μουσταφά θα την καλύψει ένα εντελώς απρόσμενο πρόσωπο. Ο σουλτάνος Σουλειμάν φαίνεται έτοιμος να πάρει μια θανάσιμη απόφαση σχετικά με τον Ιμπραήμ. Θα χαρίσει τελικά ο Σουλεϊμάν τη ζωή στον Ιμπραήμ ;


​MIKE & MOLLY Τετάρτη 9-9-2015

4ος Κύκλος - Επεισόδιο 9-10
Η Μόλι προσπαθεί να ξεκολλήσει τον Μάικ από την καθημερινή του ρουτίνα και τον παροτρύνει να κυνηγήσουν τις προσδοκίες τους αλλά και νέες περιπέτειες στη ζωή. Ξεκινούν λοιπόν μαζί ένα ταξίδι για νέες εμπειρίες. Η σκληρή πραγματικότητα βέβαια τους χτυπά κατακέφαλα και σύντομα θα πρέπει να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες των πρόσφατων, απερίσκεπτων πράξεών τους… Μετά από μία έντονη αψιμαχία με την Τζόις με θέμα τα χρήματα, ο Μάικ και η Μόλι αναγκάζονται να μετακομίσουν στο παιδικό δωμάτιο του Μάικ, στο σπίτι της Πέγκι…


​TWO AND A HALF MEN Τετάρτη 9-9-2015
8ος Κύκλος - Επεισόδιο 12-13
Όταν ο Τσάρλι και η Κόρτνεϊ χωρίζουν, ο Τσάρλι πέφτει σε βαθιά κατάθλιψη και επισκέπτεται τη ψυχίατρό του… Ο Τσάρλι και η Λίντσεϊ αρχίζουν να αναπτύσσουν μια όμορφη φιλία με αποτέλεσμα ο Άλαν να νιώσει ανασφάλεια και να κάνει παρανοϊκά σενάρια με το μυαλό του…


​HOUSE MD Τετάρτη 9-9-2015

2ος Κύκλος - Επεισόδιο 21
Ο Φόρμαν συνεχίζει να έχει τα ίδια συμπτώματα με τον αστυνομικό που έχασε τη ζωή του. Ο νεαρός καταλαβαίνει πως ίσως τελικά να μην καταφέρει να βγει νικητής από αυτή τη μάχη και ζητάει να δει τον πατέρα του, ο οποίος σπεύδει να βρεθεί στο πλευρό του γιου του για να του συμπαρασταθεί αυτές τις δύσκολες στιγμές. Ο χρόνος δεν είναι σύμμαχος του γιατρού Χάουζ, ο οποίος αρχίζει να πιστεύει πως η λύση της μυστηριώδους ασθένειας βρίσκεται στο σπίτι του αστυνομικού...


​ΝΟΜΟΣ ΚΑΙ ΤΑΞΗ: ΕΙΔΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

(LAW AND ORDER: SPECIAL VICTIMS UNIT) Τετάρτη 9-9-2015
12ος Κύκλος - Επεισόδιο 17
Η Αλίσια Χάρντινγκ, παρουσιάστρια μιας πετυχημένης τηλεοπτικής εκπομπής, λαμβάνει με το ταχυδρομείο ένα ματωμένο μαντήλι μαζί με απειλές θανάτου. Η βοηθός εισαγγελέα Πάξτον ενημερώνει την ειδική ομάδα πως είχε συνεργαστεί παλιότερα με την Αλίσια όταν προσπαθούσαν να βρουν τον απαγωγέα της αδελφής της, προτού η υπόθεση μπει στο αρχείο. Καθώς οι απειλές κλιμακώνονται, οι ντετέκτιβ θέλουν να βάλουν την Αλίσια σε πρόγραμμα προστασίας. Ωστόσο η Αλίσια πιστεύει πως πρόκειται για το ίδιο πρόσωπο, που σκότωσε την αδελφή της και προσπαθεί να τον προκαλέσει παρουσιάζοντας νέα στοιχεία στην εκπομπή της. Οι ντετέκτιβ Μπένσον και Τουτουόλα, συνοδεύουν την Αλίσια σε ένα πάρκο, όπου βρίσκουν αρκετά πτώματα. Οι αστυνομικοί κατάσχουν το τηλέφωνο της Αλίσια, φοβούμενοι πως οποιαδήποτε δημόσια ανακοίνωση για τη μεγάλη πρόοδο, που έχουν κάνει στην υπόθεση, θα θέσει τη ζωή της σε κίνδυνο. Η ομάδα εντοπίσει τελικά τον δολοφόνο αλλά μόνο μετά από μια ακόμα αιματοχυσία… ***Στον ρόλο της Αλίσια Χάρντινγκ η 8 φορές υποψήφια για Χρυσή Σφαίρα, Ντέμπρα Μέσινγκ (Γουίλ και Γκρέις)***

NIP / TUCK Τετάρτη 9-9-2015
5ος Κύκλος - Επεισόδιο 14
Η Κάντι Ρίτσαρντς είχε υποβληθεί σε πλαστική επέμβαση στην Ταϊλάνδη αλλά το αποτέλεσμα είναι φριχτό και έτσι απευθύνεται στον Σον και τον Κρίστιαν για να τη βοηθήσουν. Ο Κρίστιαν και ο Σον ενημερώνονται από την αστυνομία πως η Τζούλια προσπάθησε να αυτοκτονήσει. Ο Σον δεν πιστεύει ούτε για μια στιγμή αυτή την εκδοχή και είναι σίγουρος πως η Ίντεν έχει κάποια σχέση. Ο Κρίστιαν συναντάει μια παλιά ερωμένη του, η οποία του αποκαλύπτει πως η Εμ είναι κόρη του. Αναστατωμένος προσπαθεί να αποτρέψει μια ερωτική σχέση ανάμεσα στον Ματ και την Εμ αλλά ο νεαρός του δηλώνει πως είναι ερωτευμένος μαζί της. Η Κολίν βρίσκει τον τρόπο να εκδικηθεί τον Σον...
*Τελευταίο Επεισόδιο Α΄μέρους 5ου Κύκλου...


​Τετάρτη 9-9-2015

ΖΙΝΑ (XENA: WARRIOR PRINCESS)
ΖΙΝΑ 5ος Κύκλος - Επεισόδιο 10 
Ενώ ο Τζόξερ προσπαθεί να ξυπνήσει την Γαβριέλα, η Ζίνα ακούει κάπου μακριά τον ήχο από την λύρα της Τερψιχόρης. Οι τρεις τους κατευθύνονται προς εκείνο το μέρος και βρίσκουν τον Ντράκο και τους πολεμιστές τους να είναι έτοιμοι να πολεμήσουν με την Αμόρια και τις Αμαζόνες της για το ποιος θα πάρει τη χρυσή λύρα της Τερψιχόρης…

ΞžΒ¦ΞŸΒŒΞŸΒΞžΞŒΞžΒ± ΞžΒµΞŸβ‚¬ΞžΞ‰ΞžΞŠΞžΞΞžΞ‰ΞžΒ½ΞŸβ€°ΞžΒ½Ξžβ€•ΞžΒ±ΞŸβ€š

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget