​pronews προνεςσ defencenetgr
Μετά από σχεδόν δέκα χρόνια (14 Φεβρουαρίου 2006 «γεννηθήκαμε») πολυτάραχης, έντονης και άκρως παρεμβατικής ύπαρξης στα ελληνικά media, το defencenet-gr ήρθε η ώρα να … «ξαναγεννηθεί»! Και να αναβαπτιστεί!Τι επόμενες ώρες ή το πολύ τα επόμενα δύο 24ωρα, το βασικό μέσο ενημέρωσης εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων πολιτών ημερησίως (πλησιάσαμε στα τέλη Ιουλίου τα 3 εκατομμύρια διαφορετικούς – πραγματικούς όχι «πέτσινους» - αναγνώστες σε μηνιαία βάση, βάσει των στοιχείων του google analytics) θα περάσει σε μία νέα εποχή ως πλατφόρμα ενημέρωσης, βελτιωμένο (αλλά όχι ριζικά αλλαγμένο στην εμφάνιση) με νέες θεματικές ενότητες που θα προστεθούν στην ήδη πλούσια ύλη του.Και το κυριότερο: Όλα αυτά θα συνοδεύονται από ένα νέο όνομα στην ιστοσελίδα. Για πολλούς και διάφορους λόγους που αναλύονται εν συνεχεία.

Το defencenet-gr δίνει την θέση του στο … pronews-gr!

Έτσι γεννιέται μια νέα τεράστια πλατφόρμα διαδικτυακής ενημέρωσης την οποία περιγράφει με ακρίβεια το σλόγκαν που εμπνεύστηκε το εμπορικό μας τμήμα: «ProNews: Γεννήθηκε Μεγάλο!».

Δεν αλλάζουμε σε τίποτα, ούτε αλλοιώνουμε, το σημαντικότερο στοιχείο του defencenet: Την ψυχή του!

Ημασταν, είμαστε και θα παραμείνουμε ανεξάρτητοι και σταθεροί στα κοινωνικά και εθνικά μας «πιστεύω» και στο μοντέλο της ενημέρωσης που έχουμε καθιερώσει με τόση επιτυχία.

Δεν αλλάζουμε το περιεχόμενο της ύλης μας, απλά το εμπλουτίζουμε.

Δεν αλλάζουμε την γραμμή μας: Υπεράνω όλων η Ελλάς!

Δεν αλλάζει, επίσης, άμεσα το domain και ο τρόπος πρόσβασης: Θα «πατάτε» defencenetgr όπως κάνετε καθημερινά και θα εισέρχεστε στο pronews μέχρι να το συνηθίσετε και πηγαίνετε κατ'ευθείαν στο pronewsgr. Αλλά και το domain να αλλάξει, πάλι πατώντας defencenet ο «δρόμος» θα σας βγάζει στο pronewsgr. Ολοι οι δρόμοι θα οδηγούν στο pronews!

Από εκεί και πέρα βελτιώνουμε, προσθέτουμε και πολλαπλασιάζουμε το επίπεδο ενημέρωσής σας.

Το defencenetgr θα μετατραπεί σε μία πλούσια ενότητα αμυντικού περιεχομένου (με ακόμα περισσότερες αμυντικές ειδήσεις απ' ότι σήμερα) η οποία θα συνδεθεί σε σημαντικό βαθμό με τα «αδελφά» περιοδικά ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ, ΠΟΛΕΜΟΣ & ΙΣΤΟΡΙΑ, ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΒΙΒΛΟΣ κλπ.

Κάποια από τα άρθρα της εν λόγω ενότητας θα είναι συνδρομητικά, δηλαδή θα πρέπει να εισάγετe έναν κωδικό για να γίνεται κοινωνοί του περιεχομένου τους, αλλά αυτό όχι άμεσα, εν καιρώ…

Από εκεί και πέρα στο pronewsgr θα προστεθούν επιπλέον οι ενότητες: Αυτοκίνητο, Πολιτισμός, Θρησκεία, Περιβάλλον, Υγεία, Γυναίκα και Life Style.

Ολες οι ενότητες θα λειτουργούν με δικό τους ανεξάρτητο μενού και δική τους θεματολογία και οι περισσότερες θα συντάσσονται από διαφορετικές συντακτικές ομάδες η κάθε μία.

Μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου θα προστεθούν και άλλες δύο ή τρεις ενότητες, προκειμένου να ολοκληρωθεί η «αναβάπτιση» του defencenetgr σε ProNews.

Τι άλλο αλλάζει: Θα δίνουμε τις ειδήσεις περισσότερο «προσωποποιημένες» απ'ότι στο παρελθόν. Με απλά λόγια θα υπάρχουν πλέον υπογραφές σε μεγάλο μέρος της ειδησεογραφίας.

Όπως επίσης θα υπάρχει και μία στήλη γνώμης ("Opinion Makers") όπου άνθρωποι απ'όλους τους κοινωνικούς και επαγγελματικούς χώρους που έχουν «κάτι σοβαρό και νέο να μας πουν», θα απευθύνονται επώνυμα στο αναγνωστικό κοινό του, μέχρι τώρα, defencenetgr και εφ'εξής pronewsgr.

Με απλά λόγια το ProNews έρχεται με «προίκα» την εποχή της διαδικτυακής επώνυμης αρθρογραφίας…

Γιατί ο τίτλος ProNews; Γιατί σημαίνει πολλά πράγματα ο συγκεκριμένος τίτλος.

Στα αγγλικά σημαίνει «Ειδήσεις που καλύπτονται με επαγγελματικό τρόπο», αλλά σε ελεύθερη μετάφραση και «Αυτόν που αγαπάει τα νέα», «Αυτός που είναι φίλος με την είδηση».

Στα … ελληνοαγγλικά, σημαίνει αυτός που προλαβαίνει τις ειδήσεις και τις δημοσιοποιεί πριν οι άλλοι καν τις «μυριστούν», ένα χαρακτηριστικό στοιχείο του αγαπημένου σας defencenet

Γιατί "όχι πλέον defencenet": Η «αναβάπτιση» υπαγορεύθηκε από μια πραγματικότητα: Το defencenet έχει προ πολλού πάψει να είναι μόνο αμυντικού περιεχομένου ιστοσελίδα, όπως ξεκινήσαμε και παραμείναμε τα πρώτα χρόνια της ζωής μας (μάλιστα τα δύο από αυτά από τα μέσα του 2007 μέχρι τις αρχές του 2009 υπήρξαμε και συνδρομητική ιστοσελίδα).

Κατά καιρούς είχαμε τονίσει ότι πλέον «δεν ήμασταν μια αμυντική ιστοσελίδα, αλλά μια πλατφόρμα γενικής ενημέρωσης με έμφαση σε θέματα άμυνας και γεωστρατηγικής».

Αλλά δεν φτάνει αυτό. Δεν μπορεί ο τίτλος μιας εμπορικής επιχείρησης να γράφει π.χ. «Αμυντικός Εξοπλισμός» και να μπαίνεις σε ένα … πολυκατάστημα!

Οπου και πάλι θα έχει ειδησεογραφικά το μεγαλύτερο τμήμα άμυνας και γεωστρατηγικής (συγκρινόμενο με "περίπτερα" και … "παράγκες" που κυκλοφορούν κι έχουν προσπαθήσει να πάρουν – ανεπιτυχώς - έστω ψήγματα από την το τεράστιο αναγνωστικό κοινό του defencenet, υιοθετώντας μάλιστα κατά δεκάδες το πρώτο συνθετικό του τίτλου του defencenet, δηλαδή to "defence"), αλλά πλέον θα είναι ένα τεράστιο «θεματικό πάρκο ειδήσεων και αναλύσεων».

Το defencenet τα τελευταία χρόνια είχε κρίσιμο ρόλο στην εξέλιξη των πολιτικών πραγμάτων της χώρας, όντας το μοναδικό αντισυστημικό ΜΜΕ, ευρύτατης αναγνωσιμότητας και απήχησης, απέχοντας από «κραυγές» και «ουρλιαχτά», αλλά μη διστάζοντας να είναι σκληρό εκεί που έπρεπε και να μην υποστέλλει σημαίες και λάβαρα.

Λάθη κάναμε. Αλλά τα λάθη ήταν δικά μας. Είμαστε ελεύθεροι να κάνουμε - και - λάθη. Γιατί ανήκουμε σε εμάς.

Δεν ανήκουμε ούτε σε τράπεζες, ούτε σε εφοπλιστές, ούτε σε βιομήχανους, ούτε σε εργολάβους. Ανήκουμε σε αυτή την χώρα που λέγεται «Ελλάδα».

Και η οποία είμαστε βέβαιοι ότι θα υποδεχθεί, μαζί με τους εκατοντάδες χιλιάδες αναγνώστες που βρίσκονται και εκτός Ελλάδος, το ProNews, με το ίδιο αναγνωστικό «πάθος» που είχε αγκαλιάσει και το defencenet

H ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ