​Aπό αύριο Τετάρτη 15 Ιουλίου παύει να ισχύει το μέτρο της δωρεάν μετακίνησης, που είχε ξεκινήσει να εφαρμόζεται με την τραπεζική αργία, όπως ανακοίνωσε
o αναπληρωτής Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ. Χρήστος Σπίρτζης.
Ο κ. Σπίρτζης, απαντώντας σε δημοσιογραφικές ερωτήσεις, τόνισε ότι πρόκειται για «έκτακτο μέτρο». Σημείωσε ότι η εφαρμογή του έγινε στο πλαίσιο των μέτρων αλληλεγγύης για τη στήριξη των πολιτών, που έθεσε σε εφαρμογή η κυβέρνηση και ότι η δωρεάν μεταφορά με τα Μέσα διευκόλυνε τη δύσκολη καθημερινότητα των πολιτών το πρώτο διάστημα της αργίας των τραπεζών, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή λόγος να συνεχιστεί το μέτρο, προς το καλό βαίνουν τα πράγματα. Τελείωσε ο αιφνιδιασμός του κόσμου και της χώρας σε σχέση με το τραπεζικό σύστημα».
«Δείξαμε ότι είμαστε δίπλα στον ελληνικό λαό και εμείς και οι εργαζόμενοι στα ΜΜΜ», υπογράμμισε, δίνοντας το μήνυμα ότι η εφαρμογή του μέτρου επιβεβαίωσε τόσο την ευαισθησία της κυβέρνησης προς τους δοκιμαζόμενους πολίτες, όσο και την αμοιβαία και ισχυρή σχέση στήριξης και αποδοχής, που υπάρχει μεταξύ του επιβατικού κοινού και των δημόσιων συγκοινωνιακών μέσων μεταφοράς.
«Επειδή έχει γίνει μεγάλη κουβέντα σε σχέση με το κόστος δεν έγινε αντίστοιχη κουβέντα πριν λίγους μήνες όταν προεκλογικά σχεδόν μειώθηκε οριζόντια το εισιτήριο για όλους και αυτό δημιούργησε ένα έλλειμμα εσόδων της τάξης των 50 εκατομμυρίων. Εδώ είχαμε κάποιες έκτακτες ανάγκες για δύο εβδομάδες που όφειλε η πολιτεία να συνδράμει τους πολίτες. Μακάρι να είχαμε και αλλού δημόσιες αστικές συγκοινωνίες προκειμένου να εξυπηρετήσουμε τον κόσμο και εννοώ τη Θεσσαλονίκη. Δεν είχαμε και δεν μπορέσαμε να έχουμε αυτή την παροχή. Επομένως το έλλειμμα που έχει δημιουργηθεί στις αστικές συγκοινωνίες είναι ήδη πολύ μεγάλο από τις πολιτικές που εφάρμοσε η προηγούμενη κυβέρνηση και πρέπει να αντιμετωπιστεί . Δεν είναι το πρόβλημα οι δύο εβδομάδες που παρείχαμε αυτή την εξυπηρέτηση σε περίοδο έκτακτης ανάγκης» είπε σχετικά με το κόστος εφαρμογήςτου μέτρου.
Ο κ. Χρήστος Σπίρτζης τονίζει επίσης ότι οι υπηρεσίες του υπουργείου έχουν σχετικές εντολές και δίνουν αγώνα με το χρόνο, ώστε το συντομότερο δυνατόν να οριστούν οι διαδικασίες και να τεθούν σε ισχύ οι ρυθμίσεις για τη δωρεά μετακίνηση των ανέργων.