y

ΓΙΑΦΚΑ ΞΗΡΟΥ ΠΕΡΑΧΩΡΑ ΛΟΥΤΡΑΚΙ

ΓΙΑΦΚΑ ΞΗΡΟΥ ΠΕΡΑΧΩΡΑ ΛΟΥΤΡΑΚΙ Αυτήν την ώρα διεξάγονται έρευνες της αντιτρομοκρατικής σε κατοικία, στην Περαχώρα Λουτρακίου, το οποίο είχε νοικιάσει το περασμένο καλοκαίρι η νεαρή και καταζητούμενη συνεργός του Χριστόδουλου Ξηρού. Η αστυνομία ευελπιστεί ότι από τα ευρήματά της θα μπορέσει να ανασυνθέσει το παζλ της σχεδιαζόμενης επίθεσης στις φυλακές Κορυδαλλού και άλλων ενεργειών. Στον προαύλιο χώρο έχουν εντοπιστεί δύο οχήματα και ένα λευκό βαν, κλεμμένο από την Αθήνα, το οποίο ενδεχομένως να αποτελούσε κομμάτι της επιχείρησης απελευθέρωσης των «Πυρήνων της Φωτιάς». Επίσης ερευνάται ένα μαύρο τζιπ. Εντός του σπιτιού βρέθηκαν σακιά με νιτρική αμμωνία, καθώς και μία ζυγαριά. Όταν οι άνδρες της αντιτρομοκρατικής έσπασαν πόρτα για να εξετάσουν ένα ακόμη δωμάτιο, βρέθηκαν μπροστά σε τάπερ από τα οποία εξείχαν καλώδια. Σε εκείνο το σημείο, διέκοψαν τις έρευνες και κάλεσασν εσπευσμένα πυροτεχνουργούς.Η ενοικίαση της κατοικίας στο Λουτράκι έγινε με την πλαστή ταυτότητα με όνομα «Ελένη Μελάνη» και πιθανολογείται ότι μετά τη δημοσιοποίησή της, την Κυριακή, ο ιδιοκτήτης του ακινήτου επικοινώνησε με τις αρχές. Αυτήν την ώρα οι άνδρες της αντιτρομοκρατικής ερευνούν εξονυχιστικά την οικία.

Ενώπιον του ανακριτή βρέθηκε ο Χριστόδουλος Ξηρός, ο οποίος κρατείται στη ΓΑΔΑ. Εναντίον του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για διεύθυνση άγνωστης μέχρι στιγμής τρομοκρατικής οργάνωσης, διακεκριμένη οπλοκατοχή σε βαθμό κακουργήματος, πλαστογραφία αλλά και παραβίαση περιοριστικών όρων. Οπως ανέφερε στους δημοσιογράφους ο συνήγορός του, Φραγκίσκος Ραγκούσης, ο Ξηρός δεν σκοπεύει να δώσει ουσιαστική απολογία. Ο ίδιος δήλωσε ενώπιον των λειτουργών της Δικαιοσύνης πως δεν θα απολογηθεί για όσα του καταλογίζονται και πως όσοι υπηρετούν τους μηχανισμούς κατοχής δεν έχουν δικαιοδοσία να του ζητήσουν τον λόγο.

Μετά την απολογία του θα επιστρέψει στις φυλακές Κορυδαλλού, ωστόσο αυτό μπορεί να γίνει την Τρίτη, γιατί ίσως χρειαστούν συμπληρωματικές καταθέσεις και η διαδικασία μπορεί να μην ολοκληρωθεί σήμερα.

Η δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος του βαρυποινίτη αφορά κατηγορίες:

- Διεύθυνσης άγνωστης ως τώρα τρομοκρατικής οργάνωσης με άγνωστα μέλη, η οποία οργάνωση επιδιώκει την τέλεση της κατασκευής, προμήθειας, κατοχής από κοινού εκρηκτικών υλών και βομβών με σκοπό τη χρήση τους για την πρόκληση κινδύνου σε πράγματα και άνθρωπο.

- Παράνομης κατοχής πολεμικών τυφεκίων πυρομαχικών και άλλων.

- Παράνομης κατοχής διατρητικών και εκρηκτικών βλημάτων.

- Πλαστογραφίας.

- Παραβίασης περιοριστικών όρων.

- Παράνομης οπλοφορίας.

Ποινική δίωξη, επίσης, για υπόθαλψη εγκληματία, ασκήθηκε χθες και κατά τριών αγνώστων προσώπων, που φέρονται να νοίκιασαν το σπίτι στην Ανάβυσσο.

Δημοσίευση σχολίου

ΝΑ ΓΡΑΦΕΤΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ...

ΞžΒ¦ΞŸΒŒΞŸΒΞžΞŒΞžΒ± ΞžΒµΞŸβ‚¬ΞžΞ‰ΞžΞŠΞžΞΞžΞ‰ΞžΒ½ΞŸβ€°ΞžΒ½Ξžβ€•ΞžΒ±ΞŸβ€š

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget