4/12/14


Ο Βασίλης Καρράς μιλά για την απόφαση της Ελένης Φουρέιρα να αποκαλύψει την πραγματική της καταγωγή... «Μα όλοι το ξέραμε και το σεβαστήκαμε. Εκείνη μόνο ένιωθε ότι το έκρυβε!» είπε στο Εγώ και συνέχισε για την αντιμετώπιση των Ελλήνων σε θέματα ρατσισμού: «Εμείς διακηρύσσουμε ότι είμαστε αντιρατσιστές στα λόγια, αλλά στη δουλειά μας θέλουμε το φτηνό αλλοδαπό εργάτη. Τα μισά καράβια είναι γεμάτα από ξένους. Ο Έλληνας είναι τεμπέλης, θέλει να κάθεται, να βγάζει λεφτά και να δουλεύουν όλοι οι άλλοι για εκείνον».
Όσο για τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, είπε: «Μα τι έχει κάνει ο Μπουτάρης για τη Θεσσαλονίκη; Επειδή ξήλωσε την παραλία και την έφτιαξε από την αρχή; Νομίζω ότι κοροϊδευόμαστε. Έχει μόνο ωραίες θεωρίες, όνειρα. Είδαμε τίποτα να υλοποιείται; Ο μπαρμπα-Γιάννης Μπουτάρης είναι καλός μόνο για φωτογράφιση στα περιοδικά και για να δίνει συνεντεύξεις. Όταν κάνει το Μετρό, θα τον στηρίξουμε».


​Σήμερα, το πρωί, ανοίξε η εφαρμογή του ΟΑΕΔ για τη συμμετοχή... επιχειρήσεων στο πρόγραμμα επιδότησης της απασχόλησης 6.000 ανέργων ηλικίας από 25 έως 66 ετών.
Πρόκειται για τη δεύτερη φάση του πλέον «δημοφιλούς» προγράμματος του Οργανισμού, καθώς η πρώτη φάση, για την επιδότηση 5.000 θέσεων εργασίας, καλύφθηκε μέσα σε λίγες ώρες. Μάλιστα, με στόχο την επιχορήγηση όσο το δυνατόν περισσότερων επιχειρήσεων, η διοίκηση του ΟΑΕΔ προχώρησε στην τροποποίηση των προϋποθέσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα, ώστε να μην επιτρέπεται η ένταξη επιχειρήσεων που είχαν επιδοτηθεί το προηγούμενο διάστημα.
Αναλυτικά, η δεύτερη φάση του προγράμματος επιχορήγησης επιχειρήσεων για την πρόσληψη ανέργων ηλικίας 25-66 ετών αφορά στη δημιουργία 6.000 νέων θέσεων εργασίας εξαρτημένης εργασίας πλήρους απασχόλησης, επιπλέον των 5.000 θέσεων που είχαν αρχικά προκηρυχθεί και οι οποίες καλύφθηκαν με μεγάλη επιτυχία και χωρίς σημαντικά προβλήματα.
Δικαιούχοι είναι όλες οι επιχειρήσεις και γενικά οι εργοδότες του ιδιωτικού τομέα, που ασκούν οικονομική δραστηριότητα. Οι επιχειρήσεις που επιθυμούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα, για τις επιπλέον 6.000 θέσεις, μπορούν να υποβάλουν ηλεκτρονικά μόνο μία αίτηση υπαγωγής για την κάλυψη έως και δύο θέσεων απασχόλησης. Το υπόδειγμα της αίτησης είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα του Οργανισμού.
Επισημαίνεται ότι δεν μπορούν να συμμετέχουν στη δεύτερη αυτή φάση του προγράμματος:
α) Δικαιούχοι του προγράμματος επιχορήγησης επιχειρήσεων για την πρόσληψη 10.000 ανέργων ηλικίας 30-66 ετών, σύμφωνα με την αρχική Δημόσια Πρόσκληση.
β) Επιχειρήσεις που είχαν υποβάλει αίτηση στο πρόγραμμα επιχορήγησης για την πρόσληψη 10.000 ανέργων ηλικίας 30-66 ετών για τις υπολειπόμενες 2.500 θέσεις, σύμφωνα με τη συμπληρωματική Δημόσια Πρόσκληση.
γ) Επιχειρήσεις που εκδήλωσαν ενδιαφέρον στην α΄ φάση του προγράμματος επιχορήγησης για την πρόσληψη 5.000 ανέργων ηλικίας 25-66 ετών και οι αιτήσεις τους έγιναν αποδεκτές.
Παράλληλα, ξεκαθαρίζεται από τη διοίκηση του Οργανισμού ότι οι επιχειρήσεις που συμμετείχαν στην α΄ φάση του παρόντος προγράμματος και οι αιτήσεις τους είναι σε στάδιο αναμονής έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν αίτηση και στη β΄ φάση. Στις περιπτώσεις αυτές, βέβαια, οι αιτήσεις της α΄ φάσης δεν εξετάζονται.
Η διαδικασία υποβολής της αίτησης από τους ενδιαφερομένους γίνεται με τη χρήση κωδικών πρόσβασης (κλειδαρίθμου) στο πληροφοριακό σύστημα του ΟΑΕΔ. Εργοδότες που δεν διαθέτουν κλειδάριθμο θα πρέπει το αργότερο μέχρι την Πέμπτη το πρωί να προσέλθουν στην αρμόδια Υπηρεσία του ΟΑΕΔ (ΚΠΑ2) προκειμένου να πιστοποιηθούν, να λάβουν τον κωδικό πρόσβασης και να συμμετάσχουν.


Σύμφωνα με την πρόταση του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών.Στις 13 Δεκεμβρίου ξεκινά το εορταστικό ωράριο των καταστημάτων, σύμφωνα με την πρόταση του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών.Η πρόταση περιλαμβάνει την κυριακάτικη λειτουργία καταστημάτων στις 14 και 21 Δεκεμβρίου 2014.
Η πρόταση του συλλόγου για τα καταστήματα έχει ως εξής:

Σάββατο 13 και Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 09.00 - 18.00
Σάββατο 27 Δεκεμβρίου 09.00 - 20.00
Κυριακή 14 και Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 11.00 - 18.00
Κυριακή 28 Δεκεμβρίου κλειστά
Δευτέρα έως Παρασκευή 15 - 19 Δεκεμβρίου, Δευτέρα 22, Τρίτη 23 και Δευτέρα 29 και Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 09.00 - 21.00
Τετάρτη 24 και 31 Δεκεμβρίου 2014, 09.00 - 18.00
Πέμπτη 25 και Παρασκευή 26 Δεκεμβρίου είναι αργία καθώς και η Πέμπτη 1η Ιανουαρίου 2015.
Tην Παρασκευή 2 Ιανουαρίου 2015 τα καταστήματα θα παραμείνουν

κλειστά λόγω της εργασίας της Κυριακής 21.12.2014.
Για την λειτουργία της Κυριακής 14.12.2014 θα δοθεί εκ περιτροπής στο προσωπικό μια ημέρα αναπληρωματικής ανάπαυσης.


Λιποθυμικό επεισόδιο παρουσίασε το απόγευμα της 25ης ημέρας απεργίας πείνας ο Νίκος Ρωμανός.Σύμφωνα με την ανακοίνωση του νοσοκομείου «Γ. Γεννηματάς», όπου νοσηλεύεται ο 21χρονος, «το λιποθυμικό επεισόδιο ανατάχθηκε με την παρέμβαση των θεραπόντων ιατρών. Ο ασθενής υποβάλλεται σε εργαστηριακό έλεγχο για την τεκμηρίωση της κατάστασής του».
Στη Βουλή η τροπολογία για τις εκπαιδευτικές άδειες
Κατατέθηκε η τροπολογία με την οποία κρατούμενοι φοιτητές θα μπορούν να σπουδάζουν εξ αποστάσεως σε περίπτωση που δεν χορηγούνται σ' αυτούς εκπαιδευτικές άδειες από τα αρμόδια όργανα, μετά τις αντιδράσεις που ξέσπασαν με αφορμή την υπόθεση του Νίκου Ρωμανού.

Με την τροπολογία καθορίζονται με κοινή απόφαση των Υπουργών Δικαιοσύνης και Παιδείας, οι προϋποθέσεις, ο τρόπος και κάθε αναγκαία λεπτομέρεια για την εξ' αποστάσεως παρακολούθηση μαθημάτων και εργαστηρίων, καθώς και η συμμετοχή αυτών στις εξετάσεις, σύμφωνα με το πρόγραμμα σπουδών της σχολής στην οποία φοιτούν.

Με την προτεινόμενη ρύθμιση θεσμοθετείται η δυνατότητα παρακολούθησης μαθημάτων και εργαστηρίων εξ αποστάσεως και η συμμετοχή τους στις αντίστοιχες εξετάσεις , μέσω των δυνατοτήτων που παρέχει σήμερα η τεχνολογία, στις περιπτώσεις που οι κρατούμενοι δεν έχουν λάβει εκπαιδευτική άδεια.

Οι λεπτομέρειες του μέτρου θα καθορισθούν με κοινή υπουργική απόφαση των δύο υπουργών.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση του Νίκου Ρωμανού όμως, η νομοθετική ρύθμιση έχει ήδη απορριφθεί. Ο ίδιος ο κρατούμενος και απεργός πείνας, με χθεσινή του δήλωση ξεκαθάρισε ότι είναι αδύνατον να παρακολουθήσει τα μαθήματα εξ αποστάσεως, καθώς σε αυτά συμπεριλαμβάνονται εργαστήρια, στα οποία είναι υποχρεωτική η παρουσία.

Ο δικηγόρος του, Φραγκίσκος Ραγκούσης, μιλώντας στο Πρωινό ΑΝΤ1 τόνισε ότι οι σπουδές του Νίκου Ρωμανού θα μπορούσαν να αποτελέσουν το πρώτο βήμα της κοινωνικής του επανένταξης και έναν τρόπο για την ενσωμάτωσή του στην κοινωνία.

Αίτημα αναίρεσης στον Άρειο Πάγο απο τον Ρωμανό

Με αίτημα που υπέβαλλε το μεσημέρι στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ο συνήγορος του, ο Νίκος Ρωμανός ζητά να αναιρεθεί το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Πειραιά, με το οποίο απορρίφθηκε η αίτηση του Νίκου Ρωμανού να παίρνει εκπαιδευτικές άδειες για να παρακολουθεί τα μαθήματα στο ΤΕΙ Αθηνών, όπου εισήχθη μέσω των πανελληνίων εξετάσεων

Στο αίτημα, η πλευρά του Νίκου Ρωμανού προβάλει λόγους ακυρότητας της γνωμοδότησης του ανακριτή, υποστηρίζοντας ότι δεν έπρεπε να γνωμοδοτήσει, διότι η ιδιότητά του ως καταδικασμένου για ληστεία, υπερκαλύπτει την ιδιότητά του ως υποδίκου για τρομοκρατία.

Εφόσον αυτό γίνει αποδεκτό, ξεπερνιέται ο νομικός σκόπελος της υποχρεωτικής και δεσμευτικής γνωμοδότησης του ανακριτή, ο οποίος ήταν εξ αρχής αρνητικός, επειδή ο Ρωμανός είναι υπόδικος και κατ' επέκτασιν, κατά την κρίση του, ύποπτος φυγής.

Σύμφωνα με τους συνηγόρους τους, στην τελευταία επαφή που είχαν με την Διευθύντρια της Γ' Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείο «Γιώργος Γεννηματάς», τους γνωστοποιήθηκε ότι το ανοσοποιητικό σύστημα του κρατουμένου είναι πάρα πολύ πεσμένο και βρίσκεται σε οριακή κατάσταση.

Η διοίκηση του «Γ. Γεννηματάς», εξάλλου, σε δελτίο τύπου "δηλώνει με κατηγορηματικό τρόπο ότι οι ιατροί του νοσοκομείου που συμμετέχουν στη νοσηλεία του Νίκου Ρωμανού, το πράττουν με βάση τους νόμους του Κράτους, και την ιατρική δεοντολογία".

Τι απαντούν οι γονείς του Ρωμανού στον Αθανασίου

Οι γονείς του με ανακοίνωση που εξέδωσαν ανακοίνωση λίγο νωρίτερα επιτέθηκαν στον υπουργό Δικαιοσύνης για το ότι λέει πως αδυνατεί να τους προσεγγίσει, "ενώ δεν το έχει κάνει ποτέ", καθώς επίσης και ότι διαδίδει πως ο γιος τους σιτίζεται με ορό, κάτι που αρνούνται κατηγορητικά, όπως και οι γιατροί που τον φροντίζουν οι οποίοι επεσήμαναν ότι η κατάστασή του δεν είναι καλή, καθώς βρίσκεται στην 25η ημέρα απεργίας πείνας.

«Είναι εξοργιστικό να δείχνει ότι αγνοεί τον λόγο ύπαρξης των αδειών σε κρατούμενους. Οι άδειες βγάζουν τον κρατούμενο από το άβατο της φυλακής για να τον επανασυνδέσουν με την κοινωνία. Οι εκπαιδευτικές άδειες κρατάνε τη μόρφωση ζωντανή, δεν την αποστειρώνουν, τη συνδέουν με το κοινωνικό περιβάλλον για να τη μετουσιώσουν σε παιδεία» αναφέρεται στην ανακοίνωση των γονιών του Ρωμανού, σχετικά με τη νομοθετική ρύθμιση.

Επίθεση κουκουλοφόρων στον Πρόεδρο του ΤΕΙ Αθήνας

Στο μεταξύ, το πρωί ομάδα κουκουλοφόρων εισέβαλε στο ΤΕΙ Αθηνών και απαίτησε από τον Πρόεδρό του να υπογράψει χαρτί που γράφει ότι ο Ρωμανός δεν μπορεί να φοιτήσει εξ αποστάσεως και όταν εκείνος τους είπε ότι κάτι τέτοιο είναι αδύνατο, αλλά ότι έχει ήδη πει προφορικά και προς όλες τις κατευθύνσεις ότι η φοίτηση Ρωμανού πρέπει να γίνει εκ του σύνεγγυς, του επιτέθηκαν και τον χτύπησαν.

Φόβοι για εντάσεις το "καυτό" τριήμερο που έρχεται

Το Σάββατο είναι η 5η επέτειος από τη δολοφονία του Γρηγορόπουλου, μάρτυρας της οποίας ήταν ο Ρωμανός και αναμένονται μεγάλες πορείες και αυξημένα μέτρα ασφαλείας. Κρίσιμο, εξάλλου, χαρακτήρισε το τριήμερο ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Βασίλης Κικίλιας, που απηύθυνε έκκληση για αυτοσυγκράτηση.

«Η κυβέρνηση οφείλει να παρέμβει άμεσα για τον Ρωμανό και όχι να συμβάλει αντικειμενικά στην πυροδότηση της έντασης, καλλιεργώντας κλίμα αποσταθεροποίησης και ανασφάλειας», ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

ΞžΒ¦ΞŸΒŒΞŸΒΞžΞŒΞžΒ± ΞžΒµΞŸβ‚¬ΞžΞ‰ΞžΞŠΞžΞΞžΞ‰ΞžΒ½ΞŸβ€°ΞžΒ½Ξžβ€•ΞžΒ±ΞŸβ€š

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget