7/10/14

Εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας των Ανεξάρτητων Ελλήνων τέθηκε με ομόφωνη απόφαση η βουλευτής Κοζάνης Ραχήλ Μακρή. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση η Κ.Ο. προχώρησε σε αυτή την απόφαση «μετά την αδικαιολόγητη άρνησή της να παραστεί για εξηγήσεις στην προγραμματισμένη συνεδρίαση αποστέλλοντας υπόμνημα με μη αποδεκτό και άκρως προσβλητικό περιεχόμενο». «Ως εκ τούτου, τα υπόλοιπα είναι θέμα της Επιτροπής Δεοντολογίας των Ανεξάρτητων Ελλήνων, όπως προβλέπει το καταστατικό του κινήματος» καταλήγει η ανακοίνωση.Η Μακρή δεν παραβρέθηκε στη συνεδρίαση εξαιτίας ενός προβλήματος υγείας και απέστειλε υπόμνημα με τις θέσεις της ενώ λίγο μετά την διαγραφή της απάντησε μέσω Facebook με το εξής κείμενο:
«Θεωρούν υβριστικό ότι τους ζητώ να μην συνεργαστούν με την ΝΔ και να μην ψηφίσουν για πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Θεωρούν υβριστικό ότι τους ζητώ να μην συνυπογράφουν τροπολογίες με τον Άδωνη που θίγουν το δημόσιο συμφέρον και υπονομεύουν το έργο της δικαιοσύνης.Θεωρούν υβριστικό ότι τους ζητώ να καταδικάσουν την συνεργασία με κόμματα και πρόσωπα που ευθύνονται για την ανθρωπιστική κρίση του Ελληνικού λαού.Θεωρούν υβριστικό το ότι τους ζητώ να εκπληρώσουν τις θεσμικές υποχρεώσεις και να τηρούν τις δημοκρατικές διαδικασίες.Θεωρούν υβριστικό ότι τους ζητώ να ασκήσουν πειθαρχικό έλεγχο στα στελέχη που έδρασαν ...
αντικαταστατικά, αντικινηματικά και υπονόμευσαν το κίνημα.
Θεωρούν τον εαυτό τους πολύ σπουδαίο για να ζητήσουν συγνώμη όταν θίγουν την τιμή, την αξιοπρέπεια και την πολιτική υπόσταση αυτών που για δύο χρόνια στάθηκαν στυλοβάτες του κοινοβουλευτικού έργου των ΑΝΕΛ.
Καλό ταξίδι προς το μεγάλο μαντρί».


Παράλληλα ανακοινώθηκε η ένταξη του Νίκου Νικολόπουλου στην K.O. των ΑΝΕΛ αλλά διατηρεί την ιδιότητα του προέδρου του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος.

Ο Πασχάλης Τερζής κάνει τη μεγάλη επιστροφή! Η είδηση αυτή μόνο χαρά μπορεί να φέρει σε όσους αγαπούν το καλό λαϊκό τραγούδι.Ο μεγάλος λαϊκός βάρδος μετά από 3 χρόνια απουσίας από τα δισκογραφικά δρώμενα επιστρέφει με νέα τραγούδια. Ο Πασχάλης Τερζής έχει φανατικό κοινό και είναι αποδεδειγμένα ένα μεγάλο κεφάλαιο στο λαϊκό τραγούδι! Είμαστε έτοιμοι λοιπόν να υποδεχτούμε τα νέα του τραγούδια και δεν κρύβουμε την ανυπομονησία μας!
Η φωτογραφία που βλέπετε είναι από το στούντιο ηχογράφησης...

Τέσσερα νέα προγράμματα θα ανοίξουν μέσα στον μήνα Οκτώβριο, για άνεργους που είναι εγγεγραμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ. Τα κριτήρια διαφέρουν από πρόγραμμα σε πρόγραμμα, αναφέρουν τα dikaiologitika.gr. Το πρώτο πρόγραμμα αφορά 5.000 προσλήψεις ανέργων από επιχειρήσεις, το δεύτερο πρόγραμμα αφορά 10.000 προσλήψεις για πεντάμηνη εργασία στους δήμους της χώρας μέσω της κοινωφελούς εργασίας, το τρίτο πρόγραμμα αφορά την χορήγηση voucher σε 16.600 ανέργους χαμηλών τυπικών προσόντων και το τελευταίο πρόγραμμα θα επιδοτήσει την δημιουργία επιχειρήσεων ΚοινΣεπ.

Επιδοτούμενο πρόγραμμα για την πρόσληψη 5.000 ανέργων από επιχειρήσεις
Την Τρίτη 7/10/2014 ξεκινούν οι ηλεκτρονικές υποβολές των αιτήσεων για το νέο επιδοτούμενο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ επιχορήγησης επιχειρήσεων, με σκοπό την δημιουργία 5.000 νέων θέσεων εργασίας πλήρους απασχόλησης.

Το κόστος υλοποίησης του προγράμματος του ΟΑΕΔ για ανέργους από 25-66 ετών θα καλυφθεί από τον προϋπολογισμό του Οργανισμού στον οποίο έχουν προβλεφθεί ανάλογες πιστώσεις. Η μέγιστη δαπάνη θα ανέλθει συνολικά στο ποσό των 27.000.000 ευρώ.

Ωφελούμενοι του προγράμματος είναι οι άνεργοι που:

Διαθέτουν δελτίο ανεργίας σε ισχύ κατά την υπόδειξή τους από το αρμόδιο ΚΠΑ 2 και μέχρι την πρόσληψή τους.
Έχουν συμπληρώσει το τυποποιημένο έντυπο εξατομικευμένης προσέγγισης και έχουν συμφωνήσει σε ατομικό σχέδιο δράσης.
Είναι Έλληνες πολίτες ή πολίτες άλλου κράτους μέλους της ΕΕ ή είναι ομογενείς που έχουν δικαίωμα διαμονής και απασχόλησης στη χώρα μας.
Είναι ηλικίας 25 έως 66 ετών, δηλαδή να έχουν συμπληρώσει το 25ο έτος της ηλικίας τους και να διανύουν το 26ο έτος και το 67ο έτος αντίστοιχα κατά την ημερομηνία υπόδειξής τους από την αρμόδια Υπηρεσία.
Η επιχορήγηση για κάθε ημέρα πλήρους απασχόλησης για τους ωφελούμενους ανέρχεται στο ποσό των 18 ευρώ την ημέρα και όχι πέραν των 25 ημερών ασφάλισης το μήνα.

Η συνολική διάρκεια του προγράμματος ορίζεται στους δώδεκα μήνες. Σημειώνεται ότι δεν υπάρξει καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων, καθώς αυτές θα μπορούν να υποβληθούν για όσο διάστημα υπάρχουν ακόμα κενές θέσεις. Αξίζει να επισημανθεί ότι σε αντίστοιχο περσινό πρόγραμμα που είχε εκπονήσει ο ΟΑΕΔ, οι θέσεις καλύφθηκαν μέσα σε περίπου 48 ώρες.

Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται στο ειδικό πεδίο του διαδικτυακού τόπου του ΟΑΕΔ στην διεύθυνση www.oaed.gr όπου επίσης περιγράφονται αναλυτικά οι προϋποθέσεις και οι λοιποί όροι του προγράμματος. Το ίδιο ισχύει και για τις επιχειρήσεις που επιθυμούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα, εφόσον υπάρχουν κενές θέσεις.

Προσλήψεις 10.000 ανέργων σε Δήμους από τον ΟΑΕΔ

Το πρόγραμμα της κοινωφελής εργασίας του ΟΑΕΔ σε δήμους και φορείς σύμφωνα με το dikaiologitika.gr αναμένεται να ανακοινωθεί μέσα στον μήνα Οκτώβριο και όσοι θα προσληφθούν θα εργαστούν για πέντε μήνες σε Δήμους.

Οι αμοιβές όσων εργαστούν στην Κοινωφελή Εργασία θα είναι 19,6 ευρώ την ημέρα και όχι περισσότερο από 490 ευρώ το μήνα για ανέργους άνω των 25 ετών και 17,1 ευρώ ημερησίως και όχι περισσότερο από 427 Ευρώ το μήνα για ανέργους κάτω των 25 ετών.

Κατά προτεραιότητα οι ειδικότητες που θα απασχοληθούν θα είναι:

ΥΕ Εργατών Καθαριότητας
ΥΕ Εργατών Κήπου
ΥΕ Εργατών Πυρασφάλειας & Πυροπροστασίας
ΥΕ Εργατών Γενικών Καθηκόντων.

Δικαίωμα να υποβάλουν αίτηση έχουν:

εγγεγραμμένοι άνεργοι στα Μητρώα Ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς και οι σύζυγοι αυτών είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα Μητρώα Ανέργων του ΟΑΕΔ,
μέλη μονογονεϊκών οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς,
εγγεγραμμένοι νέοι άνεργοι (18 έως 29 ετών) στα Μητρώα Ανέργων του ΟΑΕΔ,
εγγεγραμμένοι μακροχρόνια άνεργοι στα Μητρώα Ανέργων του ΟΑΕΔ και
άνεργοι πτυχιούχοι Α.Ε.Ι. & Τ.Ε.Ι. εγγεγραμμένοι στα Μητρώα Ανέργων του ΟΑΕΔ.

Κριτήρια επιλογής

Χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας ωφελουμένου με ανώτατο όριο τους 36 μήνες.
Χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας του/της συζύγου των ανέργων της πρώτης κατηγορίας, με ανώτατο όριο τους 36 μήνες.
Ετήσιο εισόδημα, ατομικό ή οικογενειακό
Ηλικία
Αριθμός ανήλικων τέκνων

Πρόγραμμα για ανέργους ηλικίας 29 – 64 ετών

Ο ΟΑΕΔ ανακοίνωσε νέο πρόγραμμα για 16.600 ανέργους ηλικίας από 29 έως 64 ετών που θα ξεκινήσει από την 10η Οκτωβρίου και θα ολοκληρωθεί στο τέλος του μήνα. Επίσης η Διοίκηση του Οργανισμού εξέδωσε και την εγκύκλιο με τις λεπτομέρειες του προγράμματος.

Στην έναρξη του νέου προγράμματος του ΟΑΕΔ, προώθησης στην αγορά εργασίας μέσω συνδυασμένων δράσεων κατάρτισης, πρακτικής άσκησης, πιστοποίησης των δεξιοτήτων και απασχόλησης, 16.600 ανέργων, κυρίως χαμηλών τυπικών προσόντων, ηλικίας 29 έως 64 ετών, προχωρά ο ΟΑΕΔ μετά από απόφαση του Διοικητή του Οργανισμού. Το πρόγραμμα εμπεριέχει μια ολοκληρωμένη δέσμη παρεμβάσεων υπέρ των ωφελουμένων στην οποία περιλαμβάνονται:

Πρόγραμμα θεωρητικής άσκησης 100 ωρών.
Πρακτική άσκηση των ωφελουμένων σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα της οικονομίας (διάρκειας 300 ωρών).
Δράσεις Συμβουλευτικής Υποστήριξης.
Πιστοποίηση των επαγγελματικών προσόντων τα οποία θα αποκτήσουν οι ωφελούμενοι, κατά τη διάρκεια του προγράμματος.
Εγγυημένη απασχόληση με πλήρη ασφάλιση μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος, τουλάχιστον για το 25% των εκπαιδευθέντων για χρονικό διάστημα τουλάχιστον 2 συνεχόμενων μηνών (25 ημερομίσθια ανά μήνα) καθώς και παροχή συστατικής επιστολής από τον εργοδότη.

Οι ενδιαφερόμενοι άνεργοι θα μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα από τις 10 Οκτωβρίου μέχρι και τις 31 Οκτωβρίου 2014, στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.voucher.gov.gr.

Πρόγραμμα για επιχειρήσεις Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης

Μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα αναμένεται να ανακοινωθεί το νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για την δημιουργία από ανέργους εγγεγραμμένους του Οργανισμού επιχειρήσεων ΚοινΣεπ όπου προβλέπει την στήριξη τους μέσω καθοδήγησης αλλά και οικονομικής ενίσχυσης μέσω επιδότησης που θα φτάνει έως και τα 10.000 ευρώ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υφυπουργού Εργασίας κ.Πλακιωτάκη μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να υπογραφεί υπουργική απόφαση για την δημιουργία 13 περιφερειακών μηχανισμών υποστήριξης των επιχειρήσεων ΚοινΣεπ ενώ θα προβλέπει και τους όρους του νέου προγράμματος του ΟΑΕΔ για την επιδότηση των εν λόγω επιχειρήσεων.

Στις Περιφέρειες θα δημιουργηθούν θερμοκοιτίδες υποστήριξης των επιχειρήσεων ενώ η διαδικασία για την υποβολή των αιτήσεων θα γίνει γνωστή στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ.

Η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση (Κοιν.Σ.Επ.) είναι αστικός συνεταιρισμός κοινωνικού σκοπού με περιορισμένη ευθύνη των μελών του και διαθέτει εκ του νόμου την εμπορική ιδιότητα. Η Κοιν.Σ.Επ. είναι επιχείρηση η οποία ανήκει και διοικείται ισότιμα από τα μέλη της και η λειτουργία της βασίζεται στην επιδίωξη συλλογικού οφέλους, ενώ το κέρδος της προκύπτει από δράσεις που εξυπηρετούν αποκλειστικά το κοινωνικό συμφέρον.

Μην αρχίζεις την μουρμούρα τι θα δούμε σήμερα 7/10/2014-Ο Μηνάς έχει ντυθεί και έχει βγεί από το σπίτι με ένα πολύ καλό ντύσιμο και
λείπει από το σπίτι πάρα πολλές ώρες, χωρίς να έχει πει στην Βούλα που θα πάει. Η Μαίρη θα πάει θα και θα βάλει φιτιλιές ότι ο Μηνάς πρέπει να έχει γκόμενα


​Μπρούσκο τι θα δούμε σήμερα 7/10/2014-Ο Σήφης και η Μελίνα έχουν μια τρυφερή και αποκαλυπτική συνομιλία και η Αγγελική τους
βλέπει και στεναχωριέται και ξεσπά. Τον Πάτροκλο προκαλεί ο Αχιλλέας να παραδεχτεί ότι έχει αισθήματα για την Δήμητρα. Ο Πάτροκλος δεν φοβάται τίποτα και στέλνει λουλούδια στην Δήμητρα και εκείνη νιώθει πολύ κολακευμένη και δεν λέει σε κανέναν τίποτα. Σε πολύ άσχημη κατάσταση και με ενοχές βρίσκεται η Μελίνα αφού με την απαγωγή της προκάλεσε έντονες οικονομικές δυσχέρειες στον Σήφη. Η Μελίνα για να δείξει την ευγνωμοσύνη της στον Σήφη λέει στον Αχιλλέα ότι διστάζει να πάνε ταξίδι του μέλιτος και εκείνος γίνεται έξω φρενών. Ο Ματθαίος πάει στον αστυνόμο και του δείχνει το βίντεο με την δολοφονία των γονιών του και του λέει ο αστυνόμος ότι το βίντεο είναι γνήσιο.Όμως κάποιος φαίνεται να δυσκολεύει τις έρευνες της αστυνομίας με μία νέα δολοφονία.


​Όνειρο Ήταν τι θα δούμε σήμερα 7/10/2014-η κατάσταση της Ελπίδας έχει χειροτερέψει και μέρα με τη μέρα γίνεται πολύ δύσκολη αυτό το
γεγονός κάνει τον Αντώνη να πιστεύει ότι πρέπει να μπει σε κάποιο νοσηλευτικό ίδρυμα. Η Άννα θα προσπαθήσει να μάθει όσο μπορεί από το παρελθόν της Αγγελικής με τη μέθοδο της ύπνωσης. Πλέον τα πράγματα έχουν ξεφύγει από κάθε έλεγχο όταν ο Αλέξανδρος θα μαχαιρώσει τον Πάνο ώστε να καταφέρει να του κλέψει το μενταγιόν .Το γεγονός αυτό όμως θα είχε σαν αποτέλεσμα ο Πάνος να είναι αιμόφυρτος στο πάτωμα..


​Μάνα Χ ουρανού τι θα δούμε σήμερα 7/10/2014-Η Ολίβια μαζί με την Αλεξία έχουν μείνει οι μόνες μαθήτριες μέσα στην τάξη τους
που δεν έχουν δηλώσει ποια κατεύθυνση θα πάρουν. Στην Κατερίνα ανακοινώνουν την απόφαση να δώσουν ιατρική, παρόλο που είναι μαθήτριες του δεκαέξι. Η Κατερίνα ζητά τη βοήθεια της φιλολόγου για να βοηθήσει την Αλεξία να πάρει τη σωστή απόφαση. Στο μεταξύ, την Αλεξία την απασχολούν άλλα θέματα καθώς προσπαθεί να καταλάβει αν ο Πάνος ενδιαφέρεται για αυτήν ή βγαίνει με μια συμμαθήτρια της.


​Ρουά Ματ τι θα δούμε σήμερα 7/10/2014-Ο Μάξιμος δείχνει να είναι πάρα πολύ αναστατωμένος σχετικά με την εξαφάνιση της Ρουμπίνης και βάζει διάφορα σενάρια στο μυαλό του για το τι έχει συμβεί.Ο Μίλτος έχει πάει και απειλεί τον Σάββα και του λέει ότι θα αποκαλύψει στη Βίκυ όλο το παρελθόν τους.Όταν θα της πει ότι ο Σάββας του χρωστάει λεφτά , εκείνος θα εξαγριωθεί πάρα πολύ με αποτέλεσμα να πάμε σε καυγά να προκύψει μία πολύ άσχημη σύγκλιση και να σκοτωθεί ο Μίλτος


​Η Προδοσία τι θα δούμε σήμερα 7/10/2014-Η Μπαχάρ διαβεβαιώνει τον Σονέρ πως ο Ζιγιά δεν θα την επισκεφθεί ποτέ ξανά. Πάντα με τη
βοήθεια του Σουλεϊμάν, ο Σονέρ μαθαίνει τελικά τι είπε ο Ζιγιά στην Μπαχάρ και αναλαμβάνει δράση. Οργανώνει μια ρομαντική βραδιά στον κήπο και κάνει πρόταση γάμου στην Μπαχάρ, η οποία δέχεται συγκινημένη. Ο Χακάν έχει μεταφέρει στο σπίτι του, τον άρρωστο πατέρα του. Αναλαμβάνει να τον φροντίζει και του ζητά ως αντάλλαγμα να μιλήσει στη Μπερίν και να της πει όλη την αλήθεια σχετικά με τη δολοφονία του Αχμέτ και την ανάμιξη του. Στην αρχή ο Εκρέμ Τατλίογλου είναι ανένδοτος αλλά στη συνέχεια αλλάζει γνώμη και ζητάει από τον Χακάν να καλέσει τη Μπερίν για να μιλήσουν. Συμφωνεί να τους αποκαλύψει το δολοφόνο του Αχμέτ αλλά θέτει έναν όρο. Ο Αρίφ συλλαμβάνεται ενώ κάνει απόπειρα να αποδράσει. Ενώ ο Τουγρούλ ετοιμάζεται να τον υποβάλει σε φριχτά βασανιστήρια, ο Αρίφ του ανακοινώνει πως είναι έτοιμος να πάρει την Τζεμιλέ και να της αναφέρει τις απαιτήσεις του. Η πρόταση του εκπλήσσει τον Τουγρούλ. Ο Τουγρούλ τηλεφωνεί στην Τζεμιλέ και ο Αρίφ ψάχνει την κατάλληλη ευκαιρία…

Karadayi τι θα δούμε σήμερα 7/10/2014-Ο Ναζίφ κάνει ότι περνάει από το χέρι του ώστε να καταφέρει να δημιουργήσει μία πολύ ευχάριστη
ατμόσφαιρα. Αντιθέτως ο Μεχμέτ Σάιμ δε φαίνεται διατεθειμένος να κάνει κάτι ανάλογο και αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα να απογοητεύσει την κόρη του αλλά και να ταπεινώσει πάρα πολύ τον Μαχίρ και τους δικούς του.Ο τι και να γίνει όμως η Φεριντέ δεν φαίνεται διατεθειμένη να κάτσει με σταυρωμένα τα χέρια

ΞžΒ¦ΞŸΒŒΞŸΒΞžΞŒΞžΒ± ΞžΒµΞŸβ‚¬ΞžΞ‰ΞžΞŠΞžΞΞžΞ‰ΞžΒ½ΞŸβ€°ΞžΒ½Ξžβ€•ΞžΒ±ΞŸβ€š

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget