4/10/14

Στις 30 Ιουνίου 1993 ιδρύθηκε το πολιτικό κόμμα μιας χρήσης!Ανήμερα της τελευταίας ημέρας του 9ου Συνεδρίου της Ν.Δ, στη μνήμη όλων των νεοδημοκρατών έρχεται ακριβώς 21 χρόνια μετά, η 30ή Ιουνίου 1993, ημερομηνία κατά την οποία ιδρύθηκε από τον Αντώνη Σαμαρά, η Πολιτική Άνοιξη. Ένα κόμμα κυριολεκτικά μιας χρήσης, το οποίο αφού πήρε 4,9% και εξέλεξε 10 βουλευτές στις εκλογές του Οκτωβρίου του 1993, στη συνέχεια εξαφανίστηκε από τον πολιτικό χάρτη της χώρας, καθώς με το 2,94% που πήρε στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 1996 απέτυχε να μπει στη βουλή, ενώ το 2004 δεν κατέβηκε καν στις εκλογές για να διαλυθεί λίγο πριν τις εκλογές του 2004. Μέχρι τότε όμως πέτυχε... πολλά! Να ρίξει την κυβέρνηση Μητσοτάκη (ποιος ξεχνά τον Συμπιλίδη), να διατηρήσει το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία (στήριξε το 1995 την εκλογή του Κ. Στεφανόπουλου στην προεδρία της Δημοκρατίας) αλλά και να απορροφήσει το 1996 την ανύπαρκτη ΔΗ.ΑΝΑ.(Δημοκρατική Ανανέωση) του Κωστή Στεφανόπουλου. Τη συνέχεια λίγο-πολύ τη θυμόμαστε (πίσω στη Ν.Δ.), όπως θυμόμαστε και τις προεκλογικές ρητορείες του Σαμαρά (ότι και καλά δεν θα επιστρέψει με τίποτα στη Ν.Δ.) Τώρα θα μου πείτε ποιος τον πίστεψε; ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΟΝ ΠΙΣΤΕΨΑΝ ΟΤΑΝ ΕΛΕΓΕ ΟΤΙ ΘΑ ΣΚΙΣΕΙ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΜΟΛΙΣ ΓΙΝΕΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ!!! ΣΗΜΕΡΑ ΠΟΙΟΣ ΤΟΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙ; ΟΥΔΕΙΣ...

antwnis staboulos tromokratia.Ο συλληφθέντας 31χρονος φερόμενος ως συνεργάτης του Νίκου Μαζιώτη που αρχικά αρνήθηκε να συνεργαστεί με την αντιτρομοκρατική, μιλώντας μόνο ιταλικά και δεν αποκάλυπτε ούτε το όνομά του,ούτε να δώσει αποτυπώματα, γενικά να συνεργαστεί.Θέλοντας να κερδίσει χρόνο για τον ίδιο και τους συνεργάτες του. μετά την δημοσιοποίηση της φωτογραφίας του άρχισαν να ξεκαθαρίζουν τα πράγματα.Ο 31χρονος συνελήφθη χτες 3 Οκτωβρίου στο Βύρωνα έπειτα έρευνες σε γκαράζ.Ο άνδρας πάντως αν και παρέδωσε τα κλειδιά του γκαράζ και έκανε προσπάθεια να σβήσει τα δακτυλικά του αποτυπώματα δείχνοντας ότι έχει κάποια εμπειρία, ταυτόχρονα βρέθηκε να έχει πάνω του πληθώρα πληροφοριών που κανείς τρομοκράτης που σέβεται τον εαυτό του δεν θα είχε μαζί του για να τις παραδώσει στην αντιτρομοκρατική σε περίπτωση σύλληψής του.Ο 31χρονος συλληφθείς, Αντώνης Σταμπούλος «μίλησε» μέσα από το κελί της ΓΑΔΑ, όπου κρατείται.
Σε κείμενο που αναρτήθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου στην ιστοσελίδα “Indymedia” και φέρει την υπογραφή του, ο Αντώνης Σταμπούλος δηλώνει αιχμάλωτος.

Το κείμενο του Αντώνη Σταμπούλου:
«Την 1-10-2014 , με συλλαμβάνουν και οδηγούμαι με κουκούλα στο κεφάλι στον ανακριτικό θάλαμο της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας. Από τις 17.00 έως τις 1.00 τη νύχτα, ένα τσούρμο κουκουλοφόροι -και ενώ είμαι δεμένος πισθάγκωνα- μου αποσπούν με τη βία DNA, αποτυπώματα και με φωτογραφίζουν (προσπαθούν) εν μέσω ειρωνειών, κεφαλοκλειδωμάτων, στραμπουληγμάτων, ξύλου και απειλών για ηλεκτροσόκ, θεωρώντας ότι έτσι θα συνεργαστώ. Στις 1.00 τη νύχτα, βλέπω τους πρώτους ξεκουκούλωτους που μου ανακοινώνουν ότι κατηγορούμαι για τρομοκρατία. Ως τις 5.30 τα ξημερώματα , παραμένω σε ένα 1 Χ 3 κελί , δεμένος πάντα πισθάγκωνα με τις χειροπέδες. Την επόμενη μέρα γίνονται πάλι προσπάθειες να με φωτογραφίσουν.Από μεριάς μου απείχα από την πρώτη στιγμή από τροφή και νερό με απαίτηση να μιλήσω με δικηγόρο. Μου επέτρεψαν τελικά να ειδοποιήσω δικηγόρο μετά από 24 ώρες και κατόρθωσα να την δώ μόλις για λίγα λεπτά , λίγο πριν τον Εισαγγελέα. Τα παραπάνω τα καταθέτω σαν μια μικρή εμπειρία αγώνα προς τους συναγωνιστές.

Η στάση του Κράτους προς εμάς , ήπια ή σκληρή -αυτό είναι πάντα σχετικό- δεν μπορεί ποτέ να μας κάμψει, όσο έχουμε συνείδηση της υπευθυνότητας που απορρέει από τη θέση μας ως αναρχικοί , στις στιγμές της δοκιμασίας.
Γιατί οι δύσκολες στιγμές στον αγώνα είναι αυτές που ατσαλώνουν τη συνείδηση. Γιατί σε αυτές τις περιστάσεις ο κάθε ένας από μας είναι ο θεματοφύλακας των ιδανικών της κοινωνίας που πολεμάμε να φτιάξουμε. Για τον αγώνα προς την χειραφέτηση από την ταξική κοινωνία έχει χυθεί πολύ αίμα, κι επομένως θα ήταν αστείο να λυγίζουμε στα όποια νταϊλίκια των μπάτσων. Κράτησα αρνητική στάση απέναντι στις αξιώσεις των κρατικών λακέδων να αποσπάσουν στοιχεία μου για δυο λόγους. Πρώτο, για λόγους αξιακούς , καθώς θεωρώ ότι υποχρέωση κάθε αναρχικού επαναστάτη είναι να μη δίνει ούτε χιλιοστό εδάφους στον ταξικό εχθρό . Και δεύτερο γιατί, αντιλαμβανόμενος τη σοβαρότητα της υπόθεσης που μου προσάπτουν, θέλησα να προστατέψω συντροφικό και φιλικό περιβάλλον από τα κοράκια που με κρατάνε. Όσο λοιπόν οι κλούζω δεν έβρισκαν το όνομα, δεν ήμουν διατεθειμένος με τιποτε να τους το δώσω.

Την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, δυο μέρες μετά τη σύλληψη, η αστυνομία έχει βρει «επιτέλους» το όνομά μου.
Είναι σαφές ότι με τη σύλληψή μου οι αξιωματικοί της αντιτρομοκρατικής και κυρίως οι πολιτικοί τους προϊστάμενοι έλπιζαν να βγάλουν λαβράκι , γι αυτό και οι διαρροές στον τύπο για το σημειωματάριο με τις «χρονομετρημένες διαδρομές» τους στόχους, τα ποδήλατα και τα λουκάνικα. Μέσω της κοπτορραπτικής φτιάχνουν μια ιστορία που να ταιριάζει στο σενάριο τους. Σενάριο που στο τέλος πρέπει πάντα να βγάζει αυτούς νικητές.
Το τι έκανα, ποιος είμαι και γιατί βρισκόμουν εκεί που με συνέλαβαν δεν είναι υπόθεση της αστυνομίας και των εισαγγελέων αλλά δική μου. Επομένως, δεν έχω να απολογηθώ στους φύλακες της αστικής νομιμότητας, αλλά μόνο στο επαναστατικό κίνημα, τους συντρόφους και τον λαό που επιλέγει να μη ζήσει σα ραγιάς.
Θεωρώ αναγκαία αυτήν την πρώτη επικοινωνία με τον έξω κόσμο , μιας και δεν τρέφω αυταπάτες για την μη προφυλάκιση μου.
Προς το παρόν, βρίσκομαι αιχμάλωτος στα χέρια των υπηρετών του κεφαλαίου, η καρδιά μου όμως παραμένει στο στρατόπεδο της επανάστασης.
Ο αγώνας συνεχίζεται.


Ζήτω η επανάσταση.
Ζήτω η Αναρχία.


Αντώνης Σταμπούλος
από την Λ. Αλεξάνδρας 173.
4/10/2014»

Έρευνες στο πατρικό του
Μετά τη δημοσιοποίηση της φωτογραφίας του 31χρονου Αντώνη Σταμπούλου οι αστυνομικές αρχές έχουν επικεντρώσει το ενδιαφέρον τους στην κατοικία που είναι δηλωμένη στην άδεια κυκλοφορίας της μηχανής του συλληφθέντα.
Μετά τον εντοπισμό της μηχανής στον Βύρωνα, πάνω στην οποία βρήκαν την άδεια κυκλοφορίας, η Αντιτρομοκρατική εντόπισε τα στοιχεία του 31χρονου και εν συνεχεία μέσω των ηλεκτρονικών υπολογιστών βρήκαν και τα στοιχεία του.
Σε αυτή την άδεια κυκλοφορίας ως τόπος κατοικίας δηλώνεται ένα σπίτι στην περιοχή στο Μαρούσι. Αμέσως σήμανε συναγερμός και κλιμάκιο της Ανιτρομοκρατικής ερεύνησε το χώρο.
Γείτονες του 31χρονου μιλώντας σε δημοσιογράφους, έκαναν λόγο για μία έκρηξη που έγινε τον Αύγουστο και η οποία ακούστηκε από το συγκεκριμένο σπίτι, χωρίς ωστόσο να μπορούν να δώσουν περισσότερες λεπτομέρειες.
Το σπίτι που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση με το σπίτι που είχαν νοικιάσει ο Νίκος Μαζιώτης με την Πόλα Ρούπα στην Υψηλάντου 27 στα σύνορα Πεύκης με Μαρούσι.

Αποκρυπτογραφούν το ημερολόγιο
Ιδιαίτερη σημασία δίνει η αστυνομία στην αποκωδικοποίηση του ημερολογίου που είχε στο σακίδιό του ο συλληφθείς Αντώνης Σταμπούλος.

Πολλή μεγάλη σημασία για την αστυνομία είναι να αποκωδικοποιηθούν οι σημειώσεις στο ημερολόγιο που βρέθηκε πάνω στον Σταμπούλο. Τα όσα έχει καταγράψει είναι κρυπτογραφημένα με αναγραμματισμούς και κωδικούς.

Επίσης στις σελίδες του ημερολογίου βρέθηκαν καταγεγραμμένα χρηματικά ποσά και διευθύνσεις σπιτιών που ενδεχομένως να αποτελούσαν πιθανούς χώρους για άλλες γιάφκες όπως και περισσότερα από 150 τηλέφωνα κινητά και σταθερά.

Χθες το βράδυ κλιμάκιο της αντιτρομοκρατικής έκανε έρευνα στο πατρικό του συλληφθέντα στο Μαρούσι, προκειμένου να συλλέξει περισσότερα στοιχεία για τον ίδιο, αλλά και πιθανότατα και πληροφορίες για τη δράση του ίδιου και των συνεργών του.

Πως ταυτοποιήθηκε

Τα στοιχεία της ταυτότητας του Αντ.Σταμπούλου διασταυρώθηκαν όταν ο ύποπτος μπήκε στη γιάφκα στο Βύρωνα, καθώς είχε πάνω του και τα κλειδιά της μηχανής που είχε παρκάρει δυο χιλιόμετρα μακριά.

Από τον αριθμό κυκλοφορίας η αστυνομία ταυτοποίησε τον κάτοχο του δίκυκλου με τον συλληφθέντα. Η μηχανή έχει μεταφερθεί στα εργαστήρια της διεύθυνσης εγκληματολογικών ερευνών προκειμένου να εξεταστεί για το αν υπάρχουν και άλλα ίχνη πάνω της.

Αντιστέκεται σθεναρά

Το μόνο δημοσιευμένο στοιχείο της ταυτότητας του δράστη -εκτός από το όνομά του- είναι η φωτογραφία της ταυτότητάς του. Οι αρχές δεν έχουν καταφέρει μέχρι στιγμής να εξασφαλίσουν οπτικό υλικό, καθώς ο Αντ. Σταμπούλος αντιστέκεται σθεναρά αξιοποιώντας τη σωματοδομή του.

Σύμφωνα με τις αρχές, ο συλληφθείς ήταν προετοιμασμένος και ίσως στο πλαίσιο του σχεδίου, να ήταν και το γεγονός ότι μίλησε στα ιταλικά με τη δικηγόρο του έτσι ώστε να μην καταλαβαίνουν οι αστυνομικοί.

Προσπαθούσαν από την Πέμπτη να τραβήξουν μια φωτογραφία του για να τη δώσουν στη δημοσιότητα, κάτι που όμως στάθηκε αδύνατο. Κάθε φορά που προσπαθούσαν έκλεινε τα μάτια και έκανε γκριμάτσες. Τελικά, κατάφεραν να τον ταυτοποιήσουν με τον προαναφερθέντα τρόπο.

Αύριο στον ανακριτή

Ο Αντώνης Σταμπούλος οδηγείται αύριο ενώπιον του ανακριτή. Την Πέμπτη, αμέσως μετά τη σύλληψή του ο Εισαγγελέας Εφετών άσκησε σε βάρος του νεαρού ποινική δίωξη για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση και άλλες κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος. Ο συλληφθείς ζήτησε να αναλάβει την υπόθεσή του η δικηγόρος Ιωάννα Κούρτοβικ, η οποία αποδέχτηκε το αίτημά του, αφού του μίλησε στο τηλέφωνο.

ΞžΒ¦ΞŸΒŒΞŸΒΞžΞŒΞžΒ± ΞžΒµΞŸβ‚¬ΞžΞ‰ΞžΞŠΞžΞΞžΞ‰ΞžΒ½ΞŸβ€°ΞžΒ½Ξžβ€•ΞžΒ±ΞŸβ€š

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget