3/10/14


ΑΝΤ1 Dancing With The Stars 5 και πολλά είναι τα επώνυμα πρόσωπα που έχουν ακουστεί, για μια θέση στην 14άδα.Ως τώρα, έχουν κλειδώσει, η Μαρία Ηλιάκη, η Ελισάβετ Σπανού η Ειρήνη Παπαδοπούλου και η Νικολέττα Καρρά!Μάλιστα η ηθοποιός, θα έχει διπλό ρόλο στο κανάλι, αφού πρωταγωνιστεί στους Συμμαθητές, την καθημερινή σειρά που θα αρχίσει να προβάλλεται στην prime-time ζώνη του Αντ1 στις 13 Οκτωβρίου.Ενδιαφέρον έχει το γεγονός, ότι η Νικολέττα μπορεί στο σόου χορού να εμφανίζεται μελαχρινή, ωστόσο τις καθημερινές στους Συμμαθητές θα τη βλέπουμε ξανθιά , αφού έτσι επιβάλλει ο ρόλος της.


​Δυόμιση μήνες μετά τον χωρισμό της από τον Πέτρο Κωστόπουλο και μετά τις διακοπές της στην Πάτμο, που πέρασε σχεδόν όλο το καλοκαίρι, η Τζένη Μπαλατσινού επιστρέφει στην τηλεόραση και στο Μεγάλο Κανάλι!Άραγε τι θα κάνει στο Mega η Τζένη;
Σύμφωνα με το περιοδικό MYtv, η παρουσιάστρια θα είναι από τις πρώτες καλεσμένες της εκπομπής του Mega, «Joy» και γι' αυτό το λόγο και βρέθηκε την Τρίτη που μας πέρασε σε ξενοδοχείο στο κέντρο της Αθήνας προκειμένου να δώσει την πρώτη της συνέντευξη!Η Τζένη μίλησε στην δημοσιογράφο, Αφροδίτη Γραμμέλη και όπως είναι λογικό αναφέρθηκε στον χωρισμό της με τον Πέτρο αλλά και για το τέλος του «Πρωινό Mou»! Πότε θα δούμε την εν λόγω συνέντευξη; Το επόμενο Σαββατοκύριακο!


AKARSU Προδοσία: Τι θα δούμε σήμερα 3 Οκτωβρίου- Ο Χακάν προσπαθεί να πείσει την Μπερίν να του δώσει την ευκαιρία να της
εξηγήσει τα πάντα για τη δήθεν σχέση του με την Καρολίν αλλά εκείνη είναι ανένδοτη. Ένα μικρό ατύχημα όμως την αναγκάζει αφενός να τον ακούσει και αφετέρου να περάσει τη νύχτα στο σπίτι του. Η Ζεχρά είναι ευτυχισμένη γιατί πιστεύει ότι θα αποκατασταθούν οι σχέσεις των γονιών της.Ο Σονέρ συναντά την Τζεμιλέ προκειμένου να συζητήσουν την υπόθεση του Αρίφ. Κάποια στιγμή η κουβέντα φτάνει και στην Μπαχάρ. Ο Σονέρ εκπλήσσεται όταν ακούει από την Τζεμιλέ κάποια θετικά σχόλια για την Μπαχάρ.Η Μπαχάρ, καθώς ετοιμάζεται να παραβρεθεί στα γενέθλια ενός παιδιού, έρχεται αντιμέτωπη με μια έκπληξη. Ο Μετέ βρίσκει τα ίχνη του Τουγρούλ και φεύγει από το σπίτι, παίρνοντας μαζί του και το όπλο του Αρίφ. Η Τζεμιλέ προσπαθεί να τον εμποδίσει...


​Το ΜΙΤ, το διάσημο Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασαχουσέτης μαζί με το Γενικό Νοσοκομείο της πόλης δημιούργησαν μια κάψουλα η οποία κρύβει μικροσκοπικές βελόνες μήκους πέντε χιλιοστών οι οποίες μπορούν να εγχύουν τα φάρμακα στα τοιχώματα του στομάχου. Οι ασθενείς μπορούν να καταπίνουν χωρίς φόβο την κάψουλα η οποία θα δρα χωρίς παρενέργειες και με πολύ καλύτερα αποτελέσματα απ' ότι οι ενέσεις.Δοκιμές σε χοίρους έδειξαν ότι η κάψουλα ήταν αποτελεσματικότερη ως προς τη χορήγηση ινσουλίνης σε σχέση με την ένεση.Σύμφωνα με το επιστημονικό περιοδικό Journal of Pharmaceutical Sciences σε επόμενη φάση επιθυμούν να δουν κατά πόσο ένα τέτοιο «εργαλείο» θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την αποτελεσματική χορήγηση βιοφαρμάκων όπως π.χ. τα αντισώματα, τα οποία χρησιμοποιούνται στο πλαίσιο θεραπειών κατά του καρκίνου και αυτοάνοσων νοσημάτων όπως η αρθρίτιδα και η νόσος του Crohn.«Το μεγάλο μέγεθος των βιοφαρμάκων, δυσκολεύει την απορρόφησή τους από τον οργανισμό. Και προτού καν απορροφηθούν διασπώνται μέσω των οξέων και των ενζύμων του γαστρεντερικού συστήματος τα οποία 'τρώνε' τις δραστικές ουσίες κάνοντας τα φάρμακα αδρανή» εξηγεί ο Καρλ Σέλχαμερ, ένας από τους κύριους συγγραφείς της μελέτης.
Σύμφωνα με τους επιστήμονες, η επαναστατική κάψουλα θα μπορούσε ενδεχομένως να χρησιμοποιηθεί και στην περίπτωση εμβολίων.


​Η 31χρονη ηθοποιός έφερε στον κόσμο ένα υγιέστατο κοριτσάκι, σε ιατρικό κέντρο στο Λος Άντζελες- Γονείς για πρώτη φορά έγιναν την Τρίτη οι διάσημοι σταρ του Χόλιγουντ, Ashton Kutcher και Mila Kunis.Η 31χρονη ηθοποιός έφερε στον κόσμο ένα υγιέστατο κοριτσάκι, σε ιατρικό κέντρο στο Λος Άντζελες, έχοντας στο πλευρό της τον αρραβωνιαστικό της.Σύμφωνα με το TMZ, το ζευγάρι έφτασε μαζί στο νοσοκομείο τα ξημερώματα της Τρίτης και εισήλθε εσπευσμένα στην αίθουσα τοκετού.Μάλιστα, σύμφωνα με την αμερικανική ιστοσελίδα, Kutcher και Kunis πήγαν στο ιατρικό κέντρο χωρίς φίλους ή συγγενείς, αλλά και χωρίς να συνοδεύονται από σωματοφύλακες.Το ζευγάρι αρραβωνιάστηκε τον περασμένο Φεβρουάριο, ωστόσο, είναι μαζί από το 2011, ενώ γνωρίστηκε το 1998 στο πλατό της σειράς «That '70s Show», στην οποία και πρωταγωνιστούσε μέχρι και το 2006.


SIMERINO EPEISODIO BROUSKO Μπρούσκο: Τι θα δούμε σήμερα 3 Οκτωβρίου- Ο Ματθαίος, αντιμετωπίζει τον Αχιλλέα με σκληρότητα και του ζητάει να επιστρέψει πίσω όλα τα χρήματα που χρωστάει στην οικογένεια.Η Μελίνα και ο Σήφης μιλάνε με ειλικρίνεια για τα συναισθήματα που τους δένουν και η Αγγελική δεν βλέπει με καλό μάτι όλη αυτή την κατάσταση.


​ILIAKI VS KAINOURGIOU- Οι δύο πρώην συνεργάτιδες, Κατερίνα Καινούργιου και Μαρία Ηλιάκη, βρίσκονται πλέον στα ... χαρακώματα και δίνουν συνεντεύξεις με νόημα... Σε πρόσφατη συνέντευξή της η Καινούργιου αποκάλυψε ότι δεν μιλούν πλέον μεταξύ τους, αδειάζοντας έτσι την πρώην συνεργάτιδά της που μία εβδομάδα νωρίτερα υποστήριξε ότι πού και πού τα λένε. «Με τη Μαρία δεν μιλάμε πια. Θα σου πω την αλήθεια: μερικές φορές μού λείπει πάρα πολύ σαν φίλη. Κάποιες καταστάσεις και συγκυρίες μάς οδήγησαν έως εκεί. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν την αγαπάω, ότι δεν τη σέβομαι και ότι δεν την ευγνωμονώ για πολλά πράγματα. Κάποια στιγμή, στο μέλλον, πιστεύω ότι θα ξαναμιλήσουμε» δηλώνει η Κατερίνα. Και συνέχισε στην ίδια διάθεση: «Προτιμώ να συνεργαστώ με κάποιον μέτριο που να έχει πολύ καλή ψυχή, παρά με κάποιον κακοπροαίρετο άνθρωπο, ακόμη και αν βρίσκεται στην κορυφή. Καλύτερα να είσαι φίλος με κάποιον που βρίσκεται πιο μακριά, άλλα έχει ωραία ψυχή, από το να είσαι με κάποιον κάθε μέρα και να σε υπονομεύει» τόνισε, στέλνοντας το... καρφί κατευθείαν στον στόχο.Ολα ξεκίνησαν όταν, ενώ ήταν on air ακόμη η εκπομπή «Δέστε τους», άρχισαν να κυκλοφορούν φήμες πως η Καινούργιου θα αναλάμβανε τα ηνία του καλοκαιρινού μαγκαζίνο του Alpha, όπως κι έγινε. Από τότε οι... μπηχτές άρχισαν να δίνουν και να παίρνουν από τους συνεργάτες της, ενώ το αποκορύφωμα ήρθε όταν η Μαρία έκανε πάρτι για τα γενέθλιά της και δεν την κάλεσε. Η παρουσιάστρια του ΣΚΑΪ δικαιολόγησε το γεγονός λέγοντας πως το event ήταν έκπληξη και πως εκείνοι που το οργάνωσαν... ξέχασαν την Κατερίνα, χωρίς όμως το επιχείρημά της να γίνει πιστευτό.

Η κόντρα
Από τότε οι σχέσεις των δύο κοριτσιών πάγωσαν, αν και η Μαρία προσπαθεί να υποβαθμίσει την κατάσταση. «Μια υποτιθέμενη κόντρα μεταξύ γυναικών πάντα πουλά. Με την Κατερίνα αποδείξαμε ότι συνεργαστήκαμε άψογα τέσσερα χρόνια. Εχουμε περάσει ωραίες στιγμές εκτός κάμερας» είπε σε περιοδικό την προηγούμενη εβδομάδα, όμως η Καινούργιου άφησε να εννοηθεί πως τα πράγματα είναι διαφορετικά.
Espressonews


​Ο Ακύλας αποφασίζει να απολύσει τη Ρουμπίνη, εξαγριώνοντας έτσι τον Μάξιμο. Την ίδια στιγμή ο Μιχαήλ ανταλλάσσει σκληρές κουβέντες με την Ιωάννα, προκειμένου να την κάνει να καταλάβει ότι θέλει να την προστατέψει και να κάνει αμερόληπτα τη δουλειά του.Ο Μιχαήλ σε μια στιγμή αδυναμίας φιλάει την Βίκυ που αντιδρά και του λέει να μείνει μακριά της. Ο Σάββας βρίσκει καταφύγιο στον Δημήτρη που του περιποιείται τα τραύματα του. Η Ιωάννα ξεμπροστιάζει τον Μάξιμο ότι ήθελε να την χωρίσει λόγω της εξωσυζυγικής του σχέσης με την Ρουμπίνη.


​Από την 1η Ιανουαρίου του 2015 ξεκινά η εφαρμογή του περιουσιολογίου. Αυτομάτως λοιπόν καταργούνται τα τεκμήρια διαβίωσης τα οποία τιμωρούν φορολογικά κυρίως τους ιδιοκτήτες ακινήτων, αυτοκινήτων μεγάλου κυβισμού και τους επιχειρηματίες.Συγκεκριμένα, στη φορολογική δήλωση του 2015 αναμένεται να φανεί η επίπτωση από τη μείωση του τεκμηρίου διαβίωσης για τα ΙΧ με αναδρομική ισχύ από την 1-1-2014.Ο λόγος της κατάργησης είναι πως με το σύστημα των τεκμηρίων εξοντώνονται φορολογικά φορολογούμενοι (φυσικά πρόσωπα) και επιχειρηματίες με ''μεγάλα'' αυτοκίνητα και σπίτια.Για παράδειγμα επιχειρηματίες που αντί για κέρδη είχαν ζημιές αλλά και ιδιοκτήτες ακινήτων που λόγω μειωμένων ενοικίων εμφάνιζαν χαμηλό εισόδημα πλήρωναν φόρους εξωπραγματικούς καθώς υπολογίζονταν με βάση το τεκμαρτό τους εισόδημα.Όμως προσοχή, τα τεκμήρια μπορεί να καταργούνται αλλά όσο και αν ακούγεται οξύμωρο θα χρησιμοποιούνται ως βάση δεδομένων για τους φορολογικούς ελέγχους.Δηλαδή μπορεί να μην πληρώνουμε τους φόρους με βάση τα τεκμήρια, όμως οι εντολές φορολογικού ελέγχου στους ελεύθερους επαγγελματίες θα γίνονται με βάση τα τεκμήρια.

Η ύπαρξη μαρμάρινης πόρτας κατασκευασμένης με πανομοιότυπο τρόπο με εκείνες άλλων μακεδονικών τάφων αποδεικνύει (αν και ποτέ το λογικό δεν είναι και το αληθινό στην αρχαιολογία και την ιστορία) ότι πιθανότατα μιλάμε για μακεδονικό τάφο.

Μην μας διαφεύγει όμως μια... μικρή λεπτομέρεια. Δεν μιλάμε για μια ολόκληρη πόρτα αλλά για μια σπασμένη πόρτα.
Έναν τεράστιο όγκο μαρμάρου μεγάλου πάχους που σε αντίθεση με το τμήμα της πύλης πάνω από αυτόν έχει υποστεί ζημιά.

Με το υπέρθυρο αλώβητο και την πόρτα σπασμένη δύσκολα μιλάμε για φυσική φθορά, αλλά για ανθρώπινη πράξη.

Πιθανότατα έργο αρχαιοκαπήλων που κατάφεραν να φτάσουν, άγνωστο πως, σε βάθος 23 και πλέον μέτρων από την είσοδο του μνημείου, κατάφεραν να εντοπίσουν και την είσοδο του κεντρικού θαλάμου και να την σπάσουν.

Μάλιστα όλα δείχνουν ότι η τυμβωρυχία έγινε στους αρχαίους χρόνους ή έστω εκατοντάδες χρόνια πριν, καθώς στα νεώτερα ιστορικά χρόνια η ύπαρξη της εισόδου του τάφου ήταν παντελώς άγνωστη, ενώ η ύπαρξη δεκάδων άλλων τάφων στην ίδια περιοχή αποτελούσε ακόμη ένα στοιχείο που μπέρδευε τους αρχαιοκάπηλους...

Φόβοι ότι οι αρχαιοκάπηλοι άρπαξαν ό,τι είχε αξία

Αυτή είναι και η μόνη ελπίδα των αρχαιολόγων. Τα μέσα τους να ήταν πολύ πιο περιορισμένα από τα σημερινά και έτσι να μην είχαν τη δυνατότητα να φτάσουν ως τον νεκρικό θάλαμο.
Υπάρχουν όμως ισχυρές ενδείξεις ότι είναι πολύ πιθανό να έχουν καταφέρει την πλήρη σύληση του μνημείου οι τυμβωρύχοι.

Το γεγονός ότι μάλλον έφτασαν ως την πύλη του νεκρικού θαλάμου και την έσπασαν δείχνει ότι κατάφεραν να φτάσουν ως το τέλος. Κατάφεραν δηλαδή να αρπάξουν όλα τα πολύτιμα κτερίσματα, όχι μόνο χρυσά και ασημένια, αλλά και χάλκινα καθώς από την αρχαιότητα ο χαλκός ήταν πολύτιμο μέταλλο.

Κάπως έτσι το έργο των αρχαιολόγων θα γίνει πολύ δύσκολο.

Η εμπειρία δείχνει πάντως ότι οι τυμβωρύχοι δεν ασχολούνταν με τα οστά των νεκρών. Σπάνια εκτός και εάν είχαν σκοπό τη βεβήλωση του νεκρού προκαλούσαν ζημιές.
Εάν πάλι μιλάμε για χρυσή λάρνακα, όπως στην περίπτωση του Φιλίππου του Β', ίσως και τα οστά να λείπουν καθώς πιθανότατα άρπαξαν και τη λάρνακα...

Όλα αυτά μένει βέβαια να αποδειχθούν.

Οι αρχαιολογική ομάδα είναι εξαιρετικά φειδωλή στις ανακοινώσεις. Μόλις και μετά βίας μίλησαν για κάποια καρφιά από σίδηρο και χαλκό, αλλά δεν έδωσαν καμία άλλη πληροφορία...

Ως τώρα φαίνεται ότι βρίσκουν έναν τάφο... γυμνό από αφιερώματα και κτερίσματα, ενώ υπάρχουν φθορές που μοιάζουν να έχουν γίνει από ανθρώπινο χέρι... δυστυχώς οι ενδείξεις δείχνουν σύληση και η ελπίδα συγκεντρώνεται στα οστά που μπορεί να δώσουν τις πιο σημαντικές πληροφορίες.

Πηγή: newsit

ΞžΒ¦ΞŸΒŒΞŸΒΞžΞŒΞžΒ± ΞžΒµΞŸβ‚¬ΞžΞ‰ΞžΞŠΞžΞΞžΞ‰ΞžΒ½ΞŸβ€°ΞžΒ½Ξžβ€•ΞžΒ±ΞŸβ€š

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget