18/9/14


​MEGA MANA X OURANOU VIDEO. Το ολοκαίνουργιο trailer της Μάνας X Ουρανού .Το Mega θέλησε να μας εκπλήξει και μας παρουσίασε ένα τρέιλερ σχεδόν σαν παρωδία
ενός πρόσφατου διαφημιστικού όπου έπαιξε από εταιρεία αυτοκινήτων έτσι θέλησε το κανάλι να προωθήσει την ολοκαίνουργια σειρά της Μαρίας Σολωμού.Στην παρακάτω σειρά θα μας παρουσιαστεί η Μαρία Σολωμού σαν μια κοινή εργαζόμενη αλλά θα παριστάνει και τη σύζυγο αλλά και τη μάνα,την φιλενάδα την κόρη αλλά και την όμορφη νοικοκυρά,θα υποδυθεί ακόμα και την ερωμένη.Μήπως τελικά η μάνα X ουρανού έχει πάρα πολλές δυνάμεις και δεν το ξέρει ότι έχει στη διάθεσή της υπερδύναμη.Δείτε το ολοκαίνουργιο τρέιλερ της σειράς.
MEGA MANA X OURANOU VIDEO


​Όμικρον Θετικό Επεισόδιο 3-Δείτε το ολοκαίνουργιο επεισόδιο της σειράς Όμικρον Θετικό που προβάλετε στο Ant1 Κύπρου. Δείτε τις ολοκαίνουργιες εξελίξεις που κόβουν στην κυριολεξία την ανάσα.Απολαύστε το video


​EPEISODIO 3 ROUA MAT. Ρουά ματ Επεισόδιο 3-Δείτε το ολοκαίνουργιο επεισόδιο από την σειρά Ρουά ματ. Το ερωτικό τρίγωνο που υπάρχει ανάμεσα σε δύο γυναίκες και έναν άντρα θα μα καθηλώσει και η ζήλια, ο ισχυρός ανταγωνισμός και το έντονο πάθος θα τους φτάσει σε ακραίες καταστάσεις.ROUA MAT EPEISODIO 3 VIDEO
Ηθοποιοι Ρουά ματ Παίζουν: Πέτρος Λαγούτης, Πατρίτσια Περιστέρη, Ιωσήφ Μαρινάκης, Σπύρος Σταυρινίδης, Πέτρος Μπουσουλόπουλος, Χάρης Κκολός, Ευαγόρας Θεοδοσίου, Ιωάννα Λαμπροπούλου, Έλενα Λιασίδου, Χριστιάνα Θεοδώρου, Κωστάκης Κωσταντίνου, Έλενα Ευσταθίου, Μένια Μαθιουδάκη, Λουκία Μουσουλιώτη, Έφη Χαραλάμπους.

ONEIRO ITAN EPEISODIA- Όνειρο Ήταν τι θα δούμε σήμερα 18/9/2014- Τις συγκλονιστικές αποκαλύψεις που κάνει η Ήβη στον Αντώνη και όσα διαβάζει ο ίδιος στο ημερολόγιο του είναι αδιανόητο να τα πιστέψει. Επειδή ο Παύλος θέλει να σώσει την Δόμνα αναιρεί όσα είπε στους δημοσιογράφους ότι η Ήβη είναι κόρη του και τότε ο Βίκτορας με τον Παύλο για πρώτη φορά θα έρθουν αντιμέτωποι μετά από 14 χρόνια...
ΟΝΕΙΡΟ ΗΤΑΝ Επεισόδιο 1 VIDEO
ΟΝΕΙΡΟ ΗΤΑΝ Επεισόδιο 157 FINAL VIDEO

​H Lady Gaga έφθασε στην Αθήνα το απόγευμα της Τετάρτης 17 Σεπτεμβρίου, δύο μέρες δηλαδή πριν τη μεγάλη της συναυλία στο ΟΑΚΑ και από την πρώτη


​«Να μαλώσεις τον άνεμο, να μαλώσεις την νύχτα. Εγώ, να τους πεις, δεν είμαι ένα τυχαίο περιστατικό να τους παραδοθώ»


Διάβασε τι λέει η Μπέλλα Κυδωνάκη για το ζώδιό σου σήμερα.


​Τι θα δούμε σήμερα στο νέο επεισόδιο της σειράς «Προδοσία»; Η Αϊτσά βρίσκεται με την Τζεμιλέ, τον Αρίφ και τον Οσμάν και η μητέρα της, μαζί με τον υποψήφιο γαμπρό, την αναζητά με την αστυνομία στο σπίτι της οικογένειας. Σε έξαλλη κατάσταση κατηγορεί την Τζεμιλέ πως απήγαγαν την Αϊτσά και την παίρνει μαζί της με τη βία, παρά τις παρακλήσεις της κοπέλας. Ο Μετέ δραπετεύει από τη φυλακή αλλά κανείς δεν μπορεί να βρει τα ίχνη του. Ο Αρίφ και η Τζεμιλέ υποπτεύονται ότι ο Τουγρούλ κρύβεται πίσω από αυτή την ιστορία αλλά αυτός παραμένει σιωπηλός. Από την άλλη πλευρά, ο τραγικός θάνατος της Φιλίζ ωθεί την Μπαχάρ να λάβει μια δύσκολη απόφαση. Προκειμένου να δώσει τις απαραίτητες εξηγήσεις στη Ντενίζ, της γράφει ένα γράμμα. Η μικρούλα ξεσπάει σε κλάματα και λέει πως η Μπαχάρ την εγκατέλειψε. Η Τζεμιλέ αγωνιά περιμένοντας τον Μετέ, η Μπερίν περιμένοντας να γεννήσει, ο Χακάν περιμένοντας να αθωωθεί για τη δολοφονία του Αχμέτ ενώ ο Σονέρ και η Ντενίζ περιμένουν με αγωνία την επιστροφή της Μπαχάρ. Η χώρα περνάει δύσκολες στιγμές λόγω του πραξικοπήματος της 12ης Σεπτεμβρίου. Η Αϊτσά αναγκάζεται να επισπεύσει το γάμο της καθώς δεν έχει νέα από τον Μετέ. Ο Οσμάν όμως βρίσκει έναν τρόπο να εμποδίσει αυτόν τον γάμο και ανακοινώνει την απόφαση του σε όλη την οικογένεια. Η Τζεμιλέ αρχικά σοκάρεται αλλά στη συνέχεια καταλαβαίνει πως η πρόθεση του Οσμάν είναι να προστατέψει την αγάπη της Αϊτσά και του Μετέ.


​Η Ελένη Μενεγάκη, παίζει κυριολεκτικά θέατρο με όλους, προκειμένου να μην δείξει σε κανένα την στεναχώρια που έχει, μετά την άγρια κόντρα που ξέσπασε αυτή την φορά με το πρώην σύζυγό της, ο οποίος ζητά να βγει το σπίτι των Μελισσίων σε πλειστηριασμό, σύμφωνα με δημοσίευμα του περιοδικού YOU.Σήμερα μάλιστα η προσωπική της διαμάχη με τον Γιάννη Λάτσιο ήταν πρώτο θέμα σε όλα media. Σε δηλώσεις του Γιάννη Λάτσιου και τίτλο «Ποιος πατέρας θέλει να πετάξει τα παιδιά του στο δρόμο;», υπάρχει μια ξεκάθαρη κι ευθεία βολή της ίδιας της παρουσιάστριας του Alpha, σε συνομιλία με τηλεθεατές και θαυμαστές που τον βγάζει στην φόρα:«Εκείνος, εγώ ζω σε αυτό το σπίτι με τα παιδιά» και πιο κάτω «Οι τίμιοι έχουν μόνο ένα (πρόσωπο)».Μετά τα μηνύματα συμπαράστασης ανάρτησε και το παρακάτω tweet: «Καλοί μου φίλοι, παρέα μου, σας ευχαριστώ για την στήριξη σας, τα καλά σας λόγια κ τις ευχές! Ξέρω ότι με νοιώθετε… κι ας μην μιλάω…»


​Ο Μάκης Χριστοδουλόπουλος απέχει από τα καλλιτεχνικά δρώμενα σχεδόν δυο χρόνια.Όλο αυτό το διάστημα, ο τραγουδιστής κάνει λίγες και επιλεγμένες εμφανίσεις. Η πιο πρόσφατη εμφάνισή του ήταν πριν λίγο καιρό σε πανηγύρι στην Αχαϊα και όσοι τον είδαν αναρωτήθηκαν τι μπορεί να συμβαίνει στον λαϊκό τραγουδιστή, ο οποίος έδειχνε αρκετά αδυνατισμένος.Σύμφωνα με το ciao, ο Μάκης Χριστοδουλόπουλος αντιμετωπίζει πρόβλημα με την υγεία του και δίνει καθημερινά την δική του μάχη. Οι γιατροί συνέστησαν ξεκούραση, αφού το πρόβλημα στις φωνητικές του χορδές απαιτεί θεραπεία και ψυχική δύναμη. Τα προβλήματα όμως για τον Μάκη Χριστοδουλόπουλο είχαν ξεκινήσει αρκετά χρόνια πριν. Το πρώτο χτύπημα ήταν το 2009 όταν ο γαμπρός του δεν μπόρεσε ν' αντέξει την οικονομική καταστροφή βάζοντας τέλος στην ζωή του.Έπειτα, ακολούθησε ένα πρόβλημα με τον γιο του-τον οποίο είχε μαζί του ως τραγουδιστή- ο οποίος δεν μπόρεσε λόγω προβλημάτων να μεγαλώσει τα παιδιά του και τα ανέλαβε ο Μάκης Χριστοδουλόπουλος. Τέλος, άλλο ένα πλήγμα ήταν και ο ξαφνικός θάνατος της ανιψιάς του, η οποία κατέληξε στο μαιευτήριο προκειμένου ν' αποκτήσει με εξωσωματική παιδί, η οποία είχε χάσει τον 18χρονο γιο της και ήθελε ν' αποκτήσει ξανά παιδί, αλλά δεν τα κατάφερε.


​Σήμερα καταβάλλεται η τρίτη δόση των οικογενειακών επιδομάτων του 2014 (Ενιαίο Επίδομα Στήριξης Τέκνων και Ειδικό Επίδομα Τρίτεκνων και Πολύτεκνων Οικογενειών).

Όπως ανακοίνωσε ο ΟΓΑ, η συνολική δαπάνη για τις πληρωμές αυτές ανέρχεται στο ποσό των 195,7 εκατ. ευρώ ποσό που θα μοιραστεί σε 670.857 δικαιούχους.

Αναλυτικά:

α) 665.529 δικαιούχοι θα λάβουν την τρίτη δόση για τα οικογενειακά επιδόματα του έτους 2014, με τη δαπάνη για τις πληρωμές αυτές να ανέρχεται στο ποσό των 192.076.415,24.

β) 5.328 δικαιούχοι που είχαν υποβάλει τροποποιητική αίτηση για το 2013 και η αίτησή τους έχει εκκαθαριστεί θα εισπράξουν 3,7 εκατ. ευρώ.

Οι δικαιούχοι οικογενειακών επιδομάτων για το 2014 υποχρεούνται να υποβάλλουν νέες αιτήσεις Α21 , δεδομένου ότι οι αιτήσεις Α21 του 2013 δεν λαμβάνονται υπόψη.

β) Οι δικαιούχοι να προβαίνουν σε εκτύπωση του εντύπου Α21 και σε έλεγχο των στοιχείων που έχουν δηλώσει. Σε περίπτωση που διαπιστώσουν τυχόν λάθος να προβαίνουν άμεσα σε διόρθωση ή τροποποίηση του Α21 για να μην καθυστερήσει η πληρωμή τους.

γ) Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερώνονται για την πορεία της αίτησής τους, μέσα από την ειδική εφαρμογή «Πληροφορίες Οικογενειακών Επιδομάτων Α21» που βρίσκεται στην ιστοσελίδα του Οργανισμού (www . oga . gr ) .

Το οικογενειακό επίδομα χορηγείται:

(α) Στους ημερομίσθιους που παρέχουν εξαρτημένη εργασία με σχέση ιδιωτικού δικαίου σε οποιονδήποτε εργοδότη της χώρας, καθώς και στους αμειβόμενους με μηνιαίο μισθό που είτε δεν δικαιούνται οικογενειακό επίδομα από τον εργοδότη τους βάσει Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, Νόμου, Κανονισμού Επιχείρησης ή άλλων διατάξεων, είτε δικαιούνται από τον εργοδότη τους ποσό επιδόματος ίσο ή μικρότερο από εκείνο που χορηγεί ο ΔΛΟΕΜ για τον ίδιο αριθμό παιδιών (σχετ. ν.δ. 3868/58 «Περί συστάσεως ΔΛΟΕΜ» και άρθρο 18 παρ. 4 ν. 1346/83).

(β) Στους απασχολουμένους με σύμβαση μίσθωσης έργου, εφόσον εργάζονται με συνθήκες που απαντώνται στις συμβάσεις εξαρτημένης εργασίας (αρθ. 1 παρ. 1 ν. 4075/2012).

(γ) Στους απασχολούμενους σε εργοδότες με τους οποίους είναι σύζυγοι ή συγγενείς α' και β΄ βαθμού (αρθ. 1 παρ.2 4075/2012).

Επίσης, τα παιδιά για τα οποία καταβάλλεται οικογενειακό επίδομα πρέπει:

να έχουν ηλικία μέχρι 18 ετών ή μέχρι 22 ετών, αν σπουδάζουν

αν είναι ανίκανα για εργασία, για όσο χρόνο διαρκεί η ανικανότητα

να είναι άγαμα

να διαμένουν στην Ελλάδα ή σε χώρα - μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Για το οικογενειακό επίδομα έτους 2014, οι ημερομηνίες κατάθεσης αιτήσεων και δικαιολογητικών έχουν ξεκινήσει για τους δικαιούχους με δύο - τρία παιδιά και άνω.

Για τους δικαιούχους με ένα παιδί, είναι η 1η Οκτωβρίου 2014. Η ημερομηνία λήξης της προθεσμίας κατάθεσης των αιτήσεων/ δικαιολογητικών είναι η 31η Ιανουαρίου 2015.

Οι αιτήσεις και τα δικαιολογητικά δικαιούχων οικογενειακού επιδόματος μπορούν να κατατίθενται στα κατά τόπους ΚΠΑ ή Τοπικές Υπηρεσίες του ΟΑΕΔ, είτε από τους ίδιους είτε μέσω εργοδότη ή ΚΕΠ ή ταχυδρομείου.

Αμφίπολη: Οι αναλογίες του Τύμβου "μιλούν"-Για πρώτη φορά ένας Έλληνας ζωγράφος, εντυπωσιασμένος από το ταφικό μνημείο της Αμφίπολης, έπειτα από πολλές ώρες προσωπικής ενασχόλησης, παρουσίασε τέσσερα σχέδια που έφτιαξε και τα οποία απεικονίζουν τον λόφο Καστά.Ο ίδιος, ανέφερε ότι για να καταλήξει στα συγκεκριμένα σχέδια, μελέτησε όλα τα στοιχεία και τις φωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητα το Υπουργείο Πολιτισμού μέχρι σήμερα.Αν και δεν είναι αρχαιολόγος, ούτε ιστορικός, όπως υποστήριξε, προσέγγισε το θέμα του σχεδιασμού «υπό το πρίσμα ενός καλλιτέχνη που έχει μάθει να βλέπει και να σκέφτεται αναλογικά».Σε συνέντευξή του αναφέρει ότι «τα δεδομένα για τη σχεδίαση του τάφου δεν αποκλείεται να αλλάξουν τις επόμενες ημέρες».
Τα σχέδια του ζωγράφου Γεράσιμου Γερολυμάτου
Όπως αναφέρει σε άρθρο «το σχέδιο 1, είναι μια ελεύθερη καταγραφή των δεδομένων και τοποθέτηση των στοιχείων πάνω σε μια ελαφρώς επικλινή κάτοψη του τύμβου χωρίς κλίμακα. Ο τύμβος είναι προσανατολισμένος σε κατεύθυνση νοτιοδυτική».

Το σχέδιο 2, υπό κλίμακα 1/1000, είναι μια πλήρης κάτοψη του Τύμβου, όπου αποτυπώνεται με σχετική ακρίβεια η αναλογική σχέση του τάφου με εμβαδό περίπου 100 τ.μ., ως προς την επιφάνεια του υπόλοιπου τύμβου των 20 περίπου στρεμμάτων (20.000 τ.μ.). Δηλαδή μια αναλογία της τάξης του 1/200! Υπάρχει επίσης και μια υψομετρική αποτύπωση τόσο του Τύμβου, όσο και του μαρμάρινου Λέοντα με την βάση του που βρισκόταν στο κέντρο πάνω σε αυτόν.Η πρώτη εντύπωση από το συγκεκριμένο σχέδιο, δεν προκαλεί έκπληξη για το πράγματι μεγάλο μέγεθος του τύμβου, όσο για το «μικρό» μέγεθος του τάφου. Ο συντριπτικά «άδειος» χώρος, υποβάλλει στην σκέψη πολλά ερωτήματα σχετικά με το φαινομενικό ή αληθινό κενό του. Ποια λογική μπορεί να εξυπηρετούσε η σπατάλη χρόνου και χρημάτων για τη διαμόρφωση ενός τόσο μεγάλου χώρου και το κτίσιμο μιας τεράστιας περιβόλου, αν ο τελικός σκοπός ήταν πράγματι η κατασκευή ενός μνημείου με τις γνωστές διαστάσεις;

Το σχέδιο 3, που αφορά μια τομή του Τύμβου υπό κλίμακα 1/1000, καταδεικνύει από άλλη οπτική γωνία τις σχέσεις των μεγεθών. Του ταφικού μνημείου από τη μια, ως προς τον συνολικό όγκο του τύμβου από την άλλη. Σχέση, που με αναλογία 1/8 προς την διάμετρο του, όπως θα παρατηρήσετε, μόνο «αναλογική» δε θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί. Μάλιστα, τα 7/8 του ακόμα άγνωστου πυρήνα του τύμβου, προκαλούν την κοινή λογική με την σκέψη, πως υπάρχουν ακόμη πολλά να βρεθούν, ίσως από «άλλες» εισόδους και σε «άλλους» θαλάμους. Η υψομετρική αποτύπωση στο σχέδιο περιλαμβάνει το σύνολο του ύψους μαζί με τον Λέοντα στην κορυφή του Τύμβου.

Στο σχέδιο 4, υπό κλίμακα 1/150, σε μια πιο λεπτομερή τομή αυτή την φορά του ταφικού μνημείου, αποτυπώνω τις καταχώσεις των θαλάμων Α-Β-Γ και την πιθανή διαδρομή των τυμβωρύχων μέχρι τον νεκρικό θάλαμο στην περίπτωση που αυτός είναι συλημένος. Σχετικά με αυτό, έχω μια διαφορετική άποψη που θα καταθέσω σε μελλοντικό άρθρο ειδικά για την σύληση και την ύπαρξη των χωμάτων εντός του ταφικού μνημείου. Διότι, δεν είναι απίθανο η προσπέλαση των τυμβωρύχων στον τάφο να μην έγινε οριζόντια, δηλαδή από την είσοδο, αλλά από πάνω με την διάνοιξη κάθετου φρέατος.
Θα αναφέρω ακόμα μερικές σχέσεις εκπληκτικών αναλογιών, που καταδεικνύουν μια ασυνήθιστα υψηλή διαφορά κλίμακας μεταξύ των δομικών παραμέτρων. Π.χ:

Ο ένας από τους ταφικούς θαλάμους με μήκος 6 μέτρων, θα χωρούσε περίπου άλλες 26, 3 φορές, συνεχόμενα πάνω στον άξονα της διαμέτρου των 158,40 μέτρων.

Το πλάτος της εισόδου του ταφικού μνημείου, με 4,5 έως 5 μέτρα άνοιγμα, αναλογεί στο 1/100 της συνολικής περιμέτρου της περιβόλου, που είναι περίπου 500 μέτρα (497μ., για την ακρίβεια)

Ο Λέων, με ύψος 5.30 μέτρα, ίσα-ίσα που θα χωρούσε όρθιος ή ξαπλωτός μέσα στον προθάλαμο των Σφιγγών, ενώ με τη βάση του μαζί (15,30 μ.) φτάνει το μήκος δυόμισι θαλάμων (άνω των 2/3 δηλαδή του μήκους του ταφικού μνημείου με τα έως τώρα δεδομένα)!

Ακόμη, το μήκος της περιβόλου αντιστοιχεί στο άθροισμα 25 ταφικών μνημείων στη σειρά και με 32,6 φορές το ύψος του Λέοντα με την βάση του.

Τελικά, αφού όπως όλοι λένε «μιλάει» η γεωμετρία, οι αναλογίες του Τύμβου μας δείχνουν, πως ίσως βρισκόμαστε στην αρχή μόνο μιας συγκλονιστικά μεγάλης αρχαιολογικής περιπέτειας που θα μας αποκαλύψει πολλά.

Ανεξάρτητα, λοιπόν, από το τι θα βρεθεί μέσα στον τάφο το επόμενο χρονικό διάστημα, έχω την πεποίθηση ότι ο Τύμβος κρύβει μέσα του πολλά περισσότερα μυστικά, που στην ουσία θα καθιστούν τις αναλογικές σχέσεις των μερών πιο αρμονικές. Θεωρώ δε απόλυτα αναγκαία την διενέργεια επιπλέον τομών σε διάφορα σημεία της επιφάνειας του, ακόμη και στο κέντρο του κατακόρυφου άξονα του Λέοντα. Θα ήταν επίσης σημαντικό, να απαντηθεί από τους αρχαιολόγους και το ζήτημα του προσανατολισμού του Λέοντα και της βάσης του, αφού ήταν ουσιαστικό και εμφανές στοιχείο της διάταξης του Τύμβου και όχι απλά διακοσμητικό.

Στην περίπτωση αυτή, θα είχε ενδιαφέρον να διασαφηνιστεί, αν ο Λέοντας βρισκόταν όχι μόνο στον ίδιο άξονα με το μνημείο (πράγμα που συμβαίνει έτσι και αλλιώς ανάμεσα στο κέντρο και σε ένα σημείο του κύκλου), αλλά κυρίως, αν ήταν μετωπικά ευθυγραμμισμένος προς την είσοδο του τάφου με κατεύθυνση νοτιοδυτική, ή αν ήταν στραμμένος προς άλλη κατεύθυνση. Αν η είσοδος που έχει βρεθεί είναι η μοναδική, τότε η καλλιτεχνική συμμετρία και ο συμβολισμός, θα απαιτούσαν την πρώτη εκδοχή της μετωπικής ευθυγράμμισης, αν και αυτό θα ενείχε τον κίνδυνο της υπόδειξης του σημείου της εισόδου για μια πιο ασφαλή ανακάλυψη της από τυμβωρύχους.

Σχεδιαγράμματα 1-2-3-4.

Μελάνι-χαρτί-ακουαρέλα

Γερ. Γ. Γερολυμάτος

Σημ: Στα σχέδια 3-4: Με το κίτρινο χρώμα, είναι τονισμένοι οι ήδη ανασκαφέντες τρεις θάλαμοι, ενώ με το κόκκινο και το πορτοκαλί, ένας τέταρτος που όμως πιθανολογείται η ύπαρξη του.

ΞžΒ¦ΞŸΒŒΞŸΒΞžΞŒΞžΒ± ΞžΒµΞŸβ‚¬ΞžΞ‰ΞžΞŠΞžΞΞžΞ‰ΞžΒ½ΞŸβ€°ΞžΒ½Ξžβ€•ΞžΒ±ΞŸβ€š

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget