23/7/14

Μια τυχαία εφεύρεση ενός Θεσσαλονικιού πριν από περίπου 60 χρόνια, οδήγησε στη δημιουργία του πιο διάσημου εγχώριου καφέ που φαίνεται μέχρι και σήμερα να κρατάει τα ηνία στις προτιμήσεις των Ελλήνων, με τον espresso και τον γαλλικό να ακολουθούν. Πανεύκολος στην παρασκευή του, αφού απαιτεί μόνο παγωμένο νερό και στιγμιαίο καφέ, αποτελεί τη λύση για ένα υπέροχο ρόφημα.

Ο φραπέ, πέρα από τη δροσιά που μας προσφέρει τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού, αποτελεί ιδανικό τρόπο για να μας κρατήσει σε εγρήγορση τις απαιτητικές μέρες της εβδομάδας, χάρη στα 65-100mg καφεΐνης που περιέχει ανά μερίδα. Η καφεΐνη, δρώντας στο κεντρικό νευρικό σύστημα καταφέρνει να αυξήσει την ετοιμότητά μας, ενώ μειώνει την κούραση που αισθανόμαστε.

Σύμφωνα με οδηγίες έγκυρων οργανισμών υγείας, η κατανάλωση μέχρι και 400mg καφεΐνης (περίπου 4 ποτήρια φραπέ) ημερησίως, φαίνεται να είναι ασφαλής και αποδεκτή για υγιείς ενήλικες. Ας μην ξεχνάμε ότι πίνοντας ένα φραπέ, η ποσότητα της καφεΐνης που προσλαμβάνουμε (65-100mg) είναι μικρότερη από αυτή που περιέχεται σε έναν καφέ φίλτρου (115-175mg).Πέρα από την αποδεδειγμένη διεγερτική δράση της καφεΐνης, ένας φραπέ προσφέρει και άλλα οφέλη στον οργανισμό. Συγκεκριμένα, προκαλεί μικρή αύξηση του μεταβολικού ρυθμού του ατόμου, ενώ ταυτόχρονα ενισχύει την δυνατότητα παραγωγής μυϊκού έργου. Η κατανάλωση άλλωστε της καφεΐνης από αθλητές για την επίτευξη καλύτερων επιδόσεων είναι συχνό φαινόμενο.

Σημαντική είναι επίσης η αντιοξειδωτική δράση του καφέ, αφού λόγω των φαινολικών ενώσεων που περιέχει, συνεισφέρει σημαντικά, απομακρύνοντας τις ελεύθερες ρίζες οξυγόνου οι οποίες ευθύνονται εν μέρει για την εμφάνιση εκφυλιστικών παθήσεων, αρτηριοσκλήρυνσης, καρκίνου κ.ά. Θα πρέπει να τονιστεί ότι ο καφές βρίσκεται στις πρώτες θέσεις τροφίμων-ποτών με πλούσια αντιοξειδωτική δράση.

Σε σχέση με άλλους κρύους καφέδες, ο φραπέ δεν απαιτεί προσθήκη και άλλων συστατικών όπως για παράδειγμα το γάλα ή το αφρόγαλο, που ενδεχομένως να αυξήσουν τις θερμίδες του. Μην ξεχνάμε επιπλέον ότι ο καφές αποτελείται κατά 98,5% νερό και ο φραπέ σερβίρεται παραδοσιακά σε μεγαλύτερα ποτήρια (των 200-240mL) απ’ ό,τι άλλοι καφέδες συνεισφέροντας παραπάνω στην ενυδάτωση του οργανισμού.

Κάποιες κατηγορίες ατόμων όπως είναι οι ασθενείς ή οι εγκυμονούσες καλό είναι να συμβουλευτούν τον ιατρό ή διαιτολόγο τους για την ποσότητα καφεΐνης που μπορούν να προσλαμβάνουν με ασφάλεια, ενώ θα πρέπει να συνυπολογίσουν και επιπλέον ποσότητα καφεΐνης που ενδεχομένως προσλαμβάνουν και από άλλες πηγές (όπως το τσάι, το κακάο, τα αναψυκτικά, η σοκολάτα ή ακόμη και τα ενεργειακά ποτά). Σε αυτές τις περιπτώσεις και για να συνεχίσετε να απολαμβάνετε τον καφέ σας, τη λύση έρχεται να δώσει ο στιγμιαίος καφές, από τον οποίο έχει αφαιρεθεί με φυσικό τρόπο η καφεΐνη.

Ο φραπέ, σήμα κατατεθέν της Ελλάδας και του ελληνικού καλοκαιριού, αποτελεί μια μοναδική λύση δροσιάς με επιπλέον οφέλη, όπως η εγρήγορση και η ετοιμότητα για να ξεκινήσετε τη μέρα σας φυσικά.


​Το πρόγραμμα Κοινωνικός Τουρισμός 2014, απευθύνεται σε 130.000 ωφελούμενους και προβλέπει την επιδότηση διακοπών διάρκειας από μία έως πέντε διανυκτερεύσεις που μπορούν να πραγματοποιηθούν, από τις 15 Σεπτεμβρίου του 2014 έως τις 31 Αυγούστου του 2015, σε τουριστικά καταλύματα του Μητρώου Παρόχων του ΟΑΕΔ.

Δικαιούχοι του προγράμματος Κοινωνικός Τουρισμός 2014 είναι, είτε εργαζόμενοι με 50 ημέρες εξαρτημένης εργασίας το έτος 2013 είτε άνεργοι που το έτος 2013 έλαβαν 50 ημερήσια επιδόματα τακτικής επιδότησης ανεργίας είτε εγγεγραμμένοι άνεργοι στα Ειδικά Μητρώα Ανέργων ΑμεΑ του ΟΑΕΔ.

Οι δικαιούχοι υποβάλλουν αποκλειστικά ηλεκτρονικές αιτήσεις μέσω του Διαδικτυακού Τόπου του ΟΑΕΔ, γι' αυτούς και τα ωφελούμενα μέλη τους, όπως αυτά ορίζονται στη Δημόσια Πρόσκληση, χωρίς χρήση κωδικών πρόσβασης.

Μέσω ηλεκτρονικής αίτησης οι δηλώσεις
Οι ηλεκτρονικές αιτήσεις υποβάλλονται από όλους τους ενδιαφερόμενους στον διαδικτυακό τόπο του ΟΑΕΔ, από τις 14 Ιουλίου στις 12.00 το μεσημέρι έως τις 11 Αυγούστου την ίδια ώρα.
Κοινωνικός Τουρισμός 2014, OΑΕΔ: όλα όσα πρέπει να ξέρουν δικαιούχοι και πάροχοι! Κοινωνικός Τουρισμός 2014, OΑΕΔ: όλα όσα πρέπει να ξέρουν δικαιούχοι και πάροχοι!

Μετά την υποβολή της ηλεκτρονικής αίτησης συμμετοχής τους και μέχρι την 11.08.2014 και ώρα 15:00 μ.μ. οι δικαιούχοι και οι πάροχοι οφείλουν να προσέλθουν στα Κέντρα Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ2) του ΟΑΕΔ της περιοχής τους, για την επίδειξη και υποβολή των δικαιολογητικών της Δημόσιας Πρόσκλησης.

Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά
Για τους δικαιούχους βασικά απαιτούμενα δικαιολογητικά είναι μόνο τα έγγραφα ταυτοπροσωπίας τους, το πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης και τα βιβλιάρια ασθενείας. Πρόσθετα δικαιολογητικά που απαιτούνται για ειδικές κατηγορίες δικαιούχων αναφέρονται λεπτομερώς στη Δημόσια Πρόσκληση.

Οι συμμετέχοντες στη Δημόσια Πρόσκληση δικαιούχοι και πάροχοι, παρακαλούνται για την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτησή τους να προσέρχονται στις Υπηρεσίες του ΟΑΕΔ για την προσκόμιση των δικαιολογητικών τους άμεσα μετά την κατάθεση της ηλεκτρονικής τους αίτησης, χωρίς να περιμένουν την καταληκτική ημερομηνία και ώρα υποβολής δικαιολογητικών.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος ανέρχεται στα 10 εκατομμύρια Ευρώ.

Οι συμμετέχοντες στη Δημόσια Πρόσκληση δικαιούχοι και πάροχοι παρακαλούνται για την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτησή τους να προσέρχονται στις Υπηρεσίες του ΟΑΕΔ για την προσκόμιση των δικαιολογητικών τους άμεσα μετά την κατάθεση της ηλεκτρονικής τους αίτησης, χωρίς να περιμένουν την καταληκτική ημερομηνία και ώρα υποβολής δικαιολογητικών.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους όρους και τις προϋποθέσεις του Προγράμματος οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αντλήσουν από τον διαδικτυακό τόπο του Ο.Α.Ε.Δ.


​Μέσω «επιταγής» κατάρτισης ανοίγουν 67.200 νέες θέσεις εργασίας για άνεργους νέους σε κλάδους όπως η Υγεία, ο τουρισμός, η ενέργεια, η βιομηχανία, η πληροφορική κ.λ.π.
Τα νέα προγράμματα περιλαμβάνουν θεωρητική κατάρτιση, πρακτική άσκηση των ωφελούμενων σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα και υπηρεσίες υποστήριξης και συμβουλευτικής καθοδήγησης των ωφελουμένων καθ" όλη τη διάρκεια της πρακτικής άσκησης. Σκοπός της δράσης είναι η είσοδος στην αγορά εργασίας των νεοεισερχόμενων άνεργων και οικονομικά μη ενεργών νέων, με την τοποθέτηση τους σε θέσεις πρακτικής άσκησης που προσφέρουν επιχειρήσεις του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα.


​Στη δημοσιότητα δόθηκαν κατόπιν σχετικής Εισαγγελικής Διάταξης τα στοιχεία ταυτότητας της Παναγιώτας Ρούπα του Βίκτωρα και της Ειρήνης, γεν. 03-04-1969 στη Καλαμάτα Μεσσηνίας. Η αστυνομία δημοσίευσε πέντε φωτογραφίες της, από τις οποίες σε τέσσερις απεικονίζεται σε στιγμιότυπα εικόνων κλειστού κυκλώματος καμερών ασφαλείας, όπου εμφανώς έχει προβεί σε αλλαγή των εξωτερικών ατομικών χαρακτηριστικών (εμφανίζεται ξανθιά) και η πέμπτη φωτογραφία, όπως αποτυπώθηκε και δημοσιοποιήθηκε μετά την αρχική της σύλληψη, την 10-04-2010. Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας έξι (6) μηνών, σύμφωνα με την σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί αφενός μεν στο να καταστεί εφικτή η σύλληψη της ανωτέρω φυγόποινης, καταδικασθείσας για κακουργήματα και πλημμελήματα, εκ δόλου και κυρίως, για εγκλήματα επιβουλής της δημόσιας τάξης, αφετέρου δε στην προστασία του κοινωνικού συνόλου και στην ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των διωκομένων αδικημάτων. Ενδέχεται η Παναγιώτα Ρούπα να κυκλοφορεί με το υπ' αριθμ. ΥΗΤ-2959 αυτοκίνητο, μάρκας HYUNDAI ACCENT, χρώματος ασημί, το οποίο είχε αγοράσει ο πρόσφατα συλληφθείς ΜΑΖΙΩΤΗΣ Νικόλαος, με πλαστό Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας, υπό στοιχεία ΜΙΧΕΛΑΚΗΣ Μιχάλης του Νικολάου και της Αρχοντίας. Οι έρευνες για τον εντοπισμό του συγκεκριμένου αυτοκινήτου επικεντρώνονται σε περιοχές της Αττικής, όπως τα Πατήσια, τον Άγιο Νικόλαο, τη Κυψέλη, τη Νέα Χαλκηδόνα, τη Νέα Ιωνία, τον Μαραθώνα, τη Νέα Μάκρη και το Γραμματικό, καθώς και στις περιοχές του Κιάτου και της Ακράτας Κορινθίας. Παρακαλείται όποιος πολίτης γνωρίζει οτιδήποτε σχετικά με το παραπάνω πρόσωπο να επικοινωνήσει στους αριθμούς κλήσης 1014 και 10414 της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας. Εξασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.


​Xorisan Kanakis Renesi.Μετά από περίπου ένα χρόνο σχέσης με την ηθοποιό, ο παρουσιαστής είναι single ξανά. Πληροφορίες αναφέρουν πως οι δυό τους αποφάσισαν να τραβήξουν δρόμους χωριστούς λόγω της απόστασης, αλλά και κάποιων διαφωνιών που είχαν.
Μαύρα δεν τα έβαψε ο Αντώνης πάντως: με μπλε μαγιό και κορμί «τούμπανο», απολαμβάνει τον ήλιο και τη θάλασσα στη Χαλκιδική και παίζει μουσική στο beach bar που διατηρεί στην περιοχή, ενώ θα βρεθεί στη βάφτιση του γιού του Γρηγόρη Αρναούτογλου, το Σάββατο που μας έρχεται, στη Νάξο.


​GR SUBS Grey's Anatomy.Οι γιατροί του Σηάτλ Γκρέις είναι αγχωμένοι με την εμφάνιση ενός νέου προσώπου στους διαδρόμους του νοσοκομείου.
Η Αριζόνα παλεύει με το συναισθηματικό και με το σωματικό πόνο του προσθετικού ποδιού, ενώ η Μέρεντιθ ,αναστατωμένη από ορμόνες της εγκυμοσύνης, βρίσκεται αντιμέτωπη με το χειρότερο φόβο της.
Ο Ντέρεκ επιστρέφει στα καθήκοντά του και χειρουργεί ένα παλιό ασθενή του με όγκο στον εγκέφαλο. Η Δρ. Καχίλ εξηγεί στο προσωπικό, ότι ο μόνος τρόπος για να σωθεί το νοσοκομείο είναι κλείσουν τα επείγοντα.


​KARA PARA ASK DIAMANTIA KAI EROTAS GR SUBS Διαμάντια και έρωτας.Ο Ομέρ υποπτεύεται ότι η Ελίφ κάτι του κρύβει κι όσο οι έρευνες εντείνονται, ο κλοιός σφίγγει ασφυκτικά γύρω απ' την Ελίφ.
Ο Μερτ εξομολογείται στον Ταγιάρ ότι η Νιλουφέρ έχει εξαφανιστεί.


​SULEIMAN GR SUBS.Στην Κιουτάχεια, η Χουρρέμ μαθαίνει τι συνέβη στο παλάτι με το Μουσταφά, αλλά από την άλλη έρχεται αντιμέτωπη με μια πολύ δυσάρεστη έκπληξη και μαθαίνει το επικίνδυνο μυστικό που της έκρυβε ο Μπεγιαζίτ.
Έτσι, επιστρέφει απροειδοποίητα στο παλάτι της Κωνσταντινούπολης και είναι πια έρμαιο του οίκτου του Σουλτάνου.
Το γεγονός όμως δεν θα την ανακόψει από τα σχέδιά της.


​Claudio Ranieri Ο Κλαούντιο Ρανιέρι είναι Ιταλός πρώην ποδοσφαιριστής που αγωνιζόταν ως αμυντικός και νυν προπονητής ποδοσφαίρου.
Γέννηση: 20 Οκτωβρίου 1951 (ηλικία 62), Ρώμη, Ιταλία
Ύψος: 1,82 m
Θέση: Αμυντικός
Εποχή Ρανιέρι ξεκινάει στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα με την άφιξη του Ιταλού να έχει προγραμματιστεί το βράδυ της Πέμπτης στην Ελλάδα.Ο πρώην τεχνικός της Μονακό θα έρθει μαζί με τη σύζυγο του, τον μάνατζερ του και τον δικηγόρο του.
Το πρωινό της Παρασκευής, ο 62χρονος προπονητής, συνοδευόμενος από τον διευθυντή των Εθνικών ομάδων, Γιάννη Μπεθάνη θα «τσεκάρει» αρχικά τα δύο γήπεδα και τις εσωτερικές εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά. Αμέσως μετά θα βρεθεί στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» για να δει από κοντά την έδρα της Εθνικής και στη συνέχεια θα μεταβεί στα γραφεία της ΕΠΟ προκειμένου να υπογράψει το νέο του συμβόλαιο.

Το deal έχει κλείσει στα 800.000 ευρώ ετησίως συν 800.000 ευρώ μπόνους πρόκρισης στο Euro της Γαλλίας. Το εν λόγω πριμ θα έχει ισχύ εφόσον η «γαλανόλευκη» προκριθεί αήττητη στην τελική φάση. Η διάρκεια του συμβολαίου θα είναι διετής ωστόσο οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Κλαούντιο Ρανιέρι έχει εκφράσει την επιθυμία του να υπογράψει για 2+2 χρόνια. Ο πολύπειρος τεχνικός θα στελεχώσει το προπονητικό τιμ με τρεις Ιταλούς συνεργάτες, ενώ στο ραντεβού με τον πρόεδρο της ομοσπονδίας, Γιώργο Σαρρή θα ξεκαθαριστεί εάν θα επιλεχθεί κάποιος Έλληνας στο πλευρό του.
Πάντως, μέχρι σήμερα κανείς από την ΕΠΟ δεν έχει ενημερώσει επίσημα τον Τάκη Φύσσα και τον Λεωνίδα Βόκολο όσον αφορά το μέλλον τους στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα. Τα συμβόλαια τους έχουν λήξει και κατά πάσα πιθανότατα είναι δύσκολο έως απίθανο να ανανεωθούν. Χωρίς αμφιβολία όμως, το έργο τους όχι μόνο στην Εθνική Ανδρών, αλλά σε όλα τα κλιμάκια της «γαλανόλευκης» κρίνεται επιτυχημένο.

Στο παρελθόν, ο Κλαούντιο Ρανιέρι έχει δηλώσει λάτρης της Ελλάδας, οπότε θα είναι και μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να γνωρίσει καλύτερα την Αθήνα. Ο Ιταλός θα επιστρέψει στη Ρώμη τη Δευτέρα και στο πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου θα έρθει για μόνιμη εγκατάσταση στα νότια προάστια με πρωταρχικό στόχο να αξιολογήσει το ρόστερ της Εθνικής και να επιλέξει τους διεθνείς για το πρώτο επίσημο ματς κόντρα στη Ρουμανία.
Claudio Ranieri (born 20 October 1951 in Rome) is an Italian football manager and former defender. He has previously managed many well-known European clubs, namely Cagliari, Napoli, Fiorentina, Valencia, Atlético Madrid, Chelsea, Parma, Juventus, Roma, Inter Milan and lastly Monaco. Ranieri has come to an agreement with the Greek Football Federation and he will take over the Greek national team after 2014 FIFA World Cup.

Γυναίκες σε απόγνωση... Σήμερα στη σειρά, Γυναίκες σε Απόγνωση, η Νερμίν εκπλήσσει με την αντίδρασή της τον γιο της,
ο οποίος έφυγε και πήγε σε ένα μπαρ χωρίς την έγκρισή της.
Στο μεταξύ, έχοντας υποψίες για τη γυναίκα του, ο Κουντρέτ δέρνει τον άντρα που ήρθε σπίτι τους για να επισκευάσει την τηλεόραση...
GREEK SUBS umutsuz EV KADINLARI ellinikoi ypotitloi gynaikes se apognosi epeisodia
ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΣΕ ΑΠΟΓΝΩΣΗ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 1 VIDEO
ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΣΕ ΑΠΟΓΝΩΣΗ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ VIDEO

GR SUBS KARADAYI MAHIR FERIDE EPEISODIA Ένα ξαφνικό περιστατικό θα σώσει τη Φεριντέ και θα αναβάλλει το γάμο της.
Ο Μαχίρ είναι έξαλλος και ζητά εξηγήσεις από τη Φεριντέ.
Η σχέση τους κρέμεται πια από μια κλωστή καθώς η τελευταία καλείται να διαλέξει ανάμεσα στην οικογένεια της και τον έρωτα της ζωής της.

ΞžΒ¦ΞŸΒŒΞŸΒΞžΞŒΞžΒ± ΞžΒµΞŸβ‚¬ΞžΞ‰ΞžΞŠΞžΞΞžΞ‰ΞžΒ½ΞŸβ€°ΞžΒ½Ξžβ€•ΞžΒ±ΞŸβ€š

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget