5/6/14



Ενα πολυτελές τζιπ επιδιδόταν σε επικίνδυνους ελιγμούς ενώ ο οδηγός αψήφησε το σήμα που του έκαναν άνδρες του ΤΑΕ Ηρακλείου για να σταματήσει στο ύψος του Φόδελε.



Σύμφωνα με το cretalive.gr, πάτησε γκάζι προκειμένου να αποφύγει τον έλεγχο ωστόσο ακολούθησε καταδίωξη απο την αστυνομία.



Στο ύψος των Πέρα Γαλήνων το πολυτελές τζιπ χτύπησε το περιπολικό καταφέρνωντας να το βγάλει εκτός δρόμου και με τον τρόπο αυτό κατάφερε να ξεφύγει.



Το περιπολικό χτύπησε στο κράσπεδο και ακινητοποιήθηκε ενώ ευτυχώς κανείς από τους επιβαίνοντες αστυνομικούς δεν έπαθε τίποτα. Σύμφωνα με πληροφορίες η αστυνομία γνωρίζει τα στοιχεία του ιδιοκτήτη του αυτοκινήτου και η υπόθεση διερευνάται.


​Πανελλαδικές εξετάσεις για μια ακόμη μέρα εχθές Τετάρτη 4 Ιουνίου και οι υποψήφιοι εξετάστηκαν στα μαθήματα της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας
(κατεύθυνσης), της Βιολογίας (κατεύθυνσης) και των Αρχών Οργάνωσης (κατεύθυνσης).

Χημεία – Βιοχημεία Τεχνολογικής κατεύθυνσης 2014:Ενωση Ελλήνων Χημικών, Εκτιμήσεις

Πανελλαδικές 2014, Νεοελληνική Λογοτεχνία Κατεύθυνσης:  Εκτιμήσεις

Πανελλαδικές 2014, Βιολογία Κατεύθυνσης: Εκτιμήσεις

Αρχές οργάνωσης και διοίκησης επιχειρήσεων, Τεχνολογικής Κατεύθυνσης 2014: Εκτιμήσεις

Ελάχιστες διαφοροποιήσεις, σε σχέση με πέρσι, παρατηρούνται μέχρι τώρα στις βαθμολογίες των μαθητών στα επτά μαθήματα που έχουν εξεταστεί.

Οι βαθμολογητές έχουν ξεκινήσει ήδη να διορθώνουν τα γραπτά και η πρώτη εκτίμηση είναι ότι τα θέματα δόθηκαν με σαφήνεια και απευθύνονται στις ικανότητες του μέσου μαθητή και όχι σε διάνοιες, σύμφωνα με δημσοσίευμα του «Έθνους».

Στα μαθήματα που μέχρι τώρα οι μαθητές έχουν σημειώσει καλύτερες επιδόσεις είναι τα Μαθηματικά και τα Στοιχεία Στατιστικής γενικής παιδείας, τα Αρχαία Ελληνικής θεωρητικής κατεύθυνσης και οριακά στα Μαθηματικά κατεύθυνσης. Σε αυτά τα μαθήματα, λοιπόν, η εικόνα είναι πολύ καλή, καθώς εκείνοι που δεν τα πήγαν καλά είναι μειοψηφία.

Αντίθετη είναι η εικόνα των γραπτών στην Ιστορία γενικής παιδείας, ενώ στα ίδια με τα περσινά επίπεδα -με μικρές αυξομειώσεις- κινούνται οι βαθμολογικές επιδόσεις στα μαθήματα: Νεοελληνική Γλώσσα, Βιολογία και Φυσική γενικής παιδείας.
Διαβάστε αναλυτικά τα Θέματα
Τα θέματα στη Χημεία - Βιοχημεία
Τα θέματα στη Βιολογία
Τα θέματα στη Νεοελληνική Λογοτεχνία
Τα θέματα ΑΟΔΕ
Διαβάστε αναλυτικά τις Λύσεις
Λύσεις στη Χημεία - Βιοχημεία
Λύσεις στη Βιολογία
Λύσεις στη Νεοελληνική Λογοτεχνία
Λύσεις στις ΑΟΔΕ


​KARADAYI EPEISODIA. Ο Μαχίρ αντιμετωπίζει προβλήματα στην οικογένειά του. Η Ιλκνούρ χάνει το μωρό κι ο Ορχάν είναι εξαφανισμένος. Ο Νταλιάν γυρίζει στην παλιά του θέση, κάτι που ο Νετζντέτ δεν μπορεί να ανεχθεί και πλησιάζει ξανά τον Τουργκούτ προκειμένου να τον βοηθήσει. Ο Νταλιάν όμως, είναι αποφασισμένος για όλα.Ο Τουργκούτ προσπαθεί με απειλές να εκμαιεύσει πληροφορίες από την Σερρά και τη μητέρα της. Το σχέδιο της Φεριντέ, του Μαχίρ και του Γιασίν για να παγιδεύσουν τον Τουργκούτ ξεκινά. Τα πράγματα έχουν σοβαρέψει πολύ και η Φεριντέ βλέπει πως ο νόμος από μόνος του δεν είναι αρκετός για να μπορέσει να πολεμήσει τη διαφθορά.
KARADAYI GREEK SUBS ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΡΑΝΤΑΓΙ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΕΔΩ


​PRODOSIA EPEISODIA AKARSU.H Aϊτσά εκπλήσσεται, που ο αδελφός της αλλάζει τόσο απότομα γνώμη, πηγαίνει όμως στο σχολείο πριν προλάβει ο Μιτχάτ να μετανιώσει για αυτή του την απόφαση. Ο Οσμάν βλέπει την Αϊτσά να επιστρέφει και την προσεγγίζει για να πάρει πληροφορίες για τον Μετέ. Μόνο που η επιστροφή της Αϊτσά στο σχολείο έχει ένα τίμημα.Ο γιατρός βάζει επίδεσμο στο πόδι της Μπαχάρ και της συνιστά ανάπαυση για κάποιες μέρες. Η κατάσταση αυτή δεν αρέσει καθόλου στον Σονέρ, ο οποίος θέλει να στείλει σπίτι της τη Μπαχάρ το συντομότερο. Η Ντενίζ από την άλλη, έχει συμπαθήσει την Μπαχάρ και διασκεδάζει μαζί της.Οι παρεξηγήσεις ανάμεσα στην Μπαχάρ και τον Σονέρ συνεχίζονται με αποτέλεσμα ο ένας να μην αντέχει τον άλλο. Πλησιάζουν τα γενέθλια της Ζεχρά και η Μπερίν τής ετοιμάζει πάρτι με τη συμμετοχή όλης της οικογένειας, μόνο που η μικρή έχει τελείως διαφορετικά σχέδια. Ο Αϊντίν και ο Οσμάν βοηθούν τον Αρίφ στην ανακαίνιση του σπιτιού του...
Η ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 1 VIDEO (official page)
Η ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 120 VIDEO (official page)


​KLEMMENA ONEIRA EPEISODIA.Η Βίκυ ζητάει από τον Σταύρο να μην δώσει το παιχνίδι στον Μαυρίδη.Η Ηρώ εκφράζει τη θεωρία ότι ο Μαλτέζος ζει, πράγμα που προκαλεί την ειρωνεία του Ίωνα. Ο Μαυρίδης επιβεβαιώνει στην Έλεν την απόφασή του να της κανονίσει μια συνάντηση με τον γιο της.Η Χρύσα νιώθει να πιέζεται από την πρόταση του Ορέστη να συγκατοικήσουν, αλλά αποφασίζει παρόλ' αυτά να δώσει στη σχέση τους μία ευκαιρία...


​BROUSKO EPEISODIA ANT1.Η είδηση της άφιξης του Παύλου Γιαννακάκη στην Κρήτη κάνει έξαλλο το Σήφη και ταράζει την Αναστασία. Η Δήμητρα κι ο Νεκτάριος ανησυχούν όταν μαθαίνουν από την κόρη τους πως η Χριστίνα κατασκοπεύει το σπίτι τους στην Κύπρο. Παρόλα αυτά, η Ευρυδίκη κι η Χριστίνα εκμεταλλεύονται την απουσία όλων κι εισχωρούν στο σπίτι των Ματθαίων, βάζοντας σ' εφαρμογή τα σχέδια εξόντωσής τους.
Ματθαίος κι Αντώνης βρίσκονται αντιμέτωποι σε μια κοινή έκρηξη θυμού... Η Αγγελική, κάτω από ιδιαίτερη συναισθηματική πίεση και βιώνοντας έντονο στερητικό σύνδρομο, το σκάει απ' το σπίτι. Ο Διαμαντής απειλεί ξανά τη Δάφνη, και την καλεί να γυρίσει κοντά του. Διαφορετικά, θα καταστρέψει τον Μάρκο. Στο μεταξύ, ο Πάτροκλος τρομοκρατεί τη Χριστίνα, ενώ την ίδια στιγμή, στο σπίτι των Ματθαίων βρίσκονται κρυμμένα πλαστά χαρτονομίσματα!


​Ο γάμος σκοτώνει τον έρωτα. 'Ετσι λένε τουλάχιστον. 'Ομως η Φαίη και ο Φίλιππος είναι αποφασισμένοι να αποδείξουν το ακριβώς αντίθετο. 'Οτι δηλαδή μπορούν μετά από τόσα χρόνια μαζί να είναι ακόμα ερωτευμένοι και να θέλει ο ένας τον άλλο όπως την πρώτη μέρα.'Ετσι, αποφασίζουν να περάσουν το βράδυ σε ένα ξενοδοχείο και μάλιστα σαν δύο άνθρωποι που συναντιούνται για πρώτη φορά. Την ίδια στιγμή ο Τάκης παίρνει την Κάρμεν και την πηγαίνει σε stand-up comedy. 'Ομως η νύχτα δεν φαίνεται να εξελίσσεται για κανέναν ευνοϊκά...

Οι αλλαγές στις ασφαλιστικές εισφορές που έρχονται από την 1η Ιουλίου φέρνουν αυξήσεις – έστω και μικρές - σε περίπου 1,7 εκατομμύρια μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα.
Η αύξηση αυτή προκύψει από τη μείωση 3,9% των ασφαλιστικών εισφορών με αποτέλεσμα ένας εργαζόμενος με μισθό 800 ευρώ θα έχει αύξηση σχεδόν 100 ευρώ το χρόνο, ενώ για έναν μισθό κοντά στα 1.500 ευρώ η αύξηση είναι 180 ευρώ το χρόνο.
Σύμφωνα με εγκύκλιο της Γενικής Διεύθυνσης Κοινωνικών Ασφαλίσεων, οι εισφορές που καταργούνται από την 1η Ιουλίου είναι:
Η εργοδοτική εισφορά 1% και η αντίστοιχη εισφορά 1% των εργαζομένων υπέρ του Διανεμητικού Λογαριασμού Οικογενειακών Επιδομάτων Μισθωτών (ΔΛΟΕΜ) υπέρ του ΔΛΟΕΜ. Από την 1/7/2014 καταργείται ο Διανεμητικός Λογαριασμός Οικογενειακών Επιδομάτων Μισθωτών και ειδικά για φέτος προβλέπεται να καταβληθεί, για τελευταία φορά, το 50% του «έξτρα» οικογενειακού επιδόματος από τον ΟΑΕΔ. Μετά την καθιέρωση του γενικού οικογενειακού επιδόματος, οι περισσότεροι θεωρούν ότι «δεν έχει λόγο ύπαρξης το αντίστοιχο επίδομα του ΟΑΕΔ» που, εκτός των άλλων, συντηρούσε και την (αθέμιτη) πρακτική επιχειρήσεων να μετακυλίουν στον ΟΑΕΔ την υποχρέωση καταβολής του.
Η εργοδοτική εισφορά 1% για την επιδότηση των στρατευμένων μισθωτών.
Οι εισφορές που μειώνονται είναι:
Η εισφορά υπέρ του Ενιαίου Λογαριασμού για την Εφαρμογή Κοινωνικών Πολιτικών (ΕΛΕΚΠ) από 0,81% σε 0,46%. Στο εξής η εργοδοτική εισφορά υπέρ του Ειδικού Λογαριασμού Προγραμμάτων Επαγγελματικής Κατάρτισης και Εκπαίδευσης διαμορφώνεται σε ποσοστό 0,24%, η εργοδοτική εισφορά υπέρ του Ειδικού Κοινού Λογαριασμού Ανεργίας (ΕΚΛΑ) στο 0,12% ενώ η εργατική εισφορά υπέρ του ΕΚΛΑ θα είναι 0,10%.

Η εργοδοτική εισφορά υπέρ του κλάδου παροχών ασθένειας και μητρότητας από 0,80% σε 0,25%.

Η συνολική μείωση των εισφορών, αν συνυπολογιστεί η κατάργηση που έγινε στα τέλη του 2012 (-1,1 ποσοστιαία μονάδα από τις εργοδοτικές εισφορές σε ΟΕΚ και Εργ. Εστία) φτάνει τις 5 ποσοστιαίες μονάδες, οδηγώντας σε «ελάφρυνση» του μέσου κόστους ασφάλισης στο ΙΚΑ στο 11,43% στη διετία. Το επικαιροποιημένο Μνημόνιο προβλέπει, πάντως, την εξέταση της δυνατότητας περαιτέρω μείωσης κατά ακόμη 1 ποσοστιαία μονάδα τον Ιούνιο του 2015.

Σύμφωνα με εγκύκλιο της Γενικής Διεύθυνσης Κοινωνικών Ασφαλίσεων, οι εισφορές που καταργούνται από την 1η Ιουλίου είναι:

Η εργοδοτική εισφορά 1% και η αντίστοιχη εισφορά 1% των εργαζομένων υπέρ του Διανεμητικού Λογαριασμού Οικογενειακών Επιδομάτων Μισθωτών (ΔΛΟΕΜ) υπέρ του ΔΛΟΕΜ. Από την 1/7/2014 καταργείται ο Διανεμητικός Λογαριασμός Οικογενειακών Επιδομάτων Μισθωτών και ειδικά για φέτος προβλέπεται να καταβληθεί, για τελευταία φορά, το 50% του «έξτρα» οικογενειακού επιδόματος από τον ΟΑΕΔ. Μετά την καθιέρωση του γενικού οικογενειακού επιδόματος, οι περισσότεροι θεωρούν ότι «δεν έχει λόγο ύπαρξης το αντίστοιχο επίδομα του ΟΑΕΔ» που, εκτός των άλλων, συντηρούσε και την (αθέμιτη) πρακτική επιχειρήσεων να μετακυλίουν στον ΟΑΕΔ την υποχρέωση καταβολής του.

Η εργοδοτική εισφορά 1% για την επιδότηση των στρατευμένων μισθωτών.

ΞžΒ¦ΞŸΒŒΞŸΒΞžΞŒΞžΒ± ΞžΒµΞŸβ‚¬ΞžΞ‰ΞžΞŠΞžΞΞžΞ‰ΞžΒ½ΞŸβ€°ΞžΒ½Ξžβ€•ΞžΒ±ΞŸβ€š

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget