28/5/14


​Ξεκίνησε και θα διαρκέσει έως τις 20 Ιουνίου η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για συμμετοχή στα προγράμματα κοινωνικού τουρισμού της αγροτικής εστίας. Οι δικαιούχοι αναμένεται να ανέλθουν στα 584.550 άτομα και τα προγράμματα αφορούν 6αήμερες διακοπές, 3ήμερες, 4αήμερες και 5νθήμερες εκδρομές, ιαματικό τουρισμό, αγορά βιβλίων, αλλά και δωρεάν εισιτήρια σε θεατρικές παραστάσεις

Τα προγράμματα πρόκειται να καλύψουν την περίοδο από τον Ιούλιο του 2014 έως και τον Μάιο του 2015.

Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

Δικαιούχοι των προγραμμάτων που υλοποιούνται στην παρούσα φάση είναι συνταξιούχοι του ΟΓΑ, συνταξιούχοι του λογαριασμού Ανασφάλιστων Υπερηλίκων, ασφαλισμένοι που έχουν εξοφλήσει τις εισφορές τους κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης για συμμετοχή στα προγράμματα, καθώς και τα προστατευόμενα μέλη των οικογενειών τους.

Εξαίρεση αποτελεί το Πρόγραμμα Ιαματικού Τουρισμού, στο οποίο μπορούν να συμμετάσχουν μόνο συνταξιούχοι του ΟΓΑ. Διαδικασία υποβολής αιτήσεων Αναφορικά με την υποβολή των αιτήσεων συμμετοχής και τη διανομή των παροχών στους δικαιούχους, ο ΛΑΕ/ΟΓΑ θα έχει και φέτος τη διοικητική υποστήριξη των Κ.Ε.Π.

Τα απαραίτητα δικαιολογητικά

Συγκεκριμένα, οι αιτήσεις συμμετοχής στα προγράμματα του ΛΑΕ/ΟΓΑ θα υποβληθούν στα ΚΕΠ, όπου οι δικαιούχοι μπορούν να προσέρχονται από 27-5-2014 μέχρι 20-6-2014 έχοντας μαζί τους τα παρακάτω δικαιολογητικά:

α) Τα Βιβλιάρια Υγείας Ο.Γ.Α. (ατομικό και των προστατευομένων μελών, που θέλει να συμμετέχουν στις διαθέσιμες παροχές μαζί του), θεωρημένα- σε ισχύ κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης.

β) Το Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας γ) Ενημερωτικό σημείωμα συντάξεων (εφόσον υπάρχει) ή απόκομμα καταβολής εισφορών (αφορά ασφαλισμένους) Μετά την επεξεργασία των αιτήσεων, θα ακολουθήσει κλήρωση για την ανάδειξη των δικαιούχων που θα ενταχθούν τελικά στα προγράμματα του έτους 2014, με ηλεκτρονική διαδικασία.

Η κατανομή των δικαιούχων θα γίνει αναλογικά σε όλους τους νομούς της χώρας, σύμφωνα με τον αριθμό των δικαιούχων που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον συμμετοχής στα προγράμματα, ανά νομό και ανά πρόγραμμα, με προτεραιότητα αυτούς που δεν έχουν κληρωθεί σε κανένα από τα προγράμματα του ΛΑΕ/ΟΓΑ τα τρία τελευταία χρόνια.

Κατ' εξαίρεση, στα Προγράμματα Κοινωνικού Τουρισμού, Ιαματικού Τουρισμού και Εκδρομών θα μπορούν να συμμετέχουν χωρίς κλήρωση, οι συνταξιούχοι του ΟΓΑ που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον συμμετοχής στα ανωτέρω προγράμματα, με την προϋπόθεση ότι λαμβάνουν προσαύξηση του ποσού της σύνταξής τους λόγω απόλυτης αναπηρίας ή τυφλότητας ή λαμβάνουν εξωϊδρυματικό επίδομα παραπληγίας- τετραπληγίας.

Οι δικαιούχοι θα ενημερωθούν για το αποτέλεσμα της κλήρωσης μέσω της ιστοσελίδας του ΟΓΑ (www.oga.gr) ή μέσω των ΚΕΠ. Φέτος οι κληρωθέντες για να λάβουν το δελτίο Κοινωνικού Τουρισμού και Ιαματικού Τουρισμού πρέπει να προβαίνουν έγκαιρα σε κράτηση δωματίου, και εν συνεχεία το κατάλυμα να τους αποστέλλει υποχρεωτικά Επιβεβαίωση Κράτησης (voucher, κλπ) για να μπορούν οι δικαιούχοι να εισέρχονται στη σχετική ηλεκτρονική εφαρμογή του ΟΓΑ, και να καταχωρούν τα στοιχεία της κράτησης, τουλάχιστον 21 ημέρες πριν την προσέλευσή τους στο κατάλυμα.

Η διαδικασία είναι υποχρεωτική για την παραλαβή των Δελτίων από τα ΚΕΠ, στα οποία θα εκτυπώνεται η επωνυμία του τουριστικού καταλύματος που έκανε κράτηση ο δικαιούχος. Με νεότερη ανακοίνωση του ΟΓΑ θα γνωστοποιηθεί η ημερομηνία διανομής των δελτίων των δικαιούχων από τα ΚΕΠ. ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ Όλα τα καταλύματα πρέπει να διαθέτουν δωμάτια, με ιδιαίτερο λουτρό και κλιματισμό/κεντρική θέρμανση (εντός των δωματίων) και σε καμία περίπτωση προβληματικά (υπόγεια, εσωτερικά, χωρίς επαρκή φωτισμό ή αερισμό κ.λ.π.)

Οι κληρωθέντες δικαιούχοι θα επιλέγουν το κατάλυμα της προτίμησης τους από τον αναρτημένο στην ιστοσελίδα του ΟΓΑ www.oga.gr κατάλογο των συμβεβλημένων τουριστικών καταλυμάτων. Η κράτηση των δωματίων θα γίνεται μόνο από τον ίδιο τον κοινωνικό τουρίστα. Παιδιά μέχρι πέντε ετών (γεννηθέντα από 1-1-2010 και μετά) θα παραμένουν δωρεάν στο ίδιο δωμάτιο με τους γονείς τους, χωρίς να προστίθεται κλίνη γι αυτά.

Η τιμή συμμετοχής του δικαιούχου καθορίζεται από τις επιχειρήσεις τουριστικών καταλυμάτων λαμβάνοντας υπόψη τον κοινωνικό χαρακτήρα του Προγράμματος και είναι αυτή που αναγράφεται για το κάθε κατάλυμα στον αναρτημένο στην ιστοσελίδα του ΟΓΑ www.oga.gr κατάλογο των συμβεβλημένων τουριστικών καταλυμάτων.

ΙΑΜΑΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Οι δικαιούχοι παράλληλα με τη διαμονή τους σε συμβεβλημένο κατάλυμα διάρκειας (μέχρι 5 διανυκτερεύσεις), θα μπορούν να πραγματοποιούν δωρεάν μέχρι και 4 απλές λούσεις (4 εισιτήρια εισόδου), είτε σε Υδροθεραπευτήριο εντός συμβεβλημένων ξενοδοχείων, είτε σε συμβεβλημένες εγκαταστάσεις ιαματικών πηγών. Οι κληρωθέντες δικαιούχοι θα επιλέγουν το κατάλυμα της προτίμησής τους από τον αναρτημένο στην ιστοσελίδα του ΟΓΑ www.oga.gr κατάλογο των συμβεβλημένων τουριστικών καταλυμάτων, καθώς και το Υδροθεραπευτήριο ή την εγκατάσταση ιαματικών πηγών που προτιμούν για τις λούσεις τους. Οι δικαιούχοι, εφόσον επιθυμούν, μπορούν να μην κάνουν χρήση της παροχής λούσεων και να χρησιμοποιήσουν το Δελτίο Ιαματικού Τουρισμού μόνο για διαμονή (μέχρι 5 διανυκτερεύσεις).

ΕΚΔΡΟΜΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ – 3ΗΜΕΡΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ

Προσφερόμενες υπηρεσίες : Α) Μεταφορά από και προς την αφετηρία και από και προς τους τοπικούς προορισμούς. Β) Διαμονή σε δωμάτια με ιδιαίτερο λουτρό και πρωινό, σε καταλύματα νομίμως λειτουργούντα, δύο Αστέρων και άνω για τα ξενοδοχεία, τριών και τεσσάρων κλειδιών για τα ενοικιαζόμενα δωμάτια/διαμερίσματα.

Οι εκδρομές θα περιλαμβάνουν στο πρόγραμμά τους και επισκέψεις σε ιστορικά, πολιτιστικά και αρχαιολογικά αξιοθέατα (μνημεία, μουσεία, μοναστήρια, αρχαιολογικούς χώρους κ.α.), οι οποίες θα πραγματοποιούνται σε προορισμούς όλης της χώρας και οι εκδρομείς θα διακινούνται μόνο εντός των ορίων της. Οι εκδρομές μπορούν να είναι μικτές ή αμιγείς, δηλ. μπορεί να είναι οργανωμένες εκ των προτέρων και οι κάτοχοι των Δελτίων Εκδρομικού Προγράμματος έτους 2014, να εντάσσονται ως μέλη στην ομάδα της οργανωμένης εκδρομής ή να οργανώνονται ειδικά για τους κατόχους των Δελτίων του Εκδρομικού Προγράμματος.

Οι κληρωθέντες δικαιούχοι θα επιλέγουν το τουριστικό γραφείο της προτίμησης τους από τον αναρτημένο στην ιστοσελίδα του ΟΓΑ www.oga.gr κατάλογο των συμβεβλημένων τουριστικών γραφείων. Παιδιά μέχρι πέντε ετών (γεννηθέντα από 1-1-2010 και μετά) δεν δικαιούνται Δελτίο, θα μετακινούνται δωρεάν -με εξασφάλιση θέσης- και θα παραμένουν δωρεάν στο ίδιο δωμάτιο με τους γονείς τους δικαιούμενα έκπτωση 50% επί της τιμής πόρτας για το πρωινό ή το γεύμα που τυχόν θα λάβουν.

ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΟΧΗ ΒΙΒΛΙΩΝ

Κατά τη διάρκεια ισχύος του ά μέρους του προγράμματος (έως 31-12-2014), οι κληρωθέντες – άμεσα ασφαλισμένοι- δικαιούχοι του ΟΓΑ θα μπορούν να προσέρχονται στο βιβλιοπωλείο με την Αστυνομική τους Ταυτότητα. Οι δικαιούχοι αυτοί θα μπορούν να παραλάβουν βιβλία για όλα τα μέλη της οικογένειας που έχουν κληρωθεί μαζί τους. Για το σκοπό αυτό, θα πρέπει να προσκομίσουν τους ΑΜΚΑ όλων των δικαιούχων.

Οι κληρωθέντες δικαιούχοι της παροχής δωρεάν βιβλίων δεν θα λαμβάνουν Δελτία αγοράς βιβλίων από τα ΚΕΠ, αλλά θα απευθύνονται κατευθείαν στα συμβεβλημένα με τον ΟΓΑ βιβλιοπωλεία, από τα οποία θα προμηθεύονται δωρεάν καθ' όλη τη διάρκεια ισχύος του προγράμματος βιβλία μορφωτικού και ψυχαγωγικού περιεχομένου, φροντιστηριακά, σχολικά βοηθήματα ή άλλα ξενόγλωσσα φροντιστηριακά βοηθήματα κ.λ.π. Παιδιά μέχρι έξι (6) ετών (γεννηθέντα από 1-1-2009 και μετά) δεν είναι δικαιούχοι του προγράμματος.

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΘΕΑΤΡΟΥ

Δικαιούχοι είναι 93.000 άτομα και φέτος για πρώτη φορά η αίτηση συμμετοχής στο πρόγραμμα θα υποβληθεί μαζί με τις λοιπές παροχές από 27-5- 2014 μέχρι 20-6-2014 και ως κριτήριο επιλογής καθορίζεται η κλήρωση εφ' όσον ο αριθμός των αιτήσεων συμμετοχής υπερβεί τον εγκεκριμένο αριθμό δικαιούχων. Οι κληρωθέντες θα προμηθευτούν τα δελτία θεάματος από τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) όλης της χώρας, προκειμένου να παρακολουθήσουν παραστάσεις των συμβεβλημένων θεατρικών επιχειρήσεων, συμπεριλαμβανομένων και των παιδικών σκηνών. Οι κληρωθέντες δικαιούχοι θα επιλέγουν το θέατρο της προτίμησης τους από τον αναρτημένο στην ιστοσελίδα του ΟΓΑ στο www.oga.gr κατάλογο των συμβεβλημένων θεάτρων. Για κάθε Δελτίο θεάματος, η θεατρική επιχείρηση επιδοτείται από τον Λ.Α.Ε/ΟΓΑ με το ποσό των δεκαπέντε Ευρώ (Ευρώ 15,00) για την Κεντρική Σκηνή και δώδεκα Ευρώ (Ευρώ 12,00) για την Παιδική Σκηνή.

Δεν υπάρχει οικονομική συμμετοχή του δικαιούχου. Τα Δελτία θεάματος ισχύουν για όλες τις παραστάσεις, τακτικές βραδινές, απογευματινές ή λαϊκές απογευματινές, περιλαμβανομένων και αυτών του Σαββάτου και Κυριακής. Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι για το πρόγραμμα που αφορά την οικονομική ενίσχυση πολύτεκνων οικογενειών, δεν υπάρχει πρόβλεψη για το ύψος της χρηματικής βοήθειας.

Επίσης, το ίδιο ισχύει και για τα τροφεία που ο ΟΓΑ προτίθεται να διαθέσει για να καλύψει τη συμμετοχή δικαιούχων σε βρεφονηπιακούς σταθμούς.


​Το θέμα της έκθεσης ήταν το εξής: "Σε άρθρο σας, που θα δημοσιευτεί σε τοπική εφημερίδα, να αναφερθείτε σε φαινόμενα που αποδεικνύουν το έλλειμμα ανθρωπιάς στην εποχή μας, αλλά και σε δραστηριότητες, ατομικές και συλλογικές, που αποσκοπούν στον περιορισμό αυτού του ελλείμματος (500-600 λέξεις)."Βατά θεωρούνται τα θέματα.Ομαλά και χωρίς απρόοπτα ξεκίνησαν οι πανελλαδικές εξετάσεις, με τους μαθητές να εξετάζονται στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας, στο οποίο κλήθηκαν να αναπτύξουν τις σκέψεις τους πάνω σε ένα δοκίμιο του Ι.Μ. Παναγιωτόπουλου που αναφέρεται στον Ανθρωπισμό.
Δείτε εδώ τις προτεινόμενες λύσεις
Προτεινόμενες απαντήσεις

Η Microsoft ετοιμάζεται να λανσάρει μια νέα λειτουργία στο Skype η οποία ονομάζεται Skype Translator και επιτρέπει σε δυο χρήστες να μιλούν σε 2 διαφορετικές γλώσσες και η μετάφραση γίνεται σε πραγματικό χρόνο και εμφανίζεται σε μορφή υπότιτλων στο κάτω μέρος της οθόνης. Δεν μιλάμε για άμεση μετάφραση καθώς αυτός που μιλάει θα πρέπει πρώτα να τελειώσει αυτό που λέει και στη συνέχεια θα γίνεται η μετάφραση. Στο παρελθόν έχουμε δει παρόμοιες υπηρεσίες αλλά η διαφορά με το Skype είναι ότι η beta υπηρεσία θα διατεθεί μέχρι το τέλος του έτους σε όλες τις συσκευές οι οποίες χρησιμοποιούν το Skype. Περιμένουμε να δούμε πόσο καλά τα έχει καταφέρει η Microsoft. Πηγή Μάθε για: Microsoft, Skype Συντάκτης: Λορένα Σιούτη.

ΞžΒ¦ΞŸΒŒΞŸΒΞžΞŒΞžΒ± ΞžΒµΞŸβ‚¬ΞžΞ‰ΞžΞŠΞžΞΞžΞ‰ΞžΒ½ΞŸβ€°ΞžΒ½Ξžβ€•ΞžΒ±ΞŸβ€š

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget