7/4/14

ΜΠΡΟΥΣΚΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 140Μπρούσκο, επεισόδιο 140
Η Μελίνα θα τρέξει να φύγει από το σπίτι μόλις δει τον Αχιλλέα και την Αλεξία μαζί. Θα επιστρέψει όμως στο σπίτι λίγο αργότερα και το τότε μεγάλος καβγάς θα ξεσπάσει ανάμεσα σε αυτήν και τον Αχιλλέα. Η Δάφνη λέει στον Μάρκο πως έχει αρχίσει να της λείπει η μητέρα της. Συναισθήματα που μάλλον οφείλονται στην εγκυμοσύνη.
Ο Σήφης επιστρέφει στο σπίτι και τους ανακοινώνει πως θα κάνει την επέμβαση. Ο Μάρκος και η Αγγελική αναστατώνεται όταν μαθαίνουν πως άνοιξε και πάλι ο φάκελος με την υπόθεση στη Θεσσαλονίκη. Ο Νεκτάριος αποφασίζει να πάει στην Αυστρία για να βρει την μητέρα του και ζητά από την Δήμητρα να πάνε μαζί…

Νέα μελέτη αποκαλύπτει ότι δεκάδες προϊόντα με χαμηλά λιπαρά στην πραγματικότητα κρύβουν θερμιδοφόρους κινδύνους, καθώς περιέχουν τεράστιες ποσότητες ζάχαρης...


Ερευνητές από το Ινστιτούτο Wolfson, στο Πανεπιστήμιο Queen Mary του Λονδίνου, διαπίστωσαν ότι στη βιομηχανία τροφίμων τα λιπαρά αντικαθιστώνται με τη ζάχαρη σε δεκάδες προϊόντα ώστε αυτά να είναι πιο εύγευστα.

Οι ερευνητές τονίζουν ότι πρέπει να μειώσουμε τόσο το αλάτι όσο και τη ζάχαρη στη διατροφή μας.

Υποστηρίζουν πως το πρόβλημα δεν είναι μόνο η καρδιοπάθεια αλλά και η παχυσαρκία και ο διαβήτης ως αποτέλεσμα των υπερβολικών θερμίδων.

Το λίπος μας φορτώνει με πολλές θερμίδες, το ίδιο ισχύει όμως και για τη ζάχαρη.

Η πρόσθετη ζάχαρη είναι μάλιστα ένα περιττό βάρος στο διατροφικό μας πρόγραμμα.

Οι ερευνητές μελέτησαν μια τεράστια γκάμα προϊόντων, από ροφήματα μέχρι μπισκότα και είδη γιαουρτιού. Διαπίστωσαν ότι σε πολλές περιπτώσεις τα προϊόντα με χαμηλά λιπαρά περιείχαν μεγαλύτερες ποσότητες ζάχαρης από το ίδιο ακριβώς προϊόν με πλήρη λιπαρά.

Τα αποτελέσματα της μελέτης έδειξαν επίσης πως τα προϊόντα με χαμηλά λιπαρά παραπλανούν τους καταναλωτές και τους ωθούν να καταναλώσουν συνολικά περισσότερες θερμίδες.


onmed.gr

Ο φυσικός μηχανισμός άμυνας του φυτού του καπνού θα μπορούσε να αξιοποιηθεί για να σκοτώσει τα καρκινικά κύτταρα στο ανθρώπινο σώμα, υποστηρίζουν τώρα επιστήμονες, αν και το τσιγάρο αποτελεί μια από τις κύριες αιτίες πρόκλησης της ασθένειας.


Αυτή η ανατρεπτική ανακάλυψη έγινε από μια αυστραλιανή ομάδα επιστημόνων, που εντόπισε ένα μόριο στο άνθος του φυτού το οποίο καταπολεμά τους μύκητες και τα βακτήρια. Έκπληκτοι οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι έχει, επίσης, τη δυνατότητα να εντοπίζει και να καταστρέψει τα καρκινικά κύτταρα.

Το θαυματουργό μόριο ονομάζεται NaD1 και λειτουργεί δημιουργώντας κάτι σαν «τανάλια» που γαντζώνεται στα λιπίδια πάνω στη μεμβράνη των καρκινικών κυττάρων, τα οποία σχίζει αναγκάζοντας έτσι το κύτταρο να αποβάλλει το περιεχόμενό του και να διασπαστεί.

«Υπάρχει ειρωνεία στο γεγονός ότι ένας ισχυρός μηχανισμός άμυνας κατά του καρκίνου κρύβεται στο άνθος του καλλωπιστικού φυτού του καπνού. Ωστόσο, όποια και αν είναι η προέλευσή του, αποτελεί μια πολύ ευχάριστη ανακάλυψη», τονίζει ο δόκτωρ Μαρκ Χιούλετ, από το Ινστιτούτο Μοριακών Επιστημών της Μελβούρνης.

Tο επόμενο βήμα είναι να γίνουν προκλινικές μελέτες για να εξακριβωθεί πώς το NaD1 θα μπορούσε να «αναλάβει δράση» στη θεραπεία κατά του καρκίνου.

DOROTHEA MERCURI KOSTA VAXENANIS.Χώρισαν Κώστας Βαξεβάνης-Δωροθέα Μερκούρη!Σύμφωνα με δημοσίευμα του περιοδικού People, Κώστας Βαξεβάνης και Δωροθέα Μερκούρη χώρισαν μετά από ένα χρόνο κοινής πορείας τους στην ζωή.Κώστας Βαξεβάνης και Δωροθέα Μερκούρη ζούσαν τον έρωτά τους αποφεύγοντας τα κοσμικά στέκια, χωρίς να θέλουν να τραβούν πάνω τους τα φώτα της δημοσιότητας και τον φωτογραφικό φακό που καραδοκούσε πάντα για να τους απαθανατίσει. Ο χωρισμός του Κώστα Βαξεβάνη και της Δωροθέας Μερκούρη ήταν απρόσμενος. Το περιοδικό People αναφέρει ότι αιτία του χωρισμού τους είναι η ύπαρξη ενός τρίτου προσώπου που μπήκε ανάμεσά τους.
Η Δωροθέα Μερκούρη είχε δηλώσει σε συνέντευξή της για τον πρώην σύντροφό της: «Είναι…άνθρωπος πάνω από όλα. Στην προσωπικότητά του με ελκύει η πίστη που έχει στα πράγματα με τα οποία ασχολείται, όπως η αισιοδοξία του ότι θα αλλάξει η χώρα!»


Kώστας Βαξεβάνης Δωροθέα Μερκούρη

Την δική της απάντηση έδωσε στην Μαρία Ηλιάκη, η Ναταλία Γερμανού μέσω twitter στην σχόλιο που έκανε η πρώτη μέσα από το "Δέστε τους" το απόγευμα της Παρασκευής 4 Απριλίου για την σχέση της παρουσιάστριας με τον Μάνο Ιωάννου.

Συγκεκριμένα η Μαρία Ηλιάκη σχολίασε τις δηλώσεις της Ναταλίας Γερμανού στο Πρωινο MOU λέγοντας:«Πιστεύω ότι τον πάει για σχόλασμα τον Ιωάννου. Γιατί είπε ότι είναι πάρα πολύ καιρό και μετά είπε ότι είναι μαζί 9 μήνες. Αν το 9 μήνες είναι ο πολύς καιρός της Ναταλίας, σημαίνει ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα. Έτσι όπως το είπε είναι σαν να είναι μαζί δύο χρόνια.» Η Ναταλία Γερμανού σχολίασε τις δηλώσεις της Μαρίας Ηλιάκη με καυστικό και αιχμηρό χιούμορ γράφοντας χαρακτηριστικά στον λογαριασμό της στο twitter:

"Μαρία Ηλιάκη: Η Ναταλία πάει για σχόλασμα τον Ιωάννου. Τι να σχολιάσω. Τον τίτλο ή την φαρμακερή οχιά Μαρία Ηλιάκη; Έλεος!" Eνώ η Μαρία Ηλιάκη έσπευσε να της απαντήσει γράφοντας: "Δεν θα μπει κανείς ανάμεσά μας!", βάζοντας πολλές κόκκινες καρδούλες και φατσούλες να κλαίνε από τα γέλια...

Stin-Ygeia-Mas-Re-Paidia-Epeisodio-24-Afierwma-Ston-Giwrgo-Zampeta

Στην Υγειά μας ρε Παιδιά Επεισόδιο 25 - Αφιέρωμα στον Γιώργο Ζαμπέτα

Οι Λένα Αλκαίου, Θέμης Ανδρεάδης, Χρήστος Δάντης, Μιχάλης Δημητριάδης, Κώστας Μακεδόνας και Μαρία Σταφυλοπάτη, αναλαμβάνουν το μουσικό μέρος του αφερώματος για να μας θυμίσουν μεγάλες διαχρονικές επιτυχίες του σπουδαίου μουσικοσυνθέτη, ερμηνευτή και δεξιοτέχνη του μπουζουκιού, όπως: «Δεν έχει δρόμο να διαβώ», «Αγωνία», «Πού πας χωρίς αγάπη», «Αλήτη», «Ήρθα κι απόψε στα σκαλοπάτια σου», «Τι γλυκό να σ' αγαπούν», «Χίλια περιστέρια», «Τι σου 'κανα και μ' εγκατέλειψες», «Τα δειλινά», «Ξημερώματα», «Μάλιστα κύριε», «Σταλιά-Σταλιά», «Ο αράπης», «H παλιοπαρέα», «Ο πενηντάρης», «Σήκω χόρεψε συρτάκι», «Πού 'σαι Θανάση».
Για τον αξέχαστο Γιώργο Ζαμπέτα μιλούν και θυμούνται στιγμές από τη γνωριμία τους μαζί του, η κόρη του Κατερίνα Ζαμπέτα, αλλά και οι Μάρθα Βούρτση, Kώστας Βουτσάς, Μάρω Κοντού, Ελένη Φιλίνη, Κώστας Σπυριούνης, Αλεξάνδρα Παλαιολόγου, Γιώργος Μεσσάλας, Δημήτρης Ρίζος, Γρηγόρης Ψαριανός, Γιώργος Τσάμπρας, Σύλβια Δεληκούρα, Μαρία Φραγκάκη, Δήμητρα Σαλτού, Μαίρη Νέγρη και Νίκος Χύτας.

ΞžΒ¦ΞŸΒŒΞŸΒΞžΞŒΞžΒ± ΞžΒµΞŸβ‚¬ΞžΞ‰ΞžΞŠΞžΞΞžΞ‰ΞžΒ½ΞŸβ€°ΞžΒ½Ξžβ€•ΞžΒ±ΞŸβ€š

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget