14/2/14

Perilipseis klemmena oneira video nea epeisodia MEGA Περιληψεις ΚΛΕΜΜΕΝΑ ΟΝΕΙΡΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ VIDEO 349-350-351-352-353-354-355-356

Κλεμμένα όνειρα – Επεισόδιο 349
Μετά από την περιπέτεια της υγείας του, ο Άρης επιστρέφει στη D – Port και η Μαρία με τη Σοφία του έχουν ετοιμάσει ειδική υποδοχή. Στο ίντερνετ διαρρέει η λίστα με τους επιχειρηματίες που θα συναντήσει ο Στηβ Μαυρίδης και ο Άρης διαπιστώνει με δυσαρέσκεια ότι το όνομά του δεν υπάρχει στη λίστα… Ο Στηβ δίνει οδηγίες στη Σόνια για το πώς πρέπει να φερθεί στη συνέντευξη τύπου. Ο Ρώσος και η Σάννυ ανησυχούν για την απουσία του Λαγού και προσπαθούν να τον εντοπίσουν. Αποφασίζουν να ακολουθήσουν τον Σκνίπα, που φαίνεται πως κάτι ξέρει… Η αγωνία του Σάκη κορυφώνεται, καθώς περιμένει να ανακοινωθούν τα αποτελέσματα της υποτροφίας για το ADC.

Κλεμμένα όνειρα – Επεισόδιο 350
Ο Ορέστης και η Χρύσα κανονίζουν να συναντηθούν εκτός νοσοκομείου. Ο Ρώσος και η Σάννυ ζητάνε συγγνώμη από τον Λαγό και του υπόσχονται πως θα του αφιερώνουν περισσότερο χρόνο στο εξής. Εκείνος τους ζητάει να μείνουν όλοι μαζί σαν μία οικογένεια… Ο Στάθης, ο φίλος του Μίλτου, ζητάει με κάποια ζήλεια να μάθει περισσότερα γι’ αυτή τη «Σάννυ», που φαίνεται να μονοπωλεί τη ζωή του Μίλτου. Ο Κυριάκος προσπαθεί για άλλη μια φορά να προσεγγίσει την Αλεξάνδρα, εκείνη όμως του ξεκαθαρίζει ότι δεν μπαίνει στη διαδικασία να ξανακάνει σοβαρή σχέση…

Κλεμμένα όνειρα – Επεισόδιο 351
Η Σόνια αρνείται στον Στηβ ότι βγήκε από το ξενοδοχείο χωρίς να του το πει και εκείνος την προειδοποιεί να μην τον παρακούσει. Ο Στάθης στέλνει μήνυμα στον Μίλτο μέσα στη νύχτα και η Σάννυ ενοχλείται. Η Βίκυ και η Μαρία σχολιάζουν τη βελτίωση της σχέσης του Σταύρου και του Άρη, αλλά ο Σταύρος τούς απαντά ότι ο ίδιος δεν συγχωρεί τον Άρη για όσα του έκανε στο παρελθόν. Η Χρύσα, προς μεγάλη χαρά του Ορέστη, αποφασίζει να κάνει μια δωρεά στο νοσοκομείο…

Κλεμμένα όνειρα – Επεισόδιο 352
Πρώτη μέρα μαθημάτων στο κολέγιο και η Μαρέλα έρχεται σε διένεξη με την Πέγκυ. Η Μαρία προσπαθεί να εξηγήσει στον Σταύρο για ποιο λόγο πήγε στην D – Port, κατηγορώντας τον ότι αυτός δεν ενδιαφέρθηκε ποτέ για εκείνη, σε αντίθεση με τον Άρη, που της πρότεινε θέση εργασίας στην εταιρεία του. Η Χρύσα μαθαίνει έκπληκτη ότι η Μαρία δουλεύει στην D-Port και ρωτά αν τρέχει κάτι μεταξύ τους. Ο Στηβ πιάνει επ’ αυτοφώρω τη Σόνια να ψαχουλεύει στην ντουλάπα του και γίνεται έξαλλος. Στο μεταξύ, ο Μαυρίδης επισκέπτεται τον Άρη στην D – Port και του κάνει μία αρκετά ριψοκίνδυνη πρόταση…

Κλεμμένα όνειρα – Επεισόδιο 353
Η Βίκυ υποστηρίζει τη Μαρία στον Ρώσο και στον Σταύρο, που εξακολουθούν να είναι θυμωμένοι μαζί της για το ψέμα που τους είπε για τη νέα της δουλειά. Ο Ορέστης ζητά από τη Χρύσα να κρατήσουν μυστική τη σχέση τους για να μην εκτεθεί στο νοσοκομείο και εκείνη δέχεται απρόθυμα. Ο Ίωνας βρίσκει τον διευθυντή του γηροκομείου και τον παρακαλεί να τον ενημερώσει σε περίπτωση που κάποιος επισκεφτεί τον πατέρα του. Η Βίκυ βρίσκει τη Μαρία και της ζητάει να υπερασπιστεί τις επιλογές της και να επιστρέψει στο σπίτι…

Κλεμμένα όνειρα – Επεισόδιο 354
Η Πέγκυ διαμαρτύρεται στον Σταύρο για τον απόλυτο τρόπο του και την αυστηρότητα στη διδασκαλία του, την οποία αντιδιαστέλλει με τη διδασκαλία της Νάντιας. Η Σοφία περνά από το κολέγιο για να δει τη Νάντια και τη ρωτά πώς πάει η σχέση της με τον Ορέστη. Ο Άρης και η Μαρία έρχονται λίγο πιο κοντά. Η Βίκυ λέει στον Ρώσο ότι πρέπει να συγχωρήσει τη Μαρία και του ανακοινώνει ότι εκείνη της ζήτησε ήδη να ξαναγυρίσει στο σπίτι. Ο Σταύρος καλεί συνέλευση καθηγητών στο κολέγιο, διαπληκτίζεται με τη Νάντια για την ελαστική της στάση απέναντι στους μαθητές και επιμένει να τηρήσουν οι διδάσκοντες το δικό του αυστηρό πρόγραμμα διδασκαλίας.

Κλεμμένα όνειρα – Επεισόδιο 355
Ο Άρης πλησιάζει τον Σταύρο και του ζητά να χρηματοδοτήσει ένα μέρος της καμπάνιας της D – Port, ο Σταύρος όμως του ξεκαθαρίζει πως θεωρεί το παιχνίδι απάτη και αρνείται να του δώσει χρήματα. Ο Άρης, μην έχοντας άλλη επιλογή, αποφασίζει να δεχτεί την πρόταση του Μαυρίδη… Ο Σάκης αποκαλύπτει στη Μαρέλα ότι είναι παντρεμένος και έχει και παιδί. Η ενεργοποίηση προστασίας του συστήματος στο παιχνίδι της D-Port πανικοβάλλει τον Άρη, αλλά ο χειριστής τον καθησυχάζει. Ο Ρώσος και ο Σταύρος δέχονται την επιστροφή της Μαρίας στο σπίτι…

Κλεμμένα όνειρα – Επεισόδιο 356
Η Σοφία πάει στο νοσοκομείο να βρει τον Ορέστη και, χωρίς αυτός να την αντιληφθεί, τον βλέπει έτοιμο να φιλήσει τη Χρύσα. Η Βίκυ λέει στον Σταύρο, τη Μαρία και τον Ρώσο για το βιβλίο του Δρόσου που αφορά τη ζωή της και ρωτά τον Σταύρο αν έχει πρόβλημα να κάνει η ίδια την παρουσίαση… Ο Ρώσος και η Χρύσα συναντιούνται τυχαία στο νοσοκομείο και ανταλλάσσουν τυπικές κουβέντες μέσα σε αμήχανη ατμόσφαιρα. Ο Ίωνας και η Σόνια κανονίζουν να βρεθούν στο μπαράκι όσο ο Στηβ βρίσκεται στη συνάντηση με τον Άρη…


Πατηστε στο λινκ περιμενετε 3 δευτερολεπτα και μετα πατηστε
πανω δεξια στην οθονη στη λεξη skip ad για να δειτε τα video

ΣΥΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΜΟΝΗ

ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΑΝΕΒΑΙΝΟΥΝ ΚΑΘΕ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΔΕΝ ΑΝΕΒΑΖΕΙ TA VIDEO,
ΤΑ ΒΡΙΣΚΕΙ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ!

KLEMMENA ONEIRA EPEISODIO 344 VIDEO
KLEMMENA ONEIRA EPEISODIO 345 VIDEO
KLEMMENA ONEIRA EPEISODIO 346 VIDEO
KLEMMENA ONEIRA EPEISODIO 347 VIDEO
KLEMMENA ONEIRA EPEISODIO 348 VIDEO
KLEMMENA ONEIRA EPEISODIO 349 VIDEO
KLEMMENA ONEIRA EPEISODIO 350 VIDEO
KLEMMENA ONEIRA EPEISODIO 351 VIDEO
KLEMMENA ONEIRA EPEISODIO 352 VIDEO
KLEMMENA ONEIRA EPEISODIO 353 VIDEO
KLEMMENA ONEIRA EPEISODIO 354 VIDEO
KLEMMENA ONEIRA EPEISODIO 355 VIDEO
KLEMMENA ONEIRA EPEISODIO 356 VIDEO
KLEMMENA ONEIRA EPEISODIO 357 VIDEO
KLEMMENA ONEIRA EPEISODIO 358 VIDEO
KLEMMENA ONEIRA EPEISODIO 359 VIDEO
KLEMMENA ONEIRA EPEISODIO 360 VIDEO
KLEMMENA ONEIRA EPEISODIO 361 VIDEO
KLEMMENA ONEIRA EPEISODIO 362 VIDEO
KLEMMENA ONEIRA EPEISODIO 363 VIDEO
KLEMMENA ONEIRA EPEISODIO 364 VIDEO
KLEMMENA ONEIRA EPEISODIO 365 VIDEO
KLEMMENA ONEIRA EPEISODIO 366 VIDEO
KLEMMENA ONEIRA EPEISODIO 367 VIDEO
KLEMMENA ONEIRA EPEISODIO 368 VIDEO
KLEMMENA ONEIRA EPEISODIO 369 VIDEO
KLEMMENA ONEIRA EPEISODIO 370 VIDEO


ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ ΟΝΕΙΡΑ ΘΑ ΤΑ ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ


imera twn erwtevmenwn Agiou Valentinou - Ημέρα των Ερωτευμένων (Αγίου Βαλεντίνου)
Η ταύτιση του εορτασμού της μνήμης του Αγίου Βαλεντίνου με την Ημέρα των Ερωτευμένων ξεκίνησε από την Αγγλία του ύστερου Μεσαίωνα, έχοντας παγανιστικές και χριστιανικές αναφορές.
Στα χρόνια της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, από τις 13 έως τις 15 Φεβρουαρίου, γιόρταζαν τα Λουπερκάλια προς τιμή του θεού Φαύνου (του Πάνα των Ελλήνων). Οι Ρωμαίοι θυσίαζαν κατσίκια και σκυλιά, ενώ νεαρά αγόρια χτυπούσαν με λωρίδες από δέρμα κατσίκας τις νεαρές κοπέλες για να τους μεταδώσουν τη γονιμότητα. Μία ανάλογη γιορτή υπήρχε και στην Αρχαία Αθήνα τον μήνα Γαμηλιώνα (αντιστοιχούσε στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου και το πρώτο του Φεβρουαρίου), τα Θεογάμια, προς τιμή του Δία και της Ήρας.

Η γιορτή καταργήθηκε από την Εκκλησία τον 5ο αιώνα μ.Χ., ως ειδωλολατρική. Στη θέση της (14 Φεβρουαρίου) μπήκε ο εορτασμός της μνήμης του Αγίου Βαλεντίνου, μάρτυρα της χριστιανικής πίστης από τη Ρώμη, με απόφαση του Πάπα Γελάσιου. Ο Βαλεντίνος, σύμφωνα με τον θρύλο, υπήρξε ιερωμένος του 3ου αιώνα, ο οποίος σε πείσμα των αυτοκρατορικών διαταγών δεχόταν να παντρέψει νεαρούς στην ηλικία ερωτευμένους, γλιτώνοντας με αυτό τον τρόπο τους άρρενες από τη στρατιωτική θητεία. Με άλλα λόγια, επρόκειτο για πραγματικό προστάτη των ερωτευμένων και των αντιρρησιών συνείδησης, θα λέγαμε σήμερα! Ένας άλλος θρύλος λέει ότι όσο καιρό ο Βαλεντίνος ήταν μέσα στη φυλακή, αρνούμενος να αποκηρύξει την πίστη του, ερωτεύτηκε την τυφλή κόρη του δεσμοφύλακά του, στην οποία μάλιστα έστειλε κι ένα γράμμα με την υπογραφή: Με αγάπη από τον Βαλεντίνο σου.

Ο Άγιος Βαλεντίνος
Τη νοηματοδότηση που έχει σήμερα η γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου την απέκτησε στα χρόνια του ύστερου Μεσαίωνα, γύρω στον 14ο αιώνα. Την πρώτη γραπτή αναφορά την έχουμε το 1382 στο ποίημα Το Κοινοβούλιο των Πτηνών (Parlement of Foules) του πατέρα της αγγλικής λογοτεχνίας Τζέφρι Τσόσερ. Το ποίημα των 699 στίχων είναι ένα ενύπνιο εμπνευσμένο από την παράδοση, κατά την οποία κάθε χρόνο την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου τα πουλιά συγκεντρώνονται μπροστά στη θεά της φύσης για να διαλέξουν ερωτικούς συντρόφους («...for this was Saint Valentine's Day, when every bird cometh there to choose his mate...»).

Στις αρχές του 17ου αιώνα η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου ως Γιορτή των Ερωτευμένων θα πρέπει να ήταν αρκετά γνωστή στην Αγγλία, αν λάβουμε υπόψη μας τη σχετική αναφορά στον Άμλετ του Σέξπιρ (Τραγούδι της Οφέλιας από την 4η πράξη, Μετάφραση Κωνσταντίνος Χατζόπουλος, 1916):

Καλό πρωί! Είναι σύσκοτο. Τον Άγιο Βαλεντίνο
γιορτάζω κι ήρθα κόρη εδώ
στο παραθύρι σου να ιδώ
ταίρι με σε αν θα γίνω.
Σηκώθη ο νιος και ντύνεται κι ευτύς την πόρτα ανοίγει
και μπαίνει μέσα η κορασιά,
που κορασιά δε θά 'ναι πλιά,
όταν απόκει φύγει.

Το 1840 ήταν κοινός τόπος η ανταλλαγή, μεταξύ των ερωτευμένων, μικρών χειρόγραφων σημειωμάτων με ευχές (valentines). Το ίδιο χρονικό διάστημα η γιορτή διαδόθηκε και στην Αμερική, όπου η ανταλλαγή ευχετήριων καρτών βοηθήθηκε από τη βιομηχανοποίηση και τα φθηνά ταχυδρομικά τέλη. Με την πάροδο του χρόνου το επιχειρηματικό δαιμόνιο και η πολιτιστική επιβολή των αγγλοσαξόνων έδωσαν στη γιορτή τον οικουμενικό χαρακτήρα που γνωρίζουμε σήμερα.

Τα τελευταία χρόνια η εμπορευματοποίηση της γιορτής έχει φθάσει στο κατακόρυφο. Μετά τις κάρτες, τις ηλεκτρονικές κάρτες μέσω Ίντερνετ (e-cards), τα λουλούδια και τα σοκολατάκια, σειρά έχει η βιομηχανία των κοσμημάτων να οικειοποιηθεί την ημέρα των ερωτευμένων. Ο τζίρος του Αγίου Βαλεντίνου μόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες ξεπέρασε το 2010 τα 15 δισεκατομμύρια δολάρια, το ισόποσο του ΑΕΠ της Μποτσουάνα.

Η γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου προκαλεί αντιδράσεις στον μη Χριστιανικό κόσμο. Στην Ινδία οι φανατικοί ινδουιστές και μουσουλμάνοι αντιτίθεται στη γιορτή. Τη θεωρούν πολιτιστικό μίασμα και προϊόν της παγκοσμιοποίησης. Στο Πακιστάν, το τοπικό ισλαμικό κόμμα ζητά την κατάργησή της, καθώς, όπως υποστηρίζει, αντιβαίνει τον Ισλαμικό Πολιτισμό. Την ίδια άποψη έχουν και οι συντηρητικοί κύκλοι του θεοκρατικού Ιράν.
Η ελληνική εκδοχή της Γιορτής των Ερωτευμένων

Ο Άγιος Υάκινθος
Ο Άγιος Βαλεντίνος δεν μνημονεύεται πουθενά στο ορθόδοξο εορτολόγιο και, όπως ήταν φυσικό, η ορθόδοξη Εκκλησία ποτέ δεν τον παραδέχτηκε. «Ο άγιος αυτός είναι για μας ανύπαρκτος. Είναι μια μυθοπλασία δυτικής προέλευσης», δηλώνουν άνθρωποι της Εκκλησίας. Με τη σειρά της και η Καθολική Εκκλησία στην αναθεώρηση του γενικού εορτολογίου της το 1969 υποβίβασε την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου σε τοπική εορτή, επειδή δεν γνώριζε σχεδόν τίποτα για τον βίο του, παρά μόνο ότι ετάφη στη Βία Φλαμίνια της Ρώμης στις 14 Φεβρουαρίου.

Όταν, όμως, ο ξενόφερτος άγιος άρχισε να μπαίνει για τα καλά και στη ζωή των Ελλήνων και η ημέρα αυτή να καθιερώνεται και στη χώρα μας ως η ημέρα των ερωτευμένων στα τέλη της δεκαετίας του '70 με πρωτοβουλία των ανθοπωλών, εκπρόσωποι της Εκκλησίας πρότειναν οι Έλληνες ερωτευμένοι να τιμούν και να γιορτάζουν αγίους που υπάρχουν στο ορθόδοξο εορτολόγιο.

Το 1994, ο τότε εκπρόσωπος Τύπου της Ιεράς Συνόδου, Γιάννης Χατζηφώτης, πρότεινε να καθιερωθεί ως ημέρα των ερωτευμένων η γιορτή του Αγίου Υακίνθου, που τιμάται στις 3 Ιουλίου. Ο Υάκινθος καταγόταν από την Καισάρεια της Καπαδοκίας και υπηρετούσε ως κουβικουλάριος (θαλαμηπόλος) του ρωμαίου αυτοκράτορα Τραϊανού. Άνθρωπος εμπιστοσύνης του αυτοκράτορα, ο Υάκινθος προσηλυτίσθηκε στον Χριστιανισμό, προκαλώντας την οργή του Τραϊανού, που όταν το έμαθε διέταξε να τον φυλακίσουν χωρίς να του δίνουν καθόλου φαγητό, εκτός κι αν ήθελε να φάει ειδωλόθυτα. Σαράντα μέρες πέρασε έτσι ο Υάκινθος, χωρίς να αγγίξει τα ειδωλόθυτα. Την 41η, όμως, παρέδωσε το πνεύμα του στον Κύριο, σε ηλικία 20 ετών.

Στην καθιέρωση της 3ης Ιουλίου ως ημέρα του έρωτα και της ποίησης πρωτοστάτησε ο γνωστός τραγουδοποιός από τα Ανώγεια της Κρήτης, Λουδοβίκος των Ανωγείων, που μαζί με ανθρώπους του πνεύματος και των γραμμάτων προχώρησαν στην ανέγερση ενός ναού σε μια πανέμορφη τοποθεσία, σε υψόμετρο 1.200 μέτρων στον Ψηλορείτη. Μπροστά από το εκκλησάκι αυτό, που είναι το μοναδικό στην Ελλάδα αφιερωμένο στον Άγιο, κάθε καλοκαίρι πραγματοποιούνται εκδηλώσεις με την επωνυμία Υακίνθεια.

Το 2000 ο μακαριστός Aρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, στην προσπάθειά του να φέρει πιο κοντά τη νεολαία στην Εκκλησία, πρότεινε να εορτάζεται η γιορτή των ερωτευμένων στις 13 Φεβρουαρίου, ημέρα που η Ορθοδοξία τιμά τη μνήμη των Αποστόλων Ακύλα και Πρίσκιλλας, ενός ενάρετου ζευγαριού Ιουδαίων σκηνοποιών, που ζούσε στην Κόρινθο και ασπάστηκε τον Χριστιανισμό.

Υπάρχει και μια τρίτη πρόταση, μάλλον από αρχαιόπληκτους, να εορτάζονται ως προστάτες των ερωτευμένων στις 14 Φεβρουαρίου ο πολυμήχανος Οδυσσέας και η πιστή του Πηνελόπη.

ΞžΒ¦ΞŸΒŒΞŸΒΞžΞŒΞžΒ± ΞžΒµΞŸβ‚¬ΞžΞ‰ΞžΞŠΞžΞΞžΞ‰ΞžΒ½ΞŸβ€°ΞžΒ½Ξžβ€•ΞžΒ±ΞŸβ€š

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget