3/2/14

Έφτασε στην Κεφαλονιά ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας, ο οποίος επισκέφθηκε κατευθείαν το Ληξούρι, που έχει πληγεί περισσότερο από τους σεισμούς.
Σύμφωνα με πληροφορίες από το νησί πάντως, οι κάτοικοι δεν τον υποδέχθηκαν με τις καλύτερες διαθέσεις,καθώς κατά το πέρασμά του από τον κεντρικό πεζόδρομο του Ληξουρίου, έγινε αποδέκτης έντονων παραπόνων και φραστικών επιθέσεων. Μάλιστα, οι πλήροφορίες κάνουν λόγο για έντονη δυσαρέσκεια από τους πολίτες, καθώς ο υπουργός έφτασε να δει τους σεισμόπληκτους με πολυπληθή συνοδεία αστυνομικών για ασφάλεια.
Πηγή: protothema

Την μεσαιωνική Σιένα (ιταλ. Siena) θα βρείτε να "στέκει" αγέρωχη σε υψόμετρο 322 μέτρων! Πρόκειται για την πανέμορφη πρωτεύουσα της Τοσκάνης που μοιάζει να χει παγώσει στον χρόνο, το ιστορικό της κέντρο, δε, από το 1995 ανήκει απολυτως δικαιολογημένα στα Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO.
Από την Μαρία Χαιρέτη

Είναι μοιρασμένη σε δεκαεπτά "Contrada" (γειτονιές) και η κάθεμια από αυτές  έχει το όνομα ενός ζώου ή κάποιου αντικειμένου. Η κουκλίστικη αυτή επαρχιακή πόλη έχει μια αύρα αλλοτινής εποχής που δεν οφείλεται εξ΄ολοκλήρου στην αρχιτεκτονική της που έχει διατηρηθεί ανεπάφη! Μεγάλο κομμάτι της ατμόσφαιρα της είναι οι άνθρωποι της, φιλοξένοι, ξέχνιαστοι και σε πιο "ήρεμους" χρόνους σε κάνουν να χαμογελάσεις και χαλαρώσεις σε ένα αληθινά παραμυθένιο μέρος που νιώθεις... ότι από σε στιγμή σε στιγμή θα εμφανιστεί στα καλντερίμια του κάποιος ιππότης αναζητώντας την πριγκίπισσά του!

2
Τη δυνατότητα της ελεύθερης πρόσβασης στο διαδίκτυο σε δεκάδες κομβικά σημεία της πόλης θα έχουν πολύ άμεσα οι Θεσσαλονικείς και οι επισκέπτες της πόλης. Το εγχείρημα θα ξεκινήσει από την ανατολική Θεσσαλονίκη και το κέντρο, αρχής γενομένης από τα τέλη του ερχόμενου μήνα.

Την πρωτοβουλία για δωρεάν ασύρματο ίντερνετ στη Θεσσαλονίκη, η οποία μάλιστα για το τρέχον έτος είναι Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας, ανέλαβε ο αντιδήμαρχος Οικονομικών, Επιχειρηματικότητας και Απασχόλησης Χασδάι Καπόν.

Ειδικότερα από πλευράς δήμου Θεσσαλονίκης εκδόθηκε ανοικτή πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, με την οποία καλούνται όλες οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο χώρο να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους εντελώς δωρεάν, χωρίς ο δήμος να έχει καμία υποχρέωση για ανταποδοτικά οφέλη.

«Ήδη δύο εταιρείες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του δήμου Θεσσαλονίκης, προχωρώντας σε δωρεές σε ό,τι αφορά την ανάπτυξη υπηρεσιών ασύρματης πρόσβασης στο διαδίκτυο, οι οποίες θα παρέχονται εντελώς δωρεάν προς όλους τους πολίτες», επισήμανε ο κ. Καπόν, τονίζοντας ότι οι προσπάθειες του δήμου λειτουργούν συμπληρωματικά προς τις σχετικές εξαγγελίες του πρωθυπουργού.

Άλλωστε και οι πρωθυπουργικές εξαγγελίες για δωρεάν wi-fi επί της ουσίας θα υλοποιηθούν μέσω των δήμων, οι οποίοι εκλήθησαν εσχάτως από το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων να υποδείξουν τα πλέον πολυσύχναστα σημεία στις πόλεις τους αλλά και τα σημεία όπου οι πολίτες παραμένουν για αρκετό χρονικό διάστημα.

«Η ανάγκη για εκσυγχρονισμό των τηλεπικοινωνιακών υποδομών και υπηρεσιών είναι προφανής και αυταπόδεικτη. Με τον τρόπο αυτό διευκολύνονται σημαντικά οι ίδιοι οι κάτοικοι αλλά και οι τουρίστες που επισκέπτονται τη Θεσσαλονίκη, ενώ εξυπηρετείται σημαντικά και η επιχειρηματικότητα», υπογράμμισε ο κ. Καπόν.Στην ανατολική Θεσσαλονίκη

Σε πρώτη φάση σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Οικονομικών, Επιχειρηματικότητας και Απασχόλησης η ανάπτυξη των υπηρεσιών ασύρματης πρόσβασης στο ίντερνετ θα αρχίσει από την ανατολική Θεσσαλονίκη. Η εταιρεία, που προχώρησε σε σχετική δωρεά προς το δήμο Θεσσαλονίκης, έχει δεσμευτεί ότι δωρεάν ίντερνετ θα παρέχεται από τα τέλη Φεβρουαρίου σε έντεκα κομβικά σημεία και σταδιακά σε συνεννόηση με το δήμο θα υπάρχει η δυνατότητα να γίνονται επεκτάσεις και σε άλλες περιοχές.

Η δωρεά που αφορά τα πρώτα έντεκα σημεία έγινε ήδη αποδεκτή από την αρμόδια οικονομική επιτροπή του δήμου Θεσσαλονίκης, που συνεδρίασε υπό την προεδρία του αντιδημάρχου Ποιότητας Ζωής Κωνσταντίνου Ζέρβα. Θα ακολουθήσει μέσα στις επόμενες ημέρες η υπογραφή της σχετικής συμφωνίας μεταξύ δήμου και εταιρείας, ώστε πολύ άμεσα οι Θεσσαλονικείς να μπορούν να έχουν δωρεάν πρόσβαση στο ίντερνετ στα ακόλουθα έντεκα σημεία:

1. Στην πλατεία Καούδη

2. Στην πλατεία Συνδίκα

3. Στην πλατεία Αίνου

4. Στο πάρκο της Νέας Ελβετίας

5. Στην πλατεία Ίριδος

6. Στην πλατεία Μηνά Πατρικίου

7. Στο πάρκο της Κρήτης

8. Στο γήπεδο του Άρη

9. Στο γήπεδο του ΠΑΟΚ

10. Στο γήπεδο του Αχιλλέα Τριανδρίας

11. Στο πάρκο της Παπαναστασίου

Στο κέντρο και στην παραλία

Παράλληλα, όπως ανέφερε ο κ. Καπόν, τις προηγούμενες ημέρες ο δήμος Θεσσαλονίκης δέχτηκε ανάλογη προσφορά και από δεύτερη εταιρεία. Η πρόταση, η οποία κατ’ αρχήν έχει αξιολογηθεί θετικά από τις δημοτικές υπηρεσίες, θα διαβιβαστεί στην οικονομική επιτροπή του δήμου Θεσσαλονίκης, που είναι η μόνη αρμόδια για την αποδοχή της δωρεάς.

Τα επιπλέον σημεία που θα καλυφθούν είναι τα ακόλουθα:

12. Το νέο δημαρχιακό μέγαρο

13. Το πάρκο της Ανθοκομικής

14. Η πλατεία Αριστοτέλους

15. Ο Λευκός Πύργος

16. Η νέα παραλία

17. Η πλατεία Ρομφέη

18. Η πλατεία Αγίου Παντελεήμονα

19. Η είσοδος της ΔΕΘ

20. Η πλατεία της ΧΑΝΘ

21. Η περιοχή του Αρχαιολογικού ΜουσείουΑνοικτή πρόσκληση

Όπως τονίζει ο αντιδήμαρχος Οικονομικών, Επιχειρηματικότητας και Απασχόλησης, η σχετική πρόσκληση του δήμου Θεσσαλονίκης είναι ανοικτή προς όλες ανεξαιρέτως τις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο χώρο των τηλεπικοινωνιών.

Στόχος του δήμου σύμφωνα με τον κ. Καπόν είναι μέσα από τη διαδικασία αυτή να αναπτυχθεί δίκτυο wi-fi σε 80 ή και περισσότερα πολυσύχναστα σημεία της πόλης, μεταξύ των οποίων κεντρικές πλατείες και άλλοι δημόσιοι χώροι, όπου συναθροίζεται μεγάλος αριθμός πολιτών, αλλά και σειρά χώρων τουριστικού ενδιαφέροντος.FREE WIFI Οφέλη και για τις δημοτικές υπηρεσίες

Παράλληλα με το ελεύθερο ίντερνετ οι εταιρείες που υποβάλλουν τις προσφορές τους προς το δήμο Θεσσαλονίκης αναλαμβάνουν τη δέσμευση και για τη διασύνδεση όλων των περιφερειακών κτιρίων, όπου λειτουργούν δημοτικές υπηρεσίες.

Σύμφωνα με τον κ. Καπόν πρόκειται για μία διαδικασία που θα επιφέρει σημαντική οικονομία κλίμακας στις δαπάνες που κάνει ο δήμος Θεσσαλονίκης στον τομέα των τηλεπικοινωνιών. Σε χώρους εκτός του δημαρχιακού μεγάρου λειτουργούν ακόμη και ορισμένες από τις πλέον νευραλγικές υπηρεσίες του δήμου, όπως είναι για παράδειγμα το αρχιτεκτονικό και η πολεοδομία, το πράσινο, η καθαριότητα ή ακόμη και η κοινωνική πολιτική.

Επιπρόσθετα με αυτόν τον τρόπο θα επιτευχθεί η διασύνδεση των δημοτικών επιχειρήσεων, των γυμναστηρίων, των βιβλιοθηκών, των παιδικών σταθμών, των γραφείων των κατά τόπους δημοτικών κοινοτήτων αλλά και σειράς άλλων χώρων, όπως τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών, τα ΚΑΠΗ ή ακόμη και τα εργοτάξια του δήμου.


Το μελισσόχορτο, γνωστό και ως βάλσαμο, είναι ο λεγόμενος «ξάδερφος της μέντας». Πολυάριθμες μελέτες αποδεικνύουν την ευεργετική του επίδραση για τη χαλάρωση.

Το αιθέριο έλαιο από μελισσόχορτο είναι ιδανικό εάν βρισκόμαστε εκτός σπιτιού. Λίγες σταγόνες αρκούν για να μειωθεί η αρτηριακή πίεση και να αποβάλλουμε το στρες στη στιγμή. Μπορούμε να το έχουμε στην τσάντα ή το αυτοκίνητο για να το χρησιμοποιήσουμε σε «κατάσταση έκτακτης ανάγκης». Υπάρχουν επίσης στην αγορά αρωματικά χώρου και αυτοκινήτου με αυτήν την υπέροχη μυρωδιά.
Μπορούμε επίσης να βράσουμε το βότανο ώστε να φτιάξουμε ένα απολαυστικό ρόφημα. Μία ή δύο κουταλιές του αποξηραμένου φυτού αρκούν για μία κούπα ζεστό νερό. Τόσο η γεύση όσο και το άρωμα του τσαγιού μας χαλαρώνουν και μας ηρεμούν.



Η Ελεονώρα Μελέτη πέρασε την ημέρα της συντροφιά με... μια πολύ καλή παρέα.Με την ανιψιά της που λατρεύει και της έχει αδυναμία. Αφού έπαιξαν η μικρή την έκανε μια δυνατή αγκαλιά και της έδωσε ένα φιλί το οποίο απαθανάτισαν οι συγγενείς της παρουσιάστριας και στη συνέχεια εκείνη «ανέβασε» τη φωτογραφία στη προσωπική της σελίδα στο instagram γράφοντας: «Να σε σφίγγει για να σε φιλήσει: αξία ανεκτίμητη».


Άφησε εποχή με... τις φωτογραφήσεις της. Μεσουράνησε στη δεκαετία του 90 όχι τόσο με τα τραγούδια της αλλά με την εκρηκτική εμφάνισή της. Μετράει δεκάδες εξώφυλλα ειδικά στα ανδρικά περιοδικά και αξέχαστες καuτές πόζες. Σήμερα συνεχίζει να μοιράζει χαρά στους θαυμαστές της αφού κάνει εμφανίσεις σε διάφορα μαγαζιά και τραγουδά τις μεγαλύτερες επιτυχίες της.Η Σαμπρίνα παραμένει μία εντυπωσιακή γυναίκα, ενώ στην ζωή και στην καρδιά της έχει έναν μονάκριβο άνδρα.. τον γιό της.


Ποιες προϋποθέσεις ισχύουν!Σύνταξη στα 58 ή στα 59 μπορούν να κατοχυρώσουν και το 2014, χιλιάδες ασφαλισμένοι σε ΙΚΑ, Δημόσιο, ΔΕΚΟ, Τράπεζες, αξιοποιώντας τον χρόνο ασφάλισης που είχαν μέχρι το 2012 και αποφεύγοντας τις παγίδες που μπορεί να τους πάνε στα 67.

Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», τα μυστικά για την έξοδο στα 58 ή στα 59 με 35ετία μπορούν να τα αξιοποιήσουν χιλιάδες ασφαλισμένοι.

Ωστόσο, θα πρέπει να προσέξουν τις επιμέρους προϋποθέσεις αλλά και τα μυστικά που κρύβουν οι ειδικές συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις των Ταμείων.

Στον οδηγό συνταξιοδότησης που δημοσιεύει η εφημερίδα φωτίζονται τα μυστικά τόσο για σύνταξη στα 58 με 35ετία, που αφορούν πάνω από 2,2 εκατομμύρια εργαζομένους που είναι ασφαλισμένοι στα ταμεία μισθωτών.

Συνοπτικά ισχύουν οι εξής προϋποθέσεις:

1. Για τους δημοσίους υπαλλήλους η σύνταξη στα 58 κλειδώνει εφόσον είχαν 25 έτη υπηρεσίας ως το 2010.

2. Η ημερομηνία πρόσληψης τους είναι το κίνητρο για να βγουν στη σύνταξη με 35 ή με 37 έτη υπηρεσίας χωρίς όριο ηλικίας.

3. Για υπαλλήλους ΔΕΚΟ και τραπεζών, καθώς και άλλων ειδικών Ταμείων (ΕΤΑΠ-ΜΜΕ) χρειάζονται 35 έτη υπηρεσίας συνολικά ως το 2010 για σύνταξη στα 58 ή στα 59.

4. Όσοι ασφαλίστηκαν πριν από το 1983 είτε απευθείας σε ταμεία ΔΕΚΟ-τραπεζών είτε σε οποιονδήποτε φορέα και στη συνέχεια σε ένα από τα ειδικά ταμεία συνταξιοδοτούνται με 35ετία χωρίς όριο ηλικίας.

5. Στο ΙΚΑ η σύνταξη στα 58 ή στα 59 προϋποθέτει τη συμπλήρωση της 35ετίας (σ.σ: 10.500 ημέρες ασφάλισης μέχρι το 2012).

Τόσο η Κατερίνα Στικούδη, όσο και ο Ησαΐας, έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό για να «κερδίσουν» τους τηλεθεατές και φυσικά το πολυπόθητο... τρόπαιο με τρεις χορογραφίες και ένα κοινό τραγούδι το οποίο, ωστόσο, ο καθένας χόρεψε διαφορετικά!
Συγκεκριμένα, ο Ησαΐας «έκλεψε» τις εντυπώσεις ως μαύρος κύκνος, ενώ η Κατερίνα ενθουσίασε ως «ξωτικό» του δάσους.
Η τελική βαθμολογία των κριτών ήταν 120 πόντοι για τον Ησαΐα και την Μαρία Αντιμισάρη και 116 για την Κατερίνα και τον Ηλία Μπούτση, ωστόσο, η αγάπη του κόσμου προς το πρόσωπο του τραγουδιστή ήταν αυτή που του έδωσε τη νίκη!
Σημειώνεται ότι στη δεύτερη του χορογραφία ο Ησαΐας επέλεξε να χορέψει τζάιβ και εντυπωσίασε του κριτές αφού η βαθμολογία του ήταν 40 βαθμοί.
Πάντως, η η χορογραφία με κλειστά τα μάτια που θέλησε να παρουσιάσει στον τελικό η Κατερίνα Στικούδη, δεν κατάφερε να ενθουσιάσει την κριτική επιτροπή η οποία της στέρησε το άριστα.


ΞžΒ¦ΞŸΒŒΞŸΒΞžΞŒΞžΒ± ΞžΒµΞŸβ‚¬ΞžΞ‰ΞžΞŠΞžΞΞžΞ‰ΞžΒ½ΞŸβ€°ΞžΒ½Ξžβ€•ΞžΒ±ΞŸβ€š

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget