y

Formula 1 GP Ρωσία Χάμιλτον πρωταθλήτρια η Mercedes

lewis-hamilton-570Ο Λιούις Χάμιλτον κέρδισε το grand prix της Ρωσίας και χάρισε στην Mercedes τον τίτλο της παγκόσμιας πρωταθλήτριας. Εκπληκτικός ο Νίκο Ροσμπεργκ
που από 2ος βρέθηκε 20ος και επανήλθε στη θέση όπου ξεκίνησε τον αγώνα...

Επιμέλεια: Θάνος Δημάτσας

Το Grand Prix της Ρωσίας διεξήχθη με 21 πιλότους καθώς ο Ζιλ Μπιανκί νοσηλεύεται ακόμη στο νοσοκομείο ύστερα από το ατύχημα στην Ιαπωνία, με τον Γάλλο να βρίσκεται στην εντατική. Στην πίστα λίγα μετά την γραμμή της εκκίνησης είχε γραφθεί ένα μήνυμα που ανέφερε: «Ζιλ Μπιανκί είμαστε κοντά σου» και οι πιλότοι πριν ξεκινήσει ο αναγνωριστικός γύρος δημιούργησαν έναν κύκλο για χάρη του πιλότου της Μαρούσια και δίνοντας ο καθένας ένα αντικείμενο της επιλογής του, δείχνοντας έτσι πως είναι κοντά στον συνάδελφό τους.

Από την 2η στην 20η θέση και...τούμπαλιν

Ο Λιούις Χάμιλτον έκανε πολύ καλή εκκίνηση, ο Νίκο Ρόσμπεργκ ακόμα καλύτερη πίεσε τον Βρετανό και με... αντικανονικό τρόπο βρέθηκε μπροστά του καθώς απέφυγε την στροφή και πήγε από την εξωτερική πλευρά της πίστας. Η κατάσταση του μονοθεσίου του Νίκο Ρόσμπεργκ δεν ήταν σε καλή κατάσταση και οδηγήθηκε προς τα πιτ, πριν όμως γίνει αυτό οι μηχανικοί της Mercedes έδωσαν την εντολή στον Γερμανό να παραχωρήσει την θέση του στον Λιούις Χάμιλτον και ο Ρόσμπεργκ κατευθύνθηκε στα πιτ στοπ. Οι μηχανικοί της, πλέον, παγκόσμιας πρωταθλήτριας πήραν το ρίσκο να βάλουν την μέση γόμα ελαστικών και να πορευθεί το μονοθέσιο για 51 γύρους με τα ίδια ελαστικά. Ο Νίκο Ρόσμπεργκ όταν βγήκε από το pit lane, ήταν στην 20η θέση και ξεκίνησε να πιέζει με το μονοθέσιο που διαθέτει και προσπέραση με προσπέραση βρέθηκε και πάλι στην 2η θέση πίσω από τον Λιούις Χάμιλτον.

Πρώτος μέχρι τέλους

Από τη στιγμή που Ρόσμπεργκ του παραχώρησε την πρώτη θέση την οποία πήρε αντικανονικά και μπήκε στα πιτ, ο Χάμιλτον γνώριζε πως το παιχνίδι είναι 100% στα δικά του χέρια. Ο Βρετανός οδήγησε συνετά και πολύ καλά το μονοθέσιο του, δεν το έφθειρε και άρχιζε να χτίζει διαφορά από τον Βάλτερ Μπότας. Ο πιλότος της Williams δεν πίεζε άμεσα το μονοθέσιο της Mercedes, αλλά δεν άφηνε τον Χάμιλτον να χτίσει διαφορά, ελέω του μελλοντικού πιτ στοπ. Ο «άνεμος», Λιούις Χάμιλτον κατάφερε να πάρει την απαραίτητη, μπήκε στα πιτ ανενόχλητος βγήκε χωρίς καμία πίεση στην πρώτη θέση και είδε πρώτος την καρό σημαία στο grand prix της Ρωσίας.

Παγκόσμια πρωταθλήτρια η Mercedes

Ο Λιούις Χάμιλτον πέραν από το προσωπικό όφελος που είχε η νίκη στο Σότσι της Ρωσίας, χάρισε παράλληλα και το πρωτάθλημα κατασκευαστών στην ομάδα του, σε αυτό βέβαια βοήθησε και ο Νίκο Ρόσμπεργκ, ο οποίος κατάφερε να επιστρέψει στην 2η θέση της κούρσας. Η γερμανική ομάδα διαδέχεται στην κορυφή την Red Bull Racing που ήταν εκεί για τέσσερα συναπτά έτη.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα

Χάμιλτον Mercedes Νικητής
Ρόσμπεργκ Mercedes +13.6
Μπότας Williams +17.4
Μπάτον McLaren +30.2
Μάγκνουσεν McLaren +53.6
Αλόνσο Ferrari +60.0
Ρικιάρντο Red Bull +61.8
Φέτελ Red Bull +66.1
Ραϊκόνεν Ferrari +78.8
Πέρεζ Force India +80.0
Μάσα Williams +80.8
Χούλκενμπεργκ Force India +81.3
Βερν Toro Rosso +97.2
Κβιάτ Toro Rosso +1 γύρο
Γκουτιέρεζ Sauber +1 γύρο
Σούτιλ Sauber +1 γύρο
Γκροζάν Lotus +1 γύρο
Μαλντονάντο Lotus +1 γύρο
Έρικσον Caterham +2 γύροι
Εγκατέλειψαν
Κομπαγιάσι Caterham 21° γύρο
Τσίλτον Marussia 9° γύρο

Βαθμολογία οδηγών

Χάμιλτον 291
Ρόσμπεργκ 274
Ρικιάρντο 199
Μπότας 145
Φέτελ 143
Αλόνσο 141
Μπάτον 94
Χούλκενμπεργκ 76
Μάσα 71
Μάγκνουσεν 49
Πέρεζ 47
Ραϊκόνεν 47
Βερν 21
Γκροζάν 8
Κβιάτ 8
Μπιανκί 2

Βαθμολογία κατασκευαστών

Mercedes 565
Red Bull 342
Williams 216
Ferrari 188
McLaren 143
Force India 123
Toro Rosso 29
Lotus 8
Marussia 2
Sauber 0
Caterham 0

Δημοσίευση σχολίου

ΝΑ ΓΡΑΦΕΤΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ...

ΞžΒ¦ΞŸΒŒΞŸΒΞžΞŒΞžΒ± ΞžΒµΞŸβ‚¬ΞžΞ‰ΞžΞŠΞžΞΞžΞ‰ΞžΒ½ΞŸβ€°ΞžΒ½Ξžβ€•ΞžΒ±ΞŸβ€š

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget