y

Βγάλτε σύνταξη σε μία ημέρα από το ΙΚΑ

Την έκδοση σύνταξης σε μία ημέρα(!) δρομολογεί το ΙΚΑ με την προκήρυξη διεθνούς διαγωνισμού για το σχετικό έργο, που...


προβλέπεται να ολοκληρωθεί εντός εξαμήνου σε ό,τι αφορά τις τεχνικές απαιτήσεις και τις διαδικασίες οι οποίες θα πρέπει να ακολουθηθούν, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Ημερησία.

Ο διεθνής διαγωνισμός και η υποβολή προσφορών, σύμφωνα με απόφαση του διοικητή του ΙΚΑ Ρ. Σπυρόπουλου, γίνεται αύριο Τετάρτη και θα αξιολογηθεί από πενταμελή Επιτροπή που συγκροτήθηκε με επικεφαλής τον καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών Παν. Γεωργιάδη και στελέχη, κυρίως του κλάδου Πληροφορικής και των διευθύνσεων εκμετάλλευσης και παροχών, από τη Γενική Γραμματεία Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων και του ίδιου του Ταμείου.

Η έκδοση σύνταξης σε μία ημέρα περιλαμβάνεται στο επιχειρησιακό σχέδιο του ΙΚΑ και, όπως δηλώνουν στην «Η», στελέχη του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας θα προωθηθεί ταυτόχρονα με τη ψηφιοποίηση του ασφαλιστικού βίου των ασφαλισμένων όλων των Ταμείων και την ένταξή τους στο σύστημα «Ατλας».

Το σχέδιο

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό του υπουργείου και της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ):

Από τον ερχόμενο Νοέμβριο οι νέοι ασφαλισμένοι, δηλαδή όσοι ασφαλίστηκαν μετά την 1/1/1993, θα μπορούν να βλέπουν στον υπολογιστή το σύνολο της ασφάλισής τους. Και έως το τέλος του 2015, με τη ψηφιοποίηση των ασφαλιστικών δεδομένων του συνόλου των ασφαλισμένων (δηλαδή και των «παλαιών»), θα είναι δυνατή η έκδοση του ασφαλιστικού βιογραφικού για όλους με το πάτημα ενός κουμπιού.

Νωρίτερα θα έχει ολοκληρωθεί η ψηφιοποίηση και μηχανογράφηση του κανονιστικού πλαισίου για θεμελίωση και απονομή των συντάξεων (προϋποθέσεις συνταξιοδότησης και τρόποι υπολογισμού συντάξεων), διευκολύνοντας την ταχεία έκδοση αποφάσεων ακόμη και για όσους έχουν ασφαλιστεί διαδοχικά σε περισσότερα του ένα Ταμεία.

Δημοσίευση σχολίου

ΝΑ ΓΡΑΦΕΤΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ...

ΞžΒ¦ΞŸΒŒΞŸΒΞžΞŒΞžΒ± ΞžΒµΞŸβ‚¬ΞžΞ‰ΞžΞŠΞžΞΞžΞ‰ΞžΒ½ΞŸβ€°ΞžΒ½Ξžβ€•ΞžΒ±ΞŸβ€š

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget