29/11/13

Τα σκάνδαλα δεν έχουν μόνο «άρωμα» Ελλάδας, αλλά και Ιταλίας. Μία φοιτήτρια δήλωνε πως ζούσε κάτω από τα όρια της φτώχειας, την ώρα που ο πατέρας της κυκλοφορούσε με Ferrari.Η αποκάλυψη ήρθε στο φως της δημοσιότητας κατά τη... διάρκεια επιχείρησης της οικονομικής αστυνομίας στην Ιταλία, με στόχο να ξεσκεπάσει τις απάτες με τα επιδόματα που δίνονται σε φτωχούς φοιτητές.«Το 2013, στο 63% των φοιτητών που ελέγχθηκαν διαπιστώθηκαν παρατυπίες», πράγμα που σημαίνει πολλοί είχαν δηλώσει ψευδή στοιχεία για τα οικογενειακά τους εισοδήματα, τόνισε η οικονομική αστυνομία σε σχετικό δελτίο Τύπου.Οι Ιταλοί φοιτητές μπορούν να καταθέτουν μια «υπεύθυνη δήλωση» για να δηλώνουν ότι οι γονείς τους έχουν χαμηλά εισοδήματα, προκειμένου να λαμβάνουν επιδόματα σπουδών, εκπτώσεις στα έξοδα του πανεπιστημίου, δωρεάν κάρτες μετακίνησης με τις συγκοινωνίες ή άλλα οικονομικά βοηθήματα.Μετά από έρευνα, «εμφανίστηκαν πραγματικοί "πρωταθλητές" στο ψέμα, όπως μία φοιτήτρια που είχε δηλώσει ετήσιο εισόδημα 19.000 ευρώ τη στιγμή που ο πατέρας της είναι ιδιοκτήτης μιας Φεράρι και πολυτελών ακινήτων, ή μιας άλλης που ξέχασε να δηλώσει εισοδήματα ύψους 70.000 ευρώ», σύμφωνα με την ανακοίνωση της οικονομικής αστυνομίας.Οι έλεγχοι αυτοί, για να ξεσκεπαστούν «τα παιδιά των εύπορων οικογενειών που μεταμφιέζονται σε φτωχά» διενεργήθηκαν στα τρία μεγάλα πανεπιστήμια της Ρώμης, χάρη στην συνεργασία μεταξύ της οικονομικής αστυνομίας, των πανεπιστημιακών και των τοπικών αρχών.

«Η έννοια της φρεσκάδας στο γάλα είναι μέχρι τις 5 ημέρες» υποστήριξε σήμερα ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αθανασίος Τσαυτάρης εμμένοντας ουσιαστικά στις απόψεις που εξέφρασε την Πέμπτη.

«Αυτή την ώρα που μιλάμε έχουμε γάλατα μακράς διάρκειας, αλλά να μην το λέμε φρέσκο. Το υπουργείο Ανάπτυξης δε σκέφτεται να κάνει το φρέσκο γάλα 7 ή 9 ημερών. Η έννοια της φρεσκάδας είναι μέχρι τις 5 ημέρες» δήλωσε χαρακτηριστικά, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Ο κ. Τσαυτάρης τόνισε, επίσης ότι οι συνθήκες στη χώρα μας στον πρωτογενή τομέα είναι διαφορετικές σε σχέση με άλλες χώρες στο Βορρά με μικρές διάσπαρτες μονάδες και με πολύωρη μεταφορά του γάλακτος χωρίς παγολεκάνες.

«Τα φορτηγά θα πηγαίνουν στα λιμάνια θα περιμένουν τα πλοία σε ακραίες θερμοκρασίες, γι’ αυτό η Ευρώπη αφήνει τις χώρες να θεσπίσουν το χρόνο διατηρησιμότητας» διευκρίνισε.

Ο κ. Τσαυτάρης σημείωσε ότι το υπουργείο Ανάπτυξης θέλει να υπάρχει γάλα της μιας ημέρας για κατανάλωση από τις τοπικές γαλακτοβιομηχανίες, χαρακτηρίζοντας το συγκεκριμένο μέτρο ως θετικό.

Η 43χρονη Ναταλία Βουτσινά, που δολοφονήθηκε άγρια από τον 33χρονο Αλβανό στην Πάτρα, ήταν μια δραστήρια γυναίκα, ιδιαίτερα γνωστή στην αχαϊκή πρωτεύουσα.

Το θύμα, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα, ήταν σύντροφος γνωστού Πατρινού δημοσιογράφου με τον οποίο έχει αποκτήσει και μια κόρη 10 ετών.Η Ναταλία Βουτσινά, υπήρξε ενεργή επιχειρηματίας και διατηρούσε γνωστό βιβλιοπωλείο στην Πάτρα, ενώ μαζί με τον δημοσιογράφο, εκτός από ζευγάρι, ήταν και συνέταιροι, καθώς διατηρούσαν ένα κατάστημα εστίασης στο Ρίο.Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο 33χρονος δράστης, φέρεται να εργαζόταν περιστασιακά στο σπίτι του ζεύγους, ενώ βοηθούσε και στο κατάστημα εστίασης και έτσι γνωρίστηκε με το θύμα.
newsbomb.gr

ΞžΒ¦ΞŸΒŒΞŸΒΞžΞŒΞžΒ± ΞžΒµΞŸβ‚¬ΞžΞ‰ΞžΞŠΞžΞΞžΞ‰ΞžΒ½ΞŸβ€°ΞžΒ½Ξžβ€•ΞžΒ±ΞŸβ€š

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget