27/11/13

melatonini trofes trixoptosi- Η μελατονίνη είναι μια ορμόνη θαυματουργή που είναι πάρα πολύ υποτιμημένη από την άποψη της δυναμικής επιπτώσης προς στην υγεία μας. Μπορεί να ελέγξει τα πάντα, από τον ρυθμό ύπνου / εγρήγορσης, τους κύκλους μας για την αναπαραγωγή, το βάρος μας, τη διάθεση και ακόμη ασκεί ισχυρή, αντιγηραντική και αντικαρκινική δράση.

Η μελατονίνη βρίσκεται σε πολλά τρόφιμα, όπως η μουστάρδα, μούρα goji, αμύγδαλα, ηλιόσποροι, κάρδαμο, μάραθο, κόλιανδρο και τα κεράσια.

Η μελατονίνη βρίσκεται στα ζώα, τα φυτά και τα μικρόβια. Είναι μια φυσική ορμόνη που παράγεται από την επίφυση του σώματος και γενικά, αυξάνουν τα ποσοστά μελατονίνης στο σκοτάδι κατά την διάρκεια της νύχτας. Εν μέρει, το ρολόι του σώματός σας ελέγχει πόση μελατονίνη παράγει στο 24ωρο.

Κανονικά, τα επίπεδα της μελατονίνης αρχίζουν να αυξάνονται στα μέσα της ημέρας από το απόγευμα και μετά προς αργά το βράδυ, παραμένουν σε υψηλά επίπεδα για το μεγαλύτερο μέρος της νύχτας και στη συνέχεια υπάρχει πτώση στις πρώτες πρωινές ώρες.

Το Φως επηρεάζει το πόσο μελατονίνη θα παράγει το σώμα σας. Κατά τη διάρκεια των μικρότερων ημερών του χειμώνα, το σώμα σας μπορεί να παράγει μελατονίνη νωρίτερα ή αργότερα μέσα στην ημέρα από το συνηθισμένο. Αυτή η αλλαγή μπορεί να οδηγήσει σε συμπτώματα της εποχιακής συναισθηματικής διαταραχής (SAD), ή την κατάθλιψη του χειμώνα.

“Σε ασθενείς που είχαν ΕΣΔ, η διάρκεια της έκκρισης μελατονίνης έγινε πλέον το χειμώνα και το καλοκαίρι μικρότερη, όπως ακριβώς συμβαίνει και σε άλλα θηλαστικά,” σημειώνει ο συγγραφέας Δρ Thomas A. Wehr, ένας ψυχίατρος της έρευνας στο Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας των ΗΠΑ, στην Bethesda, στο Maryland. “Αυτό θα μπορούσε να εξηγήσει αυτή την πληθώρα των συναισθηματικών αλλαγών που εμφανίζεται σε ανθρώπους, όταν παθαίνουν κατάθλιψη το χειμώνα”.

Τα φυσικά επίπεδα μελατονίνης παρουσιάζουν μια αργή πτώση με την ηλικία. Μερικοί ενήλικες παράγουν πολύ μικρές ποσότητες, ή και καθόλου όσο αυξάνει η ηλίκια. Επίσης χαμηλά επίπεδα της μελατονίνης σχετίζονται με αυξημένο κίνδυνο καρκίνου. Πρόσφατες έρευνες έχουν δείξει ότι τα χαμηλά επίπεδα μελατονίνης στον οργανισμό μπορεί να συνδέονται με αυξημένο κίνδυνο ορισμένων τύπων καρκίνου.

Για παράδειγμα, μερικές μελέτες έχουν δείξει ότι οι γυναίκες που εργάζονται νυχτερινές βάρδιες για πολλά χρόνια (και ως εκ τούτου θα πρέπει να αναμένεται να έχουν χαμηλότερα επίπεδα της μελατονίνης) φαίνεται να έχουν ένα ελαφρώς υψηλότερο κίνδυνο καρκίνου του μαστού και του παχέος εντέρου. Η μελατονίνη έχει αποδειχθεί ότι επιβραδύνει, ή σταματά την ανάπτυξη των διαφόρων τύπων κυττάρων του καρκίνου, ακόμη και να αποτελέσει, πλέον η ίδια αυτή, τη θεραπεία του καρκίνου.

Μερικές από τις μελέτες έχουν δείξει ότι η μελατονίνη μπορεί να παρατείνει την επιβίωση και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών με ορισμένους ανίατους τύπους καρκίνων, όπως προχωρημένο καρκίνο του πνεύμονα και το μελάνωμα. Μερικές μελέτες έχουν αναφέρει ότι ένας μικρός αριθμός των καρκίνων έχει δείξει ότι η μελατονίνη προσφέρει ιδιαίτερα ισχυρή προστασία.

Τα κύτταρα σε όλο το σώμα σας – ακόμα και τα καρκινικά κύτταρα – έχουν υποδοχείς μελατονίνης. Έτσι, όταν η μελατονίνη παράγεται κατά την νύχτα, επιβραδύνει την κυτταρική διαίρεση.

Στην πραγματικότητα, η μελατονίνη έχει μια κατευναστική επίδραση σε αρκετές αναπαραγωγικές ορμόνες, η οποία μπορεί να εξηγήσει γιατί φαίνεται να προστατεύει έναντι καρκίνων που είναι ορμονοεξαρτόμενοι, συμπεριλαμβανομένων των ωοθηκών, του ενδομητρίου, του μαστού, του προστάτη και των όρχεων. Η GreenMedInfo απαριθμεί είκοσι μελέτες που αποδεικνύουν ακριβώς πώς η μελατονίνη ασκεί την προστατευτική δράση της ενάντια στον καρκίνο του μαστού.

Ωστόσο, οι αντικαρκινικές επιδράσεις της μελατονίνης δεν σταματούν εκεί. Ενώ προκαλούν τα καρκινικά κύτταρα να αυτοκαταστραφούν, η μελατονίνη ενισχύει επίσης την παραγωγή και ανάπτυξη του ανοσοποιητικού σας συστήματος παράγωντας τονωτικές ουσίες, όπως η ιντερλευκίνη-2, η οποία βοηθά στον εντοπισμό και την επίθεση των μεταλλαγμένων κυττάρων που οδηγούν σε καρκίνο.

Η μεγαλύτερη σε μορφής έκταση, έρευνα μελατονίνης μέχρι σήμερα έχει να κάνει με τον καρκίνο του μαστού. Μερικά από τα πιο εντυπωσιακά στοιχεία στις μελέτες αυτές περιλαμβάνουν τα ακόλουθα:

Το περιοδικό Επιδημιολογίας αναφέρει αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του μαστού μεταξύ των γυναικών που εργάζονται κυρίως νυχτερινές βάρδιες.
Οι γυναίκες που ζουν σε γειτονιές με μεγάλες ποσότητες νυχτερινής φωταγώγησης έχουν περισσότερες πιθανότητες να εκδηλώσουν καρκίνο του μαστού συγκριτικά με εκείνους που ζουν σε περιοχές όπου τη νύχτα κυριαρχεί το σκοτάδι, σύμφωνα με μια ισραηλινή μελέτη.
Από τους συμμετέχοντες στην μελέτη «Nurses Health», διαπιστώθηκε ότι οι νοσηλευτές που εργάζονται τη νύχτα είχαν 36 τοις εκατό υψηλότερα ποσοστά καρκίνου του μαστού.
Τυφλές γυναίκες, των οποίων τα μάτια δεν μπορεί να ανιχνεύσει το φως και έτσι έχουν εύρωστη παραγωγή της μελατονίνης, έχουν χαμηλότερο από το μέσο όρο ποσοστό καρκίνου του μαστού.

Συνολικά, το μεγαλύτερο σώμα των επιδημιολογικών μελετών θεωρούν πλέον πως οι γυναίκες που εργάζονται νυχτερινή βάρδια βρέθηκαν να έχουν ποσοστά καρκίνου του μαστού 60 τοις εκατό πάνω από το φυσιολογικό, ακόμα και όταν οι άλλοι παράγοντες, όπως οι διαφορές στη διατροφή τους. Διεγείρει το Μπεζ λίπος.

Ισπανοί επιστήμονες ανακάλυψαν ότι η κατανάλωση μελατονίνης βοηθά στον έλεγχο του σωματικού βάρους, επειδή διεγείρει την εμφάνιση του «μπεζ λίπους», ένα είδος κυττάρων λίπους που καίει θερμίδες αντί για την αποθήκευση τους.

Στη Εφημερίδα Journal of Epiphsis, επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Γρανάδας στο Ινστιτούτο Νευροεπιστήμης, του Νοσοκομείο Carlos III της Μαδρίτης, και το Πανεπιστήμιο του Τέξας Health Science Center στο San Antonio (ΗΠΑ) έχουν αποκαλύψει, για πρώτη φορά το προηγουμένως άγνωστο αίνιγμα του γιατί η μελατονίνη έχει μεταβολικά οφέλη στη θεραπεία του διαβήτη και της υπερλιπιδαιμίας.

Σε προηγούμενες εκδόσεις, οι ερευνητές ανέλυσαν τα αποτελέσματα της μελατονίνης για την παχυσαρκία, δυσλιπιδαιμία, υψηλή πίεση του αίματος και σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2 που συνδέεται με την παχυσαρκία σε νεαρούς παχύσαρκους αρουραίους – ένα πειραματικό μοντέλο μεταβολικού συνδρόμου.

Εν όψει των πιο πρόσφατων αποτελεσμάτων τους, φαίνεται ότι το κλειδί βρίσκεται στο γεγονός ότι η χρόνια κατανάλωση μελατονίνης επάγει όχι μόνο την εμφάνιση του «μπεζ λίπους» σε παχύσαρκους διαβητικούς αρουραίους, αλλά επίσης αυξάνει την παρουσία της σε λεπτά ζώα που χρησιμοποιήθηκαν ως ομάδα ελέγχου.

Τα κύτταρα «Μπεζ λίπος» που βρέθηκαν διάσπαρτα σε μέγεθος φακής, είχαν εναποτεθεί κάτω από το δέρμα στην βουβωνική περιοχή σε παχύσαρκους διαβητικούς αρουραίους. Αυτά τα ευρήματα, σημαίνουν ότι είναι ένα δυνητικά χρήσιμο εργαλείο τόσο από μόνη της και επίσης για τη θεραπεία της παχυσαρκίας.

Η μελέτη – που συντονίζεται από το Πανεπιστήμιο της Γρανάδας με τον λέκτορα Ahmad Agil – έδειξε ότι η χρόνια χορήγηση μελατονίνης ευαισθητοποιεί την θερμογόνο δράση της έκθεσης στο κρύο, αυξάνει τη θερμογόνο δράση της άσκησης και, ως εκ τούτου, αποτελεί εξαιρετική θεραπεία κατά της παχυσαρκίας.

Το γεγονός είναι ότι μία από τις βασικές διαφορές μεταξύ «μπεζ λίπος», το οποίο εμφανίζεται κατά τη χορήγηση μελατονίνης, και «λευκό λίπος», είναι ότι μιτοχόνδρια των κυττάρων στο «μπεζ λίπος» παράγουν τη UCP1 πρωτεΐνης, η οποία είναι υπεύθυνη για την καύση θερμίδων και την παραγωγή θερμότητας.

Η μελατονίνη έχει βρεθεί ότι συμβάλει για την προώθηση της υγείας με πολλούς άλλους τρόπους:

Η μελατονίνη μπορεί να προστατεύσει από τις καρδιακές παθήσεις. Έχει αποδειχθεί ότι αυξάνει την “καλή” χοληστερόλη (HDL) και διαδραματίζει ένα ρόλο στην μείωση της αρτηριακής πίεσης. Η μελατονίνη μπορεί επίσης να προστατεύσει την καρδιά σας κατά τη διάρκεια μιας καρδιακής προσβολής.
Υπάρχουν αυξανόμενες ενδείξεις ότι η έκκριση μελατονίνης σχετίζεται με την ημικρανία και την κεφαλαλγία διαταραχών, δηλώνει ο Dr Mario FP Peres, του Νοσοκομείου Israelita Albert Einstein, στο Σάο Πάολο και οι συνεργάτες του επισημαίνουν στο ιατρικό περιοδικό Neurology.
Η μελατονίνη είναι ιδιαίτερα επωφελής σε άτομα με σακχαρώδη διαβήτη. Προστατεύει τα κύτταρα του παγκρέατος, επιφέροντας επιβράδυνση της εξέλιξης της ασθένειας αυτής. Επίσης, έχει πολύ ισχυρή αντι-οξειδωτική ιδιότητα μειώνοντας την βλάβη στα νεφρά, τα μάτια και την κυκλοφορία που είναι κοινή σε αυτούς με διαβήτη.
Η μελατονίνη προστατεύει από τη νόσο του Αλτσχάιμερ και επιβραδύνει την εξέλιξη στα πρώιμα στάδια της νόσου. Αυτό οφείλεται στην ισχυρή αντι-οξειδωτική ιδιότητα της, μαζί με την ικανότητά του να διασχίσει εύκολα τον φραγμό αίματος-εγκεφάλου.
Η μελατονίνη μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη της οστεοπόρωσης. Αν και απαιτείται περαιτέρω έρευνα, οι πρώτες μελέτες δείχνουν ότι η μελατονίνη μπορεί να αποτρέψει την απώλεια οστικής μάζας και να αυξήσει το σχηματισμό νέου οστού.
Εκείνοι που αγωνίζονται να χάσουν βάρος μπορούν να επωφεληθούν από την μελατονίνη. Η έλλειψη ύπνου προκαλεί μια αύξηση στην όρεξη, μέσω διακοπής του, αυξάνει την παραγωγή ορμονών όρεξης με αποτέλεσμα την κατανάλωση περισσότερων τροφίμων σε εκείνους που είναι υπό στέρηση ύπνου.

Επιμέλεια-μετάφραση-επεξεργασία

Δρ.Μουρούτης Κων/νος

Χαμός έγινε στο facebook μετά τα όσα έγραψε η Σαμπρίνα η οποία εξέφρασε στην προσωπική της σελίδα την γνώμη για τα όσα είπε ο Νότης Σφακιανάκης για την Χρυσή Αυγή. Προσωπικά δεν με απασχολούν οι πολιτικές πεποιθήσεις κανενός, δεν συμφωνώ ουτε με μια λέξη από όσα λες, αλλα θα υπερασπιστώ ακόμα και με το τίμημα της ζωής μου, το δικαίωμα σου να λες ελευθέρα αυτο που πιστεύεις - (Βολταίρος) και δεν καταλαβαίνω τι ενόχλησε;

Οτι υποστηρίζει την Χρυσή Αυγή ο Σφακιανάκης; Ή οτι εξέφρασε τα πιστεύω του;Αν κρίνω από τα λεγόμενα,, τα πιστεύω λίγο πολύ ήταν γνωστά ούτως η άλλως, αρα μάλλον οτι είπε ελεύθερα αυτό που πιστεύει ενόχλησε...
Σφακιανάκης-Βανδη λοιπόν ξανά... 1/0».
Πολύ λυπάμαι για όσους από εσάς, κολλάτε ταμπέλες σε όποιον έχει το θάρρος να λέει την γνώμη του, χλευάζοντας με διάφορα σχόλια... ασκείτε εσείς τρομοκρατεί και φασισμό.. Δεν συμφωνώ με μια λέξη από όσα λες ,αλλά έχεις το δικαίωμα να λες ελεύθερα την γνώμη σου... μείνατε στο δεύτερο μισό μόνο.. το πρώτο μισό που λέει δεν συμφωνώ με μια λέξη απο όσα λες το ξεχάσατε; Και έτσι τρέξατε να κολλήσετε ταμπελίτσα... τι σας ενόχλησε λοιπόν; Κατηγορώ συμπεριφορές που έχουν ΔΙΑΣΠΑΣΤΙΚΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ. Τώρα η πατρίδα μας χρειάζεται Έλληνες ενωμένους και όχι δηλώσεις και συμπεριφορές που το μόνο που καταφέρνουν είναι να σπέρνουν διχόνοια και μίσος μεταξύ μας.. Τέτοιες συμπεριφορές έχουν αποτελέσματα τραγικά όπως οι δολοφονίες που έγιναν των παιδιών.. ΤΩΝ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΩΝ ΜΑΣ.. τέτοιες συμπεριφορές σας κάνουν ηθικούς αυτουργούς... Τώρα περισσότερο από ποτέ πρέπει να είμαστε ενωμένοι.. και εσείς παρόλα αυτα συνεχίζετε το Διαίρει και βασίλευε.... Εύχομαι τα καλυτέρα σε όλους μας.
sabrina tserkanou

SULEIMAN EPISODE 100 muhtesem yuzyil - Ο Σουλεϊμάν δεν θέλει να πιστέψει όσα μαθαίνει και καλεί τη Χουρρέμ. Ο σουλτάνος παίρνει μια η απόφασή που σοκάρει όλους: αφήνει τη Χουρρέμ εξόριστη στην Αδριανούπολη και πλέον η Σαχ Σουλτάν απολαμβάνει τον θρίαμβό της.
Τη στιγμή που η Χουρρέμ βρίσκεται εξόριστη στην Αδριανούπολη, στο παλάτι έχουν ξεκινήσει οι ετοιμασίες για τον «λευκό γάμο» της Χατιτζέ. Ο Σουλεϊμάν γίνεται έξαλλος όταν μαθαίνει ότι ο Μουσταφά και ο Ρουστέμ Πασά ανακαινίζουν τα ναυπηγεία, χωρίς να τον έχουν ενημερώσει. Η Σαχ Σουλτάν, προσεγγίζει τον Ρουστέμ Πασά και τον απειλεί να σκοτώσει τη Χουρρέμ, αν θέλει τη ζωή του.

Ο Μαλτέζος ζητά μία ευκαιρία για να δώσει εξηγήσεις, αλλά ο Σταύρος αρνείται κατηγορηματικά και του απαντάει με σκληρά λόγια. Η Φαίη λέει στη Φρύνη τα νέα για τον Σταύρο και εκείνη παγώνει από έκπληξη. Ο 'Αρης, μιλώντας απαξιωτικά για τον Σταύρο, ζητά από την Αλεξάνδρα να του κληροδοτήσει τις μετοχές. Εκείνη εκνευρίζεται από τον τρόπο του και φεύγει χωρίς να δώσει σαφή απάντηση για τις προθέσεις της.Ο Σταύρος συνειδητοποιεί ότι ο Ρώσος γνώριζε την αλήθεια για τον πατέρα του και τα βάζει μαζί του γιατί δεν του μίλησε. Στο μεταξύ, ο Θεόφιλος εξακολουθεί να κρατά αιχμάλωτη τη Νάνσυ...


FATMAGUL EPISODE 155 GREEK SUBS.Ο Ρεσάτ Γιασαράν, καθώς βλέπει ότι πρόκειται να χάσει στο μεγάλο αγώνα κατά της Φατμαγκιούλ, πηγαίνει στο εστιατόριό της για να της ζητήσει συγγνώμη. Ωστόσο, αυτή του η κίνηση δεν είναι καθόλου αθώα. Μαζί με όλες τις ενοχές του παρελθόντος, ανοίγουν όλοι οι παλιοί λογαριασμοί.Κι ενώ ο Ρεσάτ προσπαθεί να τους πείσει ότι δεν είναι ο μόνος υπαίτιος, βάζει στο στόχαστρό του τη Μουκάντες και της επιτίθεται, φωνάζοντας ότι από εκείνη ξεκίνησαν όλα. Απέναντι σε όλες αυτές τις κατηγορίες και μην έχοντας ούτε καν την υποστήριξη του Ραχμί, η Μουκάντες απομονώνεται και νιώθει ακόμη πιο οργισμένη απέναντι στη Φατμαγκιούλ. Και σαν να μην έφτανε ότι της έχει κάνει μέχρι σήμερα, υπόσχεται στον εαυτό της ότι θα την καταστρέψει ολοκληρωτικά.

FATMAGUL EPISODE 155 GREEK SUBS VIDEO 1
FATMAGUL EPISODE 155 GREEK SUBS VIDEO 2
FATMAGUL EPISODE 155 GREEK SUBS VIDEO 3

PRODOSIA AKARSU - Η πρόταση του Χικμέτ Καρτζί ξαφνιάζει όχι μόνο τον Αλί αλλά και την Τζεμιλέ, που βρίσκεται στο κέντρο της αντιπαράθεσης των δύο αντρών.Στο μεταξύ, ο Μετέ δυσκολεύεται να συνηθίσει την απουσία της καθηγήτριάς του.


Avenida Brasil: Τι θα δούμε σήμερα 27 Νοεμβρίου - Αβενιντα Μπραζιλ. Ο Ζορζίνιο ακολουθεί τη Νίνα στη μαρίνα και τη βλέπει με τον Μαξ. Είναι πλέον πεπεισμένος ότι η Νίνα ήταν η απαγωγέας της Καρμίνια.Η Νίνα διαπληκτίζεται με τον Νίλο, αλλά τους χωρίζει η Λουσίντα. Στο μεταξύ, τα αγόρια του Ντιβίνο αποφασίζουν να συνοδεύσουν τη Σουελέν στη φωτογράφηση, ενώ παράλληλα ο Καντίνιο προσπαθεί να προλάβει τις επιθυμίες των συζύγων του, με αποτέλεσμα να μην του έχει μείνει χρόνος για δουλειά.


Αφότου η MediaTek ανακοίνωσε το οκταπύρηνο ΜΤ6592 SoC, η Dakele ανακοίνωσε ότι το επόμενο smartphone της, θα ενσωματώνει το συγκεκριμένο SoC. O CEO της Dakele Corporation, Ding Xiuhong επιβεβαίωσε πρόσφατα ότι το επόμενο κορυφαίο μοντέλο της εταιρείας θα φέρει στο εσωτερικό του το MediaTek MT6592 SoC και πως αναμένεται να ονομαστεί Dakele Phone 3, Με οκταπύρηνο MediaTek ή Snapdragon 800...
Το κινητο βρίσκεται στα τελευταία στάδια της ανάπτυξης του, και πηγές αναφέρουν, ότι στα πρότυποα του Xiaomi Mi3 (Tegra 4 και Snapdragon 800), θα κατασκευαστεί σε δύο εκδόσεις, μία με τον οκταπύρηνο MediaTek MT6592 και μία με το Snapdragon 800 SoC της Qualcomm.Το Dakele Phone 3 θα κυκλοφορήσει στην αγορά της Κίνας με στόχο να ανταγωνιστεί το ZTE Nubia Z5S, μολονότι το πρώτο θα προσφερθεί με χαμηλότερη τελική τιμή.
Techblog-gr
Dakele Phone 3Dakele Phone 3

ΞžΒ¦ΞŸΒŒΞŸΒΞžΞŒΞžΒ± ΞžΒµΞŸβ‚¬ΞžΞ‰ΞžΞŠΞžΞΞžΞ‰ΞžΒ½ΞŸβ€°ΞžΒ½Ξžβ€•ΞžΒ±ΞŸβ€š

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget