25/11/13

Σοβαρό τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε πριν λίγο, στην Κοιλάδα των Τεμπών. Ανεπιβεβαιώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για εγκλωβισμένους ανθρώπους, σε οχήματα που ενεπλάκησαν στο τροχαίο, ενώ μεγάλη είναι η κινητοποίηση Αστυνομίας, ΕΚΑΒ και Πυροσβεστικής.Πληροφορίες κάνουν λόγο για νεκρούς, ενώ 1 ανήλικο κοριτσάκι ανασυρθηκε τραυματισμένο.Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για συγκρουση λεωφορείου του ΚΤΕΛ, με νταλίκα και ΙΧ.Δεκαοχτώ ασθενοφόρα από όλη τη Θεσσαλία σπεύσουν στα Τέμπη.
- Τουλάχιστον ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και τρεις τραυματίστηκαν
- Απεγκλωβίστηκαν πέντε επιβάτες του κτελ
- Δεκαοχτώ ασθενοφόρα από όλη τη Θεσσαλία σπεύδουν στα Τέμπη
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ένας επιβάτης του ΙΧ έχασε τη ζώη του, ενώ υπάρχουν τουλάχιστον τρεις τραυματίες.
Μεγάλη είναι η κινητοποίηση Αστυνομίας, ΕΚΑΒ και Πυροσβεστικής, ενώ 18 ασθενοφόρα από όλη τη Θεσσαλία σπεύδουν στα Τέμπη. Μέχρι στιγμής έχουν απεγκλωβιστεί από το ΚΤΕΛ πέντε επιβάτες, ενώ συνεχίζεται μεγάλη επιχείρηση.
ΠΗΓΗ larissanet-gr


Οι ερευνητές του BBC Steve Leonard και Jason Roberts, ενώ βρίσκονταν σε μια αποστολή για να κινηματογραφήσουν πολικές αρκούδες στην Αρκτική, καταγράφουν εντυπωσιακή κατάρρευση παγόβουνου σε απόσταση αναπνοής.

Χιονοπτώσεις σαφώς λιγότερες από όσες φαίνονται όλη την εβδομάδα που μας πέρασε, θα σημειωθούν την Τρίτη σε πολλές περιοχές της Ηπείρου, της Μακεδονίας αλλά και της Θράκης. Σε Ήπειρο, Μακεδονία και Θράκη, οι χιονοπτώσεις τελικά θα επηρεάσουν μόνο ημιορεινά και ορεινά τμήματα, άνω των 600-800 περίπου μέτρων.

ΔΕΙΤΕ ΣΕ ΠΟΙΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΘΑ ΧΙΟΝΙΣΕΙ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ!!

ΗΠΕΙΡΟΣ:Αρχικά θα χιονίζει σε υψόμετρο άνω των 1000 μέτρων, ωστόσο κατά την διάρκεια της ημέρας και κυρίως μετά το μεσημέρι, χιόνια θα πέσουν ακόμα και πάνω από τα 700-900 περίπου μέτρα. Λίγο πιο έντονες θα είναι οι χιονοπτώσεις στην βορειοανατολική Ήπειρο το πρωί και προς το απόγευμα.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ:Χιονοπτώσεις θα σημειώνονται από το πρωί στην δυτική Μακεδονία. Μέσα στην ημέρα κυρίως στους νομούς Καστοριάς και Φλώρινας, κάποιες χιονοπτώσεις ίσως αποκτήσουν και μέτρια ένταση αλλά για πολύ λίγο. Γενικότερα στην υπόλοιπη Μακεδονία, θα χιονίζει μέσα στην Τρίτη σε υψόμετρα αρχικά άνω των 1100-1200 μέτρων, ωστόσο κατά την διάρκεια της ημέρας και προς το απόγευμα, θα χιονίζει και πάνω 800-900 μέτρα περίπου.

ΘΡΑΚΗ:Χιονοπτώσεις ασθενούς ως και μέτριας έντασης θα πέφτουν σε ορεινά τμήματα της Θράκης, άνω των 1200-1400 μέτρων.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ:Στην Θεσσαλία θα χιονίζει αρχικά πάνω από τα 1200-1300 μέτρα, ωστόσο κατά την διάρκεια της ημέρας, χιονοπτώσεις θα πέφτουν και πάνω από τα 900-1000 μέτρα.

ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ & ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ:Λίγες και πιο τοπικές θα είναι οι χιονοπτώσεις στα ορεινά τμήματα της Στερεάς Ελλάδας και της Πελοποννήσου την Τρίτη και θα πέφτουν σε υψόμετρο αρχικά άνω των 1400-1500 μέτρων, ωστόσο κατά την διάρκεια της ημέρας, θα χιονίζει περίπου πάνω από τα 1200-1300 μέτρα. Στην δυτική και κεντρική Στερεά Ελλάδα, από το απόγευμα ίσως να χιονίζει και σε χαμηλότερα υψόμετρα, περίπου πάνω από τα 1100-1200 μέτρα.

Υπάρχει ενδεχόμενο να ανανεώσουμε την πρόβλεψη μας αυτή, αν υπάρξουν κάποια νεότερα στοιχεία, ωστόσο κατά 90%, αυτές θα είναι οι περιοχές και τα υψόμετρα όπου θα σημειώνονται χιονοπτώσεις μέσα στην Τρίτη.
ΠΗΓΗ greek-weather-org

Dancing with the stars: αποχωρηση ΓΩΓΩ ΜΑΣΤΡΟΚΩΣΤΑ
To πέμπτο Live του Dancing with the stars έφτασε στο τέλος του και τα ζευγάρια από 11 έγιναν 10.Υποψήφιοι για αποχώρηση ήταν ο 'Αλεξ Κάβδας και η Γωγώ Μαστροκώστα και από το show τελικά αποχώρησε η δεύτερη....

ΠΗΓΗ news-piper

Τρίτο ζευγάρι στo πέμπτο live  του Dancing with the stars ήταν η Κατερίνα Στικούδη με τον Ηλία Μπούτση...
Η σέξι τραγουδίστρια χόρεψε ρούμπα με τον δικό της ιδιαίτερο τρόπο και πάντα σέξι τρόπο και εντυπωσίασε αποσπώντας τέσσερα 7άρια.....

του Σάββα Καλεντερίδη
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ξεκίνησε τη θρησκευτικοπολιτική καριέρα του κυριολεκτικά στα γόνατα του Νετζμετίν Ερμπακάν, ο οποίος, σημειωτέον, ως αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ήθελε να υπερβεί τις εντολές του Κίσινγκερ και να καταλάβει ολόκληρη την Κύπρο το 1974! Οταν στις εκλογές του 1991 το Κόμμα Ευημερίας (Refah Partisi) έλαβε ποσοστό 16,88%, εκλέγοντας 62 βουλευτές επί συνόλου 450, ο πρόεδρός του Ερμπακάν κατέστρωσε το σχέδιο κατάληψης της εξουσίας, αφού πρώτα κέρδισε τους μεγάλους δήμους της Τουρκίας.

Οντως, στις εκλογές του 1994, χρησιμοποιώντας κομματικά στελέχη με υψηλή μόρφωση από την τουρκική ομογένεια των χωρών της Ευρώπης, το R.P. κατάφερε να εκλέξει δημάρχους στην Κωνσταντινούπολη, στην Αγκυρα, στην Καισάρεια, στο Ικόνιο. Με εφαλτήριο τους συγκεκριμένους δήμους, που διαχειρίζονταν δισεκατομμύρια δολάρια, το R.P. στις εκλογές του 1995 εκτόξευσε τα ποσοστά των ψήφων του από το 16.88% στο 21,38%, για να αναλάβει τα ηνία της κυβέρνησης τον Ιούνιο του 1996, σε συνεργασία με το Κόμμα του Ορθού Δρόμου (Dogru Yol Partisi), κυβέρνηση που διαλύθηκε τον Ιούνιο του 1997, ως αποτέλεσμα του μεταμοντέρνου πραξικοπήματος της 28 Φεβρουαρίου του ίδιου έτους.

Με τη διάλυση της κυβέρνησης του Ερμπακάν άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για τον επανασχεδιασμό του χώρου του πολιτικού Ισλάμ στην Τουρκία. Τότε μια ομάδα τεσσάρων «φερέλπιδων» νέων, γνωρίζοντας πλέον από πρώτο χέρι ότι ο Ερμπακάν και η παλιά γενιά αποτελούσαν κόκκινο πανί για τον στρατό και για τον διεθνή παράγοντα, άρχισε να κινείται για τη δημιουργία νέας πολιτικής κίνησης, που θα κάλυπτε τον χώρο του πολιτικού σουνιτικού Ισλάμ, η οποία, φυσικά, θα ήταν απαλλαγμένη από όλα εκείνα τα στοιχεία που θα την καθιστούσαν απωθητική για την καχύποπτη Δύση.

Οι τέσσερις νέοι ήταν οι Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Αμπντουλάχ Γκιουλ, Μπουλέντ Αρίντς και Αμπντουλατίφ Σενέρ, με ηγέτη τον πρώτο.

Λίγους μήνες μετά την άτυπη εμφάνιση της πρωτοβουλίας, ο Ταγίπ Ερντογάν, θα κατέληγε στη φυλακή με ποινή δεκάμηνης φυλάκισης, λόγω ενός ποιήματος που απήγγειλε σε πολιτική συγκέντρωση στην πόλη Σιίρτ στις 12 Δεκεμβρίου του 1997.

Λίγο μετά θα υποχρεωνόταν να εγκαταλείψει τη χώρα μια άλλη φυσιογνωμία, που ασκούσε επιρροή στις σουνιτικές μάζες στην Τουρκία μέσω ενός δικτύου φροντιστηρίων και εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, καθώς και ενός συγκροτήματος ΜΜΕ, που διέθετε εφημερίδες, περιοδικά, ραδιόφωνα, τηλεοράσεις κ.λπ. Ηταν ο ιεροκήρυκας Φετουλάχ Γκιουλέν, που διέφυγε στο εξωτερικό τον Μάρτιο του 1999 και έκτοτε ζει στην Πενσιλβάνια, χωρίς ποτέ κανείς να έχει μάθει πώς εξασφάλισε την περιπόθητη θεώρηση εισόδου και άδεια παραμονής στις ΗΠΑ!

Τελικώς, η ομάδα των τεσσάρων, εκμεταλλευόμενη τις δίκες και την εκστρατεία που έγινε από το κράτος εναντίον του Ερμπακάν και του κόμματός του, κατόρθωσε να ενσωματώσει στο Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ), που ίδρυσαν στις 14 Αυγούστου 2001, την πολιτική δυναμική του σουνιτικού Ισλάμ, με αποτέλεσμα την ανάρρηση στην εξουσία, μετά το 34,43% που έλαβε το κόμμα αυτό στις εκλογές του 2002.
Το 2007 αποχώρησε από την ομάδα των τεσσάρων ο Αμπντουλατίφ Σενέρ, ενοχλημένος από τον προσωποπαγή τρόπο με τον οποίο ασκούσε την εξουσία ο Ερντογάν.

Το ίδιο διάστημα άρχισαν να εμφανίζονται σύννεφα και στις σχέσεις του Ερντογάν με τον Αμπντουλάχ Γκιουλ.
Ο μόνος με τον οποίο συνέχισε να διατηρεί καλές σχέσεις ήταν ο Μπουλέντ Αρίντς, ο οποίος θεωρείται ο εκπρόσωπος του κινήματος Γκιουλέν στην κυβέρνηση και στο κόμμα.

Μετά τη σύσφιξη των σχέσεων του Ερντογάν με τον υπουργό Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου και τον διοικητή της ΜΙΤ Χακάν Φιντάν, αλλά και λόγω της επιρροής που άρχισαν να ασκεί σταδιακά ομάδα συμβούλων, οι οποίοι αποτελούν προσωπική επιλογή του Τούρκου πρωθυπουργού, άρχισαν να εμφανίζονται και τα σύννεφα στις σχέσεις του Ερντογάν με τον Μπουλέντ Αρίντς και, φυσικά, με το κίνημα Γκιουλέν.

Τις μέρες αυτές είναι σε εξέλιξη πρωτοφανής κόντρα ανάμεσα στον Γκιουλέν και τον Ερντογάν, με αφορμή τον νόμο που απαγορεύει τη λειτουργία των φροντιστηρίων στην Τουρκία, μέσω των οποίων έρχονται σε επαφή με τη νεολαία αλλά και με τις λαϊκές μάζες ο Γκιουλέν και οι χιλιάδες των στελεχών του κινήματος του.

Είναι προφανές ότι βρισκόμαστε προ ραγδαίων εξελίξεων στην Τουρκία, αφού ο Ερντογάν σταδιακά παραμερίζει τους παλιούς φίλους και συντρόφους και χτίζει ένα απολύτως προσωποπαγές και προσωπικό σύστημα εξουσίας στην Τουρκία.

Αν μη τι άλλο, αξίζει την προσοχή μας!

Σάββας Καλεντερίδης
δημοσιεύτηκε στη κυριακάτικη δημοκρατία

Για 7η συνεχή χρονιά, το Ελληνικό Ινστιτούτο Ναυτικής Τεχνολογίας (ΕΛ.Ι.Ν.Τ.) διοργανώνει τις ετήσιες, καθιερωμένες πλέον, εκδηλώσεις του (Συνέδριο, Εκθεσιακή Παρουσίαση και Επίσημο Δείπνο - Απονομή Βραβείου Ναυτικής Τεχνολογίας ) με την ονομασία: Ετήσια Συνάντηση Ναυτικής Τεχνολογίας 2013. Η Ετήσια Συνάντηση Ναυτικής Τεχνολογίας 2013 πραγματοποιείται την Τρίτη 26 και Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013, στο Αμφιθέατρο και Lobby του Ιδρύματος Ευγενίδη (Λ.Συγγρού 387, Παλ. Φάληρο). Το Ετήσιο Δείπνο θα πραγματοποιηθεί το βράδυ της 26ης Νοεμβρίου, στον Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος (Ν.Ο.Ε.). Οι εκδηλώσεις διατελούν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ναυτιλίας & Αιγαίου, του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΝΕΕ). ΤO ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ Με γενικό τίτλο«Οffshore, Shipping and Cruise: towards a new era in marine technology», και με Συζήτηση Στρογγυλής Τραπέζης στο άκρως επίκαιρο θέμα «Oil and Gas Offshore Technology», που θα πραγματοποιηθεί στις 26 Νοεμβρίου, το φετινό Συνέδριο περιλαμβάνει στη θεματολογία του: * καίριες πρόσφατες εξελίξεις που αφορούν την ναυτική τεχνολογία, * καινοτόμες μελέτες - θεματολογία επιστημονικού ενδιαφέροντος, * προτάσεις για αποδοτικότερη, ανταγωνιστική ελληνική ναυτιλία * κανονισμούς, κ.ά. θέματα που επηρεάζουν την παγκόσμια ναυτιλία. Τις εργασίες της Ετήσιας Συνάντησης Ναυτικής Τεχνολογίας 2013, θα προλογίζουν με χαιρετισμό τους οι : - Κων/νος Σπύρου, Πρόεδρος ΕΛΙΝΤ, Καθ/της και Κοσμήτορας ΕΜΠ, - Εκπρόσωπος του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ), - Γ.Γράτσος, Πρόεδρος Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΝΕΕ) και με (γραπτό) Χαιρετισμό του, ο Γ. Μανιάτης, Υπουργός ΥΠΕΚΑ. Keynote Ομιλίες Κατά την Ετήσια Συνάντηση 2013, θα πραγματοποιηθούν οι παρακάτω κεντρικές ομιλίες : - Προοπτικές Εκμετάλλευσης Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου στην Ελλάδα, Ι. Αθανασιάδης, Δ/νση Πετρελαϊκής Πολιτικής, Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ) - Port of Piraeus: Cruise Infrastucture, Γ.Ανωμερίτης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος, ΟΛΠ - Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς ΑΕ Επίσημη Ομιλία Με επίσημη ομιλία του στις 27 Νοεμβρίου, ο Μ.Βαρβιτσιώτης, Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, θα καλύψει θέματα που αφορούν την ανάπτυξη της ναυτικής τεχνολογίας και καινοτομίας, δράσεις -μέτρα που αφορούν την ενίσχυση της προσέλευσης νέων στο ναυτικό επάγγελμα, τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας, την ενίσχυση της εκπαίδευσης και του ‘ναυτιλιακού πλέγματος’ της χώρας και ενέργειες για ένα διευρυμένο ελληνικό νηολόγιο. Θεματικές Ομιλίες Θα πραγματοποιηθούν θεματικές ομιλίες σε επίκαιρα ζητήματα που απασχολούν την ναυτιλιακή κοινότητα, όπως : - Alternative Fuels and the LNG option, Θ. Σταματέλλος, Country Marine Manager Greece, Hellenic Lloyd’s S.A. - LNG and Safe Return to Port: two challenges for Passenger, Cruise and RoRo ferries, Σ. Ζολώτας, Area Manager Greece & Cyprus, RINA - Η Κρουαζιέρα ως μοχλός ανάπτυξης, Θ. Κόντες, Πρόεδρος, Ένωση Εφοπλιστών Κρουαζιερόπλοιων και Φορέων Κρουαζιέρας Πρωτότυπες επιστημονικές εργασίες Οι εργασίες αυτές αποτελούν τον πυρήνα των Συνεδρίων ΕΛΙΝΤ και επιλέγονται μετά από κρίση από δύο τουλάχιστον ειδικούς. Φέτος θα παρουσιαστούν εργασίες στα παρακάτω θέματα (τα πλήρη κείμενα των εργασιών θα δημοσιευθούν στη Βίβλο Ναυτικής Τεχνολογίας 2013, την ετήσια έκδοση που συνοδεύει κάθε χρόνο το συνέδριο ΕΛΙΝΤ) : • Ship Energy Efficiency - Τεχνοοικονομική ανάλυση και βελτιστοποίηση ναυτικών συστημάτων ανάκτησης θερμότητας καυσαερίων με τεχνικές μαθηματικής μοντελοποίησης - Software tool for rapid evaluation of marine engine performance in service • Ship Performance Measurements - Engine performance and emissions detailed measurements onboard a high speed ferry - Μέτρηση-ανάλυση ταλαντώσεων και κινήσεων στροφαλοφόρων αξονικών συστημάτων με ασύρματα επιταχυνσιόμετρα • Ship Operation - Fleet management company organization structure - Aποτίμηση επιπτώσεων κύκλου ζωής πλοίων - Corporate social responsibility and the shipping industry: towards a sustainable journey • Port and Floating Infrastucture - Χωροθέτηση λιμενικών υποδομών για υποδοχή και λειτουργία πλωτών λιμενικών μέσων - Αβύθιστες και ανεπηρέαστες από κυματισμό πλωτές κατασκευές Επιλεγμένες εργασίες Ελλήνων επιστημόνων από το Διεθνές Συνέδριο ΙΜΑΜ 2013, Ισπανία. Κατά την Ετήσια Συνάντηση 2013 θα παρουσιαστούν επίσης 2 επιλεγμένες εργασίες Ελλήνων επιστημόνων από το Διεθνές Συνέδριο ΙΜΑΜ 2013, Ισπανία. 1. Investigation of various parameters affecting the resistance characteristics of two catamaran cargo ships, και 2. Towards risk - based fire safety assessment of passenger ships ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΡΟΓΓΥΛΗΣ ΤΡΑΠΕΖΗΣ : "Oil and Gas Offshore Technology" Η Συζήτηση Στρογγυλής Τραπέζης θα διεξαχθεί από εξειδικευμένο "panel" εισηγητών με διεθνή εμπειρία στον αντίστοιχο τομέα, με προεδρεύοντα - συντονιστή τον κ. Π. Γιαννούλη, Πρόεδρο Oceanking Technical & Trading S.A. και Πρόεδρο Συμβουλευτικής Επιτροπής ΕΛ.Ι.Ν.Τ., με την εξής σύνθεση : • G. Bennett, Vice President, Business Development Director, Europe & N. Africa, DNV - GL • S. Mavrakos, Professor, School of Naval Architecture and Marine Engineering, NTUA • P. Mintzaridis, Energy Business Manager, Greece & EMBS, Hellenic Lloyd’s • A. Mor, C.E.O., Eco Energy, Israel • L. Pekel, Manager, Offshore Technology & Business Development, ABS • K. Stambolis, Executive Director, Institute of Energy for South East Europe • Εκπρόσωπο των εταιριών Ocean Rig UDW Inc., Cardiff Marine Inc.(υπό επιβεβαίωση) Τεχνικές Παρουσιάσεις και Ομιλίες Θα πραγματοποιηθούν οι εξής τεχνικές παρουσιάσεις χορηγών του Συνεδρίου, με έμφαση σε θέματα ενεργειακής αποδοτικότητας και νέες ναυτικές τεχνολογίες : - ‘Why is bunkering so difficult ? High accuracy bunker control with anti pilferage function using direct mass flow measurement’, C. Hounsgaard,Project Sales Manager,TUV Certified FS Engineer, INSATECH A/S Denmark και Δ. Δέδες,Techical Sales Manager, TCB Avgidis Automation - Part 1 : ‘Save fuel - waste heat recovery economizer after aux. engines’ Part 2: ‘LNG solutions - Alfa Laval gas combustion unit’ Α. Αλεξανδρόπουλος, NB Dept. Manager, Technava - PureDry - ‘The innovative ALFA LAVAL fuel recovery & sludge treatment system - First successful installations’ Δ. Πούλος, Marine and Diesel Manager, Alfa Laval Επίσης, στην ‘Ειδική Συνεδρία: Ναυτιλιακές Σπουδές / Εκπαιδευτικοί Οργανισμοί’ θα παρουσιαστεί το θέμα ‘The Shipmaster’s leadership role’, από τον Ν. Γκουσόπουλο, Head of Maritime Studies, New York College (NYC). ΕΚΘΕΣΙΑΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ Συμμετέχοντες και Εκθέτες της Συνάντησης Ναυτικής Τεχνολογίας ΕΛ.Ι.Ν.Τ. 2013 είναι οι Χρυσοί Χορηγοί : ALFA LAVAL Ηellas, INSATECH A/S Denmark -TCB Avgidis Automation, Lloyd’s Register, Νew York College (NYC), OCEANKING S.A., OLP - Piraeus Port Authority S.A., TECHNAVA S.A. και WARTSILA Diesel Hellas A.E. και οι Αργυροί Χορηγοί: ABS, BV, DNV-GL, Εθνική Τράπεζα, Marita Hellas S.A., NORSAFE - WATERCRAFT Hellas S.A. και RINA Greece. ΕΠΙΣΗΜΟ ΔΕΙΠΝΟ - ΕΤΗΣΙΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΕΛ.Ι.Ν.Τ. 2013 Το Ετήσιο Δείπνο για το 2013, θα πραγματοποιηθεί το βράδυ της 26ης Νοεμβρίου, στον Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος (Ν.Ο.Ε., Αιθ. Aνέμων, Καραγιώργη Σερβίας 18, Πειραιάς, 210 - 41.33.489). Kατά τη διάρκεια του Επίσημου Δείπνου του Ινστιτούτου, θα απονεμηθεί το Ετήσιο Βραβείο Ναυτικής Τεχνολογίας 2013. Το Βραβείο ΕΛ.Ι.Ν.Τ. 2013 θα απονεμηθεί στο Ίδρυμα ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ, το οποίο, ως αποτέλεσμα της ναυτιλιακής δραστηριότητας του Ιδρυτή του, παρέχει εξαιρετικό κοινωφελές έργο σε τομείς πολιτισμού και εκπαίδευσης, με τη δημιουργία πολύ σημαντικών υποδομών και με την υποστήριξη πρωτοποριακών καινοτομικών δράσεων. portnet.gr

«Χρωστάω σε όποιον μιλάει ελληνικά», παραδέχεται ο Δημήτρης Σταρόβας και μιλά για τα οικονομικά του προβλήματα, αλλά και την σχέση του με τον Γρηγόρη Αρναούτογλου.
Αποκαλύπτοντας πως έπαιξε μουσική σε γαμήλιο γλέντι σε μια προσπάθεια να τα βγάλει πέρα, ο Δημήτρης Σταρόβας αναφέρει: «βαρέθηκα τους αριστεριστές του κ*λ*υ. Είναι ενάντια των πάντων, ας πάνε στο Άγιον Όρος τότε. Τι θέλουν; Να με δουν στα Εξάρχεια άφραγκο να μην έχω να αγοράσω τσιγάρα; Εγώ χρωστάω σε όσους μιλούν ελληνικά! Επειδή με θυμούνται με τον Λαζόπουλο ή με είδαν σε μια εκπομπή του Κωστόπουλου νομίζουν ότι έχουν λεφτά; Το καλοκαίρι έπαιζα μουσική στο γαμήλιο γλέντι γνωστού εφοπλιστή για να βγάλω μεροκάματο. Είμαι αυτοεπιχειρηματίας. Είχα ανοίξει ένα μαγαζί στη Θεσσαλονίκη, δίπλα στο "Ντορέ", το 1999 που με διέλυσε. Ποτέ δεν μετέφρασα τη δημοτικότητα μου σε χρήματα! Μόλις είπε θα βγάλω μεροκάματο χτύπησε η κρίση. Συντηρώ τρία σπίτια, της πρώην γυναίκας μου, της μητέρας μου και το δικό μου. Με βλέπουν συνέχεια να γελάω και δεν τους περνάει από το μυαλό ότι παθαίνω συνεχεία νευρώσεις στομάχου από το άγχος και ουσιαστικά είμαι ψιλοκαταθλιπτικός».

«Κάνω τέλεια μ@λ@κ*ες. Επιπέδου Champions League. Δεν θέλω, όμως, να αλλάξω κάτι, τίποτα. Δεν είμαι διατεθειμένος να θυσιάσω τον χαβαλέ μου. Κι ας μην βγάλω χρήματα», συνεχίζει.

Μιλώντας για την παρουσία του στην εκπομπή «Τα Καρντάσιανς», ο Δημήτρης Σταρόβας εξομολογείται γιατί αποδέχθηκε την πρόταση και αναφέρει: «τον γνωρίζω χρόνια τον Γρηγόρη, σκεφτόταν καιρό μια βραδινή εκπομπή, μου είπε ότι έχει ένα ωραίο concept με καλεσμένους σε ένα σπίτι. Η λέξη-κλειδί που είπε ήταν "αυτοσχεδιασμός". Μου θύμισε την εποχή των Άγαμων Θυτών, εκεί μάθαμε να λειτουργούμε ανάποδα, να μην ακολουθούμε συγκεκριμένα λόγια και στημένους ρόλους. Μάθαμε να βασιζόμαστε σε αυτό που μπορεί ο καθένας να κάνει καλύτερα. Αυτό κάνουμε και στην εκπομπή, το ψάχνουμε ακόμη βασικά, ο Γρηγόρης είναι δουλευταράς. Μας στηρίζει το κανάλι. Ο Γρηγόρης είναι μια ισχυρή μεταγραφή. Η Μαρία είναι τόσο γλυκό πλάσμα».

star.gr

ΞžΒ¦ΞŸΒŒΞŸΒΞžΞŒΞžΒ± ΞžΒµΞŸβ‚¬ΞžΞ‰ΞžΞŠΞžΞΞžΞ‰ΞžΒ½ΞŸβ€°ΞžΒ½Ξžβ€•ΞžΒ±ΞŸβ€š

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget