21/11/13

Jim Rickards : No taper και στα 7.000 δολαρία η ουγγιά χρυσού Ο Jim Rickards προβλέπει ότι δεν θα υπάρξει μείωση εκτύπωσης του δολαρίου και ότι η Fed θα οδηγηθει σε βαθμιαια εκτυπωση χρηματος. Μην κοιτάτε τι λένε , αλλά τι κάνουν. Όταν η επόμενη μεγαλη κρίση μας πλησιασει, τοτε μόνο που μετραει ειναι η περιουσιακη σας ιδιωκτησια. Ο James " Jim " Rickards προβλέπει 7.000 δολάρια την ουγγιά του χρυσού ! Ο Αμερικανός δικηγόρος , οικονομολόγος και τραπεζίτης επενδύσεων έχει 35 χρόνια εμπειρίας στη Wall Street και έγινε ευρέως γνωστός με το βιβλίο του ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΝΟΜΙΣΜΑΤΩΝ : Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΡΙΣΗ . Οι ΗΠΑ είναι σε ύφεση από το 2007, αλλά κανείς δεν θέλει να το αναγνωρισει . Το δολάριο ΗΠΑ είναι ευάλωτο, ιδιαίτερα τωρα που οι χώρες της Ασίας συσσωρεύουν χρυσο και ανοιχτά ζητα η Κίνα τη δημιουργία ενός νέου παγκοσμίου αποθεματικού νομίσματος . Αυτο που συμβαινει ειναι οτι όλα τα γνωστα 'μεγαλα' νομίσματα προσπαθουν να υποτιμηθουν: η υποτιμήση των νόμισμάτων τονώνει τις εξαγωγές , και δημιουργει υψηλο πληθωρισμό για την μειωση του κρατικου χρεους , αυτο συμβαινει ιδίως στις ΗΠΑ . Που είναι διατεθειμένη να κάνει τα πάντα για να αποτρέψει τον αποπληθωρισμό και το σενάριο της δεκαετία του '30. Σήμερα βλέπουμε και αποπληθωρισμο και πληθωρισμο στο οικονομικό σύστημα . Η Federal Reserve (Fed) είναι αποφασισμένη να δημιουργήσει πληθωρισμό , αλλά μόλις το τζίνι βγει απο το μπουκάλι θα μπορούσε να φτασει στο 7 έως 8 % , αντί του απαιτούμενου 2 % πληθωρισμου . Είναι έτσι το μεγαλύτερο στοίχημα που εχει παιχτει ποτε στην παγκοσμια οικονομική ιστορία . Οι οικονομολογοι και διαχειριστές κεφαλαίων ανα τον κόσμο, χρησιμοποιουν λάθος οικονομικά μοντέλα - κυκλικές μοντέλα και αναμένουν μια ισχυρή ανάκαμψη ανά πάσα στιγμή . Αλλά δεν βρισκομαστε σε έναν ανοδικο κύκλο , αλλά σε μια μεγαλη ύφεση για πρώτη φορά από το 1930! Η εξτρα εκτυπωση χρηματων (QE= Quantative Easing η ατελοιωτο χρημα) για παράδειγμα , δεν βοηθά . Όταν το διεθνές νομισματικό σύστημα καταρρέει αυτο που θα μετρήσει μόνο ειναι πόσο χρυσό έχετε . Ειδικά οι Ασιάτες , αλλά και, για παράδειγμα , οι Ρώσοι θέλουν τη φυσική κατοχή του χρυσού για την ημέρα που η αξια των χαρτονομισματων εξαφανιστει εντελώς . Αυτη τη στιγμη μόνο το 1 % του συνόλου των περιουσιακών στοιχείων σε όλο τον κόσμο εχει επενδυθει σε χρυσό , έτσι υπάρχει ακόμα πολύς χώρος για αναπτυξη . Αν το 1% γινει 2 % η τιμή του χρυσού θα διπλασιαστεί!!! Ο Rickards βλέπει μια ανοδο που ειναι ακόμη μεγαλυτερη των $ 7,000 ανά ουγγιά ! Η επόμενη κρίση θα είναι χειρότερη από ό, τι το 2008 , έτσι ώστε κανένα από τα μεγάλα προβλήματα δεν έχει επιλυθεί, αλλα εχει γινει ακριβως το αντίθετο: τα προβλήματα εξακολουθούν να γίνονται πιο σοβαρα . Μόνο περιουσιακά στοιχεία όπως ο χρυσός , το ασήμι , οι πινακες τεχνης και τα χωράφια θα σας προσφερουν προστασια .. ΠΗΓΗ

samaras wifi.Σε αναπροσαρμογή του σχεδίου για δωρεάν ίντερνετ προχωρά η κυβέρνηση...
Ο κ. Σαμαράς πήρε «ζεστά» το όλο ζήτημα και ζήτησε από όλους δύο πράγματα: πρώτον, ως τον Οκτώβριο του 2014 να υπάρχει παντού δωρεάν Wi-Fi και, δεύτερον, όταν εγκατασταθεί, να τοποθετηθούν ειδικά φίλτρα που να απαγορεύουν πρόσβαση σε σελίδες με άσεμνο περιεχόμενο και γενικά σε σελίδες σ ε ξ, καθώς και να υπάρχουν φίλτρα ώστε να μην μπορεί κανείς να «κατεβάσει» τραγούδια ή κινηματογραφικές ταινίες!

30.000 σημεία σε όλη την Ελλάδα

Το σχέδιο, το οποίο ενέκρινε, προβλέπει την εγκατάσταση Wi-Fi σε 30.000 σημεία ανά την Ελλάδα. Τα πρώτα 250 θα εγκατασταθούν (το πολύ σε έξι μήνες) σε ισάριθμα νοσοκομεία, τα 250 σε αρχαιολογικούς χώρους, τα 1.000 σε λιμάνια και αεροδρόμια, ενώ άλλα 325 σε δήμους. Οι δήμοι (εν όψει και των δημοτικών εκλογών) φαίνεται ότι είναι και οι πλέον ευνοημένοι, αφού αποφασίστηκε να δοθούν σε κάθε δήμο 60.000 ευρώ και να ενεργοποιηθούν με έξοδα της Πολιτείας οι 600 κεραίες οι οποίες είχαν τοποθετηθεί επί εποχής Γιώργου Αλογοσκούφη και σήμερα σκουριάζουν: «Σε κάθε χωριό θέλω και μία κεραία» είπε ο Πρωθυπουργός.

Στο πλαίσιο της υπόσχεσης του Πρωθυπουργού για δωρεάν Wi-Fi και Internet θα συμβάλουν και οι... δορυφόροι. Οπως, για παράδειγμα, ο Hellas Sat, ο οποίος θα προσφέρει δωρεάν 250 συνδέσεις. Αλλά θα συνεισφέρει και ο ΟΤΕ, με τον οποίο υπάρχει στα σκαριά συμφωνία για την τοποθέτηση ειδικής κεραίας σε 15.000 τηλεφωνικούς θαλάμους ανά τη χώρα, που θα διαθέτουν Wi-Fi και Internet δωρεάν σε εμβέλεια 300 μέτρων.

Wi-fi και στα ATM
Μία τράπεζα (θα ακολουθήσουν και άλλες) θα τοποθετήσει στα ATM της κεραίες, καθώς και κεραίες στο εσωτερικό των τραπεζών. Ενας από τους βουλευτές που μετείχαν στην πρωθυπουργική σύσκεψη ήταν και ο Mιχάλης Ταμήλος λόγω της εμπειρίας του όσον αφορά το Wi-Fi στον Δήμο Τρικκαίων, ο οποίος τόσο πολύ ενθουσιάστηκε με όλα αυτά που εξήγγειλε ο κ. Σαμαράς που του είπε: «Αν τα καταφέρεις όλα αυτά, θα χριστείς πρωθυπουργός του Wi-Fi».


Αστυνομικοί πυροβόλησαν στον αέρα και έθεσαν υπό κράτηση έναν άνδρα ο οποίος προσπάθησε να μπει στο χώρο όπου στεγάζεται το γραφείο του πρωθυπουργού της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στην Άγκυρα, όπως δήλωσε ένα στέλεχος των υπηρεσιών του πρωθυπουργού. Ο άνδρας στην αρχή μεταδόθηκε ότι μετέφερε εκρηκτικά.Σύμφωνα με τον τουρκο υπουργό Εσωτερικών, ο άνδρας 52 ετών αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα και δεν μετέφερε εκρηκτικά.Τουρκικά ΜΜΕ μετέδωσαν νωρίτερα ότι ένας άνδρας, ο οποίος υπήρχαν υποψίες ότι μετέφερε μία βόμβα, τραυματίστηκε από πυρά αστυνομικών. Στέλεχος του γραφείου του πρωθυπουργού αρνήθηκε ότι ο ύποπτος τραυματίστηκε.Σύμφωνα με τα τηλεοπτικά δίκτυα CNN Türk και NTV, οι αστυνομικοί πυροβόλησαν προειδοποιητικά στον αέρα δύο φορές στην προσπάθειά τους να συλλάβουν τον ύποπτο.Ο Ερντογάν δεν βρισκόταν στο γραφείο του όταν σημειώθηκε το περιστατικό.Σύμφωνα με το NTV, ο άνδρας αυτός είχε τηλεφωνήσει στην αστυνομία μερικά λεπτά νωρίτερα για να προειδοποιήσει ότι μετέβαινε στο γραφείο του πρωθυπουργού.

ΞžΒ¦ΞŸΒŒΞŸΒΞžΞŒΞžΒ± ΞžΒµΞŸβ‚¬ΞžΞ‰ΞžΞŠΞžΞΞžΞ‰ΞžΒ½ΞŸβ€°ΞžΒ½Ξžβ€•ΞžΒ±ΞŸβ€š

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget