19/11/13

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Αίμα από εφάπαξ, επικουρικές και εφάπαξ ζητάει η τρόικα που χθες, στη συνάντηση με τον Γιάννη Στουρνάρα, επανέφερε ξαφνικά στο τραπέζι και την ανάγκη υλοποίησης της δεύτερης δόσης περικοπών (ύψους 250.000.000 ευρώ) στους μισθούς και στις συντάξεις των στρατιωτικών".

ΕΘΝΟΣ: Ακραία πόλωση στα πανεπιστήμια

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "σε αδιέξοδο έχει οδηγηθεί η κατάσταση στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Πολυτεχνείο. Οι διοικητικοί υπάλληλοι, ανένδοτοι, αρνούνται να ορίσουν ακόμα και προσωπικό ασφαλείας για τη στοιχειώδη λειτουργία των δύο Ιδρυμάτων".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Ψιονική* Ομάδα 69: «Ο,τι έσπειραν θα θερίσουν οι Εχθροί της Ορθοδοξίας»!

Σύμφωνα με την εφημερίδα "την φτιάξανε επίλεκτα στελέχη του Σέρβικου Στρατού και των υπηρεσιών πληροφοριών της Σερβίας.*Στην κατηγορία αυτή ανήκουν άτομα με αυξημένη εξω-αισθητηριακή αντίληψη, που χρησιμοποιείται για την συγκέντρωση πληροφοριών".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Οι τελευταίες 9.313 θέσεις στο Δημόσιο για το 2013

Η εφημερίδα γράφει ότι "τις τελευταίες 9.313 θέσεις εργασίας στο Δημόσιο παρουσιάζει σήμερα το ένθετο «Αγορά Εργασιας». Οι προσλήψεις αφορούν σε φορείς όπως σχολεία, νοσοκομεία, ΕΛΤΑ, ΔΕΗ, ΕΚΑΒ, παιδικούς σταθμούς, δήμους, δημοτικές επιχειρήσεις και Λιμενικό".

EΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Aθλιότητα με 1.793 ονόματα

Σύμφωνα με την εφημερίδα "η κυβέρνηση προχώρησε χτες σε μια αχαρακτήριστη ενέργεια, με τα ονόματα των διοικητικών υπαλλήλων των οκτώ Πανεπιστημίων που βγαίνουν σε διαθεσιμότητα. Επικαλούμενη λόγους διαφάνειας της διαδικασίας έδωσε στη δημοσιότητα, μέσω ΑΣΕΠ, όχι τα τελικά 1.349 ονόματα, αλλά τα 1.793 με τη χαμηλότερη μοριοδότηση, από τα οποία θα επιλεγούν οι υπό διωγμόν".

ΕΣΤΙΑ: Συνθλίβεται η μεσαία τάξις

Η εφημερίδα τονίζει ότι "όταν ο ίδιος ο Πρωθυπουργός εχαρακτήριζε μόλις προ διμήνου την μεσαία τάξη ως «ατμομηχανή της οικονομίας» και σήμερα με τον νέο φόρο ακινήτων την συνθίβει, τί να πει κανείς; Πρόκειται για πολιτική αυτοκαταστροφής. Θα αναιρέση τα ίδια τα επιτεύγματα της Κυβερνήσεως στον δημοσιονομικό τομέα, αφού θα παρατείνη την ύφεση".

Η ΑΥΓΗ: Δηλώσεις νομιμοφροσύνης

Σύμφωνα με την εφημερίδα "για υποταγή στην κυβέρνηση Σαμαρά και τα διαρκή αντικοινωνικά μέτρα της τρόικας εκβιάζει ο Ευ. Βενιζέλος τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ καθιστώντας τους δυνάμει «αποστάτες».Εκτακτη σύγκληση αύριο της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ για να δοθεί «κατά πρόσωπο» απάντηση στο κάλεσμα του Αλ. Τσίπρα προς τους βουλευτές να καταψηφίσουν τα νέα μέτρα".

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: Πανικός στο Μαξιμουμ

Σύμφωνα με την εφημερίδα "σε πλήρη σύγχυση βρίσκεται πλέον η κυβέρνηση μπροστά στη χιονοστιβάδα των προβλημάτων που έχει μπροστά της. Η διαπραγμάτευση με την τρόικα κινδυνεύει να τιναχθεί στον αέρα καθώς το δημοσιονομικό κενό που αρχικά είχε υπολογιστεί στα 500 εκατ. εκτοξεύθηκε στα 2,5 δισ., όπως αρχικά απαιτούσαν οι δανειστές".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Αδιέξοδο σε Καποδιστριακό και ΕΜΠ

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "σε αδιέξοδο οδηγείται η κατάσταση στα δύο εμβληματικά ιδρύματα της χώρας, το ΕΚΠΑ και το ΕΜΠ, με τον κίνδυνο απώλειας του εξαμήνου να βρίσκεται προ των πυλών, μετά και τη χθεσινή απόφαση των διοικητικών υπαλλήλων να προχωρήσουν σε δύο νέες 48ωρες απεργίες".

Ο ΛΟΓΟΣ: Αδιέξοδο στα Πανεπιστήμια

Σύμφωνα με την εφημερίδα "στα άκρα φαίνεται πως οδηγείται η κόντρα των διοικητικών υπαλλήλων με την κυβέρνηση, καθώς οι πρώτοι αποφάσισαν δύο επαναλαμβανόμενες 48ωρες απεργίες σήμερα".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: «Δημοσιονομικά» ή «διαρθρωτικά» έρχονται και νέα μέτρα... αντιλαϊκά!

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "το νέο πακέτο βάρβαρων αντιλαϊκών μέτρων με τις απολύσεις, τα χαράτσια στα ακίνητα, τους πλειστηριασμούς που ετοιμάζει η κυβέρνηση με την τρόικα, όπως κι αν ονομαστούν - διαρθρωτικά ή δημοσιονομικά - υπηρετούν την κερδοφορία του κεφαλαίου και τις πολιτικές της ΕΕ".

ΤΑ ΝΕΑ: Δεν βρίσκουν αποστάτες οι προστάτες

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "δεν βρίσκει αποστάτες το προσκλητήριο Τσίπρα, το οποίο συσπειρώνει την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, ενώ προκαλεί υπόγειες αντιδράσεις και από στελέχη της μειοψηφίας του ΣΥΡΙΖΑ"

Kontranews: Μετέωρος ο Βενιζέλος. Στον αέρα η κυβέρνηση

Η εφημερίδα γράφει "μετέωρος είναι πλέον ο αδύναμος κρίκος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος, με τη συντριπτική πλειοψηφία των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ να εμφανίζονται αποφασισμένοι να εγκαταλείψουν το σκάφος που μπάζει από παντού και είναι έτοιμο να βουλιάξει".

NEWSBOMB: Στον πάγο οι Ελληνες για 30 χρόνια

Σύμφωνα με την εφημερίδα "έχουν επιλέξει τη μείωση των επιτοκίων σε 1 έως 1,5% αλλά και τη διεύρυνση του χρόνου αποπληρωμής στο μέλλον, η εφαρμογή δηλαδή της θεωρίας του αέναου χρέους, μέσα από την οποία περνάει η διαιώνιση του ασφυκτικού ελέγχου από τους δανειστές για πολλά χρόνια".

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Αναβρασμός στο ΑΠΘ, μπάχαλο στα ΑΕΙ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: Στροφή στον δανεισμό με εταιρικά ομόλογα

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "τρόπους χρηματοδότησης και μάλιστα με επιτυχία αναζητούν οι ελληνικές εισηγμένες, οι οποίες για τον σκοπό αυτόν στρέφονται στις διεθνείς αγορές και μάλιστα με σημαντική επιτυχία. Τα 4 δισ. αγγίζουν τα κεφάλαια που άντλησαν οι εισηγμένες φέτος μέσω των συγκεκριμένων εκδόσεων. Εν τω μεταξύ, στάση αναμονής τηρεί το Χρηματιστήριο".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: Κεφάλαια 4 δισ. άντλησαν με ομόλογα οι επιχειρήσεις

Η εφημερίδα τονίζει ότι "σε επίπεδα ρεκόρ έχουν εκτιναχθεί φέτος οι εκδόσεις των εταιρικών ομολόγων στην Ελλάδα, σε μία εξέλιξη που υποδηλώνει βελτίωση του επενδυτικού κλίματος. Δεκαπέντε ελληνικές επιχειρήσεις, μεταξύ των οποίων ο ΟΤΕ και τα Ελληνικά Πετρέλαια,άντλησαν το ποσό-ρεκόρ των 4 δισ. ευρώ από τις αγορές κεφαλαίου στη διάρκεια του τρέχοντος έτους, καθώς αυξάνονται θεαματικά οι εκδόσεις εταιρικών ομολόγων στις πιο αδύναμες οικονομίες της περιφέρειας της Ευρωζώνης".

Το 2013 είναι μια χρονιά ορόσημο στην ιστορία της Harley-Davidson, που συμπληρώνει 110 χρόνια παρουσίας. Ως μια από τις πιο αναγνωρίσιμες, εικονικές μάρκες στον κόσμο, παραμένει πιο σύγχρονη από ποτέ, εγκαινιάζοντας μια νέα εποχή που ξεκινά με το Project Rushmore. Στην επίσημη παρουσίαση του Project Rushmore στην Ελλάδα, o Gaetano Di Piazza, Country Manager της Harley-Davidson South Eastern Europe, αναφέρθηκε στους νέους δρόμους που ανοίγονται για τους φίλους του εμβληματικού συμβόλου. Παράλληλα ανακοίνωσε το Νέο Δίκτυο Επίσημων Αντιπροσώπων Harley-Davidson στην Ελλάδα, με παρουσία στην Αθήνα (Πειραιώς 187, Αθήνα, τηλ. 210 3410850) και στη Θεσσαλονίκη (Μακεδονίας 10, Μενεμένη, τηλ. 2310 700707).

Πρόκειται για κάθετες μονάδες που προσφέρουν ολοκληρωμένες υπηρεσίες στην πώληση μοτοσυκλετών, ειδών ένδυσης, γνήσιων ανταλλακτικών και αξεσουάρ καθώς και παροχή service. Το έμπειρο και φιλικό προσωπικό με επίκεντρο τον ίδιο τον αναβάτη, θα διευκολύνει κάθε επισκέπτη στην απόκτηση της Harley των ονείρων του. Από το 1903 που κατασκευάστηκε η πρώτη μοτοσυκλέτα, μέχρι σήμερα, η Harley- Davidson υπήρξε για τους αναβάτες της σημείο αναφοράς και τρόπος έκφρασης της ανεξαρτησίας τους. Σήμερα, 110 χρόνια μετά, σκοπός της Harley-Davidson παραμένει να εκπληρώσει τα όνειρα για προσωπική ελευθερία, δημιουργώντας την κατάλληλη για κάθε αναβάτη μοτοσικλέτα. Αυτή που θα του προφέρει υψηλής ποιότητας εμπειρία, ξεπερνώντας κάθε του προσδοκία. Στη νέα της εποχή, η Harley-Davidson, μέσα από τα ανανεωμένα μοντέλα του Project Rushmore, παρουσιάζει την απόλυτη οδηγική εμπειρία. Πηγή έμπνευσης αποτέλεσε το ίδιο το ταξίδι και η ελευθερία του κάθε οδηγού κατά τη διάρκεια του. Επτά μοντέλα τουρισμού, το τρίτροχο όχημα (Trike) και τα μοντέλα Custom Vehicle Operations (CVO), ανανεώνονται για το 2014, μετά από τέσσερα χρόνια σκέψης, οργάνωσης, σχεδιασμού, κατασκευής, δοκιμών, οδήγησης, εξέλιξης και αμέτρητων ωρών οδήγησης και συζήτησης με τους πελάτες της Harley- Davidson. Το Project Rushmore χαρακτηρίζεται από προηγμένη τεχνολογία και βελτιωμένη σχεδίαση, η οποία αλλάζει τα δεδομένα. Οι βελτιώσεις που προσφέρει κατατάσσονται σε τέσσερις κατηγορίες, όπως έχουν οριστεί από τους ίδιους τους αναβάτες: Έλεγχος: οι βελτιωμένοι προβολείς Daymaker με λυχνίες LED ή οι διπλοί προβολείς αλογόνου, τα συνδεδεμένα φρένα Reflex με ABS και ο Twin-Cooled κινητήρας υψηλών επιδόσεων Twin Cam 103, σχεδιάστηκαν για να προσφέρουν έλεγχο και αυτοπεποίθηση στον αναβάτη. Infotainment: τα νέα συστήματα Boom! Box infotainment με έγχρωμη οθόνη συνδυάζουν ποιοτικό ήχο, συνδεσιμότητα Bluetooth, αναγνώριση φωνής, τεχνολογία από κείμενο σε ομιλία, πλοήγηση GPS καθώς και υποστήριξη για ενδοσυνεννόηση και επικοινωνία με CB, με τη χρήση μιας μόνο μονάδας. Αίσθηση: από το νέο fairing Batwing με τον κεντρικό αεραγωγό «splitstream» μέχρι την ανασχεδιασμένη θέση του συνεπιβάτη, η αεροδυναμική και η εργονομία συνδυάζονται αρμονικά, με σκοπό ακόμη μεγαλύτερη άνεση. Στιλ: η μορφή και η λειτουργία πολλών εξαρτημάτων έχουν βελτιωθεί, με το επανασχεδιασμένο Tour-Pak και τις πλαϊνές βαλίτσες με μηχανισμό που ανοίγει με ένα απλό πάτημα. Πιο λεπτά φτερά, ελαφρύτεροι τροχοί από κράμα αλουμινίου και εργονομικοί διακόπτες χειριστηρίων συμπληρώνουν την εικόνα. Όλα τα παραπάνω, έχουν εφαρμοστεί στα μοντέλα Road King Classic, Street Glide, Electra Glide, Ultra Classic, Electra Glide Ultra Limited, Tri Glide Ultra Classic, CVO Ultra Limited και CVO Road King. Το ταξίδι προς την ελευθερία ξεκινά για το κοινό με ένα test ride κατόπιν συνεννόησης με τον πλησιέστερο αντιπρόσωπο.

Πρόκειται για την κονσόλα που αναμένεται να «σπάσει ταμεία», αφού ήδη από την πρώτη μέρα κυκλοφορίας σε ΗΠΑ και Καναδά οι gamers σχημάτισαν τεράστιες ουρές προκειμένου να πάρουν στα χέρια του το νέο τεχνολογικό θαύμα της Sony. O λόγος για το PS4, το οποίο όπως ανακοίνωσε η Sony μέσα σε μια μέρα διατέθηκαν ένα εκάτ. Κονσόλες! Πρόκειται για το καλύτερο ντεπούτο στην ιστορία του Playstation. Αν δει κανείς τα videos που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο θα καταλάβει ότι δεν πρόκειται απλά για μια παιχνιδομηχανή, αλλά για κάτι πέρα από τα συνηθισμένα. Οι Έλληνες θα μπορέσουν να το πάρουν στα χέρια τους στις 13 Δεκεμβρίου, ενώ ήδη γίνεται χαμός με τις προπαραγγελίες. PS43 Όπως θα παρατηρήσετε κι εσείς στο video οι άνθρωποι που το δοκιμάζουν χωρίς κανένα αξεσουάρ παρά μόνο με το χειριστήριο, μπορούν να εμφανίσουν ένα ρομπότ το οποίο μάλιστα μπορούν να ελέγξουν... αγγίζοντάς το. Ναι καλά ακούσατε! PS42 Τι μπορεί να κάνει άραγε ο μεγάλος αντίπαλος, που δεν είναι άλλος από τη Microsoft και το Xbox one, για να ανταγωνιστεί την κονσόλα με τις... ξεχωριστές δυνατότητες που του δίνουν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του; Πάντως το Xbox one θα φτάσει στη χώρα μας αρκετό καιρό μετά το PS4, καθώς η κατασκευάστρια εταιρεία δεν συμπεριέλαβε την Ελλάδα στις χώρες που θα το υποδεχτούν το 2013. Τα πρώτα δείγματα δείχνουν ότι οι αντίπαλοι της Sony έχουν να καλύψουν αρκετό έδαφος για να την πλησιάσουν.

Σε δύο στρατόπεδα έχει χωριστεί η διοίκηση της πολυεθνικής Media Markt- ελέω οικονομικής κρίσης- αναφορικά με το μέλλον της εταιρίας. Η μια πλευρά τονίζει επιτακτικά ότι πρέπει να κλείσουν τα καταστήματα της αλυσίδας και να διαχειρίζονται όλο το εμπόρευμα μόνο μέσω internet, ενώ η άλλη πλευρά ισχυρίζεται ότι ... κρίση είναι και θα περάσει και δεν πρέπει να χάσει η εταιρεία το μερίδιο αγοράς που έχει κατακτήσει ανά τον κόσμο στα ηλεκτρικά-ηλεκτρονικά είδη. Σύμφωνα με πληροφορίες από τη Γερμανία, οι λογομαχίες ξεκίνησαν με την εξαγορά της εταιρείας Redcoon, η οποία κινείται αποκλειστικά στον χώρο των ιντερνετικών πωλήσεων με επιχειρηματικά παρακλάδια σε Γερμανία, Αυστρία, Ολλανδία, Γαλλία, Πορτογαλία, Ιταλία, Δανία και Βέλγιο. Όπως τονίζουν οι ίδιες πηγές, εξαιτίας της συγκεκριμένης αγοράς, «πάγωσε» η ανάπτυξη του δικτύου της Media Markt στη Γερμανία. Το σίγουρο είναι ότι ο πολυεθνικός κολοσσός αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα, όπως επιβεβαιώνει και το εξ'ολοκλήρου κλείσιμο της εταιρείας στην αγορά της Γαλλίας, απ'όπου και αποχώρησε. Την ίδια στιγμή, οι όποιες αποφάσεις της διοίκησης σχετικά με το μέλλον της αλυσίδας, αναμφίβολα θα αφορά και την ελληνική θυγατρική, που επίσης αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά θέματα. Θυμίζουμε, ότι πέρυσι η ελληνική θυγατρική με τις ευλογίες και τα κεφάλαια της μητρικής είχε ολοκληρώσει αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 53 εκατ. ευρώ προκειμένου να «κλείσει» τις...μαύρες τρύπες. Σήμερα, η εταιρεία διαχειρίζεται στην ελληνική αγορά 10 καταστήματα και δεν είναι τυχαίο ότι «πάγωσε» μέχρι νεωτέρας, το αρχικό πλάνο για δύο νέα σημεία.

ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΒΟΥΤΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΤΙΚΗ ΜΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ Αποστάσεις από το άρθρο του Μουλόπουλου για τον Τατσόπουλο στην "Αυγή" πήρε σήμερα στον ΣΚΑΪ ο Ν. Βούτσης. Ερωτηθείς για το εάν θα διαγραφεί σήμερα ο Π. Τατσόπουλος, ο Γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθάρισε πως δεν τίθεται θέμα διαγραφής, αποδοκίμασε τον Μουλόπουλο, στηρίζοντας τη διαφορετικότητα που εκφράζει στις θέσεις του ο Π. Τατσόπουλος... Συμπέρασμα; Δεν πρόκειται να τον διαγράψουν σήμερα στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ. Το εάν θα φύγει μόνος του ο Τατσόπουλος από το κόμμα του είναι μια άλλη υπόθεση...

Όταν η Εσμαχάν αποφασίζει ξαφνικά, να παντρευτεί τον Μπαλί Μπέη, η Σαχ Σουλτάν λαμβάνει δράση. Η Μιχριμάχ, η οποία πανικοβάλλεται από αυτό το νέο, ζητά βοήθεια από τη Χουρρέμ για να εμποδίσει αυτό τον γάμο. Ο Μαλκότσογλου βρίσκεται στη μέση… και πρέπει να πάρει μια απόφαση.Ο Ηγεμόνας Μουσταφά, φτάνει στην Πόλη.
Παρά τις προειδοποιήσεις της Σαχ Σουλτάν, του Λουτφού Πασά και της Χατιτζέ Σουλτάν, δεν έχει σκοπό να ζητήσει συγχώρεση. Ο Σουλεϊμάν, εξοργίζεται με το γιο του, βλέποντάς τον να υπερασπίζεται τον εαυτό του. O Μουσταφά, έχει αποδείξεις… που θα εκπλήξουν τον Σουλεϊμάν.
Η Μιχριμάχ και η Εσμαχάν τσακώνονται στο χαμάμ για τον Μπαλί Μπέη. Η Μιχριμάχ τη χτυπάει και η Εσμαχάν πέφτει αναίσθητη.

Το ανεύρυσμα της αορτής αποτελεί μια διογκωμένη και εξασθενημένη περιοχή στην αορτή δηλαδή το μεγαλύτερο αιμοφόρο αγγείο που τροφοδοτεί με αίμα το σώμα. Η αορτή εκτείνεται από την καρδιά μέσω του θώρακα μέχρι την κοιλιακή χώρα. Επειδή η αορτή είναι ο κύριος προμηθευτής του αίματος σ΄ όλο το σώμα, αν ένα ανεύρυσμα της αορτής σπάσει μπορεί να προκαλέσει θανατηφόρο αιμορραγία. Τα περισσότερα ανευρύσματα της αορτής έχουν αργή ανάπτυξη και δεν οδηγούνται σε ρήξη αλλά αν είναι μεγάλα ή ταχέως αναπτυσσόμενα, η πιθανότητα για ρήξη είναι μεγαλύτερη. Ανάλογα με το μέγεθος και το ρυθμό με τον οποίο το ανεύρυσμα της αορτής αυξάνεται, η θεραπεία μπορεί να ποικίλλει από την παρακολούθηση έως την επείγουσα χειρουργική επέμβαση. Τα ανευρύσματα της αορτής μπορούν να αναπτυχθούν σε οποιοδήποτε σημείο κατά μήκος της αορτής, αλλά τα περισσότερα ανευρίσκονται στην κοιλιακή χώρα και ονομάζονται ανευρύσματα κοιλιακής αορτής ενώ αυτά που ανευρίσκονται στο θώρακα καλούνται ανευρύσματα θωρακικής αορτής. Ποιά είναι τα συμπτώματα Τα αορτικά ανευρύσματα συχνά αναπτύσσονται αργά και συνήθως χωρίς συμπτώματα, γεγονός που καθιστά δύσκολη την εντόπιση τους. Ορισμένα ανευρύσματα ποτέ δεν θα υποστούν ρήξη ιδίως αν είναι μικρά σε μέγεθος και αναπτύσσονται αργά με την πάροδο του χρόνου. Άλλα όμως αορτικά ανευρύσματα αναπτύσσονται με ταχύτερο ρυθμό, γεγονός που αυξάνει τον κίνδυνο ρήξης. Ο ρυθμός ανάπτυξης /διάτασης του ανευρύσματος της αορτής είναι δύσκολο να προβλεφθεί. Όταν το ανεύρυσμα της αορτής μεγαλώσει αρκετά ,σε ορισμένα άτομα μπορεί να παρατηρηθεί: •Ψηλαφητή παλλόμενη μάζα κοντά στον ομφαλό αν υπάρχει ανεύρυσμα στην κοιλιακή χώρα •Ευαισθησία ή πόνος στην κοιλιά ή στο θώρακα •Οσφυαλγία (πόνος χαμηλά στη μέση) Παράγοντες κινδύνου •Ηλικία (συχνότερα ανευρύσματα ανευρίσκονται σε άτομα ηλικίας 60 ετών και άνω) •Κάπνισμα •Αρτηριακή υπέρταση •Αθηροσκλήρωση •Φύλο (οι άνδρες αναπτύσσουν ανευρύσματα αορτής 5 έως 10 φορές πιο συχνά από τις γυναίκες ) •Φυλή (τα αορτικά ανευρύσματα είναι συχνότερα στους λευκούς) •Οικογενειακό ιστορικό. Τα άτομα που έχουν οικογενειακό ιστορικό αορτικού ανευρύσματος διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο να αναπτύξουν ανευρύσματα σε νεαρότερη ηλικία και βρίσκονται σε μεγαλύτερο κίνδυνο για ρήξη του ανευρύσματος Πού οφείλεται Ανευρύσματα κοιλιακής αορτής Περίπου το 75 % όλων των ανευρυσμάτων βρίσκονται στην κοιλιακή αορτή. Τα πιθανά αίτια ανάπτυξης τους είναι: •Κάπνισμα. Το κάπνισμα συμβάλλει στην αθηροσκλήρωση και προκαλεί υψηλή αρτηριακή πίεση οδηγώντας έτσι στην γρηγορότερη ανάπτυξη των ανευρυσμάτων. •Η αρτηριακή υπέρταση. •Λοίμωξη στην αορτή (αγγειίτιδα). Σε σπάνιες περιπτώσεις, ανεύρυσμα αορτής μπορεί να προκληθεί από μόλυνση ή φλεγμονή (αγγειίτιδα) που αποδυναμώνει το τοίχωμα της αορτής. •Γενετικοί παράγοντες Ανευρύσματα θωρακικής αορτής Περίπου το 25 % όλων των ανευρυσμάτων βρίσκονται στην θωρακική αορτή. Ορισμένοι επιπλέον παράγοντες κινδύνου μπορεί να συμβάλλουν στην ανάπτυξη θωρακικών ανευρυσμάτων. •Σύνδρομο Marfan. Οι άνθρωποι που γεννιούνται με το σύνδρομο Marfan, μια γενετική πάθηση που επηρεάζει το συνδετικό ιστό του σώματος , είναι ιδιαίτερα εκτεθειμένοι στον κίνδυνο ανάπτυξης ανευρύσματος θωρακικής αορτής. Τα άτομα με σύνδρομο Marfan έχουν συχνά ιδιαίτερα φυσικά χαρακτηριστικά, συμπεριλαμβανομένων το ψηλό ανάστημα, πολύ μακρά άκρα, παραμορφωμένο στέρνο και προβλήματα όρασης. •Προηγούμενη βλάβη στην αορτή •Τραυματική βλάβη στην αορτή. Μερικά άτομα που τραυματίζονται στον θώρακα αναπτύσσουν ανευρύσματα αορτής. Πώς γίνεται η διάγνωση του ανευρύσματος αορτής Τα περισσότερα ανευρύσματα της αορτής διαπιστώνονται τυχαία κατά την εξέταση για έναν άλλο λόγο. Η διάγνωση γίνεται συνήθως με: •Την κλινική εξέταση •Την ακτινογραφία θώρακος •Το υπερηχογράφημα της καρδιάς •Το υπερηχογράφημα στην κοιλιά Εάν ο γιατρός σας υποψιάζεται ότι έχετε ανεύρυσμα αορτής, εξειδικευμένες εξετάσεις μπορεί να επιβεβαιώσουν τη διάγνωση: •Το υπερηχογράφημα στην κοιλιά •Αξονική τομογραφία θωρακικής η κοιλιακής αορτής •Μαγνητική τομογραφία θωρακικής η κοιλιακής αορτής Πώς θεραπεύεται το ανεύρυσμα αορτής Ο στόχος της θεραπείας είναι η πρόληψη της ρήξης του ανευρύσματος. Γενικά, η θεραπευτικές επιλογές είναι η παρακολούθηση και η φαρμακευτική αγωγή ή η χειρουργική επέμβαση. Η απόφασή εξαρτάται από το μέγεθος του ανευρύσματος και πόσο γρήγορα αυξάνεται σε μέγεθος. Σε γενικές γραμμές μικρά ανευρύσματα (διάμετρος περίπου 4 εκατοστά) αντιμετωπίζονται συντηρητικά με παρακολούθηση και ρύθμιση των παραγόντων κινδύνου καθώς ο κίνδυνος της χειρουργικής επέμβασης, είναι μεγαλύτερο από τον κίνδυνο της ρήξης. Η παρακολούθηση του ανευρύσματος γίνεται με απεικονιστικές εξετάσεις συνήθως κάθε 6 έως 12 μήνες. Τα μετρίου μεγέθους ανευρύσματα (διάμετρος περίπου 4 έως 5,5 εκατοστά) αποτελούν ενδιάμεσες περιπτώσεις που θα χρειαστεί να συζητηθούν τα οφέλη και οι κίνδυνοι της εγχείρησης και να ληφθεί μια απόφαση με το γιατρό σας. Τα μεγάλα ανευρύσματα ("5,5 εκατοστά σε διάμετρο) ή αυτά που αυξάνονται σε μέγεθος με ταχείς ρυθμούς (άνω των 0,5 εκατοστών σε έξι μήνες) θα χρειαστούν κατά πάσα πιθανότητα χειρουργική επέμβαση. Τα τελευταία χρόνια εκτός από την χειρουργική επέμβαση χρησιμοποιούνται σε ορισμένους ασθενείς ειδικά προθέματα (stents) προκείμενου να προφυλαχθούν τα τοιχώματα της αορτής. Τί είδους επιπλοκές μπορεί να παρουσιαστούν •Διαχωρισμός της αορτής •Θρόμβωση στο τοίχωμα της αορτής •Ρήξη του ανευρύσματος που είναι συχνά θανατηφόρος Τα σημεία και συμπτώματα της ρήξης περιλαμβάνουν: •Αιφνίδιος, έντονος και επίμονος πόνος στην κοιλιακή χώρα, πόνος στο στήθος ή στην πλάτη •Πόνος που ακτινοβολεί στην μέση •Ίδρωτας •Ζάλη •Χαμηλή αρτηριακή πίεση •Ταχυκαρδία •Απώλεια συνείδησης •Δύσπνοια Πώς μπορεί να προληφθεί το ανεύρυσμα αορτής Δεν υπάρχουν φάρμακα που να εμποδίσουν την ανάπτυξη αορτικού ανευρύσματος. Οι ερευνητές πιστεύουν ότι τα φάρμακα της χοληστερίνης( στατίνες) και ορισμένα αντιυπερτασικά (όπως οι αναστολείς των υποδοχέων της αγγειοτενσίνης π.χ λοσαρτάνη) μπορούν να αναστείλουν την περαιτέρω διάταση του ανευρύσματος. Γενικές οδηγίες που αφορούν άτομα με ανεύρυσμα αορτής είναι: •Κρατήστε την πίεση του αίματος υπό έλεγχο. •Μην καπνίζετε. •Μείωστε την χοληστερόλη και το λίπος στη διατροφή σας. •Διατηρήστε μια τακτική ιατρική παρακολούθηση Θα πρέπει να δείτε το γιατρό σας αν έχετε κάποιο από τα συμπτώματα που αναφέρονται ανωτέρω. Όσον αφορά τους ασυμπτωματικούς ασθενείς μετά την ηλικία των 60 ετών όσοι έχουν παράγοντες κινδύνου για την ανάπτυξη ανευρύσματος αορτής θα πρέπει να υποβληθούν σε έλεγχο -όπως αναφέρει το newdoctor- για ανεύρυσμα με υπερηχογράφημα κοιλιακής αορτής.

Vanja Hadzovic - «Υπάρχουν πολλοί εντός και εκτός Σερβίας που πιστεύουν ότι αυτές οι φωτογραφίες δεν είναι κατάλληλες για μια γυναίκα που ελπίζει να προχωρήσει στο χώρο της διπλωματίας», τονίζει μία πηγή του υπουργείου Εξωτερικών.Η Vanja Hadzovic, η οποία κατέχει πτυχίο στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, αρνήθηκε να σχολιάσει τις φωτογραφίες που έχουν κάνει τον γύρο του διαδικτύου και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Ωστόσο, ο υπουργός Εξωτερικών της Σερβίας φαίνεται ότι παρέχει πλήρη κάλυψη στην 27χρονη.Ο Ivan Mrkic υπερασπίστηκε το δικαίωμά της να ανεβάζει φωτογραφίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (από όπου η εφημερίδα προμηθεύτηκε το υλικό) τονίζοντας βέβαια ότι αυτό είχε γίνει πριν η ίδια μπει στο χώρο της πολιτικής.Ο υπουργός Εξωτερικών της Σερβίας μίλησε επίσης για μια σωστή επαγγελματία που είναι πάντοτε συνεπής στις υποχρεώσεις της.


Η Λουσίντα αρχίζει να φοβάται ότι ο Ζορζίνιο πλησιάζει όλο και περισσότερο να μάθει την αλήθεια για το ποιος είναι ο πατέρας του. Παράλληλα, προσπαθεί να πείσει τη Νίνα ότι η μανία της εκδίκησης που την έχει πιάσει εναντίον της Καρμίνια, είναι πολύ πιθανό να της γυρίσει μπούμερανγκ.
Στο μεταξύ, ο Τουφάο προσπαθεί να μάθει από τους γιατρούς αν μπορεί να πάρει την Καρμίνια για να συνεχίσει τη θεραπεία, όμως δε παίρνει την απάντηση που θα ήθελε…

Με μια νέα μεγάλη συμφωνία ο Δημήτρης Μελισσανίδης ταράζει ξανά τα
διεθνή ύδατα του επιχειρείν. Ο εφοπλιστής, ο οποίος ελέγχει στρατηγικά
λιμάνια και βάσεις ανεφοδιασμού καυσίμων σε όλον τον κόσμο, πιάνει
λιμάνι και στην αγορά των ΗΠΑ. Η εταιρία του Aegean Marine Petroleum
Network, με «όπλο» την ρευστότητά της, προχώρησε στην εξαγορά του
ναυτιλιακού βραχίονα ενός εκ των κορυφαίων πετρελαϊκών κολοσσών στην
άλλη άκρη του Ατλαντικού, της Hess Corporation στον οποίο
συμπεριλαμβάνονται 6 σταθμοί ανεφοδιασμού και αποθηκευτικές
εγκαταστάσεις. Η εξαγορά της Hess Bunkering αναμένεται να ολοκληρωθεί
ως το τέλος του χρόνου. Αποδεικνύοντας για ακόμη μια φορά τα γρήγορα
αντανακλαστικά του ο επιχειρηματίας συνέχισε τις επενδύσεις σε διεθνές
επίπεδο «κατακτώντας» άλλη μία... βάση σταθμού ανεφοδιασμού και
μάλιστα στις HΠA και ενισχύοντας ακόμη περισσότερο την παγκόσμια
επιχειρηματική επιρροή του ως ο μεγαλύτερος φυσικός προμηθευτής
ναυτιλιακών καυσίμων σε όλον τον κόσμο. Oι δυνατότητες που
προσφέρονται από την συμφωνία με τη Hess αποτελούν τη βάση για
επιπλέον επέκταση των δραστηριοτήτων.

ΗΓΕΤΙΔΑ ΔΥΝΑΜΗ O αμερικανικός όμιλος Hess Corp, θεωρείται ηγέτιδα
δύναμη στον τομέα προμήθειας ναυτιλιακών καυσίμων στην Ανατολική Ακτή
των ΗΠΑ. Οι σταθμοί του προμηθεύουν τα νευραλγικά και αυξημένης
κίνησης λιμάνια της Νέας Υόρκης, της Φιλαδέλφειας, της Βαλτιμόρης, του
Νόρφολκ και του Τσάρλεστον, ενώ ελέγχει δεξαμενές αποθήκευσης
χωρητικότητας 250.000 κυβικών μέτρων. Τα τελευταία τρία χρόνια δε, ο
εισηγμένος στον NYSE «γίγαντας» των καυσίμων, ο οποίος «γεννήθηκε» το
1933 από τον Leon Hess, ξεκινώντας με ένα μεταχειρισμένο φορτηγό
μεταφοράς πετρελαίου και φτάνοντας να έχει δραστηριότητα σε τέσσερις
ηπείρους (ΗΠΑ, Ευρώπη, Ασία και Αφρική) σημείωνε από τον τομέα των
ναυτιλιακών καυσίμων ετήσιες πωλήσεις της τάξεως των 1,8 εκατ.
μετρικών τόνων. Έτσι, ο Δημήτρης Μελισσανίδης από το συγκεκριμένο deal
προσδοκά σημαντικά οφέλη και κέρδη. Όχι μόνο επειδή εισέρχεται στην
αμερικανική αγορά, αναλαμβάνοντας να προμηθεύει τους εκεί πελάτες με
καύσιμα, αξιοποιώντας το δίκτυο της Hess, αλλά και επειδή δίνεται η
δυνατότητα στην Aegean Marine Petroleum Network να επεκτείνει
περαιτέρω το βεληνεκές της διεθνούς πλατφόρμας ναυτιλιακών καυσίμων
που ελέγχει, προσφέροντας υπηρεσίες full- service και σε άλλους
Αμερικανούς πελάτες που δραστηριοποιούνται σε όλον τον κόσμο, μεταξύ
των οποίων και μεγάλες εταιρίες διαχείρισης κρουαζιερόπλοιων. «Η
συμφωνία με την Hess Corporation δεν απαιτεί παρά ελάχιστα κόστη
εκκίνησης της δραστηριότητας, ενώ συμβαδίζει με τον στόχο της εταιρίας
μας για στρατηγική ενίσχυση της παγκόσμιας παρουσίας της, αξιοποιώντας
την εμπειρία και την εξειδίκευση που διαθέτουμε ώστε να αυξηθούν
περαιτέρω και τα έσοδα στα ταμεία μας. Είμαστε πεπεισμένοι ότι η νέα
μας δραστηριότητα θα ισχυροποιήσει ακόμη περισσότερο το επιχειρηματικό
portfolio του ομίλου, θα διευκολύνει την απόκτηση νέων πελατών και θα
συμβάλλει στην καλύτερη εξυπηρέτηση των ήδη υφισταμένων. Επιπλέον θα
δημιουργήσει σημαντικές υπεραξίες για τους μετόχους μας» δήλωσαν
στελέχη της διοίκησης της Aegean Marine Petroleum Network, λίγο μετά
την συμφωνία των δύο πλευρών. Η απόκτηση του ισχυρού δικτύου της
αμερικανικής εταιρίας αναμένεται και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των
ναυτιλιακών και χρηματιστηριακών αναλυτών, να αποφέρει κέρδη και έσοδα
στην ελληνική ναυτιλιακή, η οποία έχει καταφέρει να νικήσει την
οικονομική κρίση και να παραμένει σε κερδοφόρο τροχιά. Κέρδη το
τρίμηνο Χθες η εισηγμένη στο αμερικανικό χρηματιστήριο εταιρία, η
οποία έχει αναπτύξει δραστηριότητα σε 21 αγορές με τα δεξαμενόπλοιά
της, ανακοίνωσε κέρδη 7,3 εκατ. δολ. ή 16 US cents ανά μετοχή για το
τρίτο τρίμηνο του έτους, ενώ την ίδια ώρα τα έσοδά της διαμορφώθηκαν
στα 1,6 δισ. δολ. Θετικό σημάδι ήταν και η μείωση του συνολικού
λειτουργικού κόστους σε παρόμοια επίπεδα, της τάξεως των 1,5 δισ. δολ.
Κυρίαρχος με 70 τάνκερ και 50 βάσεις τροφοδότησης Αλλάζει τον διεθνή
«χάρτη» των πετρελαίων Η «ναυαρχίδα» του Δημήτρη Μελισσανίδη, η Aegean
Marine Petroleum, της οποίας η αξία ξεπερνά τα 10 δισ. δολ., έχει
καταφέρει τα τελευταία χρόνια μέσα από το μπαράζ αγορών πλοίων και
σταθμών ανεφοδιασμού να αλλάξει ριζικά τον διεθνή «χάρτη» των
πετρελαίων. Με έναν στόλο 70 δεξαμενόπλοιων και περισσότερους από 50
σταθμούς ανεφοδιασμού σε διάφορα σημεία του κόσμου, από την
Σιγκαπούρη- που αποτελεί από τα μεγαλύτερα και πλέον στρατηγικά
λιμάνια- μέχρι το Γιβραλτάρ, την κομβική περιοχή του Πράσινου
Ακρωτηρίου, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, τον Παναμά κ.α., θεωρείται
κυρίαρχος στις παγκόσμιες μεταφορές και την αποθήκευση καυσίμων. Μία
από τις μεγάλες εξαγορές της είναι εκείνη της βελγικής Verbeke
Bunkering, ηγέτιδα στην περιοχή Άμστερνταμ, Ρότερνταμ, Αμβέρσα, η
οποία θεωρείται η δεύτερη μεγαλύτερη αγορά ανεφοδιασμού παγκοσμίως.
Μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα εξαγόρασε και τις εγκαταστάσεις
καυσίμων της Shell στο Λας Πάλμας, ενώ πραγματοποίησε «απόβαση» και
στον Παναμά, σε μια επίσης κομβική περιοχή για την δραστηριότητά της.
dealnews-gr

Ζώδια: Προβλέψεις για Ζώδια σήμερα Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013

ΚΡΙΟΣ
Γενικά: H φιλική σας διάθεση θα βοηθήσει στο να ελιχτείτε αλλά και να γνωρίσετε ακόμα καλύτερα άτομα που σας ενδιαφέρουν αλλά... δεν έχετε άλλο τρόπο να τα πλησιάσετε. Η σωστή πληροφόρηση θα βοηθήσει σε οτιδήποτε κάνετε. Πολλές μετακινήσεις και επαφές θα διανθίσουν την καθημερινότητά σας.
Ερωτικά: Είστε σε πιο άνετη φάση να συζητήσετε όλα τα κοινά θέματα που σας απασχολούν και να μην μπει στην μέση κάτι που θα σας εμποδίσει. Για αυτό εκμεταλλευτείτε το, συζητώντας ανάλαφρα. Η επαφή με Δίδυμο, Ζυγό θα είναι πολύ καλή.
Καριέρα & Οικονομικά: Έχετε αναβάλλει αρκετές φορές κάποια απόφασή σας γιατί βλέπετε ότι μπορεί να κάνετε λάθος. Για αυτό τώρα ίσως να είναι πιο εύκολο να βάλετε σε εφαρμογή το όλο σύστημα γιατί έχετε μεγαλύτερη ευκαιρία ελιγμού και πληροφόρησης.
ΤΑΥΡΟΣ
Γενικά: Η διαδικασία του «κατέχειν» είναι για σας ένας από τους βασικούς στόχους ύπαρξης. Και δεν είναι μόνο το υλικό αλλά όλα τα επίπεδα. Σήμερα λοιπόν θα έρθετε και πάλι κοντά με αυτή σας την ανάγκη αλλά τουλάχιστον θα έχετε την ευχέρεια να το διαπραγματευτείτε.
Ερωτικά: Έχετε την δύναμη της διπλωματίας και όσο μπορείτε το προσπαθείτε για να μην είστε συνέχεια σε άγχος και άσχημη διάθεση. Ακόμα και η επαφή με έναν Τοξότη θα σας φανεί πιο εύκολη.
Καριέρα Οικονομικά: Ασχολείστε αρκετά με συναλλαγές και επικοινωνία που θα δείτε ότι θα σας βοηθήσουν να κάνετε με ένα πιο εύκολο τρόπο τις διαπραγματεύσεις σας.
ΔΙΔΥΜΟΙ
Γενικά: Είναι η ημέρα σας σήμερα γιατί θα νιώσετε ότι έχετε μεγαλύτερη άνεση να δείξετε τον εαυτό σας και κυρίως να πάρετε αποφάσεις που είναι πιο κοντά στην ψυχοσύνθεσή σας.
Ερωτικά: Είστε πιο ανοικτοί και περισσότερο εύκολοι στο να μιλήσετε και να είστε « to the point» γιατί και άλλες φορές μιλάτε αλλά δεν λέτε ακριβώς αυτά που σας εκφράζουν. Η επαφή με έναν Κριό είναι αρκετά πρωτότυπη και φλογερή. Κρατήστε κάποιες αποστάσεις από έναν Αιγόκερω γιατί μπορεί να είναι δύσκολο να υπάρχει ταύτιση.
Καριέρα & Οικονομικά: Αναλαμβάνετε κάποιες ευθύνες παραπάνω και ίσως να προσπαθήσετε με την μία να βγάλετε πολλά πράγματα εις πέρας. Για αυτό θα κινηθείτε εύκολα και δραστικά και μπορεί να λύσετε κάποια πρακτικά προβλήματα.
ΚΑΡΚΙΝΟΣ
Γενικά: Είστε κάπως κλεισμένοι στον εαυτό σας χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θα είστε ανοικτοί με συγκεκριμένα πρόσωπα τα οποία θεωρείτε πολύ δικά σας. Πάντως όταν κινείστε σε επίπεδο πιο μυστικό νιώθετε πολύ καλύτερα.
Ερωτικά: Ανακατεύεστε με πράγματα που ίσως να είναι ανούσια αλλά η ανάγκη σας σπρώχνει να κάνετε κάποιες ανάλαφρες συζητήσεις και επαφές, κυρίως ένας Τοξότης που σας ενδιαφέρει και πιθανόν να προέρχεται από τον χώρο της δουλειάς σας.
Καριέρα & Οικονομικά: Κάποιες μυστικές συζητήσεις που γίνονται με ένα πρόσωπο που έχετε ανάγκη για να σας βοηθήσει δεν θα μείνουν στον αέρα. Ο λόγος είναι ότι θα υπάρχει ένα άμεσο αποτέλεσμα κι εκεί θα συμμετάσχουν ένας Δίδυμος και ένας Τοξότης.
ΛΕΩΝ
Γενικά: Κάνετε πιο εύκολα συζητήσεις και με άνεση ανοίγετε ακόμα και κάποιες πόρτες που πιθανόν να σας ήταν πολύ δύσκολο τις προηγούμενες ημέρες. Σήμερα όμως θα έχετε μια ευκολία και θα νιώσετε έτοιμοι για πολλά πράγματα.
Ερωτικά: Η σημαντικότητα της επικοινωνίας θα σας φέρει πιο κοντά. Αν επίσης επιλέξετε να συζητήσετε και σε ένα τόνο πιο φιλικό χωρίς να χάσετε το ερωτικό στοιχείο, τότε πραγματικά θα χαλαρώσετε.
Καριέρα & Οικονομικά: Υπάρχουν κάποιες σημαντικές ευκαιρίες οι οποίες είναι άμεσες, αρκεί να έχετε την ευφυΐα να απλώσετε το χέρι σας και να τις πιάσετε. Μην περιμένετε να πάτε στα ύψη. Καλύτερα μικρά και σίγουρα, παρά πολλά και άπιαστα.
ΠΑΡΘΕΝΟΣ
Γενικά: Προσπαθείτε να κινηθείτε σε πολλές μεριές συγχρόνως αλλά είναι κάπως δύσκολο να τα προλάβετε όλα μαζί. Πιθανόν να υπάρχει ένα είδος εκνευρισμού και να είστε στην τσίτα. Ξεπεράστε τρελές ιδέες που σας βγάζουν από τα ρούχα σας.
Ερωτικά: Είστε ανοικτοί και περισσότερο ανεκτικοί σε θέματα που παλιά ούτε καν είχατε την διάθεση να τα αγγίξετε. Τώρα όμως τα πράγματα είναι καλύτερα και πιθανόν να έχετε την ευχέρεια να μιλήσετε ανοικτά. Προσέξτε όμως μήπως φανείτε επιπόλαιοι ή αντιδραστικοί.
Καριέρα & Οικονομικά: Καλύτερα να κρατήσετε μια σταθερή πολιτική η οποία θα σας οδηγήσει στην αντίπερα όχθη γιατί διαφορετικά θα χαθείτε μέσα στα πολλά ανοίγματα. Όσοι ενδιαφέρεστε για διδασκαλία ή για νέα γνώση πιθανόν σήμερα να κάνετε ένα βήμα.
ΖΥΓΟΣ
Γενικά: Έχετε μια καλή ημέρα οπότε θα βρεθείτε σε σημεία ή με άτομα που σας ταιριάζουν και δεν πηγαίνουν κόντρα στον ψυχισμό σας. Η γνώση και η πληροφορία σε οτιδήποτε ψάχνετε πιθανόν να σας βοηθήσει να καταλήξετε σε κάποιες προσωπικές αποφάσεις.
Ερωτικά: Είστε από τα πρόσωπα που μερικές φορές μαζεύουν τα φώτα πάνω τους είτε σε μια παρέα είτε από το πρόσωπο που σας ενδιαφέρει γιατί ξέρετε τον τρόπο να το κάνετε. Μια νέα γνωριμία με έναν Κριό πιθανόν να σας αναστατώσει.
Καριέρα & Οικονομικά: Πηγαίνετε χαλαρά και με οργανωμένη διάθεση για να έχετε την επιτυχία που θέλετε. Καλό είναι οτιδήποτε σας έχει ενοχλήσει στο περιβάλλον σας να το λύσετε πρώτα μέσα σας για να μην έχετε αμφιβολίες για τις πράξεις σας.
ΣΚΟΡΠΙΟΣ
Γενικά: Είστε σε φάση που εξερευνάτε χαλαρά το οτιδήποτε μαθαίνετε ή κάνετε με τους γύρω σας. Η επιφανειακή συμπεριφορά τις πιο πολλές φορές σας ενοχλεί αλλά τουλάχιστον θα ξεφορτώσετε από τα άγχη της καθημερινότητας.
Ερωτικά: Με το να μιλήσετε πιο ελεύθερα και ανοικτά δεν σημαίνει ότι θα προδώσετε την σχέση σας ή θα φανείτε επιπόλαιοι. Συνήθως επειδή είστε κλειστοί στα δικά σας προσωπικά θέματα, δεν σας αρέσει η έκθεση. Η σχέση με Δίδυμο μπορεί να μην σας αφήσει στην ησυχία σας.
Καριέρα & Οικονομικά: Όταν βρίσκεστε σε φάση που τα βλέπετε όλα πολύ εύκολα, μερικές φορές δεν πιστεύετε στα μάτια σας. Ο λόγος είναι ότι έχετε συνηθίσει στα δύσκολα και αυτό δεν σας αρέσει γιατί πιστεύετε ότι κάτι δεν θα πάει καλά. Δώστε στον εαυτό σας την ευκαιρία να διαπραγματευτεί ακόμα και στα εύκολα.
ΤΟΞΟΤΗΣ
Γενικά: Η συνολική σας εικόνα δείχνει ότι θέλετε να αφεθείτε στα πρόσωπα που είναι γύρω σας και κυρίως σε όσους είναι ειλικρινείς μαζί σας. Το να είστε ανοικτοί στην γνώση και την πληροφορία χωρίς να αποκλείετε κάτι καινούργιο μάλλον θα σας βοηθήσει.
Ερωτικά: Κριός, Δίδυμος και Λιοντάρι είναι από τα πρόσωπα που σας πηγαίνουν και μπορείτε πιο εύκολα να γοητεύσετε με την προσωπικότητά σας. Η σχέση με Παρθένο μπορεί να είναι κάπως δύσκολη γιατί δεν θα υπάρχει κοινή τακτική ή εύκολος διάλογος.
Καριέρα & Οικονομικά: Είστε αρκετά δραστήριοι αλλά δεν έχετε βάλει μια τελεία. Για να μπορέσετε να σταθεροποιήσετε μια κατάσταση δεν πρέπει να προχωράτε συνέχεια παρακάτω. Από αυτό συνεπάγεται ότι εσείς θα είστε αρκετά συγκροτημένοι και συγκρατημένοι στις επεκτάσεις σας. Η συνεργασία σας χρειάζεται προσοχή.
ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
Γενικά: Έχετε αφήσει τον εαυτό σας περισσότερο ελεύθερο και πιθανόν να έχετε ξεφύγει από τα μέτρα και τα σταθμά της δικής σας προσωπικότητας. Ίσως χρειάζεστε να μοιραστείτε ακόμα και σε πρόσωπα που δεν ξέρετε και πολύ καλά και να εξομολογηθείτε ακόμα και τα εσώψυχά σας.
Ερωτικά: Είστε κάπως αναστατωμένοι και κυρίως αν σχετίζεστε με Λιοντάρι θα δείτε ότι μπορεί να μην βγαίνει και κάποια άκρη γιατί υπάρχει διαφορά απόψεων μεταξύ σας. Όμως να θυμάστε ότι η καλή τύχη είναι με το μέρος σας γιατί η Αφροδίτη σας βοηθάει ακόμα και στα δύσκολα.
Καριέρα & Οικονομικά: Φυλάτε τα νώτα σας γιατί πιθανόν να έχετε προτάσεις για να συνεργαστείτε ή να κλείσετε κάποιες δουλειές αλλά νιώθετε βαθιά μέσα σας ότι κάτι δεν θα γίνει. Κρατήστε τις δυνάμεις σας και μην τις διασκορπίζετε σε ανούσιες συζητήσεις. Ακολουθείστε το βασικό σας πρόγραμμα.
ΥΔΡΟΧΟΟΣ
Γενικά: Έχετε καλύτερη αντιμετώπιση και μεγαλύτερη άνεση και αυτοπεποίθηση. Η ζωή είναι πολύ γενναιόδωρη τουλάχιστον για σήμερα σε θέματα επικοινωνίας. Εκμεταλλευτείτε τα καλά στοιχεία που παίρνετε από τους έξω.
Ερωτικά: Είναι σημαντικό να μπορείτε να μιλάτε και να γίνεστε κατανοητοί ή ακόμα και πιο εύκολοι σε μια νέα γνωριμία. Μην αντιδράτε αρνητικά σε θέματα που σχετίζονται με μια σχέση που έρχεται από το παρελθόν σας, κυρίως με Σκορπιό. Να θυμάστε ότι όλα έχουν τον λόγο τους.
Καριέρα & Οικονομικά: Θέλετε να γίνετε πιο ανοικτοί με κάποιους συνεργάτες και καλό είναι να φανερώσετε και κάποιες κρυμμένες σκέψεις που υπάρχουν στο πίσω μέρος του μυαλού σας γιατί με αυτόν τον τρόπο θα αποφύγετε αδιέξοδα.
ΙΧΘYΕΣ
Γενικά: Έχετε αναλάβει πολλά καθήκοντα και ίσως να ξεφύγετε από την ουσία των πραγμάτων. Δηλαδή, ίσως να μην ολοκληρώνετε αυτά που έχετε ξεκινήσει και αυτό θα σας μπλοκάρει ή θα σας δημιουργήσει ένταση στην εφαρμογή τους.
Ερωτικά: Η προσωπικότητά σας σίγουρα θα είναι πιο εύκολη και θα κάνετε επαφές ακόμα και με το πιο δύσκολο πρόσωπο. Αλλά, μπορεί να παρασυρθείτε από επιφανειακές δηλώσεις οι οποίες πιθανόν να μην κάνουν καλό στην ψυχοσύνθεσή σας. Να είστε προσεκτικοί με τον Παρθένο και τον Τοξότη.
Καριέρα & Οικονομικά: Ανοίγεστε σε πολλά μέτωπα και πιθανόν να είστε πολύ ανήσυχοι ή αγχωμένοι γιατί χρειάζεστε έναν όγκο πληροφοριών τον οποίο ίσως να μην διαθέτετε και πρέπει να υπάρχει για να κινηθείτε άνετα στην δουλειά σας. Χρειάζεστε προσοχή και κυρίως στην διαχείριση των εγγράφων και των υπογραφών σας.

astrology-gr

AKARSU episode 49 Προδοσία Τρίτη 19/11 Ο Αλί θα έρθει αντιμέτωπος με μια μεγάλη έκπληξη ενώ προσπαθεί να ανακαλύψει την ταυτότητα του Χικμέτ Καρτζί. Στο μεταξύ ο Σονέρ και η Αϊλίν ζουν στιγμές έντασης προσπαθώντας να συνηθίσουν στους νέους τους ρόλους. Η νέα κατάσταση αναγκάζει τον Σονέρ να λάβει κάποιες σοβαρές αποφάσεις. Η Τζεμιλέ μαθαίνει ότι ο Αλί έχει υποθηκεύσει το σπίτι της. Όταν όμως πηγαίνει να του ζητήσει τον λόγο, ο Αλί γίνεται έξαλλος από θυμό. Κι ενώ ο Αλί κι η Καρολίν κάνουν τα εγκαίνια της επιχείρησης, ο Αλί καταλαβαίνει τον ρόλο του Εκμπέρ και τα πράγματα θα έχουν άσχημη κατάληξη...
Η ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 1 VIDEO (official page)
Η ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 120 VIDEO (official page)

Ο εγκέφαλος χρησιμοποιεί τον ύπνο για να απομακρύνει τις άχρηστες και επιβλαβείς τοξίνες που έχουν συσσωρευτεί μέσα στη μέρα, επιβεβαιώνει μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα.Η μελέτη, που έγινε σε πειραματόζωα, για πρώτη φορά παρέχει άμεσα πειραματικά δεδομένα σε μοριακό επίπεδο, που δείχνουν ότι ο «καθαρισμός» του σκληρά εργαζόμενου εγκεφάλου αποτελεί μια από τις θεμελιώδεις αιτίες ύπαρξης του ύπνου.Η έρευνα έτσι αποκαλύπτει γιατί ο καλός και επαρκής ύπνος είναι αναγκαίος σε ένα οργανισμό. Οι ερευνητές του Ιατρικού Κέντρου του πανεπιστημίου του Ρότσεστερ της Νέας Υόρκης, με επικεφαλής την δρα Μάικεν Νέντεργκαρντ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό "Science", σύμφωνα με το BBC και το "New Scientist", ανακάλυψαν πως τα βοηθητικά εγκεφαλικά κύτταρα συρρικνώνονται στη διάρκεια του ύπνου, ώστε να ανοίξουν μεγαλύτερα διάκενα μεταξύ των νευρώνων, επιτρέποντας την απορροή από τον εγκέφαλο των επιζήμιων ουσιών.Η αποτυχία του σωστού καθαρισμού από τις τοξικές πρωτεϊνες μπορεί να παίζει σημαντικό ρόλο στην εμφάνιση ορισμένων εγκεφαλικών νευροεκφυλιστικών ασθενειών, όπως το Αλτσχάιμερ και το Πάρκινσον. Ο ύπνος - κοινό γνώρισμα όλων των θηλαστικών - συνιστά ένα εξελικτικό μυστήριο. Μέχρι σήμερα οι επιστήμονες έχουν λίγο-πολύ επιβεβαιώσει πως παίζει σημαντικό ρόλο στην μνήμη, στην μάθηση και στη ρύθμιση του μεταβολισμού.«Ο εγκέφαλος έχει περιορισμένη ενέργεια στη διάθεσή του και φαίνεται πως πρέπει να επιλέξει ανάμεσα σε δύο διαφορετικές λειτουργικές καταστάσεις: είτε να μείνει ξύπνιος και σε επίγνωση, είτε να κοιμηθεί και να καθαριστεί. Είναι σαν να έχεις ένα πάρτι στο σπίτι σου: μπορείς είτε να διασκεδάζεις τους καλεσμένους σου, είτε να καθαρίζεις το σπίτι, αλλά δεν μπορείς να κάνεις και τα δύο ταυτόχρονα», δήλωσε η δρ Νέντεργκαρντ.Πέρυσι άλλοι επιστήμονες, που μελέτησαν τους εγκεφάλους πειραματόζωων, ανακάλυψαν το σύστημα «αποχέτευσης» του εγκεφάλου, το λεγόμενο «γλεμφικό» ή «γλοιολεμφικό» (επειδή βασίζεται στα νευρογλοιακά κύτταρα που λειτουργούν υποστηρικτικά στα κυρίως εγκεφαλικά κύτταρα, τους νευρώνες).Αντί να μεταφέρεται λέμφος, όπως συμβαίνει στο υπόλοιπο σώμα, στην περίπτωση του εγκεφάλου αυτό που «αποχετεύεται», είναι εγκεφαλονωτιαίο υγρό γεμάτο νευροτοξίνες. Η νέα έρευνα προχωρά ένα βήμα παραπέρα, μελετώντας σε ποντίκια πιο αναλυτικά τον βιολογικό μηχανισμό που διευκολύνει αυτόν τον «καθαρισμό», διαπιστώνοντας ότι το γλεμφικό σύστημα είναι δέκα φορές πιο ενεργό στη διάρκεια του ύπνου, οπότε τα νευρογλοιακά κύτταρα συρρικνώνονται, ανοίγοντας έτσι ενδιάμεσους χώρους στον εγκεφαλικό ιστό για να διευκολυνθεί και να επιταχυνθεί η όλη διαδικασία απορροής των τοξικών ουσιών.Αυτό δεν είναι δυνατό να γίνει τη μέρα, όταν τα εγκεφαλικά κύτταρα πρέπει να δουλεύουν στο «φουλ». Οι ερευνητές επεσήμαναν πως ανάλογες μελέτες πρέπει να γίνουν και σε ανθρώπους. ‘Αλλοι επιστήμονες εξέφρασαν την ελπίδα ότι στο μέλλον θα είναι δυνατό μέσω φαρμάκων να ρυθμίζεται καλύτερα το σύστημα καθαρισμού του εγκεφάλου. Κάτι τέτοιο θα αποτελούσε ένα νέο όπλο κατά της εκφύλισης των νευρικών κυττάρων, καθώς π.χ. θα διευκολυνόταν η απαλλαγή του εγκεφάλου από την καταστροφική πρωτεϊνη βήτα αμυλοειδές, που δημιουργεί «πλάκες», οι οποίες νεκρώνουν τους νευρώνες. ΑΜΠΕ

Για 15.000 απολύσεις από το Δημόσιο ώς τα τέλη του 2014, βάσει των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η κυβέρνηση απέναντι στους δανειστές, μίλησε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης. Σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα 99,5 ο υπουργός είπε πως σχεδιάζεται ένα σύστημα προαγωγών στο Δημόσιο που θα επιβραβεύει περισσότερο την αξία και λιγότερο την προϋπηρεσία. "Θα πετύχουμε έτσι και την ανανέωση του Δημοσίου σε επίπεδο διευθυντικών στελεχών. Αυτές είναι οι παρεμβάσεις που θα κάνουν το Δημόσιο πιο λειτουργικό", σημείωσε χαρακτηριστικά."Δεν έχουμε εκκρεμότητες με την Τρόικα στην αξιολόγηση". Αναφορικά με τις διαβουλεύσεις με την τρόικα, σημείωσε ότι "για την τρέχουσα αξιολόγηση δεν έχουμε εκκρεμότητες με την τρόικα. Από εκεί και πέρα, συζητάμε για τους επόμενους στόχους που έχουμε. Έχουμε καταφέρει να μεταφέρουμε, σε ένα βαθμό, τη συζήτηση από τους ποσοτικούς στους ποιοτικούς στόχους. Χρειάζονται παρεμβάσεις και στις δομές και στις διαδικασίες και στη διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού στο Δημόσιο. Εκεί εστιάζουμε". Ακόμη, όπως είπε, η κυβέρνηση εντείνει την προσπάθεια για την απονομή πειθαρχικής δικαιοσύνης στο Δημόσιο. "Περίπου 1.000 δημόσιοι υπάλληλοι βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε αυτοδίκαιη αργία, ενώ σχεδόν 200 έχουν απομακρυνθεί από την αρχή της χρονιάς ως αποτέλεσμα της επιτάχυνσης της πειθαρχικής δικαιοσύνης"."Ο κ. Στουρνάρας αντέδρασε άμεσα με το που κοινοποιήθηκαν τα στοιχεία. Θα τεθούν σε αυτοδίκαιη αργία όσοι πρέπει, ενώ θα ζητήσει πειθαρχικές ευθύνες από τους προϊσταμένους, στις περιπτώσεις όπου γνώριζαν για την ποινική διαδικασία και δεν κινήθηκε το πειθαρχικό", πρόσθεσε."Κανένα περιθώριο νέων οριζόντιων μέτρων".Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων, ο κ. Μητσοτάκης είπε: "Υπάρχουν στο εξωτερικό άστοχες δηλώσεις που υποτιμούν την τεράστια προσπάθεια που έχει γίνει στην Ελλάδα", υποστήριξε δε πως η ύφεση είναι τόσο βαθιά, που δεν υπάρχει δυνατότητα λήψης νέων οριζόντιων μέτρων. Ακόμη, κληθείς να σχολιάσει τα περί "πόθεν έσχες" των βουλευτών, ο υπουργός είπε: "Λείπει επίσης η ιστορική εξέλιξη των πόθεν έσχες. Πρέπει ο πολίτης να μπορεί να βλέπει το πρώτο πόθεν έσχες και το τελευταίο κάθε βουλευτή. Είναι μια πρόταση την οποία έχω καταθέσει εδώ και πολύ καιρό".

Τις απολαβές των βουλευτών έδωσε στη δημοσιότητα για πρώτη φορά η Βουλή. Στην ιστοσελίδα της Βουλής έχει αναρτηθεί πίνακας, ο οποίος αναγράφει την ακαθάριστη βουλευτική αποζημίωση, το επίδομα οργάνωσης γραφείου, την ταχυδρομική ατέλεια και τα έξοδα κίνησης για το 2013. Ανάλογα με την περιφέρεια στην οποία εκλέγονται, οι βουλευτές χωρίζονται σε τέσσερις κατηγορίες (για παράδειγμα στην πρώτη κατηγορία ανήκουν, μεταξύ άλλων, οι βουλευτές Αθηνών και Πειραιώς, ενώ στην τέταρτη εκείνοι των Κυκλάδων και των Δωδεκανήσων). Το ποσό της ακαθάριστης βουλευτικής αποζημίωσης είναι ενιαίο και ανέρχεται στα 5.705, 60 ευρώ. Σε αυτό προστίθενται το επίδομα οργάνωσης γραφείου (738,88 ή 935,88 ευρώ), η ταχυδρομική ατέλεια (909,31 ευρώ) και τα έξοδα κίνησης (291 έως 648 ευρώ), ανάλογα με την περιφέρεια στην οποία ανήκει ο κάθε βουλευτής. Έτσι, σύμφωνα με τον πίνακα, οι συνολικές αποδοχές των βουλευτών μπορεί να φτάνουν από 7.644,79 έως 8.198,79 ευρώ, χωρίς να περιλαμβάνονται οι συμμετοχές σε επιτροπές της Βουλής. Ένταση στην Ολομέλεια Ο προϋπολογισμός δαπανών της Βουλής για το 2014 ψηφίστηκε τη Δευτέρα από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, ενώ καταψηφίστηκε από τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Οι βουλευτές χωρίστηκαν σε κείνους που ζητούν μείωση της βουλευτικής αποζημίωσης και των προνομίων που απολαμβάνουν και σε εκείνους που απαντούν ότι με ενδεχόμενη μείωση η Βουλή θα γίνει κοινοβούλιο μόνο για πλουσίους. Ο πρόεδρος της Βουλής, Βεγγέλης Μεϊμαράκης, ζήτησε να ανοίξει συζήτηση για το θέμα της βουλευτικής αποζημίωσης εφόσον ομοφωνήσει η Ολομέλεια και απηύθυνε προτροπή στους βουλευτές που δεν επιθυμούν να λαμβάνουν τη βουλευτική αποζημίωση και αρνούνται τα εργαλεία που παρέχει η Βουλή για την εκτέλεση των καθηκόντων τους, να ζητήσουν να μην τους παρέχονται. «Αν κάποιος το θέλει μπορεί από μόνος του να απαρνηθεί τα όποια προνόμια. Με μια απλή δήλωση να παρακρατηθεί το επιπλέον ποσό που θεωρεί ο ίδιος και να δοθεί σε οργανώσεις». «Δεν υπάρχει καμία διάταξη που ορίζει να εισπράττονται με το ζόρι, ούτε θα πάει στον εισαγγελέα επειδή δεν τα εισπράττει» δήλωσε ο κ. Μεϊμαράκης. Επιπλέον, προανήγγειλε την πρόβλεψη κονδυλίου για έξοδα κίνησης υπαλλήλων και αστυνομικών εφόσον ο προϋπολογισμός της Βουλής είναι εντός του Μεσοπρόθεσμου και των στόχων. Τέλος, ο κ. Μεϊμαράκης, σχετικώς με την κριτική που ασκήθηκε για την ατελή διέλευση των βουλευτών από τα διόδια, είπε πως η Βουλή εξοικονομεί από το πρόσφατο αυτό μέτρο σημαντικό ποσό, καθώς υπάρχουν βουλευτές που σταμάτησαν να ταξιδεύουν αεροπορικώς στις περιφέρειές τους και προτιμούν το ταξίδι με το αυτοκίνητο ή το πλοίο.

Πέντε ανήλικοι είχαν κλέψει από την ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου 53 δίκυκλα και 6 αυτοκίνητα και οι τρεις απ' αυτούς έχουν συλληφθεί ενώ οι άλλοι δύο δεν συνελήφθησαν λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου. Οι τρεις νεαροί, ένας Έλληνας και δυο αλλοδαποί, ηλικίας 16 χρονών, συνελήφθησαν από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ μετά από έλεγχο σε αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν, το οποίο, όπως διαπιστώθηκε, ήταν κλεμμένο. Κατά την προανάκριση στην υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου ομολόγησαν ότι από τον Ιούνιο είχαν κλέψει συνολικά 59 μηχανάκια και αυτοκίνητα από τις περιοχές του Ηρακλείου, της Χερσονήσου και των Αχαρνών από τα οποία αποσπούσαν τη βενζίνη και ορισμένα ανταλλακτικά και στη συνέχεια τα εγκατέλειπαν. Παράλληλα ανέφεραν ότι στις κλοπές συμμετείχαν ακόμη δυο ανήλικοι, οι οποίοι εντοπίσθηκαν από τους αστυνομικούς αλλά δεν συνελήφθησαν λόγω παρέλευσης αυτοφώρου.

ΞžΒ¦ΞŸΒŒΞŸΒΞžΞŒΞžΒ± ΞžΒµΞŸβ‚¬ΞžΞ‰ΞžΞŠΞžΞΞžΞ‰ΞžΒ½ΞŸβ€°ΞžΒ½Ξžβ€•ΞžΒ±ΞŸβ€š

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget