1/11/13

manolis kapelonis giorgos foundoulis nekroi xrisi avgi Μανώλης Καπελώνης, 20, Γιώργος Φουντούλης, 23: ποιοι οι νεκροί Χρυσής Αυγής... Έγιναν μόλις γνωστά τα ονόματα των δύο νεκρών έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής. Ο πρώτος ονομάζεται Μανώλης Καπελώνης, 20 ετων, ο δεύτερος Γιώργος Φουντούλης, 23 ετών.Γιώργος Φουντούλης και Μανώλης Καπελώνης είναι, όπως μεταδίδουν λοιπόν οι τηλεοπτικοί σταθμοί, τα ονόματα των άτυχων νέων παιδιών που δολοφονήθηκαν στο Νέο Ηράκλειο.Η ανακοίνωση της Χρυσής Αυγής αναφέρει τα θύματα Γιώργο Φουντούλη και Μανώλη Καπελώνη ώς μέλη της οικογένειάς της.Ο Γιώργος Φουντούλης είχε τελειώσει το 5ο Γυμνάσιο Ηρακλείου.
Αισιοδοξούν οι γιατροί για την τύχη του τραυματία που νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.




Πηγή: fimes-gr

ΔΥΟ ΝΕΚΡΟΙ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΑΣ ΣΤΟ ΝΕΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΑΠΟ ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΥΣ...ΤΟΥΣ ΕΚΤΕΛΕΣΑΝ ΑΤΟΜΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΔΙΕΦΥΓΑΝ ΑΜΕΣΩΣ ΜΕ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΑ ΜΑΥΡΟΥ ΧΡΩΜΑΤΟΣ...

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι δύο επιβαίνοντες πυροβόλησαν τουλάχιστον 4 φορές με στόχο την είσοδο των γραφείων της Χρυσής Αυγής, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν θανάσιμα δύο άτομα και άλλο ένα να τραυματιστεί σοβαρά και να μεταφερθεί στο νοσοκομείο Αγία Όλγα. Το περιστατικό αυτό το αιματηρό είναι ιδιαίτερα σοβαρό, αλλά η αστυνομία ακόμα δεν προχωρά σε κανένα συμπέρασμα για το εάν η εκτέλεση αφορούσε μέλη της Χρυσής Αυγής ή όχι. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα γραφεία εκείνη την ώρα είχαν κλειστές τις πόρτες. Ολόκληρη η περιοχή έχει αποκλειστεί από μεγάλες αστυνομικές δυνάμεις, ενώ στις έρευνες μετέχει και η Αντιτρομοκρατική.



ΔΥΟ ΝΕΚΡΟΙ ΣΤΟ ΝΕΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΑΠΟ ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΥΣ...ΤΟΥΣ ΕΚΤΕΛΕΣΑΝ ΑΤΟΜΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΔΙΕΦΥΓΑΝ ΑΜΕΣΩΣ ΜΕ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΑ ΜΑΥΡΟΥ ΧΡΩΜΑΤΟΣ...

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι δύο επιβαίνοντες πυροβόλησαν τουλάχιστον 4 φορές με στόχο την είσοδο των γραφείων της Χρυσής Αυγής, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν θανάσιμα δύο άτομα και άλλο ένα να τραυματιστεί σοβαρά και να μεταφερθεί στο νοσοκομείο Αγία Όλγα. Το περιστατικό αυτό το αιματηρό είναι ιδιαίτερα σοβαρό, αλλά η αστυνομία ακόμα δεν προχωρά σε κανένα συμπέρασμα για το εάν η εκτέλεση αφορούσε μέλη της Χρυσής Αυγής ή όχι. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα γραφεία εκείνη την ώρα είχαν κλειστές τις πόρτες. Ολόκληρη η περιοχή έχει αποκλειστεί από μεγάλες αστυνομικές δυνάμεις, ενώ στις έρευνες μετέχει και η Αντιτρομοκρατική.



Εξελίξεις στην υπόθεση των υποκλοπών της Vodafone και του σχεδίου δολοφονίας του πρώην πρωθυπουργού Κ.Καραμανλή(η δικογραφία έχει συνενωθεί με αυτή που αφορά στο σχέδιο δολοφονίας του πρώην πρωθυπουργού), καθώς η ανακριτική έρευνα που είναι σε εξέλιξη, βρίσκεται, σύμφωνα με πληροφορίες, κοντά σε πρόσωπο που δείχνει να έχει παίξει καταλυτικό ρόλο στην υπόθεση.
Κατά τις πληροφορίες, ο ανακριτής, κ. Δ. Φούκας, που ερευνά τη συγκεκριμένη υπόθεση, έχει ζητήσει (και έχει ασκηθεί) δίωξη σε βάρος του πρώην υπουργού και πρώην Γενικού Γραμματέα του ΠΑΣΟΚ, αλλά και επιτήθιου φίλου του Γ.Παπανδρέου, Μιχάλη Καρχιμάκη.Η δίωξη σε βάρος του αφορά στο κακούργημα της ηθικής αυτουργίας σε παραβίαση απόρρητων μυστικών της πολιτείας.Δίωξη για φυσική αυτουργία στο αδίκημα που αντιμετωπίζει ο κ. Καρχιμάκης, έχει ασκηθεί και σε υπάλληλο της ΕΥΠ, η οποία έχει απολογηθεί στον ανακριτή και έχει αφεθεί ελεύθερη με την επιβολή περιοριστικών όρων.Αξίζει να σημειωθεί ότι ενώπιον του ανακριτή τέθηκε αναφορά που είχε συντάξει υπάλληλος της ΕΥΠ, η οποία υποστήριζε ότι η συνάδελφός της, που πλέον διώκεται, τροφοδοτούσε τον κ. Καρχιμάκη με απόρρητα έγγραφα.

Σε ό,τι αφορά τώρα εκείνο το σκέλος της υπόθεσης, που έχει να κάνει με τις υποκλοπές, ο ανακριτής έχει προχωρήσει σε άρση τηλεφωνικού απορρήτου, ενώ έχει στα χέρια του και μαρτυρία-«φωτιά».Πρόκειται για την κατάθεση ενός προσώπου, ο οποίος έχει κατονομάσει έναν αλλοδαπό, που φέρεται να είχε ρόλο-«κλειδί» στις υποκλοπές.Ακόμη, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ανακριτής αποστέλλει στο Μέριλαντ των ΗΠΑ νέο αίτημα για τα καρτοκίνητα-σκιές, που εμπλέκονται στην υπόθεση.Να σημειωθεί, τέλος, ότι ο κ. Φούκας είχε ζητήσει τη συνένωση των δύο δικογραφιών, δηλαδή των υποκλοπών και του αποκαλούμενου σχεδίου δολοφονίας Καραμανλή, θεωρώντας ότι υπάρχουν κοινά στοιχεία, που συνδέουν τις δύο υποθέσεις.Τελικώς, οι δύο δικογραφίες συνενώθηκαν με δικαστικό βούλευμα τον περασμένο Αύγουστο.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr


Ο αγαπημένος της Αγγελικής Ηλιάδη Σάββας Γκέντσογλου, όπως αναφέρει το περιοδικό Λοιπόν δεν δίστασε να κάνει το επόμενο βήμα στη σχέση της, προσφέροντας της ένα εντυπωσιακό μονόπετρο. Αρχικά, σύμφωνα πάντα με το ίδιο δημοσίευμα, η Αγγελική σάστισε αλλά δεν έκρυψε την συγκίνηση της. Η τραγουδίστρια του εξήγησε πως είναι πολύ νωρίς για μια τέτοια συζήτηση αφού και στο πρόσφατο παρελθόν έφτασε πολύ κοντά στον γάμο, αλλά τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν με τον καλύτερο τρόπο. Έτσι λοιπόν του είπε, πως θα ήταν καλύτερο να περιμένουν και να αφήσουν τον χρόνο και τις καταστάσεις να εξελιχθούν από μόνες τους. Φυσικά, κατάλαβε πως το «όχι» δεν πήγαινε στην πρόταση γάμου και συμφώνησε μαζί της, ενώ της ζήτησε να κρατήσει το εντυπωσιακό μονόπετρο.


Οι έμποροι ναρκωτικών «κέρδιζαν» σχεδόν τρία δελτία την ημέρα και σε ένα χρόνο είχαν κέρδη ύψους 1 εκατομμυρίου ευρώ! Μάλιστα, ένας από αυτούς, όπως γράφει Το Βήμα, είχε «κερδίσει» σε ένα χρόνο ούτε μια, ούτε δυο αλλά συνολικά 606 φορές σε ΛΟΤΤΟ, ΤΖΟΚΕΡ και Στοίχημα!
Το καλοστημένο κόλπο αποκαλύπτεται στη δικογραφία για την εξάρθρωση του δικτύου εισαγωγής 146 κιλών κοκαΐνης από το Εκουαδόρ με την συμμετοχή 57 ατόμων από την Ελλάδα, την Αλβανία και χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης.Τα μέλη του κυκλώματος έπαιζαν ταυτόχρονα σε πρακτορεία διαφορετικών πόλεων της χώρας. «Ξέπλεναν» τα λεφτά από το εμπόριο ναρκωτικών αγοράζοντας κερδισμένα δελτία των τυχερών παιχνιδιών του ΟΠΑΠ.Είχαν στήσει ένα δίκτυο και αγόραζαν τα κερδισμένα δελτία από τους πραγματικούς κατόχους τους.Το κόλπο με την αγορά τυχερών δελτίων για να νομιμοποιούνται παράνομα κέρδη «εφευρέθηκε» το 2004
Τα λεφτά τα επένδυαν σε τουριστικές μονάδες που είχαν κατασκευάσει στην Κέρκυρα αλλά και στην κατασκευή υπερπολυτελών ακινήτων με πισίνες σε διάφορες περιοχές της Αλβανίας, αναφέρεται στο διαβιβαστικό, σύμφωνα με Το Βήμα.Στο φάκελο της υπόθεσης περιέχονται και τα ονόματα 67 ατόμων, ορισμένα από τα οποία δημόσιοι υπάλληλοι, επιχειρηματίες και άλλοι που φέρεται να ήταν πελάτες του συγκεκριμένου κυκλώματος κοκαΐνης, αναφέρει το δημοσίευμα



Η εξάρθρωση του κυκλώματος και οι αποκαλύψεις για την... εύνοια της θεάς Τύχης ήρθε μέσα από ένα φορτίο... μπανάνες! Μόνο που το πραγματικό εμπόρευμα του κοντέινερ ήταν άλλο: κοκαΐνη.
Μια συνομιλία που κατέγραψε η ΕΥΠ, όπου μια γυναίκα με καθοριστικό ρόλο στην υπόθεση έλεγε πως «δεν βρήκαν τίποτα. Λίγο θα περιμένουμε και θα πάμε να το πάρουμε…», έλυσε τα χέρια των αρχών.
Όπως αποκαλύφθηκε, γράφει Το Βήμα, τα ναρκωτικά ήταν συσκευασμένα με ειδικό αμπαλάζ με αφρώδες υλικό ώστε να μην εντοπίζονται ούτε από τα ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά.
Έτσι, οι αστυνομικοί έφτασαν στον εντοπισμό των 108 δεμάτων κοκαΐνης.
Για να μην τους... ακούσει ο υπερ-κοριός της ΕΥΠ, τα μέλη του κυκλώματος χρησιμοποιούσανν για τις επικοινωνίες τους ένα ρώσικο ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης αλλά και κινητά τηλέφωνα τύπου Blackberry που μέσω της διαδικασίας αποστολής e-mail δεν μπορούν να εντοπισθούν, όπως ομολογείται σε έγγραφα των ελληνικών υπηρεσιών, που επικαλείται Το Βήμα.


Ο Αλί βλέπει την Τζεμιλέ να μιλάει με τον ψαρά και παθαίνει κρίση ζήλιας. Στην προσπάθειά του να αποτρέψει την Τζεμιλέ από το να δουλέψει, τη συκοφαντεί στον χώρο εργασίας της. Η Τζεμιλέ, αποφασισμένη να σταθεί στα πόδια της πια, αρνείται τα χρήματα, που της προσφέρει ο Αλί και δέχεται την πρόταση του ψαρά για επαγγελματική συνεργασία.Μόνο, που προειδοποιεί όλη την οικογένεια, και ιδιαίτερα τον μικρό Οσμάν, να μην αποκαλύψουν τίποτα στον Αλί. Οι δύσκολες συνθήκες ζωής ωθούν την Αϊλίν σε μια νέα απόφαση αλλά ταυτόχρονα επιλέγει να χτυπήσει τη λάθος πόρτα.Η επιλογή της αυτή θα την πληγώσει βαθιά. Ο Μετέ προετοιμάζεται για τον διαγωνισμό μουσικής και το ταλέντο του στην κιθάρα φοβίζει πολύ τον Νετζατί, ο οποίος γνωρίζει ότι δεν θα μπορέσει να επικρατήσει με θεμιτά μέσα και σκέφτεται άλλους τρόπους για να νικήσει τον αντίπαλό του...

O Σελίμ κι ο Ερντογάν προσπαθούν να συνεχίσουν τη ζωή τους ως φυγάδες στο εξωτερικό, αλλά κάθε μέρα που περνάει τα πράγματα ολοένα και δυσκολεύουν. Ο κλοιός αρχίζει και πάλι να σφίγγει γύρω τους, καθώς πια έχει εκδοθεί κι επίσημα ένταλμα για τη σύλληψή τους.Καθώς ο αγώνας της Φατμαγκιούλ οδεύει προς το αίσιο τέλος του, πλησιάζει ταυτόχρονα και η μέρα του γάμου της με τον Κερίμ. Οι δυο τους ορίσανε επίσημα την ημερομηνία, ξεσηκώνοντας τον ενθουσιασμό όλων στο σπίτι. Ωστόσο, η Μουκάντες, πίσω από την προσποιητή χαρά της, αρχίζει να στήνει ένα μεγάλο παιχνίδι και θέτει σε εφαρμογή το σχέδιό της για να τους χωρίσει. FATMAGUL EPISODE VIDEO

Για τη Μελίνα είναι ζήτημα επιβίωσης να ξεφύγει από τα χέρια του εξοργισμένου Σήφη, ο οποίος έχει πάει στο Λονδίνο αποφασισμένος για όλα. Η Μελίνα και ο Αχιλλέας θα βρεθούν κυνηγημένοι στους δρόμους της βρετανικής πρωτεύουσας. Στο μεταξύ, στα Χανιά η αγωνία των Ματθαίων χτυπάει κόκκινο όταν χάνεται η μικρή Μαρίνα και κινητοποιείται η αστυνομία.Η Ευρυδίκη είναι σε πανικό και δεν μπορεί να εξηγήσει στον Νεκτάριο και τη Δήμητρα πώς έχασε το παιδί μέσα από τα χέρια της. Η Βασιλική κάνει μήνυση στον Μηνά για τον ξυλοδαρμό και η Δάφνη προσπαθεί να βρει μια λύση για όλα.Ο Ματθαίος βλέπει την Αναστασία κοντά στο ξενοδοχείο που χτίζει ο Μάρκος και μέσα του γεννιούνται αναπάντητα ερωτηματικά. Ο Σήφης στο Λονδίνο, ψάχνει την Μελίνα και τον άγνωστο άνδρα που υποψιάζεται ότι συζεί μαζί του. Η σωματική ακεραιότητα του Αχιλλέα και της Μελίνας είναι σε κίνδυνο… ο Σήφης οπλοφορεί!

Ο Σταύρος ανησυχεί καθώς καταλαβαίνει πως κάποιος τηλεφωνεί και ρωτά για την πορεία της κατάστασης της Βίκυς, παριστάνοντας τον οικογενειακό τους γιατρό. Η Νατάσα ζητάει από τον Άρη να χωρίσουν, αλλά αυτός την εκβιάζει, απειλώντας να δημοσιοποιήσει στο κολέγιο φωτογραφίες από αυστηρά ιδιωτικές τους στιγμές.
Η Φαίη νιώθει ένα ξαφνικό μούδιασμα στο νοσοκομείο και ένας γιατρός που είναι κοντά της, τη συμβουλεύει να κάνει εξετάσεις. Ο Θεόφιλος πάει να βρει τη Σάννυ, η οποία του ζητά αυστηρά να μείνει μακριά από την ίδια και τη μάνα της. Ξαφνικά, στο νοσοκομείο, η κατάσταση της υγείας της Βίκυς δείχνει να αλλάζει…

Προσπαθείς να μεγαλώσεις τα μαλλιά σου και δεν τα καταφέρνεις τόσο καλά όσο θα ήθελες; Παρόλο που δεν υπάρχουν προϊόντα που κάνουν θαύματα – πέρα από τα εξτένσιονς – υπάρχουν κάποια πολύ απλά πράγματα που μπορείς να κάνεις για να μακρύνουν τα μαλλιά σου πολύ πιο γρήγορα.

1. Τρώγε περισσότερα καυτερά φαγητά

Η καψαϊκίνη είναι η ουσία που κάνει τις πιπεριές καυτερές και όπως έχει αποδειχθεί βοηθάει στο να μακραίνουν τα μαλλιά πολύ πιο γρήγορα.

2. Πίνε γάλα από σόγια

Οι ισοφλαβόνες που περιέχονται στη σόγια είναι γνωστό ότι αυξάνουν την ανάπτυξη των μαλλιών.

3. Πάρε ένα συμπλήρωμα βιοτίνης

Αν δεν παίρνεις πολύ βιοτίνη από τη διατροφή σου αυτό μπορεί να κάνει κακό στην ανάπτυξή σου. Η βιοτίνη περιέχεται κυρίως στις ντομάτες, στα καρότα, στο μαρούλι και στα σέσκουλα. Φτιάξε μία σαλάτα με τα παραπάνω υλικά και θα δεις σύντομα αποτελέσματα.

4. Κάνε μασάζ στο κεφάλι σου

Το μασάζ αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος στο κεφάλι και βοηθάει στην τόνωση των θυλάκων στις τρίχες.

5. Βγάλε το άγχος από την καθημερινότητά σου

Το άγχος μειώνει την αύξηση των μαλλιών σου πέρα από το ότι προκαλεί και πολλά άλλα προβλήματα. Βρίσκοντας ένα υγιή τρόπο να διαχειρίζεσαι το άγχος σου μπορεί να βοηθήσεις τα μαλλιά σου να αρχίσουν να μεγαλώνουν και πάλι γρήγορα.

Σε δύο χρόνια περίπου, θα αρχίσει η εφαρμογή του μέτρου της αποφυλάκισης κρατουμένων (υποδίκων και καταδίκων) με τη χρήση ηλεκτρονικού βραχιολιού, παρά το γεγονός ότι το σχετικό νομοσχέδιο του υπουργού Δικαιοσύνης Χαράλαμπου Αθανασίου ψηφίστηκε την Τετάρτη από την Ολομέλεια της Βουλής.

Και θα αρχίσει μετά από δύο χρόνια η εφαρμογή του, καθώς απαιτείται η έκδοση Προεδρικού Διατάγματος που θα καθορίζει την όλη διαδικασία χορήγησης τους, τις προδιαγραφές, τα τεχνικά χαρακτηριστικά που θα έχουν τα βραχιολάκια, κ.λπ.

Στη συνέχεια θα προκηρυχθεί δημόσιος μειοδοτικός διαγωνισμός, κατά τον οποίο θα ανακηρυχθεί ο προμηθευτής. Η τιμή του κάθε βραχιολίου κυμαίνεται σήμερα από τα 1.500 έως 2.500 ευρώ και θα επιβαρύνει τον κατηγορούμενο, εκτός εάν κριθεί με ειδική αιτιολογία, ότι στερείται της οικονομικής δυνατότητας να καταβάλει το επίμαχο ποσό, οπότε και αναλαμβάνει το δημόσιο το κόστος.

Ο νέος νόμος που βρίσκεται στο δρόμο για το Εθνικό Τυπογραφείο, καταλαμβάνει όλες τις περιπτώσεις εκείνων που έχουν καταδικαστεί σε ποινή στερητική της ελευθερίας ή είναι υπόδικοι. Επίσης, καταλαμβάνει και τις περιπτώσεις όσων δικαιούνται να λάβουν άδεια.
Χρήση του ευεργετικού μέτρου μπορούν να κάνουν, κάτω από ορισμένες προϋποθέσεις, όλοι οι καταδικασθέντες ή οι προφυλακισμένοι ανεξάρτητα εάν οι ποινές που τους έχουν επιβληθεί είναι σε βαθμό πλημμελήματος (φυλάκιση έως 5 χρόνια) ή κακουργήματος (ποινή πάνω από 5 χρόνια).

Πάντως, διευκρινίζεται ότι τον πρώτο και τελευταίο λόγο για χρήση του επίμαχου ευεργετικού μέτρου έχει το αρμόδιο Δικαστικό Συμβούλιο για τις περιπτώσεις των καταδικασθέντων και ο ανακριτής για τις περιπτώσεις των προφυλακισμένων. Η κάθε αίτηση που υποβάλετε για βραχιολάκι θα εξετάζεται από τους δικαστές κατά περίπτωση, ανάλογα με το άτομο και σε συνάρτηση με τη βαρύτητα του αδικήματος που έχει διαπράξει ή του αποδίδεται (το τελευταίο για τις περιπτώσεις των προφυλακίσεων).

Κατηγορηματικά το νέο μέτρο δεν καταλαμβάνει όσους έχουν καταδικαστεί για το έγκλημα της εσχάτης προδοσίας, όπως και όσους έχουν καταδικαστεί για συμμετοχή σε τρομοκρατική ή εγκληματική οργάνωση, για ανθρωποκτονίες, παραβάσεις της γενετήσιας ελευθερίας (βιασμοί, κ.λπ.) και για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Αναλυτικότερα, όσοι καταδικάσθηκαν σε ποινή στερητική της ελευθερίας, μπορούν, κατόπιν αιτήσεώς τους, να απολυθούν υπό τον όρο του κατ' οίκον περιορισμού με ηλεκτρονική επιτήρηση, εφ όσον έχουν εκτίσει για πρόσκαιρη κάθειρξη, τα 2/5 της ποινής τους και για ισόβια κάθειρξη, τουλάχιστον 14 έτη.

Στην περίπτωση που συντρέχουν σωρευτικά περισσότερες ποινές, ο κατάδικος θα πρέπει να έχει εκτίσει το άθροισμα των τμημάτων των ποινών του. Σε κάθε περίπτωση όμως ο κατάδικος μπορεί να απολυθεί, εάν έχει εκτίσει 17 έτη, ακόμη και στις περιπτώσεις που το άθροισμα των ποινών υπερβαίνει το όριο αυτό.

Στην περίπτωση της πρόσκαιρης κάθειρξης ο κατάδικος θα πρέπει να έχει παραμείνει στο σωφρονιστικό κατάστημα για χρονικό διάστημα ίσο με το 1/5 της ποινής που του επιβλήθηκε, ενώ στην περίπτωση της ισόβιας κάθειρξης για χρονικό διάστημα ίσο με 12 έτη. Σε κάθε περίπτωση, όμως, ο κατάδικος μπορεί να απολυθεί, εάν έχει παραμείνει στο σωφρονιστικό κατάστημα 14 έτη

Σύμφωνα με το νέο νομοθετικό πλαίσιο το βραχιολάκι δίνει την δυνατότητα στα παραβατικά άτομα, στα οποία έχουν επιβληθεί ποινές, μετά από αίτησή τους, να εκτίσουν το υπόλοιπο της κράτησής τους στον τόπο κατοικίας τους (καθεστώς κατ΄ οίκον περιορισμού) ή σε οποία άλλη κατοικία εκείνη επιλέξουν να διαμείνουν.

Βασική προϋπόθεση για να γίνει αυτό, είναι να τοποθετηθεί μόνιμα στο χέρι ή το πόδι των κρατουμένων οι οποίοι θέλουν να κάνουν χρήση του «ηλεκτρονικού ευεργετήματος», το ηλεκτρονικό βραχιολάκι το οποίο εμπεριέχει μικροτσίπ. Ο κρατούμενος φορώντας το βραχιολάκι είναι συνδεδεμένος σε 24ωρη βάση με ειδική συσκευή την οποία έχουν οι αρμόδιες κρατικές αρχές.

Όσοι φέρουν βραχιολάκι μπορούν να βρίσκονται προκαθορισμένες ώρες της ημέρας εκτός του τόπου του κατ' οίκον περιορισμού του αποκλειστικά για λόγους εργασίας, εκπαίδευσης ή επαγγελματικής κατάρτισης, συμμετοχής του σε εγκεκριμένο πρόγραμμα συντήρησης ή απεξάρτησης από ναρκωτικές ουσίες ή αλκοόλ ή και εκπλήρωσης των υποχρεώσεων που του έχουν επιβληθεί.

Η απόλυση του κρατουμένου μπορεί να ανακληθεί, όταν ο κατάδικος δεν συμμορφώνεται με τις υποχρεώσεις που του επιβλήθηκαν.

Σύμφωνα με το νέο νομοθέτημα για την χορήγηση της απόλυσης υπό τον όρο του κατ' οίκον περιορισμού με ηλεκτρονική επιτήρηση αποφασίζει κατόπιν αιτήσεως του καταδίκου, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών του τόπου έκτισης της ποινής. Ο κατάδικος δεν κλητεύετε ούτε εμφανίζεται ενώπιον του Συμβουλίου, μπορεί όμως να υποβάλει έγγραφο υπόμνημα.
Σε περίπτωση που η αίτηση για απόλυση υπό τον όρο του κατ' οίκον περιορισμού με «βραχιολάκι» δεν γίνει δεκτή, νέα αίτηση μπορεί να υποβληθεί μετά από τέσσερις μήνες.
Οι ανήλικοι μπορούν να απολυθούν με βραχιολάκι, εφ όσον έχουν εκτίσει το 1/3 της ποινής τους. Η αίτηση θα πρέπει να συνοδεύεται με έκθεση της κοινωνικής υπηρεσίας του καταστήματος κράτησης και έκθεση της υπηρεσίας επιμελητών ανηλίκων.

Η απόλυση υπό τον όρο του κατ' οίκον περιορισμού με ηλεκτρονική επιτήρηση δεν μπορεί να χορηγηθεί, αν ο ανήλικος δεν έχει παραμείνει σε ειδικό κατάστημα κράτησης νέων για χρονικό διάστημα ίσο με το ένα πέμπτο της ποινής του.

Παράλληλα, όποιος με σκοπό να διαφύγει από την επιτήρηση των αρμοδίων αρχών: α) αφαιρεί, καταστρέφει, φθείρει ή με οποιοδήποτε τρόπο επεμβαίνει στη συσκευή ή στο σύστημα ηλεκτρονικής επιτήρησης, β) με οποιοδήποτε τρόπο αλλοιώνει τα συναφή με την επιτήρηση δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα, τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι ενός έτους. Με την ίδια ποινή τιμωρείται και όποιος, κατά το χρόνο που τελεί υπό ηλεκτρονική επιτήρηση, εκμεταλλευόμενος βλάβη ή μη ορθή λειτουργία της συσκευής ή του συστήματος ηλεκτρονικής επιτήρησης, διαφεύγει από την επιτήρηση των αρμοδίων αρχών.
Τέλος, όσοι καταδικάσθηκαν για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών, σε ποινή ισόβιας κάθειρξης, μπορούν να απολυθούν υπό τον όρο του κατ' οίκον περιορισμού με ηλεκτρονική επιτήρηση, εφόσον έχουν εκτίσει τουλάχιστον 17 έτη.

Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Δικαιοσύνης Νικόλας Κανελλόπουλος, με αφορμή τη ψήφιση του εν λόγω νομοσχεδίου για τα βραχιολάκια, δήλωσε στο ΘΕΜΑ:

«Αξιοποιώντας τις εξελίξεις της σύγχρονης τεχνολογίας, το υπουργείο Δικαιοσύνης παραδίδει στη χρήση των δικαστικών και εισαγγελικών αρχών ένα σύγχρονο «εργαλείο» για την ηλεκτρονική επιτήρηση υποδίκων και καταδίκων».

Με το νόμο που ψηφίστηκε από τη Βουλή, συνεχίζει ο γενικός γραμματέας, «το ελληνικό δικαιοδοτικό και σωφρονιστικό σύστημα εξοπλίζεται με άλλον έναν καινοτόμο θεσμό που αναμένεται να προκαλέσει πολλαπλά οφέλη σε διαφορετικά επίπεδα και αλλάζει δραστικά το καθεστώς των προσώπων που οδηγούνται στα δικαστήρια, με ασφαλή επιτήρηση και αποφυγή της επαχθούς για όλους λύσης της προσωρινής κράτησης».

Παράλληλα, υπογραμμίζει ο κ. Κανελλόπουλος: «Για εκείνους που έχουν καταδικασθεί σε ποινές εγκλεισμού δημιουργούνται κατάλληλες συνθήκες για την ομαλή και άμεση επανένταξή τους στην κοινωνική ζωή. Εξ άλλου, είναι κάτι περισσότερο από προφανής η συμβολή του νέου θεσμού στη διαρκή «μάχη» για την αποσυμφόρηση των ελληνικών φυλακών και τον εκσυγχρονισμό του σωφρονιστικού συστήματος. Και όλα αυτά με απόλυτη έμφαση αφού ενός στην περιφρούρηση της δημόσιας τάξης και την ασφάλεια του πολίτη και αφού ετέρου στην προστασία του απορρήτου της ιδιωτικής ζωής του ίδιου του επιτηρούμενου προσώπου».


Η «καταιγίδα» σχολίων που ξέσπασε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από την εντυπωσιακή παρουσία της ξανθιάς γυμνάστριας που συνόδευε τους μαθητές της στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, προκάλεσε αναστάτωση στην μικρή κοινωνία πέριξ του σχολείου.Συνάδελφοι της ξανθιάς καθηγήτριας αλλά και γονείς μαθητών δηλώνουν σοκαρισμένοι, μιλώντας στην εφημερίδα Εspresso και την υπερασπίζονται, λέγοντας:«Πρόκειται για μια άριστη μητέρα και καλή νοικοκυρά που παλεύει για να ζήσει την οικογένειά της. Επεσαν να την φάνε επειδή είναι όμορφη, εντυπωσιακή και γυμνασμένη. Πρόκειται για μια εξαιρετική δασκάλα που δεν έχει καμία σχέση με αυτό που παρουσιάστηκε».

ΞžΒ¦ΞŸΒŒΞŸΒΞžΞŒΞžΒ± ΞžΒµΞŸβ‚¬ΞžΞ‰ΞžΞŠΞžΞΞžΞ‰ΞžΒ½ΞŸβ€°ΞžΒ½Ξžβ€•ΞžΒ±ΞŸβ€š

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget