2/9/13

Την Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου θα καταβληθούν τα νέα οικογενειακά επιδόματα (το ενιαίο επίδομα στήριξης τέκνων και το ειδικό επίδομα τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών) σε 126.802 δικαιούχους του ΟΓΑ...

Όπως ανακοίνωσε ο Οργανισμός, πρόκειται για ασφαλισμένους για τους οποίους έγινε οριστική εκκαθάριση του εντύπου Ε1 από την Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, συμπλήρωσαν σωστά το έντυπο Α21 και κρίθηκαν δικαιούχοι μετά τους σχετικούς ελέγχους. Το ποσό που θα καταβληθεί διαμορφώνεται σε 43.833.669,81 €.
Ο ΟΓΑ επισημαίνει πως θα ακολουθήσουν και άλλες καταβολές οικογενειακών επιδομάτων στους υπόλοιπους δικαιούχους, σύμφωνα με την πορεία των οριστικών εκκαθαρίσεων που θα διαβιβάζεται στον οργανισμό από τη Γ. Γ. Π. Σ.
Όπως είναι γνωστό δικαιούχοι είναι πλέον και όσοι έχουν ένα παιδί και πληρούν τα κριτήρια που θέτει ο Νόμος.



Ο ΟΓΑ ενημερώνει για μία ακόμη φορά ότι αυτό που πρέπει να κάνουν, είναι να υποβάλουν ηλεκτρονικά, μετά την φορολογική τους δήλωση και το έντυπο Α21 μέσω του TaxisNet της Γ. Γ.Π.Σ.

Σε ισχύ τίθεται από σήμερα ο νέος νόμος για την τακτοποίηση των αυθαιρέτων!

Την υπαγωγή θα διεκπεραιώνει ένας εξουσιοδοτημένος μηχανικός ο οποίος σε πρώτη φάση θα υποβάλλει ηλεκτρονικά στο πληροφοριακό σύστημα του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος τα απαιτούμενα στοιχεία, όπως ονοματεπώνυμο ιδιοκτήτη ΑΦΜ και γεωγραφική περιοχή του ακινήτου, προκείμενου να λάβει τους σχετικούς κωδικούς πληρωμής για να καταβληθεί το σχετικό παράβολο και η δόση.

Μέσα σε διάστημα 6 μηνών από την αρχική ηλεκτρονική αίτηση ο μηχανικός οφείλει να ολοκληρώσει τη δήλωση των στοιχείων του αυθαίρετου.

Βάσει του νόμου στο εξής για οποιαδήποτε συμβολαιογραφική πράξη, μεταβίβαση πώληση ακινήτου οι ιδιοκτήτες είναι υποχρεωμένοι να προσαρτούν τόσο τη βεβαίωση τακτοποίησης όσο και τη μελέτη στατικής επάρκειας του αυθαίρετου.

Όλοι όσοι υπαχθεί σε προηγούμενες ρυθμίσεις ή στο νόμο 4014 είναι υποχρεωμένοι να δηλώσουν και πάλι στο ηλεκτρονικό σύστημα τα αυθαίρετα τους σύμφωνα με τις διαδικασίες του νέου νόμου. Η διαδικασία αυτή θα ξεκινήσει σε ένα μήνα.

Όσοι ιδιοκτήτες αυθαιρέτων υπαχθούν στο Α' Εξάμηνο της ισχύος του νόμου δικαιούνται 102 δόσεις με ελάχιστη μηνιαία τα 50 ευρώ ή 17 εξάμηνες με ελάχιστη καταβολή 300 ευρώ, επίσης 10% έκπτωση λαμβάνουν όσοι καταβάλουν εφάπαξ το 30% του προστίμου.

Όσοι ιδιοκτήτες υπαχθούν στο Β' Εξάμηνο δικαιούνται μέχρι 84 μηνιαίες δόσεις ή 14 εξάμηνες και 60 μηνιαίες ή 10 εξαμηνιαίες όσοι υπαχθούν στο Γ Εξάμηνο, από την ισχύ του νόμου.

Για εφάπαξ εξόφληση του συνολικού προστίμου έως 9.2.2015 η έκπτωση είναι 20%.

Ωστόσο στην περίπτωση καθυστέρησης καταβολής δόσης μετά την παρέλευση 10 ημερολογιακών ημερών από την προθεσμία εξόφλησης δόση επιβάλλεται προσαύξηση 1%.

Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση καθορίζεται ότι το υπουργείο Οικονομικών, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση οι Υπηρεσίες δόμησης καθώς και οι Υπηρεσίες του ΥΠΕΚΑ έχουν δυνατότητα πρόσβασης σε στοιχεία του συστήματος.

KARADAYI EPEISODIO 91 ΚΑΡΑΔΑΥΙ.ΚΑΡΑΝΤΑΓΙ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ.Η Φεριντέ παθαίνει σοκ όταν αντιλαμβάνεται πως έπεσε θύμα απαγωγής από τον Μαχίρ. Η συμπεριφορά και οι κινήσεις της στην προσπάθειά της να ξεφύγει, θα γίνουν αιτία ενός ατυχήματος. Η δίκη του Ναζίφ αναβάλλεται, καθώς η Φεριντέ δεν έχει εμφανιστεί στο δικαστήριο.
ΑΝΤ1: Καθημερινά 16.55
ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΡΑΝΤΑΓΙ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ KARADAYI ΕΔΩ


ΞžΒ¦ΞŸΒŒΞŸΒΞžΞŒΞžΒ± ΞžΒµΞŸβ‚¬ΞžΞ‰ΞžΞŠΞžΞΞžΞ‰ΞžΒ½ΞŸβ€°ΞžΒ½Ξžβ€•ΞžΒ±ΞŸβ€š

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget