michalis aslanis nekros PETHANE O ASLANIS VIOGRAFIKO.Ο γνωστός σχεδιαστής μόδας, Μιχάλης Ασλάνης, βρέθηκε το μεσημέρι νεκρός στο διαμέρισμά του, στον 3ο όροφο πολυκατοικίας στην οδό Σκουφά 21 στο Κολωνάκι.
Στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και αστυνομικοί της Ασφάλειας προκειμένου να ερευνήσουν το χώρο.Πληροφορίες αναφέρουν πως ο γνωστός σχεδιαστής ήταν για αρκετές ώρες χωρίς τις αισθήσεις του στο διαμέρισμα και πρώτες εκτιμήσεις δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο αυτοκτονίας με κατανάλωση μεγάλης ποσότητας χαπιών. Ωστόσο, η εκδοχή αυτή δεν επιβεβαιώνεται επισήμως, καθώς η βασική αιτία θανάτου θα καθοριστεί μετά την ιατροδικαστική εξέταση.Πριν από λίγες ημέρες, ο Μιχάλης Ασλάνης κατήγγειλε στα μέσα ενημέρωσης ότι είχε υποστεί οικονομική καταστροφή και αναγκάστηκε να κλείσει το ατελιέ του στην Πλάκα, επειδή έπεσε θύμα απάτης από δύο γυναίκες που διαχειρίζονταν τα οικονομικά του και οι οποίες τώρα έχουν εξαφανιστεί.Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ασλάνης είχε βοηθήσει τη μία γυναίκα να σπουδάσει, ενώ μετά το τέλος των σπουδών της στη Λογιστική, την προσέλαβε στην επιχείρησή του. Η δεύτερη γυναίκα, που ήταν από την Πάτρα, δούλευε πολλά χρόνια στον οίκο μόδας που ο ίδιος διηύθυνε.



ΜΙΧΑΛΗΣ ΑΣΛΑΝΗΣ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
Με καταγωγή από τη Μικρά Ασία, ο Μιχάλης Ασλάνης γεννήθηκε στην Χαλκίδα, από όπου έφυγε σε μικρή ηλικία για την Αθήνα.

Εκεί σπούδασε στη σχολή ΒΑΚΑΛΟ διακόσμηση, γραφικές τέχνες, ιστορία τέχνης και θεάτρου, στο πλάι σπουδαίων καθηγητών, όπως οι ζωγράφοι Τέτσης, Μοσχίδης, Γούναρης, Πρέκα και Βακαλό, για να τον κερδίσει τελικά ο κόσμος της μόδας.

Ξεκίνησε την καριέρα του το 1974 τελείως αυτοδημιούργητος. Οι δημιουργίες του πόζαραν σε όλα σχεδόν τα εξώφυλλα των τότε ελληνικών περιοδικών και κέρδισαν τις καλύτερες κριτικές χάρη στις πετυχημένες και πολύ έθνικ επιρροές τους.

Γρήγορα η δουλειά του πέρασε τα σύνορα της Ελλάδας με ατομικές ή ομαδικές επιδείξεις μαζί με σημαντικούς ξένους σχεδιαστές στο Παρίσι, το Μονακό, τη Μόσχα, την Κωνσταντινούπολη, την Κύπρο, το Μιλάνο, την Ρώμη, το Μπάρι, τον Καναδά.

Στο Παρίσι αντιπροσώπευσε την Ελλάδα στο μεγάλο show, στην Avenue FOS, όπου συμμετείχαν οι καλύτεροι σχεδιαστές από όλο τον κόσμο, για τον εορτασμό των 25 χρόνων του Γαλλικού Pret a Porter.

Η έγκυρη και μεγάλης κυκλοφορίας γαλλική εφημερίδα «Liberation» παρουσίασε την εμπνευσμένη από το Βυζάντιο collection του, στη μεγάλη έκθεση μόδας IGEDO στο Dusseldorf, αποσπώντας τα πιο κολακευτικά σχόλια όλου του διεθνούς τύπου, ταυτόχρονα με τα εκτενή αποσπάσματα του CNN.

Προσκεκλημένος του Δημάρχου της Φρανκφούρτης, παρουσίασε και εκεί τις μοναδικές του δημιουργίες, πλημμυρισμένες από Ελλάδα. Προσκεκλημένος της Πριγκίπισσας Καρολίνας του Μοναχό, συμμετείχε σε φιλανθρωπικό gala για τον Ερυθρό Σταυρό, παρουσιάζοντας και εκεί τη δουλειά του μαζί με παγκοσμίου φήμης σχεδιαστές.

Στο Μπάρι της Ιταλίας του απονεμήθηκε το χρυσό κλειδί της πόλης, ενώ την collection του μετέδωσε απευθείας το γνωστό τηλεοπτικό κανάλι RAI. Προσκεκλημένος του Τουρκικού Υπουργείου Πολιτισμού παρουσίασε την collection του στην Κωνσταντινούπολη και στην Aγκυρα.

Σχεδίασε τα ρούχα για τους υπαλλήλους του Αττικό Μετρό και του αερολιμένα «Ελ. Βενιζέλος».

Εκτός από ρούχα, ο σχεδιαστής συνεργάστηκε με μεγάλες εξαγωγικές μονάδες που πωλούν στην ελληνική και ξένη αγορά είδη σπιτιού, αξεσουάρ μπάνιου, ομπρέλες, εσώρουχα, αντρικά και παιδικά ρούχα με την υπογραφή του.