26/8/2013

ΜΠΡΟΥΣΚΟ ΑΝΤ1 ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ - MPROYSKO ANT1
Η ελληνική μυθοπλασία επιστρέφει δυναμικά από τον Οκτώβριο στον ΑΝΤ1, με τη νέα καθημερινή σειρά «Μπρούσκο», την οποία υπογράφουν οι καταξιωμένοι δημιουργοί επιτυχημένων ελληνικών σίριαλ Βάνα Δημητρίου (σενάριο) και Ανδρέας Γεωργίου (σκηνοθεσία).Μαζί τους ένα μεγάλο cast γνωστών και ταλαντούχων ηθοποιών, μεταξύ αυτών η Εβελίνα Παπούλια, ο Αποστόλης Τότσικας, η Τζόυς Ευείδη, ο Αντώνης Καρυστινός, ο Γιώργος Ζένιος, ο Κούλλης Νικολάου και πολλοί ακόμα, υπόσχονται να χαρίσουν δυνατές στιγμές και συγκινήσεις, καθιερώνοντας τη σειρά «Μπρούσκο» ως τη νέα αγαπημένη τηλεοπτική συνήθεια.

Το «ΜΠΡΟΥΣΚΟ» παρουσιάζει μια ρομαντική, αλλά και παθιασμένη ερωτική ιστορία. Ο έρωτας δύο νέων, του Αχιλλέα από την Κύπρο και της Μελίνας από την Κρήτη, θα μπορούσε να έχει ως βάση τη διαχρονική ιστορία του Ρωμαίου και της Ιουλιέτας. Πρόκειται για μία σύγχρονη διασκευή του αρχέτυπου μύθου, που αφηγείται την ιστορία ενός μεγάλου έρωτα. Παράλληλα με την τροπή που θα πάρει αυτή η σχέση, ακόμα δύο ερωτικές ιστορίες γεμάτες σκοτεινά μυστικά και δυνατά πάθη, ξεδιπλώνονται με μαεστρία.

Οι ήρωες, αν θέλουν να ζήσουν τη ζωή που ίδιοι επιθυμούν, καλούνται να αποδείξουν πως διαθέτουν τη δύναμη και την τόλμη να προσπεράσουν τα «πρέπει» και τα «θέλω» που οι άλλοι τους έχουν επιβάλλει, αναλαμβάνοντας από εδώ και πέρα το αντίτιμο των επιλογών τους.

Ο τηλεθεατής θα ταξιδέψει μέσα από την παράνομη ερωτική ιστορία, με φόντο δύο πανέμορφα νησιά, την Κρήτη και την Κύπρο. Θα αναπολήσει ξεχασμένα έθιμα, τα οποία δίνουν ταυτότητα και στίγμα στη σειρά, από το πρώτο κιόλας επεισόδιο, αναδεικνύοντας την κουλτούρα τους μέσα από μια σύγχρονη ματιά.

Τα γυρίσματα πραγματοποιούνται σε φυσικούς, γραφικούς χώρους όπως τα αμπέλια της κυπριακής γης, τα γραφικά σοκάκια της πανέμορφης πόλης των Χανίων, τα αρχοντικά σπίτια της Λευκωσίας, τις συναρπαστικές παραλίες της Κρήτης. Είναι μια ιδιαίτερα προσεγμένη παραγωγή, που αποτελείται από 25 βασικούς ταλαντούχους ηθοποιούς, καθώς και πολλές έκτατες συμμετοχές

TRAILER ΒΙΝΤΕΟ

ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ BROUSKOH επιστροφή στα θρανία πλησιάζει, και οι περισσότεροι γονείς με τα παιδιά τους έχουν ήδη ξεκινήσει τις αγορές για τη νέα σχολική χρονιά. Μία από τις σημαντικότερες αγορές είναι αυτή της σχολικής τσάντας. Πόσοι όμως γονείς γνωρίζουν πώς μια λανθασμένη επιλογή ή χρήση σχολική τσάντας μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα υγείας στο παιδί;
Η σχολική τσάντα ενοχοποιείται για πρόκληση πόνου στη μέση ή/και στην πλάτη των παιδιών ακόμα και για εμφάνιση σκολίωσης στους μαθητές. Οι πόνοι και η σκολίωση της σπονδυλικής στήλης μπορούν να επηρεάσουν όχι μόνο τη σωματική διαμόρφωση των παιδιών αλλά και να τροποποιήσουν τις δραστηριότητες τους, αλλοιώνοντας την ποιότητα ζωής τους. Συνεπώς, κρίνεται αναγκαίο οι γονείς, εκτός από το χρώμα ή τον αγαπημένο ήρωα του παιδιού, να λάβουν υπόψη τους περισσότερους παράγοντες κατά την επιλογή της σχολικής τσάντας αλλά και να εκπαιδεύσουν το παιδί τους ώστε να την χρησιμοποιεί σωστά.Κριτήρια επιλογής σχολικής τσάντας:

Να έχει φαρδιά και με μαλακή επικάλυψη λουριά ώμου: Τα στενά λουριά μπορεί να βυθίζονται στους ώμους προκαλώντας πόνο και περιορισμό της κυκλοφορίας του αίματος. Τα λουριά/ιμάντες θα πρέπει να έχουν φάρδος τουλάχιστον 5 εκατοστών.
Να έχει δύο λουριά ώμου: Τα σακίδια/τσάντες με ένα λουρί που φέρεται κατά μήκος ή διαγωνίως του σώματος δεν κατανέμουν ομοιόμορφα το βάρος στο σώμα.
Να υπάρχει επικάλυψη/γέμισμα στα σημεία επαφής με την πλάτη του παιδιού: Η επικάλυψη προστατεύει από αιχμηρές άκρες αντικειμένων που μεταφέρονται μέσα στο σακίδιο/τσάντα αυξάνοντας την άνεση μεταφοράς. Προτιμήστε σακίδια που διαθέτουν ειδική επένδυση από κάποιο σπογγώδες υλικό (π.χ. λάτεξ) στην πλάτη και τις τιράντες. Επίσης, η ύπαρξη ενός ιμάντα στην περιοχή του θώρακος και της μέσης διευκολύνει τη σωστή και σταθερή μεταφορά της τσάντας.
Λουρί μέσης: Η ύπαρξη λουριού μέσης επιτρέπει πιο ομοιόμορφη κατανομή φορτίου.
Μικρό βάρος: Το ίδιο το σακίδιο/τσάντα δεν πρέπει να προκαλεί σημαντική επιβάρυνση στο φορτίο που πρέπει να σηκώσει το παιδί.
Εσωτερικό τσάντας: Το εσωτερικό της τσάντας να έχει χωρίσματα για τη τακτοποίηση των πραγμάτων αλλά και για τη σωστή κατανομή του βάρους των βιβλίων.
Τσάντα τύπου τρόλεϊ: Αυτού του είδους τα σακίδια μπορεί να είναι μια καλή επιλογή για μαθητές που πρέπει να μεταφέρουν σημαντικό φορτίο. Σε αυτή την περίπτωση, το ύψος του χερουλιού του τρόλεϊ πρέπει να είναι στο κατάλληλο ύψος για το παιδί ώστε να μην αναγκάζεται να σκύβει.
Τσάντες τύπου ταχυδρόμου: Αποφύγετε τις τσάντες τύπου ταχυδρόμου, διότι φέρνουν το σώμα σε ασυμμετρία.
Ύφασμα vs Δέρμα: Οι τσάντες από ύφασμα είναι ελαφρύτερες από τις δερμάτινες.

Tips σωστής χρήσης (προς αποφυγή τραυματισμών)

Τα παιδιά/έφηβοι πρέπει να χρησιμοποιούν και τα δύο λουριά ώμου. Το κρέμασμα του σακιδίου από τη μία πλευρά προκαλεί ανομοιομερή φόρτιση των μυών της πλάτης προκαλώντας μυϊκή καταπόνηση και αντισταθμιστική κύρτωση της σπονδυλικής στήλης.

Ρύθμιση των ιμάντων ώστε το κάτω μέρος της τσάντας να βρίσκεται λίγο πιο πάνω από τη μέση του παιδιού (Να μην σκεπάζει τον γλουτό). Όταν η σχολική τσάντα έχει εφαρμοστεί κατάλληλα, ταιριάζει απόλυτα με την πλάτη του παιδιού, χωρίς να κρέμεται μόνο από τους ώμους του.

Το σακίδιο/τσάντα δεν πρέπει να είναι βαρύ. Το βάρος του γεμάτου σακιδίου/τσάντας δεν θα πρέπει ποτέ να υπερβαίνει το 10 με 20 % του συνολικού βάρους του μαθητή.

Αξιοποίηση όλων τις θηκών της τσάντας. Η κατανομή των βιβλίων μέσα στην τσάντα πρέπει να γίνεται ομοιόμορφα για να υπάρχει ισοζυγισμένη κατανομή του βάρους. Τα πιο βαριά αντικείμενα θα πρέπει να τοποθετούνται στο κέντρο

Εκπαίδευση του παιδιού/ εφήβου να μην σκύβει με κάμψη της μέσης του όταν είναι φορτωμένο αλλά να κάμπτει τα γόνατα του

Η ένταξη στο καθημερινό πρόγραμμα των παιδιών/εφήβων ασκήσεων ενδυνάμωσης ραχιαίων μυών αποτελεί σημαντικό σύμμαχο στην πρόληψη τραυματισμών

Οι γονείς όχι απλά δεν πρέπει να το αμελούν αν το παιδί τους παραπονεθεί για πόνο στη μέση, αλλά οφείλουν επίσης να ενθαρρύνουν το παιδί τους να τους ενημερώσει για τυχόν πόνο σε πλάτη ή μέση

Εάν το παιδί φοιτά σε σχολείο που υπάρχουν ατομικά ερμάρια, τότε το παιδί θα μπορούσε, ορισμένα βιβλία να τα έχει διπλά, στο σχολείο και στο σπίτι, ώστε να μην χρειάζεται να τα μεταφέρει καθημερινά

Σε περίπτωση που το παιδί/έφηβος πηγαίνει στο σχολείο με ποδήλατο, τότε η καλύτερη θέση για την σχολική τσάντα είναι στην σχάρα του ποδηλάτου, ώστε να μην επιβαρύνει το σώμα του. Είναι λάθος η τοποθέτηση της σχολικής τσάντας-σακιδίου ανάποδα στο στήθος αντί για την πλάτη.

Η θέση της σχολικής τσάντας στο σχολείο είναι το ειδικό γαντζάκι που βρίσκεται πλάγια του θρανίου ή κάτω. Είναι λάθος να τοποθετείται πάνω στην καρέκλα, καθώς έτσι αναγκάζει το παιδί να έχει λιγότερο χώρο, λανθασμένη στάση θέσης και κατ' επέκταση μυοσκελετικούς πόνους.

Σημαντικός είναι και ο τρόπος που το παιδί σηκώνει την τσάντα του. Η ανύψωση θα πρέπει να ξεκινά με λυγισμένα γόνατα και η τσάντα να έρχεται κοντά στο σώμα του. Χρησιμοποιώντας τα πόδια και όχι τη μέση θα πρέπει να σηκώνει την τσάντα και να την ακουμπά στο θρανίο, ώστε να επωμίζεται η σπονδυλική του στήλη, το λιγότερο δυνατό φορτίο.

KARADAYI: Τι θα δείτε σήμερα ΔΕΥΤΕΡΑ 26/08 επεισόδιο 86
Λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης του Μαχίρ, είναι αδύνατο να παρουσιαστεί στη δίκη του πατέρα του. Ενώ ο Τουργκούτ περιμένει από τη Φεριντέ, να πάρει την τελική απόφαση, ένα απρόσμενο γεγονός τους συνταράσσει όλους, με αποτέλεσμα όσα συμβούν στη δίκη να είναι τόσο καθοριστικά, ώστε να ορίσουν τη μοίρα της οικογένειας Καρά.
ΑΝΤ1: Καθημερινά 16.50
ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΡΑΝΤΑΓΙ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ KARADAYI ΕΔΩ


Μαγεμένος από την Κατερίνα Στικούδη είναι εδώ και λίγο καιρό ο Ραφίκ Τζιμπούρ. Ο Αλγερινός ποδοσφαιριστής αποδεικνύει πως γνωρίζει από πρέσινγκ και εκτός γηπέδων, αφού εδώ και λίγες εβδομάδες μαρκάρει στενά την τραγουδίστρια και dj.Όπως αναφέρει η «Real News», είναι χαρακτηριστικό ότι στις εμφανίσεις της Κατερίνας στην Πάργα, την Πρέβεζα και την Ηγουμενίτσα, ο Ραφίκ βρισκόταν πάντα ανάμεσα στους θαυμαστές της και απολάμβανε το πρόγραμμα της τραγουδίστριας.Πέρα από αυτό όμως οι δυο τους έχουν κάνει και κοινές εξόδους τόσο σε γνωστά καφέ και εστιατόρια της Δροσιάς, της Σταμάτας και του Αγίου Στεφάνου όσο και στο καζίνο της Πάρνηθας το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες επισκέφτηκαν πρόσφατα μαζί.Λίγες ημέρες μετά τη γνωριμία τους πάντως η Κατερίνα Στικούδη είχε ανεβάσει στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook μία φωτογραφία στην οποία εμφανίζεται με τον ποδοσφαιριστή γράφοντας «Με τον… Ραφίκ Τζιμπούρ. Αυτό θα πει επίθεση…».


newsbeast-gr

Χώρισε και ομόρφυνε. Αυτό μπορεί να πει κανείς για την πρωταγωνίστρια των ταινιών της Disney, Selena Gomez, η οποία, μετά το χωρισμό της από τον Καναδό τραγουδιστή της ποπ Justin Bieber, έχει γίνει πιο καυτή και πιο γυναίκα. Η 21χρονη τραγουδίστρια και ηθοποιός από το Τέξας έδωσε αυτές τις μέρες συναυλίες στον Καναδά και άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις με τη σκηνική της παρουσία. Πριν από μερικές μέρες η Gomez βρέθηκε στα βραβεία «Teen Choice» στο Λος Αντζελες όπου απέσπασε βραβεία σε τρεις μεγάλες κατηγορίες. Συνυποψήφιές της ήταν η Miley Cyrus, η Taylor Swift και η Demi Lovato.Η Gomez στα πλαίσια της παγκόσμιας περιοδείας της θα εμφανιστεί και σε κάποιες ευρωπαϊκές χώρες, όπως τη Νορβηγία, τη Σουηδία, το Βέλγιο, την Πορτογαλία, την Ιταλία, τη Γαλλία και το Ηνωμένο Βασίλειο.


Ξ¦ΟŒΟΞΌΞ± επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget