14/8/13

Η Καντέρ αποφασίζει να μετακομίσει από το σπίτι που ήδη ζει με την κόρη της, όμως φτιάχνοντας κάποια ντουλάπια βρίσκει σημαντικά στοιχεία που είχε ο Σουλεϊμάν τα οποία αποδεικνύουν ότι είχε μάθει για την ανάμειξη του Τουργκούτ με την παράνομη διακίνηση όπλων. Η Καντέρ τηλεφωνεί αμέσως στη Σαφιγιέ για να την ενημερώνει για το φάκελο που βρήκε και της ζητάει να ενημερώσει σχετικά τον Μαχίρ. Αργότερα η Μαχπερί και η Καντέρ έρχονται σε ρήξη με την απόφαση της δεύτερης να βοηθήσει τον Μαχίρ και τον Ναζίφ.

Το μοιραίο λάθος της Μαχπερί

Η Φεριντέ πηγαίνει στο σπίτι του Κώστα και θυμάται όλες τις καλές στιγμές που έζησε με τον Μαχίρ! Κάποια στιγμή όμως εκείνος φτάνει εκεί, προτού η Φεριντέ προλάβει να φύγει. Ετσι κρύβεται πίσω από κάτι κουρτίνες. Η ίδια γίνεται μάρτυρας μιας μοναδικής στιγμής του Μαχίρ, ο οποίος μη αντέχοντας να ζει μακριά από τη Φεριντέ ξεσπάει σε κλάματα. Η Φεριντέ τον παρακολουθεί και κλαίει σιωπηλά. Κάποια στιγμή ο Μαχίρ ξαπλώνει να κοιμηθεί και παίρνει αγκαλιά του το πουκάμισο που φορούσε η Φεριντέ. Εκείνη τον βλέπει και καταλαβαίνει πως πράγματι την αγαπάει.

Οταν φεύγει κρυφά από το σπίτι του Κώστα, σκύβει πάνω από τον Μαχίρ και αφήνει το δαχτυλίδι που της έδωσε πάνω στο πουκάμισο του Μαχίρ. Το επόμενο πρωί εκείνος το βρίσκει και χαμογελάει. Η Μαχπερί πηγαίνει στο γραφείο της Φεριντέ για να της πει για το φάκελο που βρήκε η μητέρα της και που αναμειγνύει τον Τουργκούτ. Ωστόσο εκεί τη βρίσκει ο Τουργκούτ και τη ρωτάει να μάθει αν υπάρχει λόγος που βρίσκεται εκεί. Μάλιστα, για να κάνει την κοπέλα να μιλήσει, της λέει πως δήθεν ήταν στενός φίλος του πατέρα της, του εισαγγελέα Σουλεϊμάν. Τότε η κοπέλα του αποκαλύπτει τα πάντα για το φάκελο, βάζοντας έτσι άθελά της σε κίνδυνο τη ζωή όλων! Ο Τουργκούτ της υπόσχεται πως θα τη βοηθήσει και φεύγει από το γραφείο. Στο διάδρομο του δικαστηρίου συναντάει τη Φεριντέ και προκειμένου να την κρατήσει μακριά από το γραφείο της, ώστε να μη συναντηθεί με τη Μαχπερί, βρίσκει μια δικαιολογία για να πάνε για φαγητό. Στο εστιατόριο, κάποια στιγμή ο Τουργκούτ πηγαίνει στο μπάνιο και ο Μαχίρ εμφανίζεται μπροστά στη Φεριντέ:

-Ο Τουργκούτ είναι εδώ και θα σε συλλάβει, του λέει η Φεριντέ.
-Βρήκα ποιος με πυροβόλησε! Είναι αυτός που έκλεψε το εμπορικό. Ολα ξεκίνησαν από εκείνη τη μέρα. Το όνομα του άνδρα είναι Ιμπραήμ, αλλά κάποιος τον σκότωσε. Πρόλαβε όμως να μου πει ότι ο Νετζντέτ ήταν εκείνος που του έδωσε την εντολή.
-Μαχίρ, πρέπει να φύγεις, σε παρακαλώ! Εκείνη την ώρα βγαίνει ο Τουργκούτ. Ο Μαχίρ αρχίζει να τρέχει και ο Τουργκούτ βγάζει το όπλο να τον πυροβολήσει, αλλά μπαίνε μπροστά η Φεριντέ για να τον σώσει. Το βράδυ, η Σαφιγιέ αποφασίζει να πάει η ίδια να πάρει τους φακέλους από την Καντέρ, αφού πρώτα ενημερώνει την Ιλκνούρ για το πού θα βρίσκεται. Μάλιστα της ζητάει να πει στον Μαχίρ πού θα πάει, αν επικοινωνήσει μαζί της.

Το σοκ και το αντίο του Μαχίρ!
Η Σαφιγιέ φτάνει στο σπίτι της Καντέρ, αλλά την ίδια ώρα άγνωστοι βάζουν φωτιά στο σπίτι. Συγχρόνως φτάνει και ο Μαχίρ, ο οποίος σπεύδει να σώσει τις δύο μητέρες του. Η Καντέρ καταφέρνει να βγάλει τη Μαχπερί έξω, χωρίς όμως να μπορέσει η κοπέλα να κρατηθεί στη ζωή, μιας και ο καπνός που εισέπνευσε ήταν αρκετός για να τη σκοτώσει. Η Καντέρ επιστρέφει ξανά μέσα στο σπίτι και βγάζει και τη Σαφιγιέ έξω. Ο Μαχίρ που έχει μπει ήδη στο φλεγόμενο σπίτι φωνάζει τη μητέρα του. Εκείνη τον ακούει και μπαίνει ξανά μέσα. Ομως ένα δοκάρι πέφτει στο κεφάλι της και ο Μαχίρ τρέχει να τη βγάλει γρήγορα έξω από το φλεγόμενο σπίτι. Εκείνη όμως πεθαίνει κοιτώντας το γιο της. Αργότερα φτάνει στο σημείο το ασθενοφόρο όπου παίρνει τη Σαφιγιέ. Ο Μαχίρ στέκεται στο δρόμο σοκαρισμένος για τον οδυνηρό θάνατο της πραγματικής του μητέρας. Την ίδια ώρα η Φεριντέ μαθαίνει από την Μπαχάρ για την επίσκεψη της Μαχπερί στο γραφείο της, ενώ όταν επιστρέφει στο σπίτι μαθαίνει για τη φωτιά και για το θάνατο της Καντέρ.
-Πέθανε η μητέρα του Μαχίρ!

-Τι; Πώς;
-Επιασε φωτιά στο σπίτι και η κόρη της πέθανε επίσης. Η Φεριντέ υποψιάζεται πως η φωτιά δεν ήταν ατύχημα και αρχίζει να ερευνά την υπόθεση. Λέει στον αδελφό της:
-Η Μαχπερί ήρθε σήμερα για να με δει και να μου πει ότι η μητέρα της έχει κάτι να μου δώσει και αργότερα το σπίτι αυτής της γυναίκας καίγεται! Είναι σύμπτωση;
-Είμαι δημοσιογράφος Φεριντέ, δεν ξέρω να τα αναλύω όπως εσύ!

-Δεν ξέρω, ίσως να προσπαθούν να τους αποτρέψουν από το να έρθουν σ' εμένα. Με τον Μαχίρ βρήκαμε έναν άνδρα που ήθελε να μιλήσει μαζί μου και την ίδια μέρα πεθαίνει. Μετά ο Γκεβεζέ. Αφότου όμως έμαθα την ταυτότητα του Μαχίρ πίστεψα ότι ήταν μια κόντρα ανάμεσα στους γκάγκστερ και τον Μαχίρ. Αλλά ο θάνατος της Καντέρ; Αν ο θάνατός της δεν είναι ατύχημα, τότε τα πράγματα είναι άσχημα! Η Σαφιγιέ επιστρέφει στο σπίτι της και εξηγεί στα παιδιά της τι συνέβη και συγκλονίζονται. Αργότερα ο Μαχίρ μπαίνει κρυφά στο σπίτι του και αποχαιρετά την οικογένειά του, ενώ λέει στον Γιασίν πως θα πάει στην κηδεία της μητέρας του, παρά το γεγονός ότι ξέρει πως εκεί θα τον συλλάβουν. Και έτσι τελικά γίνεται. Ο Μαχίρ πάει στην κηδεία για να θάψει τη μητέρα και την αδελφή του. Ο Τουργκούτ δίνει αμέσως εντολή να τον συλλάβουν, όμως ο Μαχίρ τους λέει:
-Μετά την τελετή! Πρώτα θα θάψω τη μητέρα μου! Δεν θα φύγω! Καθώς ο Μαχίρ θάβει τη μητέρα του, μονολογεί:
-Μαμά μου! Σε βρήκα αργά και σ' έχασα τόσο νωρίς! Θα συναντηθούμε μια μέρα! Η αρχή για το τέλος του Μαχίρ έχει φτάσει!

25€ η είσοδος στα νοσοκομεία - Η εκτόξευση, από τα 5 ευρώ στα 25 ευρώ, της τιμής του εισιτηρίου στα δημόσια νοσοκομεία έρχεται να "γονατίσει" τους πολίτες, καθώς ενδέχεται σε 4 μήνες να βάζουν το χέρι ακόμα πιο βαθιά στην τσέπη προκειμένου να έχουν πρόσβαση στη δημόσια υγεία.
Το "παράθυρο" για την αύξηση σοκ, κατά 500%, στο χαράτσι που αφορά την είσοδο των ασθενών στα δημόσια νοσοκομεία άφησε χθες ανοιχτό ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης και επικαλέστηκε τον κίνδυνο να μην επιτευχθούν οι οικονομικοί στόχοι που έχει ορίσει η τρόικα. Μάλιστα, το πενταπλάσιο-σε σχέση με σήμερα- αντίτιμο που θα καλούνται να καταβάλλουν οι πολίτες θα έχει άμεση ισχύ από την 1η Ιανουαρίου του 2014, ενώ αποτελεί μία από τις υποχρεώσεις που ανέλαβε η χώρα μας τον περασμένο Νοέμβριο.
Χιλιάδες άνεργοι κάθε ηλικίας, συνταξιούχοι, πολύτεκνοι, άνθρωποι που καθημερικά αντιμετωπίζουν τον εφιάλτη των ληγμένων λογαριασμών και της υπερχρέωσης, και παρ΄όλα αυτά δεν εξαιρούνται από το νέο "φουσκωμένο" χαράτσι, τρέμουν πλέον ακόμα και στη σκέψη ότι ίσως χρειαστεί να περάσουν το κατώφλι του εξωτερικού ιατρείου σε οποιοδήποτε δημόσιο νοσοκομείο. Αντιθέτως, στους ευνοημένους-που ούτε σήμερα καταβάλλουν τα 5 ευρώ-παραμένουν οι λαθρομετανάστες-αλλοδαποί αιτούντες άσυλο και οι πολιτικοί πρόσφυγες.
Πηγή: Δημοκρατία

ΞžΒ¦ΞŸΒŒΞŸΒΞžΞŒΞžΒ± ΞžΒµΞŸβ‚¬ΞžΞ‰ΞžΞŠΞžΞΞžΞ‰ΞžΒ½ΞŸβ€°ΞžΒ½Ξžβ€•ΞžΒ±ΞŸβ€š

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget