13/7/13

Λύση στον γόρδιο δεσμό των αυθαιρέτων δίνει το νέο σχέδιο νόμου του υπουργείου περιβάλλοντος. Χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες, ανάλογα με την πολεοδομική παράβαση, και προβλέπονται κλιμακούμενα πρόστιμα. Για τις μετά το 1983 οικοδομές οι ρυθμίσεις θα είναι ξεχωριστές και θα λαμβάνεται υπόψη αν βρίσκονται εντός ή εκτός σχεδίου.Πρόστιμα και εκπτώσεις για τα αυθαίρετα.Σε τρεις κατηγορίες βάσει της βαρύτητας των αυθαιρεσιών θα χωρίζει τα αυθαίρετα κτίσματα το νέο σχέδιο νόμου του υπουργείου Περιβάλλοντος, το οποίο παράλληλα θα προβλέπει άλλη μεταχείριση για τα αυθαίρετα εντός σχεδίου και άλλη για τα εκτός σχεδίου.«Κλειδί» για τη «διάσωση» των αυθαιρέτων που δεν διαθέτουν οικοδομική άδεια τουλάχιστον για μία 30ετία φαίνεται ότι θα αποτελέσει η Τράπεζα Γης. Η αντιμετώπισή τους θα γίνει με καθαρά πολεοδομικά κριτήρια, ενώ η λύση που θα παρουσιαστεί θα λαμβάνει υπόψη της το απορριπτικό σκεπτικό του ΣτΕ.


ego-gr

Στη ΔΕΠΑ μέχρι το φθινόπωρο, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, οι διαπραγματεύσεις που γίνονται με τη ρωσική Gazprom βρίσκονται σε πολύ καλό σημείο.Η ΔΕΠΑ έχει ζητήσει έκπτωση 30% στις τιμές που αγοράζει το φυσικό αέριο από την Gazprom. Στη φωτογραφία οι εγκαταστάσεις του Σταθμού Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου του ΔΕΣΦΑ στη νήσο Ρεβυθούσα.Συγκεκριμένα, και όπως αναφέρουν πηγές, η ΔΕΠΑ, με πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Χάρης Σαχίνης, κατόπιν και σχετικής συνεννόησης με την ηγεσία του ΥΠΕΚΑ, συνεχίζει τις συζητήσεις με τον βασικό προμηθευτή της σε φυσικό αέριο, την Gazprom, προκειμένου να πετύχει εκπτώσεις στις τιμές προμήθειας. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, οι δύο πλευρές βρίσκονται σε πολύ καλό στάδιο διαπραγματεύσεων με τους Ρώσους. Η ΔΕΠΑ έχει ζητήσει κατά τις ίδιες πηγές έκπτωση της τάξης του 30% στις τιμές που αγοράζει το φυσικό αέριο.

Πηγές θέλουν η ΔΕΠΑ να έχει αποσπάσει σίγουρα μια έκπτωση της τάξης του 12% με 14%, χωρίς να αποκλείεται αυτό το ποσοστό να είναι υψηλότερο. Οι διαβουλεύσεις ανάμεσα στις δύο πλευρές αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί περί τον Σεπτέμβριο, οπότε όποιο κι αν είναι το ποσοστό μείωσης που θα πετύχει η ελληνική πλευρά, να μετακυλιστεί άμεσα τόσο στις βιομηχανίες και τις εταιρείες παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος όσο και στις Εταιρείες Παροχής Αερίου (ΕΠΑ), οι οποίες και θα ρίξουν ανάλογα τα οικιακά τιμολόγια.Τα καλά νέα για τις επιχειρήσεις, όμως, δεν σταματούν εδώ. Η ΔΕΠΑ έπειτα από συζητήσεις κατάφερε να πάρει έκπτωση της τάξης του 7% από την αλγερινή Sonatrach, η οποία προμηθεύει την ελληνική εταιρεία με υγροποιημένο αέριο (LNG).Ηδη η ΔΕΠΑ έχει ειδοποιήσει τους βιομηχάνους πως θα περάσει άμεσα αυτή την έκπτωση στην κατανάλωση, ενώ αντίστοιχα οφέλη θα υπάρχουν και από τη διαδικασία των δημοπρασιών στις τιμές κόστους ποσοτήτων φυσικού αερίου, που κάνει ανά τακτά διαστήματα η επιχείρηση.Η αγορά φαίνεται ότι βαδίζει σε ένα τοπίο με φθηνότερο φυσικό αέριο, καθώς πηγές θέλουν τη ΔΕΠΑ να έχει εξασφαλίσει και την προμήθεια αζερικών ποσοτήτων από την κοινοπραξία του Σαχ Ντενίζ ΙΙ, οι οποίες θα αρχίσουν να φτάνουν στην αγορά με την κατασκευή του αγωγού TAP.


ego-gr

Την έχουμε συνηθίσει να φοράει μπικίνι αλλά και ντυμένη δεν παύει να εντυπωσιάζει.Ο λόγος για την Candice Swanepoel που παρευρέθη στο λανσάρισμα σειράς εσωρούχων της Victoria's Secret σε κατάστημα στην Ουάσιγκτον.Το πανέμορφο μοντέλο φόρεσε ένα πολύ κοντό φλοράλ φόρεμα φροντίζοντας να αφήσει έστω ακάλυπτα τα δίμετρα πόδια αποζημιώνοντας τους αγοραστές που επισκέφτηκαν το κατάστημα.Συνδύασε μάλιστα το σύνολο της με ένα ροζ σωσίβιο και ψηλοτάκουνα πέδιλα.









newsbeast-gr

Η κολομβιανή ηθοποιός που έγινε γνωστή από την σειρά «Modern Family» και ξεχωρίζει για το πλούσιο στήθος της, έγινε 41 ετών.Η Sofia Vergara είναι αρραβωνιασμένη με τον Nick Loeb, ενώ οι φωτογραφίες της πότε με μαγιό και πότε με καυτά σύνολα φιγουράρουν συχνά στο διαδίκτυο.



newsbomb-gr

Ένα μήνα από την επίσημη κυκλοφορία της νέα μεγάλης επιτυχίας των REC με τίτλο "Φύγαμε" οι REC μας παρουσιάζουν τη νέα του Version με τίτλο: "The Sky Above" !Την μουσική υπογράφει ο Άρης REC Λουμάκης και ο Best Seller, ενώ τους στίχους έχει γράψει ο Άρης REC Λουμάκης με τον Mike Vasileiadi...


ΞžΒ¦ΞŸΒŒΞŸΒΞžΞŒΞžΒ± ΞžΒµΞŸβ‚¬ΞžΞ‰ΞžΞŠΞžΞΞžΞ‰ΞžΒ½ΞŸβ€°ΞžΒ½Ξžβ€•ΞžΒ±ΞŸβ€š

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget