6/6/13

Ελεύθερος μαζί με τους υπόλοιπους ξένους φοιτητές που είχαν προσαχθεί τα μεσάνυχτα αφέθηκε ο Έλληνας φοιτητής Γιώργος Ιατρίδης, μετά την κατάθεσή του στον εισαγγελέα, ο οποίος δεν του απήγγειλε καμία κατηγορία.
Δεν είναι γνωστή η απάντηση στο ερώτημα αν η ασφάλεια θα προχωρήσει ή όχι σε διαδικασία απέλασης των ξένων φοιτητών που προσήχθησαν στην Κωνσταντινούπολη κατά τις διαμαρτυρίες.Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές ο Γ.Ιατρίδης δεν συνελήφθη, αλλά απλώς προσήχθη από τις τουρκικές αρχές.



Πρόκειται για τον 25χρονο Γιώργο Ιατρίδη, διαχειριστή του alexiptoto όπου και ανέβηκε φωτογραφία από την σύλληψή του.Σύμφωνα με το προσωπικό του προφίλ στο Facebook, είναι κάτοικος Κωνσταντινούπολης, με καταγωγή από το Ηράκλειο και έχει σπουδάσει στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης.Είναι απ’ το περασμένο οκτώμβριο στην Πόλη.Εκτελούσε την πρακτική του άσκηση απο το τμήμα Αγρονόμων τοπογράφων μηχανικών του Αριστοτέλειου πανεπιστημίου.Ο Γιώργος Ιατρίδης, που βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη με το πρόγραμμα Erasmus από την πρώτη στιγμή βρέθηκε στην πλατεία Ταξίμ και παρακολούθησε τις κινητοποιήσεις των Τούρκων πολιτών.Εκτός όμως από τον 25χρονο Έλληνα, έχουν συλληφθεί ακόμα από τις αρχές τέσσερις Αμερικανοί, δύο Βρετανοί, δύο Ιρανοί, ένας Ινδός, ένας Γάλλος με την κατηγορία της υποκίνησης των διαδηλώσεων στο πάρκο Γκεζί στην πλατεία Ταξίμ.Οι ξένοι υπήκοοι φαίνεται ότι συνελήφθησαν την Τετάρτη ωστόσο, μέχρι στιγμής, οι τουρκικές αρχές δεν έχουν ανακοινώσει περισσότερες λεπτομέρειες.
Εντωμεταξύ, στους τέσσερις ανέρχεται ο αριθμός των νεκρών κατά τη διάρκεια των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων στην Τουρκία, σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης. Πρόκειται για έναν αστυνομικό που είχε πέσει από γέφυρα ύψους 5 μέτρων στα Άδανα και τελικά υπέκυψε στα τραύματά του.


Η "πολιορκία" κοντά από το πρωθυπουργικό γραφείο του Ερντογάν στο Μπεσίκτας.


Για τη συμπλήρωση του εντύπου Α21, ο εκάστοτε αιτών θα πρέπει να γνωρίζει:

* Τον αριθμό οικογενειακής μερίδας από το δημοτολόγιο του Δήμου όπου είναι εγγεγραμμένα όλα τα μέλη με κανονική εγγραφή (όχι ενδεικτική).

* Τον αριθμό ΙΒΑΝ του λογαριασμού του σε Τράπεζα ή στα ΕΛ.ΤΑ., όπου θα πιστώνεται το ποσό των επιδομάτων.

* Τους ΑΜΚΑ όλων των μελών της οικογένειας. Ειδικότερα ο ΑΜΚΑ του αιτούντα /δικαιούχου είναι υποχρεωτικός, προκειμένου να δικαιωθεί και να εισπράξει τα επιδόματα.

* Σε περίπτωση κατοικίας στην Ελλάδα, την ονομασία του Δήμου, της Δημοτικής Ενότητας και της Δημοτικής/ Τοπικής Κοινότητας, όπου κατοικεί.

Διευκρινήσεις για τη συμπλήρωση του εντύπου

Επίσης για τη χορήγηση του επιδόματος είναι απαραίτητη η μόνιμη και συνεχής διαμονή του δικαιούχου στην Ελλάδα κατά την τελευταία δεκαετία (2003-2012) και αποδεικνύεται κατά βάση από την αδιάλειπτη υποβολή του εντύπου Ε1 δήλωσης φορολογίας εισοδήματος για τα τελευταία 10 έτη και επαληθεύεται αυτόματα από την Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων.

Εάν για κάποια έτη δεν βρεθεί το αντίστοιχο έντυπο, θα καλείται ο αιτών να συμπληρώσει ένα ή περισσότερα δικαιολογητικά, ικανά να αποδείξουν τη διαμονή του στην Ελλάδα κατά τα έτη αυτά.

Τα πεδία “Χώρα Γέννησης”, “Χώρα Διαμονής” και “Χώρα Υπηκοότητας” συμπληρώνονται ως εξής:

α) για χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου, επιλέγεται το ακριβές όνομα της χώρας

β) για τις υπόλοιπες χώρες, επιλέγεται η κατηγορία Τρίτη Χώρα

• Το πεδίο Βαθμίδα εκπαίδευσης συμπληρώνεται για τέκνο άνω των 18 και κάτω των 19 ή 24 ετών, ανάλογα με την περίπτωση.

• Το πεδίο Ποσοστό αναπηρίας δε συμπληρώνεται, εάν το τέκνο δεν είναι ανάπηρο

• Τα πεδίο Κύρια ευθύνη διατροφής και Αποκλειστική ευθύνη διατροφής συμπληρώνονται όταν ο αιτών είναι διαζευγμένος ή σε διάσταση ή όταν το τέκνο είναι από προηγούμενο γάμο ή αναγνωρισθέν.

• Η ερώτηση 4 (Διαμένετε μόνιμα και συνεχώς την τελευταία δεκαετία στην Ελλάδα;) απαντάται υποχρεωτικά από όλους τους αιτούντες.

Το επίδομα τέκνων καταβάλλεται ανά τρίμηνο, την τελευταία εργάσιμη ημέρα κάθε ημερολογιακού τριμήνου, με πίστωση τραπεζικού λογαριασμού ή λογαριασμού στα ΕΛ.ΤΑ. του δικαιούχου.

Η καταβολή του πρώτου τριμήνου κάθε έτους πραγματοποιείται μαζί με τα επιδόματα του δεύτερου τριμήνου, την τελευταία εργάσιμη ημέρα αυτού. Ειδικά για φέτος η καταβολή της των δυο πρώτων τριμήνων θα γίνει αρχές Ιουλίου.

Το επίδομα δικαιούται η οικογένεια:

* Από 1-1-2013, για τέκνα που γεννήθηκαν μέχρι 31-12-2012 και

* Από την 1η του μήνα του επόμενου εκείνου της γέννησης, για τέκνα που γεννήθηκαν ή θα γεννηθούν εντός του έτους 2013.

Το επίδομα τέκνων καταβάλλεται ανά τρίμηνο, την τελευταία εργάσιμη ημέρα κάθε ημερολογιακού τριμήνου, με πίστωση τραπεζικού λογαριασμού ή λογαριασμού στα ΕΛ.ΤΑ. του δικαιούχου. Η καταβολή του πρώτου τριμήνου κάθε έτους πραγματοποιείται μαζί με τα επιδόματα του δεύτερου τριμήνου, την τελευταία εργάσιμη ημέρα αυτού. Ειδικά για φέτος η καταβολή της των δυο πρώτων τριμήνων θα γίνει αρχές Ιουλίου.




Μόλις είδε την Φαίη Σκορδά, ο Γιώργος Λιάγκας την ρώτησε τι έχει ντυθεί σήμερα. Η Φαίη δεν του απάντησε και άρχισε να ανεβαίνει τα σκαλάκια στον "πύργο"! Η παρουσιάστρια φαίνεται πώς ένιωθε καλά σήμερα που φορούσε μπικίνι και ήθελε να μας δείξει το τέλειο κορμί της! Ο σύζυγός της πάντως, που του άρεσε η σημερινή εμφάνισή της, "Ζαργάνα" την έλεγε όλη την ώρα και η Φαίη χαμογελούσε!



neshan mulazim - giannis siderakis. Στις παραλίες της Μυκόνου, εθεάθη η Νεσχάν Μουλαζίμ. Το μοντέλο έχει ένα καλλίγραμμο κορμί που δεν θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητο από τους λουόμενους.Η Νεσχάν Μουλαζίμ εγκατέλειψε την Αθήνα κι έφτιαξε βαλίτσες για Μυτιλήνη αφού αποφάσισε να ακολουθήσει τον έρωτά της. Ο Γιάννης Σιδεράκης, ο τερματοφύλακας της Καλλονής και πρώην του Πανιωνίου, μένει μόνιμα στην Λέσβο και έτσι το μοντέλο αποφάσισε να μετακομίσει μαζί του.Η Νεσχάν Μουλαζίμ περνάει τα καλοκαίρια της στη Μύκονο και ο Γιάννης Σιδεράκης την ακολουθεί όποτε το πρόγραμμά του το επιτρέπει.




Η Αμερικανίδα Melissa Riso με τις μεξικάνικες ρίζες, αρχικά έπιασε δουλειά σε κομμωτήριο αλλά γρήγορα κατάλαβε ότι ήθελε να ασχοληθεί με το μόντελινγκ.Έχοντας στο βιογραφικό της μερικά εξώφυλλα περιοδικών, διαφημιστικά κι ένα μικρό πέρασμα από ταινίες μικρού μήκους, η μελαχρινή επιστρέφει δυναμικά με μία νέα φωτογράφιση με μπικίνι.




















Ο πατέρας του στρατιώτη Στάθη Κρόκου που έχασε τη ζωή του στον Ωρωπό όταν τον καταπλάκωσε το άρμα που οδηγούσε ξέσπασε.«Εγώ έχασα το παιδί μου. Κάνω έκκληση να εκπαιδεύετε τους φαντάρους και μην τους βάζετε ανεκπαίδευτους, να χάνονται ζωές. Είμαι περήφανος που έφυγε πάνω σε ένα άρμα γιατί ήταν αληθινός κομάντο».Μιλώντας στο ΣΚΑΪ τόνισε πως ο γιος του εκπαιδεύτηκε μόλις τέσσερις εβδομάδες και μετά κλήθηκε να οδηγεί τα Μ 113, ενώ του είχε εκμυστηρευτεί πως δεν θέλει να είναι οδηγός στα άρματα μάχης, αφού δεν ένιωθε ασφαλής.Υπενθυμίζεται πως το τραγικό δυστύχημα έγινε στις στις 5.50 π.μ. , ενώ ο νεαρός φαντάρος οδηγούσε το άρμα μάχης Μ 113 στο δρόμο απο Συκάμινο προς Ωρωπό.
Το άρμα ανατράπηκε, έπεσε σε χαντάκι 2 μέτρων και τον καταπλάκωσε. ΒΙΝΤΕΟ


Η κυβέρνηση της περιοχής (manitoba-canada) Μανιτόμπα στον Καναδά, σε συνεργασία με την τοπική Ελληνική Πρωτοβουλία, προσφέρει θέσεις εργασίας σε Έλληνες και οι σχετικές αιτήσεις πρέπει να κατατεθούν το αργότερο έως την Παρασκευή 7 Ιουνίου.
Ειδικοί εκπρόσωποι του μεταναστευτικού προγράμματος της Μανιτόμπα θα επισκεφθούν την Αθήνα και από τις 8 έως τις 12 Ιουνίου θα πραγματοποιηθούν οι συνεντεύξεις για όσους ενδιαφέρονται να αποκτήσουν άδεια εργασίας στον Καναδά.
Τα επαγγέλματα με τη μεγαλύτερη ζήτηση είναι κυρίως οι υδραυλικοί, οι ηλεκτρολόγοι, οι εργαζόμενοι σε αγροκτήματα και σε κατασκευές και οι δάσκαλοι.
Όπως δήλωσε σε καθημερινή εφημερίδα, το μέλος της Ελληνικής Πρωτοβουλίας της Μανιτόμπα Βικτώρια Δούση Σιντλ ο μέσος μισθός στη συγκεκριμένη επαρχία ανέρχεται στα 600 ευρώ την εβδομάδα (δηλαδή 2.400 ευρώ το μήνα) για ειδικότητες, όπως διπλωματούχοι ηλεκτρολόγοι και υδραυλικοί.
Για επαγγέλματα, όπως μηχανικός ή δάσκαλος, οι μισθοί είναι ακόμη μεγαλύτεροι.
Οι εργαζόμενοι στη Μανιτόμπα δικαιούνται πλήρη και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, ενώ γίνονται κρατήσεις από τον μισθό τους για τη σύνταξή τους.
Λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος που δείχνουν οι Έλληνες, η ιστοσελίδα της Ελληνοκαναδικής Ένωσης Φιλίας, στην οποία αναγράφονται όλες οι προϋποθέσεις και τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για τη διαδικασία των συνεντεύξεων «έπεσε» το μεσημέρι της Τετάρτης.


Η μουσικός και παρουσιάστρια μίλησε σε συνέντευξή της στο περιοδικό ΟΚ αναφορικά με την δήλωσή της στον Θέμη Γεωργαντά ότι θα έστελνε τον Γιώργο Λιάγκα σπίτι του να ξεκουραστεί: «Αυτή μου η δήλωση είχε καθαρά χιουμοριστική διάθεση. Από ότι έμαθα αργότερα, στην εκπομπή το πήραν σοβαρά και στενοχωρήθηκαν. Προφανώς στο Πρωινό mou δεν αντιλήφθηκαν το χιούμορ μου.» Όσο για τα σχόλια που έκαναν στο Πρωινό mou μετά την εμφάνισή της στην εκπομπή ότι πήγε για να διαφημίσει τις συναυλίες, αλλά και στον χαρακτηρισμό "κακομοίρα", είπε: «Δεν πειράζει. Θυμήθηκαν τα παλιά τους. Αυτή η πλευρά της τηλεόρασης ειλικρινά δεν με αφορά και δεν έγινα ποτέ κομμάτι της. Αν θέλω να διαφημίσω τη δουλειά μου, θα το κάνω μόνο μέσα από την ίδια τη δουλειά. Λυπάμαι πολύ γι' αυτούς που υπονόησαν κάτι τέτοιο, αν και είμαι σίγουρη ότι δεν το εννοούσαν. Απλά το έκαναν για να γίνει θόρυβος και για κανέναν άλλο λόγο. Με την ίδια λογική και αυτοί διαφημίζουν την εκπομπή τους, γιατί ξέρουν ότι το συγκεκριμένο απόσπασμα θα παίξει μετά και σε άλλες εκπομπές και θα γίνει η σχετική φασαρία. Αν δεν ήθελαν να γίνει ντόρος, δεν θα έπαιζαν τη συνέντευξη που έδωσα στον Θέμη και το θέμα δεν θα έπαιρνε τη διάσταση που πήρε. Αν θεωρούσαν πραγματικά ότι εγώ το έκανα για διαφημιστικούς λόγους, θα κοιτούσαν να το θάψουν και δεν θα το ξανάκουγε ποτέ κανείς».



ΞžΒ¦ΞŸΒŒΞŸΒΞžΞŒΞžΒ± ΞžΒµΞŸβ‚¬ΞžΞ‰ΞžΞŠΞžΞΞžΞ‰ΞžΒ½ΞŸβ€°ΞžΒ½Ξžβ€•ΞžΒ±ΞŸβ€š

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget