1
Νέα τροπή στο θρίλερ της Νέα Μάκρης μετά την απολογία της αδερφής της 23χρονης Φαίης
- "Κάναμε σεξ σε ξενοδοχείο και με εκβίαζε ότι θα δείξει στο σύζυγό μου και την οικογένειά μου το ερωτικό βίντεο"
- Eίχε ξαναχτυπήσει την κόρη μου ο Στεφανάκης δηλώνει ο πατέρας της άτυχης 23χρονης
- Καταπέλτης ο πατέρας του φερόμενου ως δράστη: Είναι βίαιος, έχει χτυπήσει και την αδερφή του
- Οι φωτογραφίες της 32χρονης καλλονής που φαίνεται να είναι το πρόσωπο κλειδί της υπόθεσης

Δένουν σιγά σιγά τα κομμάτια του παζλ της άγριας δολοφονίας της 23χρονης Φαίης Μπλάχα στην Νέα Μάκρη. Πρόσωπο κλειδί στην υπόθεση φαίνεται πως είναι η 32χρονη αδερφή της, Μαρία - Ελένη Μπλάχα, η οποία παραδέστηκε ουσιαστικά ότι είχε ερωτική σχέση με τον Β. Στεφανάκη, το φερόμενο ως δολοφόνο της αδερφής της, ο οποίος κρατείται στις φυλακές Κορυδαλλού.

Ο 25χρονος Βαγγέλης Στεφανάκης, υποστήριξε στην απολογία του ότι είχε δεσμό με την Μαρία - Ελένη Μπλάχα και γι' αυτό αυτή ανέλαβε να τον "καλύψει" στην αστυνομία μετά τον τραυματισμό της 23χρονης Φαίης. Από την άλλη, η 32χρονη Μαρία - Ελένη έδωσε διαφορετικές καταθέσεις ισχυριζόμενη τελικά ότι ο Β. Στεφανάκης την εκβίαζε με ροζ βίντεο.

«Είχαμε κάνει έρωτα μία φορά, το είχε καταγράψει και απειλούσε ότι θα το έδειχνε στην οικογένειά μου και στον σύζυγό μου και ότι θα το έβγαζε στο Ιντερνετ», αναφέρει μεταξύ άλλων στην απολογία της η Μαρία - Ελένη.

Η 32χρονη Μαρία - Ελένη Μπλάχα είναι μία γυναίκα εντυπωσιακή όπως φαίνεται άλλωστε και από τις φωτογραφίες που έχει αναρτήσει η ίδια στον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook, γεγονός που προσδίδει ακόμα περισσότερη ίντριγκα στο ερωτικό θρίλερ της Νέας Μάκρης, που κατέληξε σε τραγωδία.


Σύμφωνα με το "ΕΘΝΟΣ", η πρώτη κατάθεση της Μαρίας - Ελένης Μπλάχα δόθηκε στις 6 Απριλίου, δηλαδή λίγες ώρες αφού η Φαίη μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Σε αυτήν, η 32χρονη αδελφή του θύματος υποστήριξε ότι είχε δεχθεί τηλεφώνημα από τον φίλο της αδελφής της Β. Στεφανάκη, ο οποίος ήταν σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση και κλαίγοντας της είπε πως ένας φίλος του τον ειδοποίησε ότι η Φαίη βρέθηκε λιπόθυμη και χτυπημένη στον δρόμο και είχε μεταφερθεί στον «Ερυθρό». Η ίδια πήγε στο νοσοκομείο... Εκεί βρήκε τον Στεφανάκη μαζί με δύο φίλους του. Στη συνέχεια επέστρεψε στο σπίτι της και ενημέρωσε τον πατέρα της για τον τραυματισμό της μικρότερης αδελφής της.
Οι αστυνομικοί του Τμήματος Νέας Μάκρης κάλεσαν τον 25χρονο και τους δύο φίλους του αλλά ο Β. Στεφανάκης δεν εμφανίστηκε. Οι δύο άλλοι εξετάστηκαν ενόρκως. Ο ένας, ολλανδικής καταγωγής, επιβεβαίωσε όσα ισχυρίστηκε η Μαρία - Ελένη ωστόσο η μαρτυρία του δεύτερου ατόμου, έκανε τους αστυνομικούς να υποπτευθούν ότι «κάτι δεν πήγαινε καλά». Η συμπληρωματική κατάθεση του τελευταίου οδήγησε στη σύλληψη της Μαρίας - Ελένης και του Ολλανδού φίλου του Στεφανάκη για απόκρυψη της αλήθειας.
Στη δεύτερη κατάθεσή τους, οι δύο ανακάλεσαν τις αρχικές τους μαρτυρίες και κατήγγειλαν ότι ο σοβαρός τραυματισμός της Φαίης προήλθε από χτυπήματα που της προκάλεσε με τα χέρια του ο Βαγγέλης Στεφανάκης, ο οποίος τους το δήλωσε κατ' επανάληψη στο νοσοκομείο και σε διάφορες συναντήσεις πριν από τη σύλληψή τους.

Στις 9 Απριλίου όμως οδηγείται ως κατηγορούμενη για ψευδορκία και υπόθαλψη εγκληματία ενώπιον του 15ου Τακτικού Ανακριτή όπου ισχυρίζεται τα εξής: "Αρχισε να με απειλεί και μου έλεγε ότι αν αποκαλύψω ότι αυτός είναι ο δράστης θα καταστρέψει εμένα και την αδελφή μου. Μου επέβαλε να πω ψέματα στον πατέρα μου και στην Αστυνομία λέγοντάς μου ότι δεν σταματάει πουθενά και ότι θα μας καταστρέψει όλους. Θέλω να πω ότι μία φορά είχα κάνει έρωτα με τον Στεφανάκη σε ξενοδοχείο. Ο Στεφανάκης μου είπε ότι το είχε βιντεοσκοπήσει και με απειλούσε ότι θα το έδειχνε στην οικογένειά μου, στον σύζυγό μου και θα το έβγαζε στο Ιντερνετ. Μου είπε ότι ακόμη και στη φυλακή να πάει, όταν βγει θα μας κάνει μεγάλο κακό. Φοβόμουν για τη σωματική ακεραιότητα τη δική μου, της αδελφής μου και της οικογένειάς μου" τόνισε.
Μεταξύ άλλων αναφέρει ότι όταν ρώτησε τον 25χρονο τι ακριβώς συνέβη, εκείνος της είπε "Εμαθα κάτι για το παρελθόν της αδελφής σου και της ζήτησα να μου πει αν είναι αλήθεια. Αυτή με έσπρωξε, μου φώναζε πάρα πολύ και της έδωσα μια σφαλιάρα, έχασε την ισορροπία της και έπεσε προς τα πίσω και χτύπησε στο αυτοκίνητό μου".
Η 32χρονη μάλιστα ανέφερε ότι ο Στεφανάκης μία μέρα μετά τον ξυλοδαρμό της Φαίης τής τηλεφώνησε και ζήτησε χρήματα για βενζίνη ώστε να πάει στο νοσοκομείο να δει την αδελφή της! Η ίδια του τα έδωσε όπως ισχυρίζεται...

Τον εκβιασμό από τον 25χρονο επιβεβαιώνει και ο σύζυγος της Μαρίας - Ελένης ο οποίος στην κατάθεσή του ανέφερε ότι «με την κατηγορούμενη μένουμε στον ίδιο χώρο και προσπαθούμε να διασώσουμε τον γάμο μας". Στη συνέχεια υποστήριξε "Απ' ό,τι μου είπε η σύζυγός μου, είπε ψέματα στην Αστυνομία διότι φοβόταν τον Στεφανάκη. Της έλεγε ότι αν το μαρτυρήσει θα κάνει κακό στην ίδια, την αδελφή της και την οικογένειά της εν γένει. Επίσης, η σύζυγός μου μού αποκάλυψε ότι είχε κάνει έρωτα σε ξενοδοχείο με τον Στεφανάκη και αυτός της είπε ότι έχει βιντεοσκοπήσει τη συνεύρεση και αν αποκάλυπτε στην Αστυνομία ότι αυτός χτύπησε την αδελφή της θα δημοσίευε το βίντεο στο Ιντερνετ και θα το έστελνε σε όλα τα μέλη της οικογένειάς μας".
Το βίαιο προφίλ του Βαγγέλη Στεφανάκη προκύπτει και από τα έγγραφα της δικογραφίας. Σύμφωνα με τον πατέρα της Φαίης, η κόρη του τού είχε εκμυστηρευτεί 3-4 ημέρες πριν από το μοιραίο βράδυ, πως ο Βαγγέλης την είχε χτυπήσει στο κεφάλι και την πονούσε το αυτί της. Μάλιστα, είχε πάει στο Κέντρο Υγείας Σπάτων για να τη δει γιατρός.

Σύμφωνα με το "ΕΘΝΟΣ", καταπέλτης για τη συμπεριφορά του 25χρονου είναι και η κατάθεση του πατέρα του. "Ο γιος μου είναι ιδιαίτερα νευρικό άτομο και πολλές φορές έχει έρθει σε αντιπαράθεση με πολλούς. Πηγαίνει σε γυμναστήριο και κάνει κικ μπόξινγκ, ενώ παίρνει συμπληρώματα διατροφής σε σκόνη και χάπια. Δεν γνωρίζω εάν είναι αναβολικά (...) Εμένα δεν με έχει χτυπήσει, αλλά έχει χτυπήσει δύο φορές την κόρη μου Κ.Σ., η οποία μάλιστα είχε καλέσει και την Αστυνομία στο σπίτι», κατέθεσε.
Το προφίλ του «νταή» προκύπτει και από τις μαρτυρίες των φίλων του. Οι αξιωματικοί του Τμήματος Ασφαλείας Βορειοανατολικής Αττικής με επικεφαλής τον Μ. Πλουμή, είχαν άρει τα κινητά επικοινωνίας του αλλά καθ' όλο το διάστημα μετά την έκδοση του εντάλματος σύλληψης τα τηλέφωνα ήταν απενεργοποιημένα, προφανώς για να μην είναι εύκολο να εντοπιστεί.
Τελικά, παραδόθηκε ο ίδιος με τον δικηγόρο του, λίγες ώρες μετά τη δημοσιοποίηση της φωτογραφίας του από το «Εθνος της Κυριακής».


ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ