y

ΚΗΔΕΙΑ ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΛΑΜΙΤΣΗΣ

Έφυγε από τη ζωή ένας σπουδαίος Έλληνας δημοσιογράφος-συγγραφέασς-στιχουργός ο Γιάννης Καλαμίτσης. Σε στενό κύκλο θα γίνει η κηδεία του Γιάννη Καλαμίτση, ο οποίος άφησε την Κυριακή την τελευταία του πνοή στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο, μετά από πολύμηνη νοσηλεία λόγω νεφρικής ανεπάρκειας που τον ταλαιπωρούσε εδώ και μήνες.

Σεβόμενη την επιθυμία του ιδίου, η οκογένειά του δεν θα ανακοινώσει πληροφορίες για τον τόπο και τον χρόνο της κηδείας του.
Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1939 και ακολούθησε, αρχικά, το επάγγελμα του πατέρα του που ήταν έμπορος υφασμάτων και γυναικείων ενδυμάτων.
Ξεκίνησε να σπουδάζει αρχιτεκτονική στον Καναδά αλλά εγκατέλειψε τον κλάδο. Έκανε διάφορες εργασίες στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες. Συνεργάστηκε με πολύ γνωστούς καλλιτέχνες και έγραψε επιθεωρήσεις και στίχους που είχαν μεγάλη επιτυχία.
Ο Γιάννης Καλαμίτσης άφησε το στίγμα του ως ραδιοφωνικός παραγωγός στον ΑΝΤ1, στη ΝΕΤ και στον Realfm.
Έιχε γράψει πάνω από 400 τραγούδια, μερικά από τα οποία θεωρούνται στιχουργικά "διαμάντια" του ελληνικού ρεπερτορίου. Κάποια εξ' αυτών έχουν μελοποιηθεί από κορυφαίους συνθέτες όπως ο Μίκης Θεοδωράκης, ο Γιάννης Σπανός και ο Χρήστο Νικολόπουλο.

Δημοσίευση σχολίου

ΝΑ ΓΡΑΦΕΤΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ...

ΞžΒ¦ΞŸΒŒΞŸΒΞžΞŒΞžΒ± ΞžΒµΞŸβ‚¬ΞžΞ‰ΞžΞŠΞžΞΞžΞ‰ΞžΒ½ΞŸβ€°ΞžΒ½Ξžβ€•ΞžΒ±ΞŸβ€š

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget