y

ΕΛΛΗΝΑΣ ΑΡΧΗΓΟΣ ΣΤΗ ΜΠΑΓΕΡΝ

Δεκάδες ελληνόπουλα αγωνίζονται πλέον στο εξωτερικό αλλά μόνο ένας έχει την τύχη να είναι αρχηγός στην πρωταθλήτρια Ευρώπης Μπάγερν μετέχοντας μάλιστα με την ομάδα Under 19 των Βαυαρών στο Τσάμπιονς Λιγκ.
Την Δευτέρα το απόγευμα έγιναν γνωστές οι κλήσεις του ομοσπονδιακού τεχνικού της Εθνικής Νέων Θεόδωρου Παχατουρίδη ενόψει των προκριματικών του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος με την Εθνική Ελλάδος να μετέχει στον 6ο όμιλο και να αντιμετωπίζει στην Βουλγαρία από τις 12 έως τις 17 Νοεμβρίου την Βουλγαρία την Αλβανία και την Σλοβακία.
Ανάμεσα στους 18 εκλεκτούς του Θοδωρή Παχατουρίδη βρίσκονται τα ονόματα τεσσάρων Ελλήνων που αγωνίζονται σε ομάδες του εξωτερικού. Ο λόγος για τους Αλμπέρτο Ρούσσο και Τάσο Δώνη που παίζουν στην Γιουβέντους, τον Ηλία Πολίμο που αγωνίζεται στην Νότιγχαμ και τον Άγγελο Οικονόμου ο οποίος παίζει στην Μπάγερν Μονάχου.

Φυσικά οι τέσσερις τους δεν είναι οι μόνοι Έλληνες που αγωνίζονται σε ομάδες ακαδημιών στο εξωτερικό καθώς δεκάδες ελληνόπουλα προσπαθούν να βρουν και να φτιάξουν την... ποδοσφαιρική τους τύχη από νεαρή ηλικία στο εξωτερικό.
Είτε λόγω των συνθηκών που ανάγκασαν τους γονείς τους να φύγουν από την Ελλάδα και να αναζητήσουν κάπου αλλού μια καλύτερη τύχη είτε επειδή το έμπειρο μάτι ενός μάνατζερ διέκρινε το ταλέντο ενός νεαρού ποδοσφαιριστή και τον πήρε άρον-άρον από την Ελλάδα.
Η περίπτωση του Άγγελου Οικονόμου όμως είναι ιδιαίτερη. Καθώς είναι ο μοναδικός από όλους αυτούς ο οποίος αγωνίζεται ως αρχηγός στην πρωταθλήτρια Ευρώπης Μπάγερν Μονάχου.
Αμυντικό χαφ και δεξί μπακΟ νεαρός άσος γεννημένος στις 23 Αυγούστου 1995 αγωνίζεται ως αμυντικό χαφ και δεξί μπακ, ενώ έχει παίξει και σε άλλες θέσεις της άμυνας ενώ φέτος είναι σε αρκετά παιχνίδια των Βαυαρών αρχηγός της Μπάγερν Μονάχου.
Μάλιστα είχε φορέσει το περιβραχιόνιο στα ματς για το Τσάμπιονς Λιγκ των Νέων κόντρα στην Μάντσεστερ Σίτι και κόντρα στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας όπως επίσης και σε παιχνίδια του πρωταθλήματος Νέων της Μπουντεσλίγκα.
Ο Οικονόμου μετράει 7 παιχνίδια στο πρωτάθλημα Γερμανίας και 3 στο Τσάμπιονς Λιγκ.
Το γεγονός ότι εκτός από βασικός είναι και αρχηγός των Γερμανών είναι κάτι πολύ σημαντικό και ξεχωριστό και δείχνει ξέχωρα από το ταλέντο του και τα ηγετικά του χαρακτηριστικά. Ίσως σε λίγα χρόνια το ελληνικό ποδόσφαιρο να έχει έναν ακόμη αξιόλογο στόπερ συνεχίζοντας την παράδοση των τελευταίων ετών.
Επίσης άξιο αναφοράς ότι ο Οικονόμου έχει προσελκύσει και τους ανθρώπους της Εθνικής Γερμανίας οι οποίοι τον κάλεσαν στις μικρές Εθνικές αλλά λόγω κάποιων τραυματισμών που είχε τα προηγούμενα χρόνια τελικά δεν φόρεσε την φανέλα της Εθνικής Γερμανίας.
Τώρα όμως όπως όλα δείχνουν θα φορέσει για πρώτη φορά σε επίσημα παιχνίδια την φανέλα με το εθνόσημο στο στήθος αγωνιζόμενος για την Εθνική Ελλάδας στην προκριματική φάση της Βουλγαρίας.
Ο νεαρός άσος είχε κληθεί και τον Αύγουστο, για πρώτη φορά στην Εθνική Ελλάδος, αλλά τότε έγιναν μόνο κάποιες προπονήσεις στον Άγιο Κοσμά και ένα φιλικό με την ομάδα Παίδων.
Εν συνεχεία το όνομα του ήταν αρχικά στις κλήσεις για τα φιλικά της Εθνικής Νέων στο Κατάρ αλλά τελικά ο Οικονόμου δεν έδωσε το παρών. Ίσως γιατί δεν ήταν επίσημες ημερομηνίες της ΟΥΦΕΑ και κάλλιστα η Μπάγερν μπορούσε να αρνηθεί την κλήση του. Αντίθετα όμως το όνομα του απουσίαζε από τις κλήσεις για το φιλικό με την Εθνική Αυστρίας, εκεί όπου έκαναν το ντεμπούτο τους με το εθνόσημο οι Δώνης και Ρούσος.
Τώρα όμως μόνο αν συμβεί κάποιο απρόοπτο ο 18χρονος αμυντικός δεν θα φορέσει τη φανέλα της Εθνικής Ελλάδος στην προκριματική φάση της Βουλγαρίας.

Ποιος είναι όμως ο Άγγελος Οικονόμου;Ο Άγγελος Οικονόμου γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη αλλά μεγάλωσε στην Πιερία. Πριν αρκετά χρόνια αναγκάστηκε να πάει στο Μόναχο εξαιτίας της απόσπασης σε ελληνικό σχολείο, που πήρε ο εκπαιδευτικός, γυμναστής πατέρας του, Νίκος Οικονόμου.
Ο αθλητισμός και εν γένει το ποδόσφαιρο ήταν μέσα στην ζωή της οικογένειας καθώς και ο ένας του ο αδερφός, ο Γιώργος Οικονόμου, έπαιζε μπάλα στη Βέροια και στον Πιερικό.
Ενώ ο έτερος αδελφός του, ο Διονύσης Οικονόμου, κάνει καριέρα προπονητού - γυμναστού στην Κατερίνη (στον Εθνικό Νέου Κεραμιδίου).
Μικρό παιδί ο Άγγελος Οικονόμου είχε κολλήσει με το πιάνο, όταν στα πέντε του, ο πατέρας του τον παρότρυνε να ασχοληθεί με το ποδόσφαιρο. Όταν πήγε στο Μόναχο ήταν δέκα ετών και τότε ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρο ερασιτεχνικά.
Από 12 ετών έπαιζε στους επίλεκτους της Βαυαρίας, ενώ παράλληλα δοκιμαζόταν στη Μόναχο 1860 και στην Μπάγερν, για να καταλήξει στα 14 του στις ακαδημίες της νυν πρωταθλήτριας Ευρώπης όπου παίζει μέχρι σήμερα.
Ο 18χρονος άσος έχει ως πρότυπό του τον Τιάγκο ο οποίος ξεκίνησε την καριέρα του στην Μπαρτσελόνα και πήρε μεταγραφή το φετινό καλοκαίρι για την Μπάγερν. Επίσης είναι από τους ποδοσφαιριστές που λόγω και της οικογένειας του δίνει βάση και στο σχολείο ενώ στις ελεύθερες ώρες του συνεχίζει να παίζει πιάνο.

Δημοσίευση σχολίου

ΝΑ ΓΡΑΦΕΤΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ...

ΞžΒ¦ΞŸΒŒΞŸΒΞžΞŒΞžΒ± ΞžΒµΞŸβ‚¬ΞžΞ‰ΞžΞŠΞžΞΞžΞ‰ΞžΒ½ΞŸβ€°ΞžΒ½Ξžβ€•ΞžΒ±ΞŸβ€š

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget