0
Από τις αρχές του 2000 διεξάγεται ένα αμείλικτο παζάρι βρεφών κάτω από τη μύτη των αρχών και της Ευρωπαίκής Ενωσης εν γένει όπου χιλιάδες βρέφη και μικρά παιδιά πωλούνται και αγοράζονται μέσω οργανωμένων κυκλωμάτων που δρουν και στις δύο χώρες.

Μάλιστα οι «έμποροι» κοστολογούν τα αγόρια στα 18.000 ευρώ, ενώ το κορίτσια ανάμεσα στα 12.000 – 15.000 ευρώ. Σημειωτέον ότι οι τιμές έχουν αλλάξει ελάχιστα κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης, ενώ από τη συνολική τιμή συνήθως στη βιολογική μητέρα φθάνουν περίπου 3.000 ευρώ, αφού αφαιρεθούν οι αμοιβές όλων των μεσαζόντων.

Οι βουλγαρικές αρχές επισήμως τους κυνηγούν για να περιορίσουν τις αγοραπωλησίες, ωστόσο, δεν κάνουν πολλά για να καταπολεμήσουν την εγκληματική δράση ορισμένων που επεκτείνεται σε διάφορες «εξυπηρετήσεις» για να ολοκληρωθεί η παράνομη υιοθεσία.

Ηδη από το 2011 ο τότε υπουργός Εξωτερικών Τβέταν Τσετάνοφ είχε ανακοινώσει την ύπαρξη ελληνοβουλγαρικού κυκλώματος που εμπλεκόταν στην αγοραπωλησία 14 βρεφών, ενώ, η εξάρθρωση του κυκλώματος είχε φέρει στο φως σοκαριστικές λεπτομέρειες για το πως παίρνουν με τη βία τα μωρά μετά τη γέννα.

Πάντως, τα κυκλώματα αυτά δεν φαίνονται να «ανθίζουν» μόνο στην Ελλάδα, καθώς και από τη Γαλλία, αντίστοιχη έρευνα είχε διαπιστώσει δεκάδες υποθέσεις παράνομων υιοθεσιών βρεφών από μια και μόνο περιοχή της Βουλγαρίας, την πόλη Πέστερα.

Με την εξάρθρωση του μεγάλου κυκλώματος, το 2011, οι Αρχές είχαν γνώση το πόσο εύκολα κερδίζονται πλαστά πιστοποιητικά γέννησης και ληξιαρχικές πράξεις, καθώς, τουλάχιστον 17 γυναίκες από τη Βουλγαρία είχαν μεταφερθεί στη χώρα μας για να γεννήσουν.

Οπως είναι αναμενόμενο οι κύριες περιοχές «διοχέτευσης» είναι τα μεγάλα αστικά κέντρα όπως η Αθήνα, η Θεσσαλονίκη, η Πάτρα, ακόμη και οι μεγάλες πόλεις της Κρήτης.

Από την άλλη πλευρά, τις οποιεσδήποτε έρευνες δυσχεραίνει και η «ομερτά» που χαρακτηρίζει τα μέλη του κυκλώματος, ακόμη και τους γονείς που βάζουν πωλητήριο στα βρέφη τους, καθώς δεν παραδέχονται ποτέ την ανάμειξή τους σε τέτοια περιστατικά.

Δημοσίευση σχολίου

ΝΑ ΓΡΑΦΕΤΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ...