y

Διώκεται ο Γ.Σταθάκης σε βαθμό κακουργήματος (το "δεξί χερί" του Α.Τσίπρα)

Θέμα με το ΣΥΡΙΖΑ τίθεται μετά την παραπομπή με κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος ενός εκ των κορυφαίων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ: Συγκεκριμένα ο Γιώργος Σταθάκης (στα αριστερά της φωτογραφίας) της ηγετικής ομάδας του κόμματος και "σκιώδης" υπουργός Οικονομικών, παραπέμπεται να δικαστεί στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για υπεξαίρεση εκατομμυρίων ευρώ από το Πανεπιστήμιο Κρήτης.Η υπόθεση αφορά υπεξαιρέσεις και απώλειες εκατομμυρίων ευρώ στο Πανεπιστήμιο στο οποίο ο κ. Σταθάκης είναι καθηγητής Πολιτικής Οικονομίας και αντιπρύτανης μέχρι την εκλογή του, τον Μάιο του 2012, ως βουλευτής Χανίων.
Η υπόθεση συνδέεται με τη διαχείριση κονδυλίων του Πανεπιστημίου Κρήτης σε διάφορες χρονικές φάσεις που απλώνονται από το 1996 έως το 2004. Αρχικώς η κατηγορία στρεφόταν κατά 19 συνολικά ατόμων αλλά στη συνέχεια η ποινική δίωξη έπαυσε για δύο εξ αυτών λόγω πλημμεληματικού χαρακτήρα των αδικημάτων τους.

Εκτός του κ. Σταθάκη κατηγορούμενοι είναι ο νυν πρύτανης του Πανεπιστημίου Ευρ. Στεφάνου καθώς και οι Χρ. Νικολάου, Αλ. Καλοκαιρινός, Παν. Κωνσταντόπουλος, Μιχ. Ταρουδάκης, Ι. Μιμίδης, Χαρ. Σαββάκης, Σκ. Παπαιωάννου, Βασ. Καρδάσης, Νικ. Φαράκλας, Νικ. Ανάγνος, Ι. Αντωνιάδης, Γ. Τζιρίτας. Δημ. Κυρτάτας, Νικ. Μοσχονάς και Δημ. Πλουμίδης, οι περισσότεροι στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.

Το θέμα έφερε στην δημοσιότητα η εφημερίδα "Κυριακάτικη Δημοκρατία".
Τμήμα ειδήσεων defencenet-gr

Δημοσίευση σχολίου

ΝΑ ΓΡΑΦΕΤΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ...

ΞžΒ¦ΞŸΒŒΞŸΒΞžΞŒΞžΒ± ΞžΒµΞŸβ‚¬ΞžΞ‰ΞžΞŠΞžΞΞžΞ‰ΞžΒ½ΞŸβ€°ΞžΒ½Ξžβ€•ΞžΒ±ΞŸβ€š

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget