Η Ελένη Φιλίνη πρωταγωνιστεί σε τούρκικο σίριαλ!Aνάμεσα στη Μυτιλήνη, το Αϊβαλί, όπου γίνονται τα γυρίσματα, για ένα τούρκικο σίριαλ, και την Αθήνα όπου κατοικεί περνάει το τελευταίο διάστημα η Ελένη Φιλίνη. Το Δύο όχθες και ένας Ισμαήλ-İKİ YAKA BİR İSMAİL είναι μια πολύ όμορφη εμπειρία.Εχω δουλέψει ξανά σε ξένες παραγωγές, αλλά με Τούρκους ποτέ πριν. Το κλίμα είναι πολύ όμορφο. Και γιατί να μην είναι άλλωστε;» λέει η ηθοποιός.Τα πρώτα επεισόδια θα αρχίσουν να προβάλλονται στην Τουρκία στις 7 Μαΐου...Μάλιστα τον κεντρικό ήρωα (Ισμαήλ) θα υποδυθεί ο Ερντάλ Οζγιατζιλάρ, γνωστός ως ο μπακλαβατζής «Καχραμάν Μπακλαβατζίογλου», που το ελληνικό κοινό των γνώρισε μέσα από «Τα σύνορα της αγάπης». Τα γυρίσματα της σειράς θα πραγματοποιηθούν σε Ελλάδα και Τουρκία.

Η υπόθεση του σίριαλ
Ο Ισμαήλ (Ερντάλ Οζιάτζγκιλαρ) έμεινε ορφανός από μικρός και ανέλαβε να τον μεγαλώσει ο μεγαλοτσιφλικάς του Αϊβαλιού Τσικίκ Καμί (Ρανά Τσαμπάρ), ένας άνδρας φιλάργυρος και κακόβουλος, δίπλα στον οποίο ο Ισμαήλ κακοπερνάει.
Μεγαλώνοντας, πηγαίνει στο στρατό και αρχίζει να σκέφτεται να παντρευτεί, έχοντας ερωτευτεί την κόρη του Τσικίκ Καμίλ, τη Χατζέρ (Μελτέμ Γκιουλέντς) με την οποία μεγάλωσε μαζί, έχοντας να αντιμετωπίσει την αντίδραση του πατέρα της.
Ένα μήνα πριν το γάμο τους, ο Ισμαήλ πάει για ψάρεμα, η βάρκα του αναποδογυρίζει και φτάνει μισοπνιγμένος στις ακτές της Μυτιλήνης. Μια ζωντοχήρα, η Καλλιόπη (Ελένη Φιλίνη), η οποία τον βρίσκει, αναλαμβάνει να τον περιθάλψει. Ο Ισμαήλ ερωτεύεται τη Μυτιληνιά γυναίκα, χωρίς όμως να θέλει να αφήσει τον παιδικό του έρωτα, τη Χατζέρ. Βρίσκει έτσι μια καταπληκτική λύση και μέσα σε 10 ημέρες καταφέρνει να τις παντρευτεί και τις δύο, χωρίς κανείς να αντιληφθεί το τι συνέβη.

Είκοσι χρόνια μετά, ο Ισμαήλ βρίσκεται να μεγαλώνει σαν δικό του, το παιδί της Καλλιόπης, τον Αντώνη (Γιάννης Χατζηγεωργίου), ενώ μαζί έχουν αποκτήσει και μια κόρη, την Εμινέ – Ναρίσσα (Τζορτζίνα Λιόσση) και με τη Χατζέρ έχει κάνει άλλα δύο κορίτσια, τη Μπαχάρ (Γκιτζέμ Ντενιτζί) και τη Χανντέ (Κανσού Νταγκτελέν). Τα παιδιά έχουν πλέον μεγαλώσει και το ψέμα είναι δύσκολο να συνεχίσει. Ο Αντώνης γνωρίζεται με τη μεγάλη κόρη του Ισμαήλ και της Χατζέρ, τη Μπαχάρ και σαν να μην έφτανε αυτό, η Χανντέ και η Εμινέ Ναρίσσα ερωτεύονται τον ίδιο άντρα.
Όταν βγαίνει από τη φυλακή ο… «μεγάλος μπελάς» της περιοχής, Καρπούς Οσμάν και μαθαίνει το μυστικό του Ισμαήλ, τα πράγματα περιπλέκονται. Ο Ισμαήλ χάνει τον έλεγχο των 20 ετών, τους δύο μεγάλους του έρωτες -την Καλλιόπη και τη Χατζέρ- αλλά κυρίως τα παιδιά του, που αγαπάει τόσο πολύ…





Yapımcı : ADAM FİLM

Yönetmen : Kemal Uzun

Genel Yönetmen: Serdar Akar

Senaryo : Ayça Mutlugil, Arzu Birol, Nuray Uslu

Oyuncular : Erdal Özyağcılar, Rana Cabbar, Meltem Gülenç, İbrahim Kendirci, Eylem Yıldız, Bülent Şakrak, Nail Kırmızgül, Serhat Özcan, Gökhan Yıkılkan, Gizem Denizci, Cansu Dağdelen, Şener Kökkaya, Özlem Şendiç, Zeynep Kankonde, Elini Filini, Keti Papanika, Manolois Sarmonis, Zafiris Katramadas, Stefanos Damatos, Georgia Liossi, Giannis Chatssigeorgious

Önümüzdeki günlerde ATV ekranında izleyiciyle buluşmaya hazırlanan, çekimlerinin Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde sürdüğü ‘İki Yaka Bir İsmail’ adlı dizi filmin yapımcı ve oyuncuları önceki gün yapılan bir basın toplantısında bir araya geldi.
Önceki gün, Ayvalık’ta Liman Kardeşler Restoran düzenlenen, Ayvalık Kaymakamı Nihat Nalbant ve İlçe Emniyet Müdürü Kemal Hiçyılmaz’ın da hazır bulunduğu gözlenen basın toplantısında; yapımcı, yönetmen ve oyuncular dizi hakkında bilgiler verirken, merak edilen soruları da yanıtladı. Adam Film Tarkan Karlıdağ’ın yapımcılığında, ATV ekranlarında Mayıs ayında seyirci karşısına çıkmaya hazırlanan dizinin çekimleri Ayvalık ile Yunanistan’ın Midilli Adası’nda gerçekleştirilirken, dizide Türk ve Yunan oyuncuların birlikte rol aldıkları gözlendi.
Oyuncuların oldukça neşeli oldukları basın toplantısında açıklamalarda bulunan dizi filmin başrol oyuncusu Erdal Özyağcılar, Ege’nin her iki yakasında birer eşi olan gariban bir balıkçı İsmail’i canlandırdığını kaydederek, “Aslında hikayemiz bu evliliklerin ardından 21 yıl geçmesi ve birbirinden haberi olmayan her iki eşimden çocuklarımın büyümesinden sonraki süreçte başlıyor” dedi.

Dizi filmin senaristi olan Ayça Mutlugil, Arzu Birol ve Nuray Uslu için ‘3 Deli kız’ nitelendirmesi yapan Özyağcılar, “Bizim bu üç deli kızımız, ilk bölümde öylesine ilginç bir şey yaptılar ki, seyirci daha ilk bölümde hop oturup hop kalkacak” diye konuştu. Dizi filmde çok eşliliği özendirmek gibi bir niyetlerinin olmadığını vurgulayan usta oyuncu Erda Özyağcılar, “Ancak şu ana kadar benim yaptığım görüşmeler sonrasında Ayvalık’ta yaşayan 25 kişinin hem Midilli’de, hem de Ayvalık’ta eşlerinin olduğunu ben biliyorum. Bunların 5-10 tanesiyle ben bizzat tanıştım” diyerek yepyeni bir tartışmayı ateşlediği gözlendi.

Biri Ayvalık’ta diğeri Yunanistan’ın Midilli Adasında olmak üzere iki eşi olduğu halde İsmail’in çapkın bir karakter olmadığını kaydeden Erdal Özyağcılar, “Biz Türk erkeklerine çok eşliliği özendirecek bir şey yapmıyoruz. Ama çok eşliliği özendirilmesi biz Türk erkeklerinin aslında beyninde yatıyor. Hikayemiz gerçek bir hikayeden esinlenmedi” ifadelerinim kullandı. Dizide Balıkçı İsmail’in Midilli’deki eşini canlandıran Kalyopi karakterini canlandıracak olan Ellini Filini ise tercüman aracılığıyla yaptığı açıklamada, Dizide Kalyopi karakterini canlandırıyorum. Kalyopi, Balıkçı İsmail ile 20 yıl boyunca beraberiz. Kalyopi, İsmail’i çok seviyor ve O’nu, ‘Aslan’ım koca adamım’ diye hitap ediyor. Kalyopi ilk eşinden ayrıldıktan sonra kendisine sahip çıkan İsmail’e, ilk eşinden olan çocuğuna babalık yapması ve adeta kendi öz çocuğuymuş gibi sahiplenmesi nedeniyle bambaşka bir tutku ve büyük bir aşkla bağlı. Kalyopi güçlü bir kadın. 20 senelik evlilik süresince aslında eşi İsmail ile 10 yıl birlikte olabilmiş” dedi.


Balıkçı İsmail’in Ayvalık’ta yaşayan eşini canlandıran usta tiyatro oyuncusu Meltem Gülenç ise, ilk kez bir dizi filmde yer aldığı için bu alanda oldukça tecrübesi olduğunu ancak, Erdal Özyağcılar gibi tecrübeli oyuncuların kendisine destek olduğunu kaydederken, izleyicinin ‘Kavak Yelleri’ adlı dizi filmden tanıdığı genç oyuncu İbrahim Kendirci de, ‘Kavak Yelleri’ dizinin ardından yeniden Ege’de olmaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederek, “Ben daha önce 4 yıl Ege bölgesinde çalışmıştım. Ege bölgesini çok seviyorum. Bu projede Yunanlı oyuncularla birlikte çalışmak benim için müthiş bir duygu. Onlara dizi çekimleri arasında Türkçe öğretmek ise bambaşka bir keyif benim için. Ege, uğurlu topraklardır. İnşallah iyi reyting alır, uzun soluklu olarak Ayvalık’ta çalışırız” diye konuştu.
Dizide rol alan Yunanlı oyuncular ise, ATV adına çekilen İki Yaka Bir İsmail dizisi projesinde yer almaktan son derece mutlu olduklarını belirterek, Ege’nin iki yakasının bu projede birlikte yer alması Türk-Yunan dostluğunu da pekiştirmiş olacağına inanıyoruz” ifadelerini kullanmaları dikkat çekti.

DİZİNİN GÜÇLÜ BİR OYUNCU KADROSU VAR
Dizinin Başrol oyuncusu Erdal Özyağcılar’ın yanısıra Rana Cabbar, Meltem Gülenç, İbrahim Kendirci, Eylem Yıldız, Bülent Şakrak, Nail Kırmızgül, Serhat Özcan, Gökhan Yıkılkan, Gizem Denizci, Cansu Dağdelen, Şener Kökkaya, Özlem Şendiç, Zeynep Kankonde ve Elini Filini, Keti Papanika, Manolois Sarmonis, Zafiris Katramadas, Stefanos Damatos, Georgia Liossi, Giannis Chatssigeorgious gibi oyuncuların yer aldığı dizi filmin Genel Yönetmenliğini Serdar Akar, Yönetmenliğini ise Kemal Uzun üstlendi. Dizinin senaryosunu ise Ayça Mutlugil, Arzu Birol ve Nuray Uslu’nun yazdığı öğrenilirken, dizinin temasının ise; Ailenin ‘güven’ olduğu ve dizinin hikayesinin ise iki ailesi olan bir babaya mercek tuttuğu, binanın temeline de ‘sevgi’yi oturttuğunu anlatıyor. Dizinin hikayesinde ikilem ve sevgi yanyana kolkola ilerlerken, dizi sadece aile kurumu değil, sevgi kavramı da masaya yatırdığı belirtiliyor.
DYO OXTHES KAI ENAS ISMAIL - ΔΥΟ ΟΧΘΕΣ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΙΣΜΑΗΛ - İKİ YAKA BİR İSMAİL