10/12/15

Στην Ελλαδα των πολλων προβληματων-οικονομικων και μη, υπαρχει κατι για το οποιο μπορουμε να νιωθουμε υπερηφανοι...
Ο ΟΟΣΑ δημοσίευσε μια λίστα που κατατάσσει τις χώρες με βάση το υψηλότερο αριθμό των επιστημόνων ανά κάτοικο σε τομείς όπως τα μαθηματικά, τη φυσική, την τεχνολογία και τη μηχανική. Όπως αποδεικνύεται Ελλάδα τοποθετήθηκε ανάμεσα στις 10 «πιο έξυπνες» χώρες στον κόσμο.

Στην πρώτη θέση, αν και με σημαντική πτώση στην κατάταξη, βρίσκεται η Νότια Κορέα με το 32% των φοιτητών της να εργάζονται στις επιστήμες (στοιχεία του 2012) από το 39% το 2002.

Στη δεύτερη θέση βρίσκεται η Γερμανία με ποσοστό 31% και στην τρίτη θέση η Σουηδία με ποσοστό 28%. Μάλιστα, η Σουηδία είναι η δεύτερη σε κατάταξη χώρα (μετά τη Νορβηγία) που έχει τόσο διαδεδομένη χρήση υπολογιστών στην εργασία. Υπολογίζεται ότι πάνω από τα 3/4 των Σουηδών εργαζομένων χρησιμοποιεί υπολογιστή στη δουλειά.
Στην τέταρτη θέση βρίσκεται άλλη μια σκανδιναβική χώρα, η Φινλανδία, με 28%, μια χώρα που σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ ειδικεύεται στην έρευνα και παραγωγή φαρμάκων.

Πέμπτη με ποσοστό 27% είναι η Γαλλία, με το μεγαλύτερο ποσοστό των επιστημόνων της να εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα και κυρίως στη βιομηχανία παρά στο Δημόσιο ή τα πανεπιστήμια.

Στην έκτη θέση βρίσκεται η Ελλάδα με ποσοστό 26%, παρά το γεγονός ότι το 2013 οι κρατικές δαπάνες για την έρευνα μειώθηκαν στο 0,08% του ΑΕΠ, ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά στις ανεπτυγμένες χώρες. Το ποσοστό επιστημόνων στην Ελλάδα υποχώρησε από το 28% το 2002.

Στην έβδομη θέση βρίσκεται η Εσθονία, η οποία ανακηρύσσεται πρωταθλήτρια στην ισότητα των δύο φύλων, τουλάχιστον στις επιστήμες, αφού το 2012, ένα ποσοστό 41% των Εσθονών επιστημόνων ήταν γυναίκες.

Στην όγδοη θέση βρίσκεται το Μεξικό, με ποσοστό 25% από το 24% το 2002, μια χώρα που κρατά σταθερά ανοδική πορεία, παρά την απόφαση της κυβέρνησης να καταργήσει τις φοροαπαλλαγές για τις επιχειρηματικές επενδύσεις στην έρευνα και την ανάπτυξη.

Ακολουθεί η Αυστρία στην ένατη θέση με ποσοστό 25%, η οποία μάλιστα έχει τον δεύτερο μεγαλύτερο αριθμό διδακτορικών σπουδαστών, με περίπου 6,7 γυναίκες και 9,1 άνδρες ανά 1.000 κατοίκους.

Την δεκάδα συμπληρώνει η Πορτογαλία, επίσης με ποσοστό 25%, η οποία έχει τον μεγαλύτερο αριθμό διδακτορικών σπουδαστών (72%) που εργάζεται στην εκπαίδευση.

ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ
The OECD released a list that ranks countries based on the highest number of scientists per capita in fields such as mathematics, physics, technology and engineering. As it turns out Greece was placed among the 10 “smartest” countries in the world.

The first place was occupied by South Korea with 32% of students in the country studying in a scientific field, according to data from 2012. The country showed a significant drop in numbers since 2002 when percentage was 39%.

Germany came second with 31% and Sweden placed third with 28%. Sweden also placed second, after Norway, in regards to the widespread use of computers in the workplace. Finland came fourth with 28% as well, while according to the OECD most students in the country specialize in the research and production of medicine.

France occupied the fifth place with 27% of the majority of the country’s scientists working in the private sector. The sixth place was occupied by Greece with 26%, despite the fact that in 2013 the government expenditure for research decreased to 0.08% of the GDP — one of the lowest rates in developed countries. Furthermore, the percentage of scientists in Greece showed a slight decrease compare to 2002 (28%).

Estonia was in seventh place and the country was declared a champion in gender equality in the field of science, since in 2012, an astonishing 41% of Estonian scientists were women. Furthermore, Mexico, Austria and Portugal followed closely with 25%. In fact, Portugal also had the largest number of PhD students (72%) working in education



GRIMM Επεισόδιο Κύκλος 1ος STAR GRIMM epeisodio 4 gr subs Πεμπτη 10-12-2015
Ο Νικ ανακαλύπτει ότι αρκετές γυναίκες που αγνοούνται έχουν πέσει θύματα βιασμού και κάποιες εξ αυτών έχουν σκοτωθεί, αφού έχουν προηγουμένως διαμείνει στο ρομαντικό ξενοδοχείο του Μπιλ Κάπρα. Αφού πρώτα βιώσει ένα όραμα των Γκριμ, όπου ο Μπιλ εμφανίζεται ως κατσίκι, ο Νικ ζητάει τη βοήθεια του Μονρό, προκειμένου να εντοπίσουν την οντότητα που παγιδεύει τα θύματα, παράγοντας ακαταμάχητες φερομόνες. Ταυτόχρονα, η ομάδα ετοιμάζει εισβολή στο ξενοδοχείο, ώστε να σώσουν τα τελευταία θύματα...



ΧΩΡΙΣ ΕΣΕΝΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 11 xwris esena episodio 11
Πεμπτη 10-12-2015 Χωρίς εσένα ΑΝΤ1 Δραματική καθημερινη σειρά

Ο Μιχάλης, για να μη χάσει τη Μαρία, αναγκάζεται να της πει ψέματα ότι η Αννα είναι έγκυος. Στο σχολείο, ο Γιάννης με τη Νάντια παίρνουν τους ρόλους του Ρωμαίου και της Ιουλιέτας, γεγονός που πυροδοτεί την εκρηκτική αντίδραση της Χριστίνας. Και η αντιμετώπιση του Νάσουόμως, τον φέρνει για πρώτη φορά σε σύγκρουση με τη Νάντια. Την ίδια στιγμή , η Λήδα, που ετοιμάζεται να παντρευτεί, ανακαλύπτει ότι ο ασθενής με την σπάνια πάθηση, είναι ο Δημήτρης. Κι αυτό, ανατρέπει γι αυτήν, τα πάντα...



Πεμπτη 10-12-2015 ΤΟ ΔΑΧΤΥΛΙΔΙ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ 40
To δαχτυλίδι της φωτιάς επεισοδιο 41
to daxtylidi tis fwtias 41 ΜEGA Δραματική σειρά
Ο Πάρης καταφέρνει να κρατηθεί στη ζωή και ο «Γολγοθάς» του τελειώνει αφού αποδεικνύεται η αθωότητά του. Η Νεφέλη σπεύδει να σταθεί στο πλευρό του, όμως ο Πάρης αρνείται κάθε επαφή μαζί της.Η Λίζα δεν έχει δώσει κανένα σημείο ζωής και ο Λευτέρης προσπαθεί να κερδίσει την εμπιστοσύνη της. Ο Ορφέας συναντά τον Σωκράτη για να ζητήσει εξηγήσεις και καυγαδίζουν άσχημα. Εκτός αυτού, ο Σωκράτης πληροφορείται πως η κόρη του, που πάντοτε πίστευε πως δεν κατάφερε να γεννηθεί, ζει και μάλιστα πολύ πιο κοντά του απ' ότι φαντάζεται.



Ταμάμ επεισοδιο 8 κυκλος 2ος Πεμπτη 10-12-2015 TAMAM EPISODIA
ΤΑΜΑΜ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΝΤ1 Κωμική σειρά 10.15 μ.μ.
Η Ντιλέκ σοκάρεται όταν συνειδητοποιεί ότι ο «Eros» είναι ο Τεό και του ζητάει να την παρατήσει ήσυχη. Εκείνος εκλιπαρεί για μια ευκαιρία. Η Ολγα και ο Τζεμ είναι αποφασισμένο να μιλήσουν στην Ελλη για τον δεσμό τους αλλά εκείνη με τη συμπεριφορά της τούς φρενάρει.



Το σόι σου επεισοδιο 17 κυκλος 2ος ΠΕΜΠΤΗ 10-12-2015
To soi sou episodio 17 κυκλος 2ος ΑLPHA Κωμική σειρά
Ενα μπουκέτο λουλούδια με παραλήπτρια την κυρία Χαμπέα καταφτάνει στο σπίτι από έναν κρυφό θαυμαστή με την υπογραφή «Ν» και προκαλεί γενική αναστάτωση. Η Μπέλα είναι σίγουρη ότι η ανθοδέσμη προορίζεται για κείνη. Η Λυδία ανησυχεί πως ένα φλερτ από τη δουλειά την ακολούθησε στο σπίτι και η Χαρούλα κρύβεται απ' το μανάβη.



9 Μήνες Επεισόδιο 59 ΠΕΜΠΤΗ 10-12-2015 9 mines epeisodia 59
9 ΜΗΝΕΣ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ
Ο Ανδρόνικος προτείνει στην Κρίστη να πάρει τον Άλκη και να πάνε να μείνουν μαζί του στην Πάφο, αλλά ο Άλκης αρνείται. Η Δάφνη συνεχίζει την έρευνα στη λίστα με το φάρμακο, γεγονός που προβληματίζει την Εύα. Ο Άρης πολιορκεί την Έλσα, με επικίνδυνες διαθέσεις. Ο Μάνος, πάνω στην απελπισία του, σκέφτεται να μπλέξει με το εμπόριο οργάνων για να δώσει τέλος στο μαρτύριό του, αλλά κανείς δεν τον βοηθάει. Την ίδια ώρα η Μαρίνα σκέφτεται να φύγει από την Κύπρο και να δεχθεί την πρόταση για δουλειά. Ο Αντρέας, για μια ακόμη φορά, καταφέρνει να εντυπωσιάσει τη Δάφνη. Ένα πρόβλημα με τον αιματοκρίτη του Κυριάκου, κινδυνεύει να τα τινάξει όλα στον αέρα. Ο γιατρός καλεί την Έλσα να δώσει αίμα και η Μαρίνα, με την βοήθεια της Εύας, προσπαθεί να αποτρέψει την αποκάλυψη του μεγάλου μυστικού, ότι δηλαδή η Έλσα δεν είναι κόρη του. Η Κρίστη πέφτει στην παγίδα του Δημήτρη, που αυτή τη φορά καταφέρνει να την τρομοκρατήσει για τα καλά. Φοβούμενη για το μωρό, αποφασίζει να φύγει με τη Ντορέτα μέχρι να γεννήσει. Η Δάφνη ζητάει από τον Αντρέα να ερευνήσουν το τροχόσπιτο του Αργυρίου για νέα στοιχεία. Η Μάρθα προσπαθεί να κάνει τη Φωτεινή να θυμηθεί. Ο Δημήτρης ανακοινώνει στον Άλκη τα νέα του σχέδια…



SCORPION 18 επεισοδιο Πέμπτη 10-12-2015 Young Hearts Spark Fire SCORPION episodio 18
Η ομάδα Scorpion καλείται να διασώσει κάποιους ερασιτέχνες ορειβάτες που έχουν χαθεί και αποκλειστεί στο ύπαιθρο. Όταν όμως πηγαίνουν στο σημείο, το ελικόπτερό τους παθαίνει βλάβη και πέφτει. Σαν να μην έφτανε αυτό, μια μεγάλη πυρκαγιά ξεσπά και παγιδεύει την ομάδα, η οποία τώρα αντιμετωπίζει θανάσιμο κίνδυνο. Θα καταφέρουν να σωθούν και να εντοπίσουν και τους υπόλοιπους ανθρώπους που κινδυνεύουν;



Vikings 4 επεισόδιο Trial - 1ος κύκλος Ελληνικοι υποτιτλοι Βικινγκς ΣΚΑΙ Πεμπτη 10-12-2015 Vikings epeisodio 4 Gr subs
Οι Vikings κατευθύνονται και πάλι προς την Αγγλία για να δουν τι άλλους θησαυρούς έχει να προσφέρει αυτός ο νέος κόσμος. Αυτή τη φορά ταξιδεύουν με την άδεια του Earl Haraldson, αλλά έχοντας ανάμεσά τους και έναν κατάσκοπό του. Μετά από μια αιματηρή μάχη στην παραλία, οι Vikings εισβάλουν στο Hexam και παραδίδουν την πόλη στη βία και τον πανικό. Σύντομα όμως ο Ragnar θα μάθει ότι κάθε πράξη του έχει τις συνέπειές της, και ο Earl Haraldson παρακολουθεί τα πάντα...



Τρελή Οικογένεια επεισόδιο 8 STAR ΠΕΜΠΤΗ 10-12-2015 TRELH OIKOGENEIA EPEISODIO 8
Ο Ρίκο αποφασίζει να διακωμωδήσει τη μανία του Γιάννη να τον αποκαλεί μαφιόζο και εμφανίζεται μπροστά του ως Δον Κορλεόνε. Ο Γιάννης εκνευρίζεται και δεν εκτιμά τη φιλότιμη προσπάθεια του γαμπρού του. Η Μαργαρίτα προσπαθεί διακριτικά να μάθει αν η Χλόη έχει ολοκληρώσει τη σχέση της με κάποιο αγόρι, οδηγώντας την κόρη της στα όρια. Ο Γιάννης έχει γενέθλια αλλά η Αλέκα για πρώτη φορά δεν του έχει ετοιμάσει πάρτι – έκπληξη και αυτό είναι η πιο δυσάρεστη έκπληξη για εκείνον. Ο Αντώνης διαπραγματεύεται με τη Ρωξάνη την αμοιβή του για να κάνει τον μπέιμπι σίτερ στα δίδυμα. Η Χλόη τον παροτρύνει να ζητήσει περισσότερα χρήματα και ξεκινάει μεταξύ τους ένα είδος άτυπου συνδικαλισμού, που έχει απρόσμενη κατάληξη...



HOUSE MD EPEISODIO 22 Πεμπτη 10-12-2015
HOUSE MD 5ος Κύκλος Επεισόδιο 22 σημερα
Ο Χάουζ δεν μπορεί να συνέλθει μετά τον θάνατο του Λόρενς. Η αϋπνία τον έχει καταβάλει ενώ τις ελάχιστες ώρες που κοιμάται τα όνειρα του στοιχειώνει η Άμπερ. Ο γιατρός βρίσκεται στα πρόθυρα κατάρρευσης και φοβάται πως δεν είναι σε θέση να πάρει κρίσιμες ιατρικές αποφάσεις. Φοβάται πως η κακή του κατάσταση μπορεί να στοιχίσει τη ζωή ενός ασθενή του και αναθέτει στην ιατρική του ομάδα την ευθύνη...



ΡΑΓΙΣΜΕΝΕΣ ΚΑΡΔΙΕΣ 39 RAGISMENES KARDIES
Ραγισμένες Καρδιές Επεισόδιο 39
Η Νπλάρα μαθαίνει από την Κεριμάν ότι η Γκιουλσερέν μαζί με την Τζανσού μετακόμισαν αλλού. Είναι αποφασισμένη να μάθει τη διεύθυνση του νέου τους σπιτιού. Η Χαζάλ πάει πρώτη μέρα στο ιδιωτικό σχολείο όπου πηγαίνει και η Τζανσού. Εκεί την περιμένει μια έκπληξη . Η Νπλάρα βρίσκει ένα γράμμα που έστειλε ο Οζκάν στην Τζανσού. Τον συναντά και του προτείνει να κάνουν μια συμφωνία που αφορά την Γκιουλσε-ρέν. Στο μεταξύ, ο Αλπέρ συνέρχεται. Τι θα σημάνει αυτό για την οικογένεια του Τζιχάν;



ΜΠΡΟΥΣΚΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ 444 MPROUSKO EPEISODIA 444
ΜΠΡΟΥΣΚΟ επεισόδιο 444 Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου MPROUSKO
Οι αποκαλύψεις του Σήφη, φέρνουν στη μνήμη δυσάρεστες στιγμές και προκαλούν την οργή τόσο της Μελίνας όσο και του Αχιλλέα. Στα Χανιά, ο Μανωλιός μη μπορώντας να ξεπεράσει τον γάμο της Κωνσταντίνας με τον Κίκη, αποφασίζει ν' ακολουθήσει τις συμβουλές της Δάφνης και του Μάρκου και να βρει «επειγόντως» κάποια άλλη γυναίκα, ενώ η Δάφνη, θέλοντας να βεβαιωθεί αν η Όλγα είναι όντως έγκυος, την προσκαλεί σε «πλούσιο» γεύμα, μελετώντας την συμπεριφορά της. Η Μελίνα, ξυπνάει μες στη νύχτα κι έντρομη ανακαλύπτει ότι ο Αχιλλέας εξαγριωμένος ετοιμάζεται να ταξιδέψει για Κρήτη, θέλοντας να τιμωρήσει τους ηθικούς αυτουργούς της απαγωγής της. Ο Παύλος, καταφέρνει να πείσει τον Αφρουδάκη να πουλήσει σε κείνον το οινοποιείο του, αρπάζοντάς το κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή μέσα απ' τα χέρια του Διαμαντή που εξαγριώνεται. Τα αίματα ανάβουν και πάλι, τα όπλα βγαίνουν κι η κόντρα των δύο ισχυρών αντρών της Κρήτης, έχει ως κατάληξη τον άσχημο τραυματισμό της Λουκίας!

ΞžΒ¦ΞŸΒŒΞŸΒΞžΞŒΞžΒ± ΞžΒµΞŸβ‚¬ΞžΞ‰ΞžΞŠΞžΞΞžΞ‰ΞžΒ½ΞŸβ€°ΞžΒ½Ξžβ€•ΞžΒ±ΞŸβ€š

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget