29/3/15


​(Βαρουφάκης και Στράτου στο σπίτι στην Πλάκα)- Σάλος με τον Βαρουφάκη: Η σύζυγός του νοίκιαζε τα πολυτελή σπίτια της σε Πλάκα και Αίγινα χωρίς άδεια και χωρίς να τα δηλώνει στην Εφορία
Στη δίνη της σκανδαλολογίας πέφτει η κυβέρνηση και κορυφαία στελέχη της για τα οποία βγαίνουν στο φως απανωτά δημοσιεύματα.
Μετά τα ρεπορτάζ για τον Γ. Κατρούγκαλο, ένα άρθρο για τον υπουργό Οικονομικών, Γ. Βαρουφάκη, αναμένεται να προκαλέσει νέο κύκλο συζητήσεων και να πυροδοτήσει συγκρούσεις με τα κόμματα της αντιπολίτευσης.
Η αποκάλυψη είναι από την εφημερίδα Πρώτο Θέμα το οποίο δημοσιεύει πληροφορίες ότι η σύζυγος του υπουργού ενοικιάζει τα σπίτια της σε Πλάκα και Αίγινα χωρίς να τα δηλώνει και φυσικά χωρίς να έχει άδεια για να τα μισθώνει ως τουριστικά καταλύματα.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας, η πολυτελέστατη βίλα του ζεύγους στην Αίγινα, αλλά και η οικία της Πλάκας ενοικιάζονταν για ολιγοήμερες διακοπές σε τουρίστες, χωρίς όμως να έχουν όλα τα νόμιμα δικαιολογητικά. Σε τέτοια περίπτωση, όπως αναφέρει η εφημερίδα, η κα Στράτου και η μητέρα της Δανάη Πόταγα (διάσημη εικαστικός, επίσης), οι οποίες εμφανίζονται ως ιδιοκτήτριες των σπιτιών, θα έπρεπε να έχουν μεριμνήσει να εκδώσουν την απαραίτητη εκ του νόμου άδεια του ΕΟΤ, ώστε να μπορούν να δικαιολογηθούν και να φορολογηθούν τα όποια έσοδα προκύψουν από αυτήν την ενοικίαση.
Η βίλα στην Αίγινα
Η βίλα στην Αίγινα
Κάτι τέτοιο επισύρει πρόστιμο ύψους 50.000 ευρώ.
Ωστόσο, ο κ. Βαρουφάκης δηλώνει από την πλευρά του στην εφημερίδα πως ο ίδιος δεν έχει καμία σχέση ούτε με το σπίτι της Αίγινας ούτε με την οικία της Πλάκας. Στην περίπτωση της εξοχικής βίλας στο νησί του Αργοσαρωνικού, ιδιοκτήτες της είναι η Δανάη Στράτου και ο πρώην σύζυγός της Γιώργος Μομφεράτος, υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ, ενώ το νεοκλασικό διαμέρισμα δίπλα από το Μουσείο της Ακρόπολης ανήκει στην πεθερά του, τη διάσημη γλύπτρια Ελένη Πόταγα.
Σημειώνεται πως σύμφωνα με τη νομοθεσία, και τα δύο σπίτια -υπενθυμίζεται ότι αυτό της Αίγινας εκμισθωνόταν σύμφωνα με τη Daily Mail έναντι 5.000 ευρώ την εβδομάδα- δεν έφεραν το Ειδικό Σήμα Λειτουργίας του ΕΟΤ, το απαραίτητο δηλαδή πιστοποιητικό που επιτρέπει στον κάθε ιδιοκτήτη να νοικιάζει νόμιμα το ακίνητό του και να δηλώνει τα χρήματα που εισπράττει στην αρμόδια ΔΟΥ. Σημειωτέον ότι η διαδικασία έκδοσης του σήματος του ΕΟΤ δεν είναι ούτε ιδιαίτερα κοστοβόρα ούτε χρονοβόρα.
Σάλος με τον Βαρουφάκη: Η σύζυγός του νοίκιαζε τα πολυτελή σπίτια της σε Πλάκα και Αίγινα χωρίς άδεια και χωρίς να τα δηλώνει στην Εφορία
«Δεν είναι δικά μου τα σπίτια. Πληρώνω ενοίκιο στην πεθερά μου και μετακομίζω από την Πλάκα», λέει ο υπουργός
Το «Πρώτο Θέμα» ζητώντας απάντηση από το γραφείο του υπουργού Οικονομικών στην ερώτηση γιατί δεν φρόντισε η οικογένεια για την έκδοση του Ειδικού Σήματος, ο κ. Βαρουφάκης συνεχίζει να διαχωρίζει τη θέση του και να επιμένει πως δεν έχει καμία ιδιοκτησιακή σχέση με τα δύο ακίνητα. Μάλιστα, ειδικά για το ακίνητο της Πλάκας στενός συνεργάτης του ανέφερε στο «Πρώτο Θέμα» ότι ο ίδιος ο υπουργός πλήρωνε ενοίκιο στην πεθερά του για να μένει εκεί, ενώ προσθέτει πως μέσα στην εβδομάδα μετακομίζει από την Πλάκα στην Πλατεία Μαβίλη.
«Δεν αποτελούν τα παραπάνω προσωπική μου περιουσία, ούτε όμως και της συζύγου μου πλήρως, ώστε να έχω την κυριότητα και άρα την ευθύνη για αυτά» διαμηνύει ο Γιάνης Βαρουφάκης.
Πάντως, η εφημερίδα που εντόπισε την καταχώρηση της εκμίσθωσης του πατρικού στην Πλάκα και του εξοχικού στην Αίγινα της Δανάης Στράτου στη διαδικτυακή πλατφόρμα Airbnb βρήκε τον σχολιασμό του χρήστη Χοακίν ο οποίος είχε γράψει:
«Περάσαμε 12 υπέροχες νύχτες στην Αίγινα. Η Δανάη μας υποδέχθηκε στο λιμάνι με τον σύζυγό της. [...]».
Η ανάρτηση αυτή αποδεικνύει ότι ο κ. Βαρουφάκης γνώριζε για την εκμίσθωση του ακινήτου.
Τι απαντά ο Βαρουφάκης
Στενός συνεργάτης του υπουργού τονίζει στην εφημερίδα ότι πράγματι η εξοχική κατοικία νοικιάστηκε πέρυσι στην Αίγινα, αλλά «το εισόδημα έχει δηλωθεί, δεν υπάρχει πρόβλημα, το μόνο που δεν υπάρχει είναι το σήμα του ΕΟΤ που δεν βγήκε». Ο λόγος που δεν έχει εκδοθεί το σήμα, κατά τους κύκλους του υπουργού, είναι πως η ιδιοκτήτρια σύζυγός του και οι συνιδιοκτήτες των ακινήτων της, δεν επιθυμούν την αλλαγή της χρήσης των ακινήτων.
Προφανώς, ο κ. Βαρουφάκης εννοεί για το εισόδημα πως θα δηλωθεί, αφού δεν γίνεται να δηλώνει κάποιος τα έσοδά του 2014, πολύ πριν εκδοθούν τα έντυπα των φορολογικών δηλώσεων και πριν ανοίξει το σύστημα TAXIS για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων.
Ας σημειωθεί ότι η σύζυγος του Υπουργού Οικονομικών είχε προφίλ σε γνωστές ιστοσελίδες ενοικίασης, στις οποίες είχε ανεβάσει φωτογραφίες από το εσωτερικό των σπιτιών, ενώ έδινε μέχρι και οδηγίες για τις οικιακές συσκευές.
Για την πατρική της οικία, 175 τ.μ, στην Ακρόπολη, η ίδια αναφέρει ότι «πρόκειται για σπίτι καλλιτέχνη που βρίσκεται στο παλαιότερο και πιο γραφικό κομμάτι της Αθήνας, σε απόσταση αναπνοής από το μετρό και απέναντι από το νέο Μουσείο της Ακρόπολης».
Το σπίτι της Ακρόπολης διαθέτει τρεις κρεβατοκάμαρες, τρία μπάνια, μία ευρύχωρη κουζίνα και ο χώρος στην είσοδο και το σαλόνι είναι διακοσμημένος με έργα της κ. Στράτου και σπάνια έπιπλα. Η τιμή της ενοικίασης του δεν ξεπερνούσε τα 174 δολάρια τη βραδιά.
Το εξοχικό στην Αίγινα, που βρίσκεται στην περιοχή «Παγώνι» νοικιαζόταν προς 650 δολάρια ημερησίως. Το σπίτι αποτελείται από επτά ευρύχωρες κρεβατοκάμαρες, ένα μεγάλο σαλόνι κι επίσης μια μεγάλη κουζίνα. Κι εδώ υπάρχει η προσωπική πινελιά με τα έργα της Δανάης Στράτου με την ίδια να προειδοποιεί «Αν σας αρέσουν θαυμάστε τα από απόσταση, αν δεν σας αρέσουν, αγνοήστε τα. Πάντως και στις δύο περιπτώσεις , μην τα αγγίζετε». Χαρακτηριστικό είναι ότι στην περιγραφή του σπιτιού δίνονται οδηγίες για το που είναι οι πετσέτες, μέχρι πως λειτουργεί το πλυντήριο πιάτων.


​ΚΛΕΜΜΕΝΑ ΟΝΕΙΡΑ 522-523-524-525-526 Κλεμμένα όνειρα Επεισόδιο 522-523-524-525-526 KLEMMENA ONEIRA


ΚΛΕΜΜΕΝΑ ΟΝΕΙΡΑ 522 30/3/2015 Κλεμμένα όνειρα Επεισόδιο 522 KLEMMENA ONEIRA
Η εξαφάνιση του όπλου από τον τόπο του εγκλήματος περιπλέκει το θέμα της δολοφονίας της Λήδας, καθώς δεν απαλλάσσει τον Σταύρο με το ελαφρυντικό της αυτοάμυνας. Στο μεταξύ, ο Σταύρος κρύβεται στο σπίτι της Άννας, που μαζί με την Ελίνα τον πιέζουν να παραδοθεί στην αστυνομία.Η κατάθεση του Νότη στην Ηρώ τον καθιστά για άλλη μία φορά υπεράνω πάσης υποψίας, καθώς έχει στήσει το άλλοθί του με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Η απεγνωσμένη προσπάθεια της Μάνιας να πείσει τη Μαρία ότι υπαίτιος για τον φόνο της Λήδας είναι ο Νότης, πέφτει στο κενό και οξύνει την ήδη επιβαρυμένη ψυχολογική της κατάσταση.

ΚΛΕΜΜΕΝΑ ΟΝΕΙΡΑ 523 31/3/2015 Κλεμμένα όνειρα Επεισόδιο 523 KLEMMENA ONEIRA
Η Άννα επισκέπτεται την ασφάλεια για να ζητήσει από την Ηρώ να μη δώσει τα στοιχεία του Σταύρου στη δημοσιότητα. Κατά την επιστροφή στο σπίτι της, δύο αστυνομικοί τής ζητούν να κάνουν έρευνα στον χώρο. Ο έρωτας της Ελίνας για τον Σταύρο δυναμώνει ακόμα περισσότερο, παρά τις αντιρρήσεις του Σταύρου, που την παρακαλεί να φύγει από κοντά του για να μην μπει κι αυτή στο στόχαστρο της αστυνομίας. Ο Νότης αναλαμβάνει πιο δυναμικό ρόλο στη ζωή της Μαρίας, ενώ παράλληλα προσπαθεί να κρύψει την ενοχή του καθώς τα περιθώρια στενεύουν ασφυκτικά.

ΚΛΕΜΜΕΝΑ ΟΝΕΙΡΑ 524 1/4/2015 Κλεμμένα όνειρα Επεισόδιο 524 KLEMMENA ONEIRA
Η κατάσταση της υγείας της Χαράς επιδεινώνεται, ενώ η ανακάλυψη πως τα φάρμακά της είναι πειραγμένα, επιβεβαιώνουν τις υποψίες της Μάνιας ότι η Λήδα ήταν υπεύθυνη για όλες τις συμφορές που τους έχουν συμβεί. Η Μαρία εκμυστηρεύεται στον Νότη την επίσκεψη της Μάνιας, προκαλώντας την οργή του και οδηγώντας τον σε μία κρυφή συνάντησή μαζί της στο σπίτι του Πετρίδη. Στο μεταξύ, τα αποτελέσματα της νεκροψίας δείχνουν πως ο θάνατος της Λήδας προήλθε από ασφυξία, κάνοντας τη θέση του Σταύρου ακόμα πιο δύσκολη. Η επιστροφή του Ρώσου και της Χρύσας φέρνουν λίγο φως στις σκοτεινιασμένες ζωές του Σταύρου και της Μαρίας...

ΚΛΕΜΜΕΝΑ ΟΝΕΙΡΑ 525 2/4/2015 Κλεμμένα όνειρα Επεισόδιο 525 KLEMMENA ONEIRA
Η αποκάλυψη της κρυφής επικοινωνίας του Νότη με τη Λήδα μέσω Skype κάνουν τη Μαρία να πάρει επιτέλους μία δυναμική στάση απέναντί του, ζητώντας να της ομολογήσει ποια ήταν η πραγματική του σχέση με τη Λήδα. Ο Σταύρος αποφασίζει να παραδοθεί στην αστυνομία, αλλά η απαγωγή του μωρού της Μαρίας, ανατρέπει για άλλη μία φορά τις καταστάσεις. Στην προσπάθειά του να βρει το παιδί, ο Σταύρος βρίσκεται μπροστά σε συγκλονιστικές αποκαλύψεις, ενώ η απόπειρα αυτοκτονίας της Μάνιας τον φέρνει σε αδιέξοδο...

ΚΛΕΜΜΕΝΑ ΟΝΕΙΡΑ 526 3/4/2015 Κλεμμένα όνειρα Επεισόδιο 526 KLEMMENA ONEIRA
Tη στιγμή που ο Σταύρος παραδίδεται στην αστυνομία, ο Ρώσος κάνει τα πάντα για να ανακαλύψει τον πραγματικό ένοχο.Η συγκρατούμενη της Τζόρνταν θυμάται το όνομα του Νότη Αργυρού και αυτό την οδηγεί σε επικοινωνία με την Ηρώ.Η αντίστροφή΄μέτρηση έχει ξεκινήσει.Ο Σταύρος, η Μαρία και η Χρύσα είναι αντιμέτωποι με την αποκάλυψη της πραγματικής ταυτότητας του Νότη.Ένα κεφάλαιο κλείνει και ένα άλλο ανοίγει για τους ήρωες της σειράς. Δείχνουν πλέον αποφασισμένοι να μην αφήσουν κανένα να κλέψει ξανά τα όνειρά τους...
EPOMENA EPEISODIA KLEMMENA ONEIRA 527-528-529-530-531

ΞžΒ¦ΞŸΒŒΞŸΒΞžΞŒΞžΒ± ΞžΒµΞŸβ‚¬ΞžΞ‰ΞžΞŠΞžΞΞžΞ‰ΞžΒ½ΞŸβ€°ΞžΒ½Ξžβ€•ΞžΒ±ΞŸβ€š

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget