23/3/15

Η Τουρκία με τελεσίγραφο απειλεί για νέα NOTAM στο Αιγαίο!Στο άρθρο μας της προηγούμενης Παρασκευής αναφερθήκαμε στον τρόπο με τον οποίο η Κύπρος, ένα πληγωμένο νησί με υπό κατάληψη του 40% του εδάφους της, κατόρθωσε να διαχειριστεί με μέτρο και ιδιαίτερη γεωπολιτική ευφυία τα ενεργειακά της αποθέματα και τη γεωπολιτική της θέση, με αποτέλεσμα να εξασφαλίσει τη στήριξη των ΗΠΑ αλλά και άλλων σημαντικών δυνάμεων, απέναντι στην τουρκική επιθετικότητα.
Το έχουμε υπογραμμίσει και σε άλλα άρθρα μας ότι είναι η πρώτη φορά μετά τη δεκαετία του 1960 που η Τουρκία όχι μόνο δεν έχει την υποστήριξη στις θέσεις και τα σχέδιά της στην Κύπρο τις ΗΠΑ αλλά και άλλες δυνάμεις του δυτικού κόσμου, αλλά οι δυνάμεις αυτές με τον έναν ή τον άλλο τρόπο στέκονται απέναντι στην τουρκική επιθετικότητα.
Άλλωστε, δεν είναι καθόλου τυχαίο που ο Ερντογάν φέρεται να δήλωσε πρόσφατα ότι εκείνες οι δυνάμεις που βοήθησαν την Τουρκία να εισβάλει στην Κύπρο, τώρα θέλουν να την εκδιώξουν από το νησί!Ενώ, όμως, διαδραματίζονται αυτά στην Κύπρο και ενώ η Ελλάδα προσπαθεί να ισορροπήσει και να σταθεί στα πόδια της, δοκιμάζοντας ακόμα και τη θέση της στην ευρωζώνη-Ε.Ε., η Τουρκία φέρεται αποφασισμένη να κινηθεί μπροστά από τις εξελίξεις, για να προλάβει τη δημιουργία μιας ανάλογης και μη αναστρέψιμης γι’ αυτήν κατάστασης στο Αιγαίο.

Αφού η Άγκυρα, με την σαφή υποστήριξη της Ουάσιγκτον -και όχι μόνο- κατόρθωσε να αποτρέψει τις ελληνικές κυβερνήσεις να κάνουν χρήση του κυριαρχικού δικαιώματος της Ελλάδας να επεκτείνει τα χωρικά ύδατα στα 12 ν.μ., όπως ξεκάθαρα ορίζει το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας, τώρα έχουν περάσεις την επόμενη φάση, που είναι η ευθεία αμφισβήτηση του μισού Αιγαίου, χωρίς να μας «χαρίζουν» το υπόλοιπο.
Η εκδίωξη του ιταλικού πλοίου, βρετανικών συμφερόντων, το οποίο πόντιζε καλώδιο μεταφοράς δεδομένων Explora από τη θαλάσσια περιοχή νοτίως της Ιεράπετρας, από τις τουρκικές αρχές τα τέλη του προηγούμενου μηνός, πράξη που συνιστά ευθεία αμφισβήτηση και παραβίαση κυριαρχικών μας δικαιωμάτων και η δημοσίευση της γνωστής notam, με την οποία δέσμευε περιοχές του Αιγαίου για τη χρήση τους ως πεδίου βολής μέχρι το τέλος του έτους, στην οποία περιλαμβάνονταν και χωρικά ύδατα, αλλά και έδαφος της Λήμνου (αποσύρθηκε μετά την έντονη ελληνική αντίδραση), αποτελούν δείγματα των προθέσεων της Άγκυρας.
Όταν η Τουρκία απέσυρε την προαναφερθείσα notam, μετά από παρέμβαση και των ΗΠΑ, ήλθαν στο νου μας τα ΜΟΕ, τα οποία ακολουθούν κάθε μικρή ή μεγάλη ελληνοτουρκική κρίση.
Τα ΜΟΕ λοιπόν δεν άργησαν να έλθουν ή μάλλον ακριβώς επειδή η ελληνική πλευρά παρότι φέρεται να δέχτηκε, σύμφωνα με την Άγκυρα, κωλυσιεργεί και αργεί να καθίσει στο «τραπέζι», η τουρκική κυβέρνηση στέλνει τελεσίγραφο, με το οποίο μας λέει ότι αν δεν αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις για τα ΜΟΕ μέχρι το τέλος του Μαρτίου, από της 1ης Απριλίου η Άγκυρα θα δεσμεύσει και πάλι τεράστιες περιοχές του Αιγαίου. Επισημαίνεται, μάλιστα, ότι τη φορά αυτή notam θα είναι «χωρίς λάθη» στις συντεταγμένες!
Τις θέσεις αυτές εξέφρασε η Άγκυρα με έντονο διάβημα στον Έλληνα πρέσβη στην Άγκυρα, στις 7 Μαρτίου, αμέσως μετά τις επισκέψεις του υπουργού Εθνικής Αμυνας, Π. Καμμένου, σε ακριτικά νησιά και διάφορες δηλώσεις του για την ενίσχυση της άμυνας της χώρας.
Να σημειωθεί ότι τα αιτήματα της τουρκικής πλευράς, που σχετίζονται στην ουσία με την κατάργηση των ελληνικών πεδίων βολής στο Αιγαίο, είναι ένα ακόμα βήμα προς την εκπλήρωση ενός στρατηγικού στόχου της Τουρκίας, που είναι ο εξής:
Αφού εξαλειφθεί κάθε πιθανότητα επέκτασης των Χ.Υ. της Ελλάδας στα 12 ν.μ., να επιβληθεί στην Ελλάδα η άποψη ότι οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις έχουν ακριβώς τα ίδια δικαιώματα χρήσης του θαλάσσιου και εναέριου χώρου του Αιγαίου με τις ένοπλες δυνάμεις της Ελλάδας!
Μετά απ’ όλα αυτά και μετά τις αλλεπάλληλες υποχωρήσεις της Αθήνας στις επεκτατικές και αναθεωρητικές βλέψεις της Άγκυρας, είναι λογικό να αναρωτηθεί κανείς αν η μόνη στρατηγική της Ελλάδας είναι αυτή των συνεχών υποχωρήσεων!

Δημοσιεύεται στην "κυριακάτικη δημοκρατία"
Αναρτήθηκε από Savvas Kalenteridis


​KLEMMENA ONEIRA EPEISODIA 522-523 ΚΛΕΜΜΕΝΑ ΟΝΕΙΡΑ επεισόδια Κλεμμένα Όνειρα

ΚΛΕΜΜΕΝΑ ΟΝΕΙΡΑ Επεισόδιο 522 KLEMMENA ONEIRA
Η εξαφάνιση του όπλου από τον τόπο του εγκλήματος περιπλέκει το θέμα της δολοφονίας της Λήδας, καθώς δεν απαλλάσσει τον Σταύρο με το ελαφρυντικό της αυτοάμυνας. Στο μεταξύ, ο Σταύρος κρύβεται στο σπίτι της Άννας, που μαζί με την Ελίνα τον πιέζουν να παραδοθεί στην αστυνομία.
Η κατάθεση του Νότη στην Ηρώ τον καθιστά για άλλη μία φορά υπεράνω πάσης υποψίας, καθώς έχει στήσει το άλλοθί του με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Η απεγνωσμένη προσπάθεια της Μάνιας να πείσει τη Μαρία ότι υπαίτιος για τον φόνο της Λήδας είναι ο Νότης, πέφτει στο κενό και οξύνει την ήδη επιβαρυμένη ψυχολογική της κατάσταση.

ΚΛΕΜΜΕΝΑ ΟΝΕΙΡΑ Επεισόδιο 523 KLEMMENA ONEIRA
Η Άννα επισκέπτεται την ασφάλεια για να ζητήσει από την Ηρώ να μη δώσει τα στοιχεία του Σταύρου στη δημοσιότητα. Κατά την επιστροφή στο σπίτι της, δύο αστυνομικοί τής ζητούν να κάνουν έρευνα στον χώρο. Ο έρωτας της Ελίνας για τον Σταύρο δυναμώνει ακόμα περισσότερο, παρά τις αντιρρήσεις του Σταύρου, που την παρακαλεί να φύγει από κοντά του για να μην μπει κι αυτή στο στόχαστρο της αστυνομίας. Ο Νότης αναλαμβάνει πιο δυναμικό ρόλο στη ζωή της Μαρίας, ενώ παράλληλα προσπαθεί να κρύψει την ενοχή του καθώς τα περιθώρια στενεύουν ασφυκτικά.


​Ρουά Ματ τι θα δούμε σήμερα 23/3/2015 ROUA MAT EPEISODIO 127
Ο Ηρόδοτος θα επιτεθεί στη Βίκυ και θα της πει ότι τον εκμεταλλεύτηκε και του έκλεψε την δουλειά του, και της δηλώνει την παραίτηση του. Η Βίκυ φαίνεται να είναι μετανιωμένη και παρακαλάει τον Σάββα να την βοηθήσει ώστε να ξαναγυρίσει ο Ηρόδοτος πίσω στη δουλειά του και τελικά τα καταφέρνει με την βοήθεια του Μιχαήλ. Ο Αλέξανδρος θα αποκαλύψει στον αδερφό του τον Δημήτρη ότι ποτέ δεν τον συγχώρεσε και το μόνο πράγμα που ήθελε ήταν να τον εκδικηθεί γεγονός που θα συνθλίψει ψυχολογικά τον Δημήτρη.


​Οι Συμμαθητές τι θα δούμε σήμερα 23/3/2015 Oi symmathites epeisodio 89

Ο Ανδρέας και η Σάντρα τελικά θα καταφέρουν και θα πείσουν τον Αριστείδη να μπει η Κούλντογκ χορηγός στα καλλιστεία σκύλων παρά τις ενστάσεις που έχει ασκήσει η Μαριλένα. Ο Άρης και η Πωλίνα θα έρθουν πιο κοντά ύστερα από την περιπέτεια στο σπίτι του Στέφανου. Ο Στέφανος προσπαθεί να πείσει την Κρίστη ότι δεν συμβαίνει τίποτα με την Τατιάνα.


​Η Εκδρομή τι θα δούμε σήμερα 23/3/2015 I EKDORMI EPEISODIO 16

Πλέον όλοι έχουν μαζευτεί στο ξενώνα, όλοι από όσους έχουν απομείνει και περιμένουν εξηγήσεις σχετικά με τον αποκλεισμό τους. Η εμφάνιση του Φίλιππου τους αφήνει όλους με το στόμα ανοιχτό. Ο Φίλιππος θα ανακοινώσει πως ήρθε η ώρα ώστε να ξεκαθαρίσουν όλα και να δοθούν απαντήσεις για το φόνο που έγινε πριν δεκαπέντε χρόνια. Οι αποκαλύψεις είναι συνταρακτικές οι ευθύνες του καθενός ξεχωριστά βγαίνουν στην επιφάνεια. Το τοπίο δείχνει πλέον να ξεκαθαρίζει μόνο που οι εμπλεκόμενοι έχουν καταρρακωθεί. Η αλήθεια που αποκαλύπτεται είναι βαριά και όλοι θα προτιμούσαν να μην τα είχαν μάθει όλα αυτά. Ο δρόμος πλέον είναι ανοιχτός αλλά από ότι φαίνεται κανείς τους δεν θα φύγει όπως ήρθε.


​Μην αρχίζεις την μουρμούρα 57 τι θα δούμε σήμερα 23/3/2015 MIN ARXIZEIS TI MOURMOURA

Η Βάσω έχει κανονίσει ώστε να πάνε μαζί με τον Χάρη για φαγητό στους γονείς της ενώ ο Χάρης θέλει να μείνει στο σπίτι. Το φαγητό δεν θα τελειώσει καλά. Η κουβέντα τους, θα πάει γρήγορα στο γάμο και ο Χάρης θα δηλώσει στους γονείς της, ότι πιστεύει μόνο το σύμφωνο διαβίωσης. Ακόμα βλέπουμε την κυρία Βούλα να βρίσκει μια ασφάλεια ζωής που έχει κάνει ο Μηνάς χωρίς να της έχει πει τίποτα και θα παραξενευτεί πολύ. Από ότι φαίνεται ο Μηνάς προβλέπει σε ένα ατύχημα που θα της συμβεί ώστε να εισπράξει τα λεφτά της ασφάλειας. Η Μαρίνα μαζί με τον Ηλία μαθαίνουν από το παιδί τους τον Αλέξανδρο ότι επρόκειτο να γίνει πατέρας. Στην αρχή το σοκ που θα πάθουν θα είναι μεγάλο αφού δεν ξέρουν τι να κάνουν. Η Μαρίνα έχει ένα ακόμα λόγο ώστε να φρακάρει δίπλα αφού σύντομα θα την φωνάζουν γιαγιά.


​Κάτω Παρτάλι τι θα δούμε σήμερα 23/3/2015 KATW PARTALI EPEISODIO 23

Η Μυρτώ πλέον έχει καταλάβει ότι τα έχει κάνει όλα μούσκεμα με τις επιλογές της ανάμεσα στον Κωνσταντίνο και τον Βλάση. Τελικά όμως παίρνει την απόφαση να μαζέψει τα πράγματά της και να επιστρέψει πίσω στην Αθήνα και να κάνει μια καινούργια αρχή, αφήνοντας πίσω το χωριό της. Ο Μανόλης μόλις αρχίζει και υποψιάζεται διαφορά για το παρελθόν της Μοσχούλας ενώ φαίνεται ότι έχει νέα και για τον αληθινό του πατέρα.


​ΜΠΡΟΥΣΚΟ ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟΥ 317 VIDEO mprousko epeisodio 317 ΒΙΝΤΕΟ BROUSKO
Η Μελίνα που θυμάται έναν παλιό φίλο του Σήφη στην Αθήνα, πιστεύει ότι ίσως ξέρει κάτι για το που βρίσκεται ο Σήφης με τη Στεφανία. Ενημερώνει την Αναστασία και όλοι αρχίζουν να ψάχνουν το φίλο του Σήφη. Την ίδια στιγμή η Δάφνη δεν μπορεί με τίποτα να συνειδητοποιήσει ότι ο Μάρκος πήγε με άλλη γυναίκα ενώ ο Μηνάς προσπαθεί να αλλάξει γνώμη στη Βασιλική ώστε να κρατήσει το παιδί που περιμένει.Από την άλλη η Βασιλική δέχεται επίθεση από τη Μελίνα που την κατηγορεί για την απόφασή της να κάνει έκτpωση. Επίθεση δέχεται και η Μελίνα από το Νεκτάριο που της εκφράζει την αντίθεσή του με την πρόθεση της Δήμητρας να γίνει παρένθετη μητέρα γιατί η κατάσταση θα γίνει περίπλοκη μιας και έχει σκοπό να τη χωρίσει. Στην Κρήτη κάποιος πυροβολεί το Χρήστο και τον τραυματίζει τη στιγμή που ο Πάτροκλος επισκέπτεται στην Κύπρο τη Δήμητρα.Στο μεταξύ μια ακόμη απρόοπτη συνάντηση φέρνει αντιμέτωπους τη Μελίνα, τον Αχιλλέα και την Αλεξάνδρα.
mprousko epeisodio 317 VIDEO


​KLEMMENA ONEIRA EPEISODIA 517-518-519-520-521 ΚΛΕΜΜΕΝΑ ΟΝΕΙΡΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ Κλεμμένα όνειρα

Κλεμμένα όνειρα 4ος κύκλος Επεισόδιο 517 KLEMMENA ONEIRA
Ο Νότης, μετά την αφόρητη πίεση που του ασκεί η Λήδα να φύγουν μαζί στο εξωτερικό, ψάχνει απεγνωσμένα τρόπους να την αποπροσανατολίσει για ακόμα μία φορά. Η Μαρία, από την άλλη, έχει αρχίσει να υποψιάζεται πως η Λήδα είναι ερωτευμένη με τον Νότη και δεν ξέρει πώς να το διαχειριστεί. Η Μάνια χάνει το παιδί που εγκυμονεί, αλλά αποφασίζει να μην πει τίποτα στον Σταύρο. Στο μεταξύ, η Χριστίνα πηγαίνει στο σπίτι του Γιώργου για να του ζητήσει συγγνώμη, χωρίς να έχει υπολογίσει την επιστροφή της Νιόβης, που βρίσκεται αντιμέτωπη με τη μεγάλη αποκάλυψη. Η Μαρέλα συγκλονίζεται όταν μαθαίνει πως ο Γεράσιμος είναι ο πατέρας της…


​Δικαίωση τι θα δούμε σήμερα 23/3/2015 DIKAIWSI EPEISODIO 80


Η Μυρτώ ξεκαθαρίζει στον Θησέα πως από εδώ και πέρα θα του κάνει τη ζωή δύσκολη. Ο Φίλιππος μαθαίνει όλη την αλήθεια για το παρελθόν της Έλλης και αποφασίζει να της σταθεί. Ο Χρηστίδης ζητάει από την Ανθή να του μιλήσει για τη Βάλια, αλλά εκείνη αποφεύγει την κουβέντα. Ο Χρήστος ζητάει από την Κλαίρη χρόνο, για να ξαναβρούν τις ισορροπίες τους, αλλά δείχνει ζορισμένος για το θέατρο που αναγκάζεται να της παίξει. Η Λία ανακοινώνει στην Ερμιόνη ότι θα φύγει από το σπίτι και θα μείνει με τον φίλο της, χωρίς να της εξηγεί ποιος είναι. Η Μυρτώ καλεί τον Κλέωνα στο γραφείο της και ζητάει πληροφορίες για τον Θησέα και η κουβέντα καταλήγει με πολύ δυσάρεστες αποκαλύψεις για το προφίλ του νέου Δημάρχου. Ο Χρήστος δέχεται την επίσκεψη ενός νέου πελάτη που είναι αποφασισμένος να τα βάλει με τον Υπουργό Οικονομικών. Η Βάλια, ζορισμένη από τις εξελίξεις, νιώθει την ανάγκη να μιλήσει στην Έλλη για όσα συνέβησαν, αλλά το μετανιώνει. Η Αφροδίτη γυροφέρνει τον Λευτέρη, δείχνοντας ότι έχει κάποιο σχέδιο στο μυαλό της..

ΞžΒ¦ΞŸΒŒΞŸΒΞžΞŒΞžΒ± ΞžΒµΞŸβ‚¬ΞžΞ‰ΞžΞŠΞžΞΞžΞ‰ΞžΒ½ΞŸβ€°ΞžΒ½Ξžβ€•ΞžΒ±ΞŸβ€š

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget