y

Ευάγγελος Σπηλιωτόπουλος Hollywood


​Ο Ευάγγελος Σπηλιωτόπουλος γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Βριλήσσια. Μόλις τελείωσε το σχολείο αποφάσισε να κυνηγήσει το όνειρο του και έτσι μετανάστευσε στις ΗΠΑ.
Το 1995 έκανε τις πρώτες προσπάθειες για να βρει και αυτός μια θέση στο Hollywood. Τελικά το 2001 κατάφερε να μπει στον μαγικό κόσμο της Disney, όταν συνυπέγραψε το σενάριο για το «Jungle Book 2». Η συνεργασία του Έλληνα σεναριογράφου με το φημισμένο στούντιο μετρά ουκ ολίγες εμπορικές επιτυχίες, όπως τα «Ηρακλής: οι θρακικοί πόλεμοι», «Winnie Τhe Pooh», «Wanted», «Η Μικρή Γοργόνα 3», και «The Lion King 1 ½».

Ο Έβαν Σπηλιωτόπουλος συμμετείχε και στο Maleficient που έσπασε τα ταμεία, μετρώντας εκατομμύρια ευρώ στο box office. Όπως ανακοίνωσε η Disney, ο Έλληνας δημιουργός πήρε το «πράσινο φως» για να γράψει την μεταφορά του παραμυθιού «Η Πεντάμορφη Και Το Τέρας», η animated διασκευή του οποίου, το 1991, απέσπασε περίπου 276 εκατομμύρια ευρώ σε εισπράξεις, 2 Όσκαρ (μουσικής και τραγουδιού) και εκατομμύρια πωλήσεις soundtrack.

Ο Έβαν Σπηλιωτόπουλος μίλησε στο Πρώτο Θέμα για τον εαυτό του και το πώς κατάφερε να καταξιωθεί στο Hollywood. Αρχικά αναφέρθηκε στους γονείς του λέγοντας πως «ο πατέρας μου είναι βέρος Έλληνας και η μητέρα μου Ελληνοαμερικανίδα» και έτσι είχε ένα πλεονέκτημα για να φύγει. Πως όμως αποφάσισε να γράφει σενάρια; Ο ίδιος απαντά:

«Ήθελα να γράφω. Ανέκαθεν. Ήθελα να γίνω συγγραφέας, γραφιάς, σεναριογράφος, πες το όπως θέλεις. Ως παιδί ήμουν βιβλιοφάγος. Διάβαζα από Αγκάθα Κρίστι και Ενιντ Μπλάιτον μέχρι βιβλία επιστημονικής φαντασίας και φυσικά κόμικ. Κυριολεκτικά διάβαζα ό,τι έπεφτε στα χέρια μου. Εννοείται ότι λάτρευα το σινεμά. Έτσι αποφάσισα να συνδυάσω τις δύο αγάπες μου και να γίνω σεναριογράφος».

Δημοσίευση σχολίου

ΝΑ ΓΡΑΦΕΤΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ...

ΞžΒ¦ΞŸΒŒΞŸΒΞžΞŒΞžΒ± ΞžΒµΞŸβ‚¬ΞžΞ‰ΞžΞŠΞžΞΞžΞ‰ΞžΒ½ΞŸβ€°ΞžΒ½Ξžβ€•ΞžΒ±ΞŸβ€š

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget