24/11/14


Αναζητούν Ελληνες γιατρούς και νοσηλευτές για να εργαστούν σε νοσοκομεία της Φινλανδίας...Για τις 18.000 διαθέσιμες θέσεις που υπάρχουν σε

ολόκληρη τη χώρα έχει ήδη δημοσιευτεί προκήρυξη στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ/EURES, και μάλιστα στα Ελληνικά, εδώ και δύο εβδομάδες. Και, όμως, μόλις 2 γιατροί έχουν κάνει αίτηση για δουλειά!

Φαίνεται πως, παρά τις απολαβές που κυμαίνονται γύρω στις 6.000 ευρώ για 37,5 ώρες εργασίας την εβδομάδα, τα μαθήματα Φινλανδικών που προσφέρονται δωρεάν στην Αθήνα και τις ευκολίες μετακόμισης και εγκατάστασης στη Φινλανδία, οι γιατροί και οι νοσηλευτές στην Ελλάδα της κρίσης προτιμούν... τον ήλιο και την οικογενειακή θαλπωρή από μία καριέρα σε δημόσιο νοσοκομείο σε άλλη χώρα της Ευρώπης...

«Ελληνες γιατροί και νοσηλευτές ζητούνται για την κάλυψη τουλάχιστον 18.000 διαθέσιμων θέσεων εργασίας μέχρι το έτος 2025. Οι Ελληνες γιατροί έχουν πολύ καλή φήμη στη Φινλανδία, όχι μόνο για τις καλές σπουδές τους, αλλά και για τον χαρακτήρα τους», εξηγεί στην εφημερίδα «Εθνος» η Κίρσι Μέλβολα-Γεωργακαράκου της BBi Communication, που έχει αναλάβει εκ μέρους της φινλανδικής κυβέρνησης τη διαχείριση των αιτήσεων από την Ελλάδα.

«Επειδή έζησα στην Αθήνα για πέντε χρόνια και εργαζόμουν σε γραφείο ευρέσεως εργασίας, όταν βγάζαμε τέτοιου τύπου προκήρυξη στην Ελλάδα, μέσα σε μία μέρα είχαμε 1.000 αιτήσεις! Μου έχει κάνει εντύπωση που εδώ και

δύο εβδομάδες μόλις δύο άτομα έχουν ενδιαφερθεί για μία τόσο καλή θέση εργασίας», λέει.Η εξήγηση σίγουρα δεν μπορεί να είναι μονοδιάστατη. Μπορεί κάποιοι να χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να το σκεφτούν και άλλοι να προτιμούν τον ήλιο της Ελλάδας και να μην ενδιαφέρονται για νέα καριέρα στη Φινλανδία, παρόλο που η προκήρυξη αφορά μόνιμη θέση στο Δημόσιο με καλές απολαβές. «Μπορεί να μην έχει γίνει ακόμη γνωστή η προκήρυξη», λέει δίνοντας μια πιθανή εξήγηση για την απουσία ενδιαφέροντος η Κ. Μέλβολα.

Οπως σημειώνεται στην προκήρυξη, η πλήρης απασχόληση στη Φινλανδία είναι 37,5 ώρες την εβδομάδα (χωρίς μεσημεριανό διάλειμμα) ή 40 ώρες την εβδομάδα (με μεσημεριανό διάλειμμα). Ο μέσος βασικός μισθός για τους γιατρούς είναι 6.393€/μήνα. Οι συγκεκριμένοι μισθοί, βέβαια, προσαρμόζονται από την τοποθεσία και την ειδικότητά τους, όμως οι γιατροί δικαιούνται επιπρόσθετες αμοιβές κατά μέσο όρο 28% του βασικού μισθού τους.

Σύμφωνα με τις συλλογικές συμβάσεις για τους βασικούς μισθούς, οι μισθοί για νοσηλευτές είναι 1.935,44€/μήνα, αλλά ανεβαίνουν για επαγγελματία νοσοκόμο (2.236,42€) ή για προϊστάμενο (2.861,74€). Προβλέπονται πρόσθετες αμοιβές, κατά μέσον όρο 20%-30% πλέον του βασικού μισθού.

«Τα προγράμματα, για τα οποία συνεργαζόμαστε με το δίκτυο EURES, πραγματοποιούνται στη χώρα προέλευσης. Για παράδειγμα, για ομάδα γιατρών στην Ελλάδα πραγματοποιούμε την εκπαίδευση στην Αθήνα. Πριν από την έναρξη του προγράμματος, οι γιατροί θα γνωρίζουν ήδη πού θα έχουν δουλειά στη Φινλανδία - ακόμη και το νοσοκομείο και την πόλη όπου θα εργαστούν. Δίνουν συνέντευξη στους νέους εργοδότες πριν γίνουν δεκτοί στο πρόγραμμα κι έτσι γνωρίζουν για τις αμοιβές τους και τις συνθήκες εργασίας που θα έχουν. Φυσικά το πρόγραμμα είναι δωρεάν για τους επιλεγέντες υποψηφίους», εξηγεί η Μαρίζα Κέρμαν, διευθύντρια της εταιρείας επικοινωνίας.

Το κόστος της εκπαίδευσης καλύπτεται από τον εργοδότη και προσφέρει στους επαγγελματίες την ευκαιρία να αποκτήσουν την απαιτούμενη επάρκεια στη γλώσσα, αλλά και γνώσεις διαπολιτισμικής επικοινωνίας πριν από την έναρξη των εργασιών στη Φινλανδία. Στα προγράμματα παρέχεται επίσης δωρεάν υποστήριξη για την εύρεση κατοικίας, για την απόκτηση άδειας άσκησης επαγγέλματος του επαγγελματία υγείας στη Φινλανδία και σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμη υποστήριξη για οικογενειακά θέματα (σχολεία για τα παιδιά) καθώς και διασύνδεση με τοπικά δίκτυα υποστήριξης.
Από την εφημερίδα «Έθνος»


​Μην αρχίζεις την μουρμούρα τι θα δούμε σήμερα 24/11/2014

Ο Χάρης τελικά θα πείσει την Βάσω να κάτσει να διαβάσει ώστε να ενημερώνεται και να μπορεί να έχει μία δικιά της άποψη. Η Βάσω,  από μεριά της όμως πιστεύει ότι απλώς πρέπει να ανταλλάσσουν κάποιες απόψεις και ο ένας να καλύπτει τα πεδίο που δεν μπορεί να καλύψει ο άλλος.Ακόμα θα δούμε και την Μαρίνα να έχει ενοχληθεί άσχημα από την φίλη της την Σάντρα όπου και την ξεγράφει από φιλενάδα της.  Στο άκουσμα αυτού του νέου ο Ηλίας,  θα χαρεί πάρα πολύ αφού δεν συμπαθούσε καθόλου τη φίλη της και επιτέλους την ξεφορτώθηκε.Μέσα σε όλα αυτά θα δούμε και την Βούλα, να ψάχνει να βρει κάποια πράγματα και εντελώς τυχαία, θα πέσει επάνω σε μια φωτογραφία του Μηνά που έχει τραβηχτεί πριν μια δεκαετία και είναι στο Βερολίνο.Το πρόβλημα σε  αυτή τη φωτογραφία είναι ότι ο Μηνάς δεν έχει πάει ποτέ στο Βερολίνο!


​Όνειρο Ήταν τι θα δούμε σήμερα 24/11/2014

Η Ήβη μαζί με τον Γκάμπριελ είναι γεγονός και με τη βοήθεια της Δόμνας θα καταφέρουν να το σκάσουν από το σπίτι και αφού έχουν διαβατήρια στα χέρια τους ετοιμάζονται να φύγουν από την Κύπρο.
Ο Βίκτωρας μαζί με τον Αντώνη και τον Πάνο αποφασίζουν ότι πρέπει να απαγάγουν την Δόμνα.


​Όρκος Σιωπής τι θα δούμε σήμερα 24/11/2014

Την τιμωρία που του αξίζει του Τόνυ θέλει να πάρει η Αλεξάνδρα. Μια πρόταση κάνει ο Νώντας στον Στάθη. Μια συγκλονιστική είδηση από την Κύπρο μαθαίνει ο Άρης και παθαίνει σοκ και τότε αρχίζει πάλι να αμφισβητεί τον Πέτρο.Η Ηλέκτρα συναντά τον Πρόδρομο σε μια προσπάθεια να πάρει απαντήσεις, σε όσα τη βασανίζουν. Η Στέλλα μαθαίνει  μια πολύ σκληρή αλήθεια και αποφασίζει να αναλάβει δράση, γεγονός που θα πληγώσει και θα σοκάρει τη Σάντρα…


​Ρουά Ματ τι θα δούμε σήμερα 24/11/2014

Ο Μάξιμος φαίνεται να είναι νευριασμένος,  μαζί με τη Ρουμπίνη και θα την κατηγορεί ότι έπαιζε σε δύο μεριές.  Δηλαδή σε αυτόν αλλά και στον Γιώργο Ιωάννου. Η Ρουμπίνη εξοργισμένη θα δώσει  ένα δυνατό χαστούκι στο πρόσωπο του Μάξιμου.  Η Ρουμπίνη δείχνει να είναι πάρα πολύ προσβεβλημένη από αυτό που είπε ο Μάξιμος.Ακριβώς την ίδια στιγμή φαίνεται ότι τα πράγματα έχουν αγριέψει σχετικά με την κληρονομιά της οικογένειας Στεφάνου.  Αφού ακόμα όλα παίζουν σχετικά με την πλαστογράφηση αλλά και με τις διεκδικήσεις.


​Μάνα Χ ουρανού τι θα δούμε σήμερα 24/11/2014

Η Ολίβια μαζί με τον Δημήτρη και την Αλεξία θα πάνε και θα γραφτούν στη θεατρική ομάδα του σχολείου όπου και θα ανεβάσουν το έργο Ρωμαίος και Ιουλιέτα, αυτό το γεγονός όμως θα στρέψει την οργή που έχει η Μαριλίζα σχετικά με την σχέση που έχει η Αλεξία μαζί με τον Δημήτρη.
Ακόμα θα δούμε στον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων η κόντρα ανάμεσα στην Κατερίνα και στην Μαριλίζα θα έχει αγριέψει για τα καλά.
Πλέον οι γονείς είναι αναγκασμένοι να ψηφίσουν για τα μέλη από το σύλλογο, που θα χάσουν το Σάββατο τους ,αφού θα περάσουν εκπαίδευση πυρασφάλειας μαζί με την Μαριλίζα.  Τελικά τι θα κάνει Κατερίνα θα καταφέρει να μην ψηφιστεί για την πυρασφάλεια ώστε να γλιτώσει ένα ακόμα Σάββατο με τη Μαριλίζα;  Ο Δημήτρης τι θα κάνει θα τα καταφέρει τελικά να πει στην Αλεξία τι νιώθει  πραγματικά;


​Δείτε τα ζώδια για σήμερα 24/11/2014 - Δείτε τι έχουν να πουν τα ζώδια για σας σήμερα.Ποιες είναι οι προβλέψεις και τα σχέδια γι αυτήν την ημέρα. Απολαύστε το κάθε ένα ζώδιο και μια περιγραφή ξεχωριστή για το καθένα VIDEO !


Ταμάμ τι θα δούμε σήμερα 24/11/2014

H Μυρτώ στην προσπάθεια της ώστε να καταφέρει να συμφιλιωθεί μαζί με την Ντιλέκ θα πάει και θα την επισκεφθεί στο  μουσουλμανικό κατηχητικό.
Αυτό όμως το γεγονός που θα κάνει δε θα της φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα αλλά ακριβώς αντίθετα.Ακόμα θα δούμε και τον Μετίν να θέλει να αποφύγει την πίεση που ένιωθε από τον κουνιάδο του να τον παντρέψει με μία μουσουλμάνα και έτσι θα πάρει την απόφαση να τον πληρώσει ακριβώς με το ίδιο νόμισμα.  Έτσι θα πάει στον ιμάμη και θα του πει ότι πρέπει να βρουν οπωσδήποτε γυναίκα για τον Αλί. Η Μυρτώ τελικά θα μάθει τις προσπάθειες που κάνει ο Αλί ώστε να παντρέψει τον Μετίν με μία μουσουλμάνα και έτσι αυτή με τη σειρά της θα ρίξει στο τραπέζι το θέμα του δικού τους γάμου.

Επεισόδιο 22 – Δευτέρα 24/11/14 Mega «Δικαίωση» -
Ο Νικηφόρος περνάει δύσκολες ώρες στην απομόνωση, αλλά δεν ομολογεί πού βρίσκεται το χειρόγραφο. Η Τζίνα κοντεύει να τρελαθεί

ΞžΒ¦ΞŸΒŒΞŸΒΞžΞŒΞžΒ± ΞžΒµΞŸβ‚¬ΞžΞ‰ΞžΞŠΞžΞΞžΞ‰ΞžΒ½ΞŸβ€°ΞžΒ½Ξžβ€•ΞžΒ±ΞŸβ€š

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget