Αν εσείς και ο σύντροφος σας δεν ανήκετε στους παραδοσιακούς τύπους που αποφασίζουν να δώσουν στο παιδί τους το όνομα του παππού ή της γιαγιάς, τότε σίγουρα η επιλογή ονόματος είναι μια από τις πιο σημαντικές αποφάσεις που καλείστε να πάρετε ως γονείς. Και επειδή, συνήθως, η βάφτιση γίνεται πριν τα πρώτα γενέθλια του παιδιού, ο χρόνος που έχετε για να καταλήξετε είναι, σύμφωνα με το mothergr, σχετικά περιορισμένος.

Πριν, λοιπόν, αποφασίσετε το όνομα που θα συνοδεύει το μικρό σας σε όλη του τη ζωή, σκεφτείτε τα παρακάτω:

Προσοχή στα περίεργα και ασυνήθιστα ονόματα. Μπορεί να θέλετε να κάνετε την διαφορά επιλέγοντας ένα ασυνήθιστο όνομα, ωστόσο καλό θα είναι να σκεφτείτε αν και πόσο θα επηρεάζει το παιδί στις επαφές του μεγαλώνοντας, αν δηλαδή θα προκαλεί πειράγματα ή άκομψα σχόλια που θα το φέρνουν σε δύσκολη θέση.

Συνδυασμός με το επώνυμο. Καλό θα είναι το όνομα να ταιριάζει με το επίθετο, δηλαδή να ακούγονται ωραία, όταν προφέρονται και τα δύο μαζί.

Έχει υποκοριστικά και αν ναι, σας αρέσουν; Η χρήση υποκοριστικών στη χώρα μας είναι ευρέως διαδεδομένη. Πριν καταλήξετε σε ένα όνομα, σκεφτείτε τα υποκοριστικά που προέρχονται από αυτό και αν σας αρέσουν εξίσου με το ίδιο το όνομα.

Χριστιανική γιορτή. Αν σας ενδιαφέρει το παιδί σας να έχει ονομαστική γιορτή, τότε μάλλον θα πρέπει να διαλέξετε ένα όνομα αγίου, που εορτάζεται από την εκκλησία.

Μην ακολουθείτε τις μόδες. Ακόμα και στα ονόματα υπάρχουν μόδες, που προέρχονται από τους stars της εποχής και ίσως θα πρέπει να τις αποφύγετε. Στην Νάπολι, για παράδειγμα, την εποχή που μεσουρανούσε ο Μαραντόνα, όλοι οι Ιταλοί ονόμαζαν τα παιδιά τους Ντιέγκο.